eviv, Roobie, nightwinds

המטרות שלהם לא מעניינות

הכיבוש לא מונצח, כידוע פינוי זה דבר אפשרי, נכון שיש עובדות בשטח, מה אני יכול להגיד, הירדנים לא היו צרכים להתערב ב67', הערבים היו צריכים לקבל את החלטת האו"ם ב47' ללכת עוד אחורה?. בקשר לגדר, אני לא רואה את השטחים ככבושים אני רואה קודם כל שיקולים ביטחוניים, אחרי זה את מטעי הזיתים שלהם, כיבוש בעייני הוא מונח טכני, לא יותר, אני נגד בנייה בהתנחלויות, לא בגלל ה"כיבוש" אלא בגלל שזה לא חכם מצידינו לספק תירוצים לפלשתינים כאשר אנחנו מצד שני מפנים שטח בשבילם. בכל מקרה הכיבוש יגמר רק תוך כדי משא ומתן ולא לפני שכל אירגוני הטרור יפורקו, זה לא הזמן להתבכיין על הכיבוש, יש דרך שבה דברים נעשים, להגיד "פשוט לצאת משם" זה לא אחת מהם, אני חייב לדעת שזה ישתלם לי שתהיה להם מדינה, כדי שאני לא אצטרך להיכנס אחר כך שוב ולהעיף אותם לתמיד, הכל אפשרי, הכי הרבה יוכלו לקבל זה בתוך קנטונים מופרדים ואינסוף מחסומים בינהם בהנחה והטרור לא יפורק, אנחנו נצא מהאיזורים המאוכלסים בצפיפות בפלשתינים, אבל זה לא יהיה סיום לכיבוש.

מצחיק, לחזק פרטנר לשלום?...

אני תוהה לעצמי אם אתה מבין עד כמה הדרישה הזאת מגוכחת, את הפרטנר לשלום צריך לחזק עם שרוצה שלום... אלא שברשות הדבר איננו כך, העם הפלשתיני מעולם לא הפגין בעד שלום לא בשטחים ולא בפזורה שלו, הוא גם לא יזם הקמת ארגוני שלום בני עמים אחרים הקימו אותם ושניים שלושה פלשתינים תורנים הצטרפו אליהם, אין לו אתרי שלום, אין לו יוזמות שלום ואבוי אין לו גם מנהיגי שלום...

אין יוזמות שלום?

סתם, בשביל המידע הכללי, בדיוק עכשיו התחילו לשווק את ז'נבה לציבור הפלסטיני. תומכי המפקד הלאומי הצליחו לאסוף עשרות אלפי חתימות של פלסטינים. בציבור הפלסטיני ישנם אחוזים גבוהים יותר של תומכי ז'נבה מאשר בציבור הישראלי. ובכל זאת, אם נצא מנקודת ההנחה שלך, שהעם הפלסטיני לא מעוניין בשלום. קל לך מאוד לדבר על יוזמות שלום, כאשר את יושבת בביתך הנוח, ומקלידה בשלווה את ההודעה הזאת על המחשב המשוכלל שלך. כשאת יכולה, לאחר שתסיימי לכתוב, אולי תאכלי ארוחה משביעה, ותברכי לשלום את הוריך שחזרו מהעבודה, לנסוע לחברתך, בעיר אחרת, בלי שחייל יעכב אותך במשך שעות, תוך שניתנת לך האפשרות לנסוע בכל כביש בו את מעוניינת. כשתחזרי לביתך, תגלי אותו עומד ושלם, תלכי למיטתך ותישני. אולי תחלמי על הטיול לחו"ל בחופש. לפלסטיני, שוחר שלום ככל שיהיה, שום דבר מאלו אינו מובן מאליו. את הבית שלו יכולים להרוס בכל רגע נתון, כי אחיו הוא טרוריסט או כי זה חלק מה"פעולה הנרחבת". אין יותר מדי סיכוי שההורים שלו עובדים, ולנסוע לעיר אחרת בצורה שפויה? הצחקת אותי. גם לצאת מהארץ, אגב, הם לא יכולים, בלי שום סיבה הגיונית. נכון, אפשר להאשים את הטרור הפלסטיני, אפשר להאשים את ההנהגה הפלסטינית, ואין ספק שיש להם אשמה מסוימת. אבל כיצד הכיבוש האזרחי קשור לטרור הפלסטיני? כיצד הרחבת התנחלויות קשורה אליו? אם אכן שואפת מדינת ישראל לשלום ולפשרה טריטוריאלית, מה מביא אותה לחשוב שהנצחת שלטונו של עם אחד על אחר היא הדרך? וחשוב מכל, איך, בשם כל השדים, מצפה מדינת ישראל ליצור דו קיום במציאות כזאת? לא מצפה, סביר להניח. בתקופה האחרונה, הרגועה יותר, אחוזי התמיכה בפיגועים ירדו בעשרות אחוזים בקרב הפלסטינים. ב-96' הרש"פ פעלה נגד ארגוני הטרור בעקבות לחץ ציבורי. מה הביא פתאום את העם הפלסטיני, האלים ושונא השלום, להתנגד לטרור, דווקא כאשר הוא לא גרם לו לנזק באופן ישיר, כמו בזמן פעולות צה"ל? התשובה פשוטה. מצב המלחמה המתמשך יצר, מעבר לתוצאות הישירות של הרג ועוני, יאוש עצום, והתלכדות מאחורי כל מי שנלחם בטנקים ובחיילים, ההורסים, המשמידים וההורגים, בבחינת "האויב של האויב הוא החבר". ברגע שניתנת תקווה, אלטרנטיבה אחרת, רוב הפלסטינים, כמו רוב היהודים, בוחרים בה. זה הכל.

לא זכור לי

שהפלסטינים בישלו את הכיבוש לעצמם. ולא זכור לי שישראל הסכימה לסגת מהרעיון המעוות הזה לפני שהפלסטינים הפעילו טרור כנגדו. אז מי כאן הצד שמבין רק כוח?

שעורי בית ל-Nightwinds

הפלשתינים גוייסו השתתפו בלחימת צבאות ירדן ומצרים שיצאו לכבוש את ישראל ב67 וכמובן ב48 , כך שהם מרכיב נכבד בעובדה שכיום הם בסטטוס של עם כבוש. וישראל לא צריכה להתנצל על כך שהיא לא הניחה לתוקפיה להצליח לעשות זאת... הטירור הפלשתיני הופעל נגד ישראל החל מינואר 65 כשלא היה כיבוש וישראל לא פעלה נכדם בשום צורה ואופן... בפעם הבאה כשתסתכל במראה תלחש לעצמך, אני דור מנסה להצדיק בכל דרך אפשרית את זכותו של עם אחר להלחם באסטרטגיה של הרג חפים מפשע בלבד, אסטרטגיה שמקדשת הרג חפים מפשע... אדם מוסרי דור, מתנה את הזדהותו בלחימה מוסרית. אתה דור לא..!

מתי לעזאזל הצדקתי טרור?

אשמח לנתונים כלשהם על לחימת הפלסטינים לצד צבאות ערב ב-67', אז התחיל הכיבוש הישראלי, על היקף הלחימה, ועל הסימוכין לטענתך. לגבי 67', גם אם היו פלסטינים שהשתתפו בלחימה, לא זכור לי שמדובר היה במדיניות רשמית, או אפילו מקובלת. אם נלך לדוגמה קיצונית, במלחה"ע ה-2 היו גם יהודים שהציעו לכרות ברית עם הנאצים כנגד הבריטים, זה מטיל על העם היהודי את אשמת כיבושי הנאצים? אני לא רואה בטרור, בכל מצב בו לא נשקפת סכנה לקיום עם או חברה, דרך לגיטימית. מצד שני, אני גם לא חושב שהטרור מצדיק, באיזשהו אופן, את הכיבוש האזרחי (שצמח ופרח גם, ובעיקר, בשנים בהן לא היה טרור), את הנצחתו, ואת המחשבה שהבעייה הפלסטינית פשוט תיפתר מעצמה. כך לא נוהגת מדינה שוחרת שלום, ובכל פעם בהיסטוריה בה נקטנו במדיניות כזאת, של סירוב לפשרה, בטחון מופרז בכוחנו וחשיבה לטווח קצר להחריד, שילמנו מחיר כבד. כך היה ביום כיפור, כך היה במלחמת לבנון, כך היום. שמח שאהבת את השם שלי.

השטח מעולם לא היה פלשתיני

הטרור של אש"ף התחיל לפני 67', לפני, השטח ש"נכבש" הוא ירדני, ונשאר ירדני עד שהם וויתרו עליו ב88', אם כבר יש מדינה פלשתינית בעלת רוב פלשתיני זו ירדן, אני לא רואה אותך אומר כלום בעיניין. ה"כיבוש" יכול להיגמר רק תוך כדי משא ומתן ללא טרור, אין אם, אין אבל, ככה זה, זה הכל. כבר עשינו כזה דבר ב56' החזרנו שטח במלואו ללא הסכם, זה לא פתר כלום. ברגע שפותחים נגדך במלחמה יש את כל הזכות שבעולם לקחת שטח מהמדינה שהפסידה, אם אתה רוצה להחזיר זה עיניין שלך ושלך בלבד. הפלשתינים בישלו את הכל בעצמם בזה שלא הסכימו להצעת החלוקה של האו"ם, בזה פתחו במלחמת ששת הימים. על זה הם משלמים.

הפלסטינים פתחו במלחמת ששת הימים?

בעקבות תוכנית החלוקה של האו"ם? אתה קורא את ההודעות של עצמך? איש אינו מדבר על החזרת שטחי 48' (פרט לשמאל הקיצוני והימין הקיצוני, שבאים להצדיק את הכיבוש בטענה השחוקה כי "גם רמת אביב היא שטח כבוש"), העיסוק הוא בשטחי 67', ובהם בלבד. לא הפלסטינים הפסידו את השטחים במלחמה הזאת, אלא המצרים והירדנים, ששלטו בשטחים עד אז (אגב, היתה התנגדות מסוימת גם לכיבוש הזה, אם כי מצומצמת בהרבה, בדיוק כפי שאנחנו היינו מתנגדים לכיבוש מצד מדינה עוינת יותר משהתנגדנו למנדט הבריטי). הגיוני בהחלט לומר שאין כל סיבה להחזיר את שטחי 48', שהפלסטינים הפסידו במלחמה ישירה עם ישראל. מאוד לא הגיוני לדרוש מהפלסטינים דין וחשבון על כיבושי המצרים והירדנים, והגיוני עוד פחות לדרוש מהפלסטינים להקים מדינה במקום בו אמנם יש להם רוב, אך אין להם כל זיקה לאומית אליו, כמו ירדן. אתה היית מקבל את תוכנית אוגנדה? ואל תיכנס אפילו למלחמת סיני. להזכירך, ישראל היא שפתחה במלחמה הזאת, ואינטרסים דיפלומטיים לא מעטים היו מעורבים בה. אותם אינטרסים, אגב, שבגללם ישראל נסוגה מסיני לאחריה.

הפלשתינים לא אוהבים, לפלשתינים

זה לא נראה, הפלשתינים פגועים והם גם עניים כי המנהיג שלהם גנב להם מענקים של מליארדים במקום להשקיע בכלכלה שלהם, והפלשתינים לא מרוצים, הם לא אוהבים את הגדר והם לא אוהבים שמונעים מחגורות נפץ מתקתקות לעבור במחסומים... אתה בטוח שאתה לא פלשתיני?... ואיפה העם שלך? מעבר חופשי במחסומים פירושו מעבר הרצח הבא של קבוצת מבוגרים וילדים ישראליים, נו טוב שכחתי, המוסר שלך הוא מוסר פלשתיני. מניעת גדר פירושה רצח סדרתי חופשי של חיילים ואזרחים וילדיהם ולא ביעחידים אלא בקבוצות, אוייש נו טוב זו זוית הראייה הפלשתינית שלך. החופש לפעילות הטירור שאתה תובע בשם נוחות העם הפלשתיני פירושה מניעת החופש של ילדים כמוך בישראל לבלות או לנסוע לביה"ס בלי שהם ירצחו ולא ביחידים אלא בקבוצות, אוי לא עשיתי את זאת שוב... שכחתי שהזכות לנוחות העם הפלשתיני היא ערך עליון עבורך ושכמותך, אתה מבין אני חשבתי שלמוסר אין גבולות גיאוגרפיים אבל מסתבר שאצלך ושכמותך למוסר יש גבולות מאוד ברורים, והוא תחום אך ורק בתוך השטחים. לכן נוחות הפלשתינים חשובה מסיכון חיים של ישראליים. מה לעשות יש גם אנשים כאלו... אבל אני לא חייבת לאהוב אותם, נכון? תפנים, סקרים במדינות טוטליטריות ולא דמוקרטיות לא שווים את הנייר שעליהן הם כתובים, התקשורת שם היא מטעם, החינוך שם הוא מטעם, ותעמולת החוץ שם היא מטעם, וגם יוזמת ז'נבה היתה מטעם והיא כללה בדיוק את מספר הפלשתינים שהיו הנוכחים בהחתמתה ולא יותר, שהיו כמובן מטעם... וזו הסיבה שבישראל יש חברי כנסת ולובי פעיל שלם הפועל בשם האמנה וברשות? תן לי לעזור לך - נדה..! לכן אבו מאזן בירדן בשיחות האחרונות איתנו כל הזמן התקשר לקבל את אישורו של הראיס, ולכן שני מתאבדים פלשתיניים לפני שנתיים זוהו כשני "פעילי שלום" שהשתתפו בכנס פעילי שלום בלונדון, אני מקווה שהמקרה זכור לך, אממ, למרות שהוא לא נוח למוסר הפלשתיני שלך....

צודקת...

יש לו היגיון הפוך, שאם לא ""נתעלל"" בפלשתינים אז הם לא ייהיו מיואשים וישתמשו בכוח. ההיגיון שלי שאם לא יהיו מחסומים, אז יהיו פיגועים באזרחים תמימים בלב תל אביב, כאלה שאין להם קשר ל"כיבוש".

הו, השנינות.

אין ספק, היא נובעת מכל פסיק ותו בהודעתך המרשימה. השכלתי. "מעבר חופשי במחסומים פירושו מעבר הרצח הבא של קבוצת מבוגרים וילדים ישראליים". איזה ביסוס יש לטענה הזאת, בדיוק? מחסומים היו מוצבים כבר מתחילת האינתיפאדה, ואלפי יהודים (בני העם שלנו
!
!
!
!|) נרצחו ונהרגו למרות זאת. גדר ההפרדה, למרות התוואי הבעייתי שלה, כן הצליחה לצמצם בצורה משמעותית את מספר הפיגועים, ולגרום לארגוני הטרור לחפש דרכים אלטרנטיביות לפגוע בישראל. הגדר בעזה הוכחה כיעילה ביותר למניעת פיגועים, ולא מפתיע שהקסאמים משוגרים דווקא משם. שוב, חיפוש אחר אלטרנטיבה. לעומת זאת, אין כל הוכחה ליעילות המחסומים, יש הוכחות רבות לנזק המוסרי שהן גורמות (את העדויות של חברי "שוברים שתיקה", קראת?). כשנער בן 18 שולט, מדי יום ביומו, על אוכלוסיה אזרחית, מחליט האם ומתי כל אחד מהם יעבור, והופך, למעשה, לאדון עליהם, ההשפעה עלולה להיות עצומה. התקשורת, אמנם, נזכרה להתייחס לכך רק לאחרונה, כשהגענו לשפל מדרגה של ממש (וידוא הריגה לילדה בת 13), אבל הבעייה היתה קיימת עוד הרבה, הרבה קודם. הנזק הוא לא רק להם, יקירתי, הנזק הוא גם לנו. מצב המלחמה המתמשך, המשבר הכלכלי שהוא יצר, ותחושות השנאה, הופכות אותנו למיליטריסטים, לאומניים, אלימים (את באמת חושבת שהאלימות הגואה ב-4 השנים האחרונות בישראל, היא יד המקרה?), וגזעניים. אם נשתמש במושגים מדעיים, את מקרה פרטי של כל זה (מעניין איך היית מגיבה למישהו שהיה מדבר על "מנטליות יהודית"). ואל תגידי לי שמדובר במצב זמני, עד יעבור זעם. המצב הזמני הזה מתרחש, בצורה אינטנסיבית יותר ופחות, עם ממשל אזרחי או בלי, כבר 37 שנה, בלי שום קשר לטרור. מילא, זמניות זה דבר יחסי. "תפנים, סקרים במדינות טוטליטריות ולא דמוקרטיות לא שווים את הנייר שעליהן הם כתובים, התקשורת שם היא מטעם, החינוך שם הוא מטעם, ותעמולת החוץ שם היא מטעם, וגם יוזמת ז'נבה היתה מטעם והיא כללה בדיוק את מספר הפלשתינים שהיו הנוכחים בהחתמתה ולא יותר, שהיו כמובן מטעם..." הרשות הפלסטינית אינה מדינה טוטליטרית, כיוון שהיא אינה מדינה. היא דיקטטורה, כן, אבל אין בה את כל האלמנטים הטוטליטריים. גם אם היא היתה מדינה, ברש"פ המדינה היא לא מעל הכל (קיימים מפעלים פרטיים, למשל, שאינם משרתים את צורכי המדינה), והאידיאולוגיה היא לא זאת שעל פיה תמיד יישק דבר, שאלו הם המאפיינים הראשונים של המדינה הטוטאליטארית. זה נורא נורא כיף לזרוק מילים של 5 הברות כדי להראות על חוכמתך העילאית, אבל זה די פאתטי כשאת משתמשת במושגים מוטעים. הסקר לא נעשה מטעם הרשות עצמה, שכן אז הוא לא היה זוכה לשום התייחסות. אלא מטעם מכון סקרים עצמאי, הנחשב, עפ"י העיתונות הישראלית (גם הימנית יותר, כדוגמת מעריב), לאמין. אגב, מה פירוש "יוזמת ז'נבה היא מטעם"? לא הבנתי למה כוונתך. יוזמת ז'נבה היא יוזמה פוליטית, ולכן מובילים אותה בעיקר פוליטיקאים. שוב, נחמד שאת מנסה ליצור מוטיב רטורי (מטעם) ולקשר אותו לנקודה שלך, אבל זה די פאתטי כשאין ביניהם קשר. אגב, מה הקשר לעניין "פעילי השלום"? היתה כאן טעות זיהוי, לא יותר מזה. להזכירך, צה"ל גם זיהה אלונקה כקסאם. טעויות קורות. ולסיום, כיוון שזה היה המוטיב העיקרי של הודעתך הצינית והמחוכמת, עשיתי בדיקה קטנה. שאלתי את אמא, אבא, המורה ציפורה ואפילו את המוכר במכולת. כולם אמרו לי ששיקרת לי, ושאני לא באמת פלסטיני. ראשית, אני תובע התנצלות על השקר הגס, באמת התחלתי להאמין בזה, וזה דווקא היה נחמד. שנית, זה לא מונע ממני לראות את הדברים גם בעיניים פלסטיניות, על מנת להבין אותם. נקודת מבט צרה מעולם לא עזרה להבין בעיות, והקפדתך לנתח את הדברים בשחור ולבן הופכת את ההודעות שלך לשטחיות עד גיחוך. נסיונך לבנות עבורי מעין סולם ערכים מעוות, שיתאים לצרכיך האידיאולוגיים ולנסיון להתעלם מהטיעונים שאני מעלה, משעשע אותי מאוד. תכונה נפוצה אצל הימין הלאומני היא לשייך את כל מי שחושב כמוהו לצד האחר, ל"הם", לבוגדים, לבני החושך. אפשר להבין אתכם, הרבה יותר קל ככה. למעשה, אני בעד להמשיך את העניין. תלשי לעצמך תמונה של דמות בעלת אידיאולוגיה שמאלנית-יפת-נפש-אוהבת-ערבים-מחבקת-עצים שממש מעצבן אותך (לדוגמא, אורי אבנרי), ובמשך שתי דקות ביום, הסתכלי בתמונתו ותקפידי לשנוא אותו. לשנוא אותו נורא. ולחשוב שכל מי שבצד שלו - הוא בדיוק כמוהו. ב-1984 זה עבד יפה. בהצלחה.

והיו נרצחים הרבה יותר...

על כל התאעה שמומשה - פיגוע היו כמה מאות שלא מומשו, מבין לאיזה מספרים היינו מגיעים? הישובים ביש"ע לא ילכו משם מחר, צריך להגן עליהם בינתיים, האם אומר שיהיה לא נוח לפלשתינים כדי שהם לא יהרגו, ברור שכן.

הא?

את ההקשר של המשפט הראשון שלך בכלל לא הבנתי. נכון, היו הרבה פיגועים שלא יצאו לפועל, ואחוזיהם רק עלו עם הקמת הגדר. זה לא מה שאני טוען, במקרה? היישובים בשטחים צריכים "ללכת משם", וכמה שיותר מהר. זאת בדיוק הנקודה. אם צריך להגן עליהם בינתיים? כמובן שכן. האם כל צעדי הכיבוש מיועדים להגנה על הקיים? ממש, אבל ממש, לא. אני צריך לחזור על הדוגמאות?

דור, לא רציתי להטריד את אבא וגם לא

להפריע לאמא, ואצל המורה ציפורה היה כל הזמן תפוס, ולכן כמו כל סטודנטית סקרנית, ואני חושבת שאני כזאת, החלטתי לעבור קצת על הודעותיך... ואתה יודע מה דור? אולי בתעודת הזהות שלך אתה ישראלי, אבל אם היתה קיימת תעודת- הזדהות - היית ללא ספק פלשתינאי. ועכשו אתה בטח שואל כיצד? אז בא ואסביר לך... אבל לפני כן הערה קצרה:תרשה לי להחזיר מחמאה, כנער בן 16 יש לך יכולת ביטוי אדירה, מקבילה לזו של מבוגר מוכשר מאוד ועכשו הדוגמאות אתה לא אוהב טירור? אז למה אתה לא מתנה את תמיכתך במאבק הפלשתיני באימוץ לחימה שאינה טירור? ברגע שאינך תובע זאת אתה בעצם משלים עם אסטרטגיה שכזאת, זה הכל... במילים אחרות: אתה מוכן להזדהות עם המאבק של הפוגעים בקבוצות של בחפים מפשע במכוון(טירור), אבל כשפוגעים באשמים באופן ממוקד אתה מתנגד כי אולי יפגע מישהו יחיד לא במכוון... אז בא נשמע, באילו דרכים מותר לישראל להגן על עצמה, אוקי? SHOOT : מחסומים אסור לה, גדר למנוע חדירות אסור לה, חיסול ממוקד אסור לה, כל חייל שנורה אסור לו להשיב אש אם ברדיוס של 100 מ' נראה צל של אזרח, אז מה אם החייל יהרג כי גם היורים בו נראים כמו אזרחים? אסור לנו להפריע לבעלי בתים שלתוכם מבריחים נשק במנהרות (אבל למבריחי הנשק מותר להפריע להם,נכון?), אסור לנו להפריע לבעלי בתים שבחדר בביתם יש מעבדת נפץ (אבל למקימי מעבדת הנפץ מותר להפריע להם,נכון?), אסור לנו להשיב ירי לצלפים מחלונות של בתי אזרחים (אבל לצלפים מותר לסכן אותם, נכון?) אסור לנו לבדוק לעכב אמבולנסים (אבל למחבלים מותר להבריח בהם חגורות נפץ גם מתחת למיטת יולדת, באמבולנס נכון?) ד"א רק בזמן האחרון נתפסו שני אנשים שהבריחו חגורות נפץ במחסומים, הנער בן ה-15 והילדה עם הילקוט... אז מה מותר, דור? איך מותר לנו להגן על עצמנו הממ? מוכן לפרט?...

תפוז זה הרוע.

נמחקה לי תגובה ארוכה ומפורטת. אז בקצרה, ובנקודות: *לטווח הקצר, גדר, כל עוד לא מדובר בגדר פוליטית ומספחת. המצב שאת מתארת מדגים בדיוק מדוע הכיבוש הוא בלתי אפשרי. דוגמת האמבולנס היא דוגמה מצוינת, של סיכון חיי פלסטינים חפים מפשע, מול סיכון חיי ישראלים חפים מפשע. כדי למנוע את זה, יש למנוע את הסיטואציה, והסיטואציה נובעת מהמצב בו צבא של עם אחד שולט בעם אחר. זה מצב בלתי אפשרי, שמעולם לא החזיק מעמד לאורך זמן. *אני מזדהה עם המאבק נגד הכיבוש כי הוא מאבק לגיטימי, גם אם חלק מהאמצעים לא. עם האמצעים הללו אני לא מזדהה, אבל עם העקרון כן. בדיוק כמו שהמאבק להקמת מדינה יהודית היה לגיטימי, גם אם הופעל בו טרור. *מדינת ישראל מקפידה בשיטתיות להראות שהיא מבינה רק כוח, לנטות לפשרנות כאשר מופעל עליה טרור, אך להתקשח כאשר אין עליה לחץ. בשנות ה-70' הופעל הרבה פחות טרור ע"י הפלסטינים בשטחים, ומדינת ישראל, בתגובה, הקימה את מפעל ההתנחלויות. נדרשה התקוממות אלימה אחת כדי לגרום להנהגת ישראל לחשוב על ויתורים, ועוד אחת כדי לדבר על פשרה של ממש. *תודה על המחמאה. עם זאת, אני מקווה שלהבא תראי את הדברים בצורה קצת יותר מורכבת, קצת פחות בשחור ולבן. לא כל מי שלא מקבל אוטומטית את הצד היהודי בסכסוך הוא פלסטיני, "בצד שלהם". החיים קצת יותר מורכבים מזה, לי, ואין בהם לרוב נוסחאות מתמטיות. לתשומת לבך.

נמחקה לך ההודעה?

אאוץ' לא נעים.... לא ענית לשאלות הבאות: 1. אם העם הפלשתיני רוצה שלום אז איך זה שמעולם הוא לא התארגן להביע תמיכה בשלום ברמת העם בשטח? הסבר: ה'שאיפה לשלום' של העם הזה מעולם לא ירדה מרמת ההצהרות של מנהיגים: העם הזה לא הקים מעולם ארגון שלום (רק ארגון טירור) לא הפגין בעד שלום והפסקת הטירור אפילו לא בזמן שיחות שלום, ויכולתי להמשיך עוד ועוד... 2. מה תכלס עשו הפלשתינים בעד שלום ברמת המנהיגים? מעשים לא הצהרות, מהצהרות כבר שבענו... זכור הצהרות של מנהיג בתקשורת זרה, ולא בתקשורת בארצו הוא, הצהרות שאין להן תמיכה מעשית בעם בשטח אין להן שום משמעות מלבד יחסי הציבור שהן נועדו להשיג מחוץ למדינה, ולכן הן גם מושמעות אך ורק מחוץ למדינה... כיצד מותר לצה"ל להגן על עצמו עד שתוקם הגדר שאתה 'מאשר' הרי זה תהליך של מינימום שנה שנתיים? פרט.... למה עם עם קבלות של התפשרות במחיר כבד (החזרת שטחים, בארות נפט הורדת ישובים) אשם שעם שפותר סכסוכים באלימות ומעולם לא התפשר ממשיךלהתעקש לא להתפשר? הסבר: גם בעת שיחות שלום כשהציעו פעמיים את מה שאתה מבקש להחזיר פעם שלישית, הפלשתינים הגיבו טירור, גם כשמעשית נסוגנו הם במקביל הגיבו באלימות... מחכות לך עוד שאלות, אך קודם תשיב על אלו, אוקי? אבל תשובה ממוקדת עם דוגמאות לא הצהרות ותחושות בטן בבקשה...

למעלה