Atlantis - 1x4 - 38 minutes

הלדין

New member
שאלה קטנה

האם הדברים המגודלים האלה עם אוזני הכלב שמסתובבים עם כלי נשק הם ה-"רפאים"? מסיבה כלשהי, הם יוצרים רושם שהם משמשים אותם באותו תפקיד שהג'אפה משמשים לגואולד בסדרה המקורית. הם לא נראים ממש אינטלגנטיים.

subatoi

New member
מגניב.

אני רוצה לפתוח ולומר שהקטע הזה, שהם פשוט נתקעים בשער (השער, שהוא היסוד של הסדרה), כמה שהוא נשמע פשוט ומטופש, הוא גאוני. זה שהם סיפרו את מה שקרה על פני הכוכב בחלקים היה נחמד (למרות שכבר ראינו את זה ב-Heroes של ס"ג, שם זה היה הרבה יותר דרמטי), ועצם העובדה שהדד-ליין לסגירת השער מקביל לזמן שנותר לסוף הפרק (פחות או יותר) זה ממש מגניב. זה כמו "24" (לא שיצא לי לראות אי פעם).
מה עוד? יש לנו שש מדינות שאנחנו כבר מכירים מתוך 12 (ארה"ב, קנדה, בריטניה, סקוטלנד (משום מה עם דגל נפרד מבריטניה), גרמניה ואתמול שמענו על הצ'כי, למרות שלא ראינו דגל עדיין). מקיי שוב אוכל (פרק שלישי משלושה שהוא אוכל. בסוף העונה יהיו לו בעיות דיאטה?
), הוא מתנפל על החטיף ההוא בדיוק כמו בפרק שעבר. אגב, כמו שבשבוע שעבר היה איזשהו דמיון בין הפרקים של שתי הסדרות (עם הצל השחור), גם הפעם היה משהו, אבל יותר מינורי - שניהם היו מוגבלים בזמן. ולשאלת השבוע: למה, לעזאזל, טיילה היתה צריכה להכנס עם שפרד לתוך השלולית כשהם החליטו "להקפיא" אותו? היו יכולים לדחוף/לזרוק/להניח אותו גם בלי להכניס לשם עוד מישהו שיכול היה (תיאורטית) לעזור בבעיות שהיו ב"מדלג".

Echelon

New member
הקטע של

לראות כאילו מה קרה להם ואיך הם מספרים את זה היה גם בMeridian. גם שם זה עשה את העבודה שלו.

kinspirit

New member
דווקא כאן זה צלע, לדעתי.

אני אישית לא אהבתי את איך שהם עשו את זה כאן, בניגוד לשאר הפעמים שאהבתי את זה מאוד... לא יודעת בדיוק למה הפעם זה לא עבד בשבילי. וכן, אני יודעת שאני חייבת ניתוח ארוך יותר על הפרקים של השבוע - גם זה יגיע. כרגע יש לי עומס קצת מפלצתי בלימודים ובעבודה.... אבל אני מבטיחה לכתוב על הפרקים השבוע! kinspirit

subatoi

New member
זה צלע קצת כי הסיפור שקרה שם

לא היה ממש חשוב, מכל סיבה שהיא. אז הם הלכו לבדוק משהו באיזשהו כוכב, ונפלו למארב, התחילו לברוח ושפרד נכנס בקורי עכביש מגעילים. אז מה? זה לא ממש היה מעניין או משנה לעובדה שנכנס בו העכביש הזה. אם היתה לזה משמעות אחרת, מהותית, אז זה היה יותר מעניין, אני מניח. הפעם זה היה כזה סתמי. לטעמי, כמובן.

Chelnak

New member
אני בהחלט לא מבינה מה חלש בפרק הזה

לדעתי זה היה פרק מצוין. פרק שמזמן חיכיתי לו כדי לאשש את הנחותיי בעניינים טכניים של השער. עכשו אני רק צריכה לבדוק בשרשור ההוא אם דייקתי בדבריי... (subatoi - לא רצית לכתוב איזה מאמר על זה?
) סוף כל סוף פרק שאפשר לקרוא לו "Gate Travel 101".

miip

New member
כמה טוב...

...שיש אנשים שרואים אטלנטיס בלי לראות ס"ג 1, מאפשר לכולם להתאפס :)

subatoi

New member
רציתי, רציתי...

זה ברשימת ה-to do. לא רחוק מהצמרת. אל תדאגי. כרגע אני שקוע כבר חודשים רבים במאמרפלצת (טרקי) על מישהו חשוב. אני אגיע לשרשור ההוא ואראה מה יש בו. אני רק מקווה שלא אתאכזב ושאכן אגלה שיש בו מספיק "בשר" בשביל מאמר קטן (לפחות!!!). וגם אני אהבתי את הפרק וחושב שהוא מצוין

kinspirit

New member
הרבה על הפרק אין לי להגיד

בפעם הראשונה שראיתי אותו, הוא די שעמם אותי. כן, אני מודה. הפעם צפיתי קצת יותר בריכוז (טוב, לפחות בחלק הראשון שלו) ונהנתי קצת יותר. אני לא רוצה לחזור על דברי אחרים ועל הדיון הישן והנדוש על כך שכמו כל סדרה חדשה, גם אטלנטיס טומנת בחובה פרקים לא מבין המעניינים במיוחד, אבל הי - זה עדיין יותר טוב מהפרקים הראשונים של סטארגייט SG1
הפעם, כשצפיתי יותר בריכוז, היה ממש שלב בפרק (כאשר הם ספרו את הדקות האחרונות שנשארו להם) שממש הרגשתי את הלחץ באוויר. אבל ממש, אפילו הייתי לחוצה בעצמי, למרות שכבר ידעתי כיצד זה הולך להסתיים. ולראות את ההחייאה שהם עשו לשאפרד הזיז בי משהו, לא יודעת לשים את זה במילים, אבל כנראה שזה מראה שבאמת ובתמים אכפת לי מהצוות הזה. לראות את נסיונות ההחייאה (שהצליחו לשמחתינו) ואת הלחץ של כולם והפחד ברגעים האלה, זה בהחלט היה משהו שאיחד את הצופים והצוות - גרם לנו להתחבר אליהם. מעבר לכך, רודני באמת מצטייר כדמות הקומית של הסדרה (מאותן הסיבות שצויינו כאן שרודני בעיקר עושה צחוק מעצמו וכדומה), פורד כדמות המוכה (את שני הפרקים האחרונים הוא סיים במרפאה), שאפרד כמנהיג הצבאי שדואג לחייליו ולמשימה גם כאשר חייו בסכנה, ד"ר בקט כמקסים האמיתי של הסדרה ו-וויר כמנהיגה שכובד העולם מונח על כתפיה. אז בהחלט פרק טוב - ואם לא בשביל כל הסיבות שכבר צויינו - אז בשביל המבטים הרצחניים שטיילה שיגרה לעבר רודני כשהוא התחיל עם השטויות שלו בג'אמפר.

subatoi

New member
אני, אגב, עדיין ממתין לפריצתם של

שפרד וטיילה. בעוד כל האחרים כבר הבהירו מי הם ומה הם עושים בחיים (וויר, בקט, רודני כמובן, ואפילו פורד דיבר קצת, למרות שאין לו הרבה מה לתרום), שפרד וטיילה עדיין לא ממש הראו מה הם עושים ומה הם שווים. שפרד עוד לא הוביל משימה (לפחות לא כזו שראינו ממש) ולא הראה את כישורי המנהיגות שלו, וטיילה היתה כבר במשימה הראשונה שלה עם הצוות, רק שלא עשתה כמעט כלום. נו, בשביל זה יש את כל שאר העונה

lenin972

New member
רצוי לזכור

טיילה לא שייכת לצבא ארצות הברית, היא לא רגילה לנשק שעושה פיאו פיאו, תן לה זמן. ושפרד, לא הייתה לו הזדמנות עדיין אבל הוא בהחלט שווה משהו.

למעלה