Atlantis - 1x4 - 38 minutes

Tollan

New member
בעיית עקביות...

בפרק מסבירים שכל עצם שעובר בשער, צריך לעבור כולו את אופק האירוע, בשביל להתממש בצד השני. כך שכשחצי ספינה עברה, וחצי נשאר בחוץ, החצי הקדמי לא הופיע באטלנטיס. בפרק Shades of grey בסטארגייט, יש קטע בסוף שבו ג'ק לוקח את הצוות של מייבורן, מהבסיס שלהם בחזרה לכדור הארץ. הוא עובר בעצמו לכדוה"א, אבל היד שלו, שמחזיקה אקדח, עדיין נמצאת בתוך השער, והוא הזיז אותה בצד השני. לפי מה שאמרו בפרק היום, ג'ק לא היה אמור להיות מסוגל להעביר את היד שלו לצד השני, נכון?

לא בדיוק

הוא משאיר את היד בפנים אבל היד לא בצד השנה של השער , היא בטוח באופק של כדור הארץ ואז שהוא מוציא את היד זה אומר לשער שכולו יצא ואפשר לסגור את השער

Tollan

New member
היא כן בצד השני

הוא עצמו נמצא בכדור הארץ, והיד שלו, מאיימת באקדח על אנשים שנמצאים בכוכב אחר.

subatoi

New member
שמע, אם מה שציינת זו הדוגמה

היחידה שסותרת את התיאוריה המקובלת, זו שהוצגה בפרק הזה, אז אני אגיד לך מה לעשות-מתעלמים
גם במב"כ, כשיש 8 עדויות לצד אחד, ואחת שסותרת את התיאוריה, אז מתעלמים ממנה (ומקללים את התסריטאים) וזהו. אין לנו אופציה אחרת. השאלה היא אם באמת רוב הראיות נוטות לכיוון מה שציינת, או לכיוון הפרק של אתמול.

lenin972

New member
נראה לי שכולכם לא הבנתם את הרעיון

הוא לא איים על אף אחד עם האקדח, בדקתי את זה ולא רואים את היד שלו מהצד השני. בכלל הוא לא צריך לאיים עליהם, האסגרד נראים הרבה יותר מפחידים באותו הרגע. מה שכן קרה: ג'ק אמר להם "אני אחזיק בשבילכם את הדלת פתוחה כדי שלא תוכלו ללכת למקום אחר". ג'ק הכניס את היד שלו לאופק כדי שהשער לא ייסגר, כל עוד יש שם משהו ולא עברו 38 דקות השער ישאר פתוח. ושוב התגלתה אמינותה של הסדרה, קשה למצוא חורים שם הא?

Chelnak

New member
נכון

לא היתה סתירה - היד שלו בהחלט לא עברה לצד השני.

SL Anubis

New member
סתם.

עוד פרק חסר משמעות. אולי לא משעמם ברמות של הפרק הקודם, אבל דיי מתקרב. אני לא יודע - אני פשוט לא אוהב את הסדרה הזאת.... כל מה שהכרנו בסטארגייט המקורית פשוט לא נמצא פה (מן הסתם - בכל זאת גלקסיה אחרת/דמויות שונות), מה שאומר שכל מה שאני אוהב בסטארגייט לא נמצא פה, אם זה העלילה המרכזית, שימוש במיתולוגיה, סיסטם לורדז, דמויות טובות וכו'... זה פשוט לא מרגיש כמו סטארגייט, זה מרגיש יותר כמו סדרת מדע-בדיוני חדשה וזולה, וכל דמיון בינה לבין סטארגייט הוא מקרי לחלוטין (וכן אני מודע לזה שיש שם סטארגייט
). ולא אכפת לי שזה רק פרק רביעי, זה פשוט לא זה.

subatoi

New member
באמת היה לה קצת יותר מדי דיסטנס

אבל מצד שני, יש לה "מושבה" לנהל, ואם לא יהיה סדר מההתחלה, אז לא יהיה סדר. היא לא סתם נכנסה בו, הוא היה קרציה מתחילת הפרק בערך. וכשמוטלים על הכף חיים של 6 אנשים ויש זמן מוגבל מאוד, אז אני מבין אותה. אגב, אטלנטיס, לפחות בינתיים, מוכיחה שכל פעם שיורדים על הצבא בגלל הניהול שלו ביד קשה של דברים מסוימים, זה לא מוצדק. עובדה, שגם כשיש אזרח שאחראי על המשימה, הוא נדרש לסדר ולמשמעת כמו שמפקד היה עושה. כנראה שאין מה לעשות.

Echelon

New member
דווקא אלה

דווקא כביכול הרגעים שלה גורמים למבוכה קלה, הדיאלוגים והדמות לא עשויים בצורה יותר מדי טובה. אני מודע לזה שהיא כאילו צריכה להיות דיפלומטית שדואגת לכולם, אבל עדיין, זה עשוי בצורה מאוד גרועה. כל פעם היא פותחת את המיקרופון לכל העיר, נותנת איזה נאום וממשיכה הלאה. הדמות שלה כמעט ולא מפותחת, ואני די לא אוהב את הקטעים שהיא כן מופיעה בהם.

Echelon

New member
אתה בטוח?

דווקא לפרק הזה, בלי לתת שום ספוילרים יש חשיבות עלילתית כלשהי. הפרקים האלה לא סתמיים, ואויל זה נראה ככה בהתחלה, אבל חכה שהעונה תתפתח יותר, ודבר איתי אחרי פרק סיום העונה. אז נראה אם היא סתמית בעיניך או לא.

2Complicated4U

New member
אלו פרקי הכרות

שתכיר כל מיני תסמינים ודברים שהם יתקלו בהם באיזור הה של הגלקסיה ובעזרת פיסות המידע שנותנים לך כל פרק הם בונים את המשך העלילה כמו עכשיו מעניין לדעת מה הקשר של החרק הזה לרפאים.... נראה לי שאני יודע... :p

subatoi

New member
לדעתי

שוב (אני יודע שכבר ציינתי את זה בעבר), כשרואים התחלה של סדרה חדשה, על אחת כמה וכמה אם היא ספין-אוף, צריכים להיות כמה עקרונות מנחים בראש: 1. הפרקים הראשונים יכולים להיות חלשים, כי ככה זה לכל סדרה חדשה (למרות שלי אין שום בעיה עם הפרקים של אטלנטיס). 2. היא לעולם לא תהיה סדרת האם. היא לא צריכה להיות סדרת האם. היא לא תהיה דומה בעלילה, לא בדמויות ולא בעקרונות המנחים שלה בעלילה הכוללת. היא יכולה להיות שונה. מותר לה. דוגמה טובה היא (מפתיע, אני יודע) בעולם מב"כ - כל סדרה היא שונה, במיוחד ח"ע9, אבל בעצם כולן שונות אחת מהשניה לגמרי. יכול להיות בסופו של דבר שלא תאהב את סדרת הבת, ברור שיכול להיות. אבל צריך לתת צ'אנס. צריך לנסות לזרום איתה ולהתחבר אליה, בלי להשוות כל הזמן. אני לא רוצה להשמע מתנשא, חלילה, כי ממש אין לי מושג מה קורה עם הסדרה הזו אח"כ, פשוט אני חושב שאם מיישמים את הרעיונות האלה מההתחלה, זה יכול למנוע אכזבות לא-מוצדקות בהמשך
זהו, אני אפסיק עם הטכנו-באבל לעכשיו

miip

New member
לא יודעת

כשראיתי אותו בפעם הראשונה לא התלהבתי (אני זוכרת שחשבתי שזה פשוט באופן קבוע שבוע אחד פרק טוב בס"ג וגרוע באטלנטיס ושבוע אחד ההפך עד פרקים 8 או משהו כזה) אבל השידור היום דווקא הוכיח שזה פרק לא רע. נהניתי. היה חמוד... וההופעה הראשונה של זלנקה!

למעלה