Angel 4x17 - Inside Out

../images/Emo41.gifAngel 4x17 - Inside Out../images/Emo41.gif

פרק מספר 83 "מבפנים החוצה": פרק קריפי/מטריד במיוחד, שבסופו נולדת אחת הדמויות השנואות עליי ביותר, ג'זמין. קישור לתקציר של הפרק כרגיל בתחתית הדיון... והציטוטים: Cordelia: (re: the Lorne ruse You know there was a time I would have seen that one coming eons before it ever crossed your timy little mind. Angel: Because you're so clever. Cordelia: On a scale of you to me? Pretty damn. Cordelia: So, what finally tipped off the great detective? Angel: Tongue, slip of. (a flashback reveals Cordy calling her baby: 'my sweet') "My sweet". Same phrase the Beastmaster kept using when he was whispering in Angelus' head. Thought it was a bit femme for the booming macho act. Cordelia: That's it? I get away with bringing the world down around you, and two eensy words tingle your spider sense? Gunn: (re: Cordy) Whoa. Back it up for the new guy. Are you sayin' poppin' mama threw you a beating? Lorne: Kid Vicious did the heavy lifting. Cordy just wa-ha-ha'd at us. Gunn: Why? Angel: Beastmaster. Gunn: You think she's working for him? Fred: She is the Master. Gunn: (slightly stunned) Guy steps out for a couple hours, half the place goes super villain. Angel: Connor's not a part of this. Lorne: (sardonically) Evidence upside my head to the contrary. Lorne: Explains why my mojo's been gunked up. Queen bee-atch put the whammy on me. Wesley: (realization) It was Cordelia. She murdered Lilah. Angel: We don't know if it's really Cordy. Fred: Or what she's got baking in her over. Gunn: Evil and pregnant? I'm guessin' it ain't cookies. Angel: Wes, Lilah and I weren't exactly friends. Wesley: You were mortal enemies. Why should you care what happened to her? Angel: Because you did. Angel: The last couple of times I asked the Powers That Be for help, they made it pretty damn clear they weren't in the business. Wesley: But at least one of those was to save Darla's life. A mass-murdering, ex-vampire dying of syphilis? A strong "no" is hardly a shock. Fred: A bunch of candles, a couple of broken pieces of the Muo-Ping, and some toiletries that smell way too pretty to be evil. Not much to go on. As insidious lairs go, it kept Cordy's room nice and tidy. I think it even vacuumed. Angel: Keep working on a way to locate this thing. If I'm not back in a couple hours... Gunn: You're dead. We're screwed. End of the world. Fred: (nervously) Or you could stay here with us. Here's nice. Skip: This is going to be really hard for you to accept, but Cordelia has ascended to a higher plane. Angel: I know. She's back. Skip: Back? Angel: Or at least something that looks like her. Skip: Whoa, wait. Nobody comes back from paradise. Okay, a slayer once, but... Skip: (fighting Angel) Not like last time is it, monkey boy? Angel: (grunting in pain) Tell me what happened to Cordelia. Skip: Or what? You'll bleed on me some more? You know, I've always wondered. How many chunks you gotta hack off a vampire before he goes all dust bunny? Skip: See, this is the nefarious meat of it, pal. You die never knowing what really happened to the woman you love. Gotta respect the classics. Fred: (threatening Skip) Sphere of the Infinite Agonies. Every second a lifetime. Should be able to whip one up in, umm-20 minutes. Angel: Everything you know. Or she starts whippin'. Skip: Hey, whoa. I'm just a merc. I go where the deal is. And not getting stuck in one of those? Bargain. Skip: How did I ever get spanked by such a chump nut? The thing which has turned your life into a burning rain of fire? She is the real Cordelia. Or at least she's in there somewhere. This whole thing. Gunn: Is it Cordy or not? Skip: Oh, it's her. She just ain't driving. Angel: Something took control of her on a higher plane? Skip: Drill a little deeper, Hoss. How do you think she got there in the first place? Wesley: You're saying her ascension was all part of this thing's plan? Skip: (sarcastically) No. Cordelia was chosen to become a higher being because she's such a pure, radiant saint. Please. Darla: I did so many terrible things, Connor. So much destruction. So much pain. You were the one good think I ever did. The only good thing. I'd die every day for the rest of eternity for you, and this is how you repay me? (pointing at the captured girl) Angel: How do we stop it? Skip: That's the easy part, slick. All you gotta do is find Cordelia and chop her head off. Angel: Has to be another way. Skip: Sure. Stab her in the heart, kidney, couple pokes in the lung... Wesley: (to Angel) What do you want to do? Skip: The only thing he can do. Kill the woman he loves and save the world. Times like this, really gotta suck being you. Gunn: Look, mono-chrome can yap all he wants about no-name's cosmic plan. But here's a little something I picked up rubbing mojos these past couple of years. The final score can't be rigged. I don't care how many players you grease. That last shot always comes up question mark. But here's the thing. You never know when you're taking it. It could be when you're duking it out with the Legion of Doom or just crossing the street deciding where to have brunch. So you treat it all like it was up to you, the world in the balance, 'cause you never know when it is. מקווה שנהניתם מהצפייה והינכם מוזמנים להגיב

dudi gun

New member
סוף ממש מפתיע

כרגיל-אהבתי את הפרק. וההיא בסוף בכלל לא יפה :)

וואהו של פרק../images/Emo2.gif

קורדיליה וקונור עיצבנו אותי מאוד. הקטע שדרלה מדברת עם קונור גאוני, אני פשוט אוהבת את דרלה. והסוף היה מפתיע

c o n n o r

New member
מדהים...

אחד הפרקים האהובים עלי בעונה הרביעית כל כך הרבה קורה בפרק הזה. אהבתי במיוחד את דרלה שבאה ככהפך מקורדי לבושה בלבן ומייצגת את הטוב. וכמה שאני אוהב את קונור הפרק הזה הוא עלה לי על העצבים הולץ לימד אותו כל החיים להגן על החפים מפשע ועכשיו הוא מוותר עליהם. סקיפ פשוט דמות גאונית חבל שווס הרג אותו אהבתי את האזכור שלו לבאפי ובעצם כל דבר שהוא עשה בפרק. ואם אני לא טועה מעלי יש ספוילר לשם של היצור למרות שזה לא כל כך רציני.

c o n n o r

New member
לא יודע למה, אבל...

הדמות שלו מרתקת אותי. אני אוהב את צורת המשחק שלו את ההתנהגות שלו בקיצור לדעתי הדמות פשוט גאונית. ואני לא כל כך מבין מאיפה באה השנאה העצומה הזאת עליו הוא לא אשם במה שקורה לו , במשך כל החיים הוא גדל במימד גהינום והולץ שוטף לו את המוח שאבא שלו מרושע. הוא גדל בלי משפחה נורמלית אז עד שהוא מקבל את זה מקורדי יש לו את כל הסיבות שבעולם להגן על המשפחה שלו.

א ו ז פ ה

New member
משהו ממש צורם בפרק הזה

האם באפי נהפכה להיות קוטלת בגלל קורדיליה? כי אם פרד הגיעה למימד ההוא בגלל קורדליה אז הגיוני לומר שבאפי נהפכה להיות קוטלת בגלל קורדי.כי בלי באפי, קורדיליה לא היתה נפגשת עם אנג'ל, ואנג'ל לא היה מוליד את קונור, וקונור לא היה שוכב עם קורדיליה. אז האם ניתן להגיד שללא קורדיליה, באפי לא היתה קוטלת, ושכל הדברים שקראו בבאפי התרחשו בגלל הרוע שאצל קורדיליה?

c o n n o r

New member
כנראה שכן...

מה שסקיפ ניסה להסביר שכל המקרים האלה תוכננו מראש כדי להוליד את היצור הזה.

Arielcohen

New member
אני לא חושב שזה נכון

הרי בכל מקרה אנג'ל וקורדי לא פיתחו קשר מיוחד עד ל"אנג'ל", לכן לדעתי התוכנית של "הכוחות" הייתה להפגיש בניהם רק באל איי, בלי קשר לבאפי... אולי בגלל זה הם גרמו לזאנדר ווילו להתנשק ולהפריד את קורדי מהגבר שהכי מתאים לה בעולם, ולבאפי ואנג'ל להיפרד בתירוץ אדיוטי של "קוטלת - ערפד". אגב, היה ענק שהזכירו את באפי! 5 דקות אחרי זה עוד הייתי בהלם..

SoulfulSpike

New member
אפשר ללכת עם זה הרבה יותר רחוק

מהפיכתה של באפי לקוטלת אבל לדעתי זה יהיה פשוט לא נכון. אנחנו לא יודעים מתי הישות שהשתלטה על קורדיליה התחילה לתכנן את כל העסק ולהזיז את הכלים אבל לפי הדברים של סקיפ זה קרה בשנים האחרונות אז כנראה שכל הדברים שקרו לחבורה היו מתוכננים אבל רק בשנים האחרונות.

c o n n o r

New member
לא נראה לי...

נחשוב על זה ככה... עם באפי לא הייתה קוטלת אז היא לא הייתה עפה מהבית ספר הקודם לא הייתה עוברת לסאנידייל, לא פוגשת את כל החבורה אנג'ל לא היה מתאהב בה לא מכיר אותה או מתאהב בה, זאת אומרת הוא לא היה מכיר את קורדי וגם אם איכשהו הם היו נפגשים בלוס אנג'לס הם לא היו מכירים קורדי לא הכירה את דויל ואתם יודעים את ההמשך.

SoulfulSpike

New member
ברור שכל זה לא היה קורה

אבל זה לא אומר שהישות תיכננה את זה. לדעתי היא התחילה לתכנן את כל זה ממצב נתון שהיה (שלא תוכנן על ידה) לפני כמה שנים.

Arielcohen

New member
"וואו" העונה....אחד מהם בכל מקרה../images/Emo6.gif

אוקיי.... גאוני. פתאום אנחנו מבינים שכל העונה, כל הפאקינג עונה, עובדים עלינו. ולא רק כל העונה, כבר שנים. מאז קורדיליה קיבלה את החזיונות. הכל מתוכנן. כמובן שהבנתי את הכל רק באופן כללי כי מאוד קשה להבין את מה שקרה פה.... קורדי רצחה את מני וגנבה את הנשמה. אז רגע, קורדי האמיתית היא בסטטוס של אנג'לוס? שם אך תקועה עמוק בפנים? אם כן, היא אמורה לחזור להיות עצמה בפרק הבא. הסבר ה"מוות או צמח" של סקיפ פשוט לא נראה לי הגיוני בכלל... למה שהיא לא תחזור לעצמה? אם "כוח החיים" שלה נשאב היא אמורה למות, ולא נראה לי שיהרגו אותה (היא סתם נראתה מנמנמת בסוף הפרק). אז איפה ההגיון? למה קונור כל כך מטומטם? לבחור פשוט אין מחשבה עצמית. חוסר ביטחון, נוראי ככל שיהיה, לא יכול להסביר את זה. רק הטמטום יכול. דרלה! זאת באמת הייתה היא. התגעגעתי אליה... ועדיין קונור משום מה בוחר להתעלם מכל מה שנראה נכון וללכת אחרי קורדי. בגלל האהבה? אולי קצת. בעיקר כי הוא אדיוט.... האישה הזאת נראית... טובה. מעניין מה יקרה איתה. נראה לי שהולך להיות מעניין...

c o n n o r

New member
הולך להיות מאוד מעניין...

בקשר לקונור אני חושב שהוא אשם אבל לא במידה רבה במשך חודשים קורדי דוחפת לו לראש את כל השטיפת מוח הזאת אי אפשר לצפות שבשיחה אחת עם דרלה הכל יעבור

פרק מצויין! ממש אהבתי.

פרק עשוי בצורה מצויינת. מלא, מותח, בעל תפניות מצויינות. והבימוי והצילום היו מעולים. עבודה מצויינת של "Steven S. DeKnight", האיש שכתב וביים את הפרק. ההתחלה הייתה טובה. אהבתי ש"קורדי" ירדה על אנג'ל, שאמרה לו שהיא יותר חכמה. הצחיק אותי שהיא אמרה לו שהוא לא הבין שום דבר עד עכשיו, אבל שתי מילים מסכנות חשפו אותה. הנחיתה של קונור לתוך החניון הייתה ממש יפה ומצויינת. אהבתי את הסיום עם המג'יק אייט בול. סצנה מגניבה. היה מצחיק איך שגאן נכנס ואמרו לו שקורדי רעה. היה מצחיק שהוא לקח שלוק מהמשקה של לורן. היה יפה איך שחזרו על האירועים המרכזיים. לדעתי עשו את זה בצורה שמסבירה בצורה טובה. היה גדול שלורן אמר "Queen Bee-atch". לא יודע למה, אבל כל פעם מצחיק אותי איך שקורדי מוליכה שולל את קונור. אני אוהב שתמיד היא נותנת מבט כזה של "אני לא מאמינה שהאהבל הזה קונה את זה". הסצנה בין ווסלי לאנג'ל הייתה יפה. היה יפה שהוא אמר לווסלי שאיכפת לו מהמוות של לילה כי לווסלי איכפת. טוב לראות את הקשר החזק שהיה בין השניים נרקם שוב. סקיפ היה קורע בפרק הזה. קרע אותי שהוא אכל עוף מטוגן וכו'. התחלת הקרב הייתה טובה. אהבתי שאנג'ל ממשיך להילחם וסקיפ ממשיך לרדת עליו. הקטע עם השלשלאות היה ממש טוב. כך גם הקטע שבו אנג'ל כורת לסקיפ את האוזן. נקרעתי בקטע שפרד הולכת ואומרת "Hey, here's something. Maybe I can...have an embolism!". היה קטע טוב ויחסית מפתיע. שקונור בסוף מכה את הבתולה (חח זה משעשע לקרוא לה כך), הייתה עריכה יפה שהיא נפלה ובקלוז אפ בעצם הגיעו לקורדי וקונור. נקרעתי בקטע שאנג'ל ופרד מאיימים על סקיפ בייסורים נצחיים. סקיפ היה קורע לכל אורך הסצנה. היה מצויין איך שהכניסו את דרלה (תמיד טוב לראות את ג'ולי). כל הדיאלוג בין דרלה לקונור היה טוב. לדעתי היה קטע חשוב בהתחלה. הרי בכל הפרק אנג'ל והשאר שואלים האם זו קורדי, ושדרלה מגיעה, קונור אומר שלא יכול להיות שהיא אמא שלו, אז היא אומרת לו, שיש לה את הזיכרונות והרגשות שלה, ושואלת, האם זה לא מה שהופך אותך לאישיות? לדעתי פה בעצם ענו על השאלה האם זו קורדי או לא. אהבתי את הקטע הדי פילוסופי, כשסקיפ מסביר לחבורה על בחירות, ועל כל האירועים שקרו בעונות האחרונות וכו'. אהבתי שבכל הפרק קורדי וסקיפ ירדו על החבורה ו"טיפשות שלהם". אני חייב לציין שבסצנה שבין דרלה לקונור, בפעם הראשונה חיבבתי את השחקן שמשחק את קונור (וינסנט..). באמת שיחק בצורה מצויינת את הכאב, הבלבול והתסכול של קונור. אני חושב שהנאום של גאן לפרד שווה ציטוט מלא: Then we'll kick it over and start a new game. Look, monochrome can yap all he wants about no-name's cosmic plan, but here's a little something I picked up rubbing mojos these past couple of years. The final score can't be rigged. I don't care how many players you grease, that last shot always comes up a question mark. But here's the thing—you never know when you're taking it. It could be when you're duking it out with the Legion of Doom, or just crossing the street deciding where to have brunch. So you just treat it all like it was up to you, the world in the balance,'cause you never know when it is. פרד הייתה ממש חמודה כשהיא אמרה לאנג'ל לחכות. הקטע שבו קורדי עולה על דרלה היה יפה. היה פשוט טוויסט מצויין. קונור בסוף כן לוקח את הבחורה. והצילום של כל קטע הגרירה היה מצויין. יפה שרואים בפעם הראשונה את קורדי שוחטת מישהי (עם לילה זה היה פחות מזעזע יחסית). היה יפה שהראו את הדם ניתז על הפנים של קונור ואת ההלם שלו. הקטע שבו קונור צריך למרוח את היד שלו בדם הבתולה, אז להניח על בטנה של קורדי, היה טוב. אני אוהב שתמיד כשווסלי יורה, עושים את זה בסלוומושיין. והרבה זמן לא ראינו את פרד מדממת בצורה כזו. והקטע שווסלי יורה לתוך האוזן של סקיפ היה פשוט גדול. כל המאבק בין קונור לאנג'ל בזמן שקורדי "יולדת" היה מצויין. לדעתי הליהוק של ג'ינה טורס (זואי מפיירפליי כמובן), מצויין. טוב לראות את החבר'ה מפיירפליי בבאפיוורס. לדעתי פרק פשוט מצויין. ממש נהניתי ממנו.

rds15

New member
ג'ינה טורס../images/Emo99.gif

תגידו מה שתגידו על הדמות שלה, האישה הזאת פשוט מדהימה. המ, כן. ועכשיו לענייני הפרק - אני זוכר שכשראיתי את הפרק הזה לראשונה, אחד הדברים שהכי עיצבן אותי בו זה הנאום של סקיפ. כל הקטע של "הכול בא מלמעלה, לבחירות שלכם אין משמעות" מאוד נוגד את מה שמראים לנו מההתחלה של באפי. כבר בעונה הראשונה של באפי, בנבואה שאומרת שבאפי תמות והמאסר ינצח, באפי שוברת את זה, ומנצחת את המאסטר. אז איך זה מסתדר עם מה שסקיפ אומר, שהכול בא מלמעלה? איך יכול להיות שכול הדברים שקרו, מהעובדה שלורן הגיע למימד שלנו, ועד זה שאחותו של גאן מתה, כל זה הביא לכך שקורדי וקונור ישכבו ויביאו לכך שהיצור חסר השם הזה יוליד את עצמו? כמה נקודות אור בפרק הזה, שלמרות הקטע המעצבן בו היה פשוט מעולה: -השחזור של כל האירועים הגדולים, מהרצח של מני ועד הרצח של לילה. בגלל זה[טוב, בעיקר בגלל זה] צריך לראות את העונה הזאת כמה פעמים בשביל להבין את ההתרחשות הכוללת בה. -סקיפ. דמות גאונית כל כך. כל המעבר שלו מטוב לרע, תוך כדי שהוא מזכיר את באפי[איזכור שהעלה על הפנים שלי חיוך "אף אחד לא חוזר מגן עדן. טוב, היתה קוטלת פעם אחת"
] ויורד על אנג'ל ועל החבורה. תמיד נחמד לראות דמויות רעות צוחקות על החבורה. -המשחק של וינסנט בקטעים עם דרלה. זאת הפעם הראשונה בעונה וחצי שאני יכול להגיד שאהבתי את המשחק שלו. כמה דברים שפחות אהבתי: -המשחק של כריזמה, או יותר נכון להגיד את מה שעשו לדמות של קורדיליה. לא אוהב את קורדי הרעה, תוחזר קורדי של עונה 2 לאלתר! קורדיליה שיכולה לכעוס על אנג'ל כי הוא פיטר אותה, ואז לקפוץ עליו בצרחות כשהיא רואה שהוא קנה לה בגדים חדשים. לא אוהב את קורדי המניפולטיבית שחושבת שהיא יותר חכמה מכולם, רק בגלל שהיא רעה[באמת, זאת בעיה כזאת של דמויות רעות. הן בטוחות שהן הרבה יותר חכמות מכולם]. -כמו שכבר אמרתי קודם, הנאום של סקיפ על איך הכול בא מלמעלה, בלי שום אפשרות בחירה. -הרצח החסר פואנטה הזה של הבחורה התמימה. זאת לא קורדיליה, וזה לא משהו שקונור יעשה. מה שמוביל אותי לנקודה הבאה. -הציות העיוור הזה של קונור אחרי כל מה שקורדי אומרת לו. קורדי רוצה שהוא יגן על המשפחה שלה, קונור יגן על המשפחה שלה. קורדי רוצה נערה בתולה כדי ללדת את התינוק שלה, קונור יביא לה בחורה בתולה. סביר להניח שאם קורדי היתה רואה כלב מסכן בגשם והיתה מבקשת מקונור שיבעט בו הוא גם היה עושה את זה.

g a g a

New member
מסכימה באופן חלקי ../images/Emo13.gif

נתחיל בדברים שעליהם אני חולקת -
ג'ינה. לא אהבתי אותה בזינה, יש לי הרגשה שגם פה אני לא אוהב אותה. "את יפהפיה"?!?! לא יכלו למצוא איזו אנג'לינה ג'ולי או מישהי בסגנון שבאמת תהפנט?
oh well...
וינסנט. לא יזעור כלום. לא אוהבת את השחקן ולא את הדמות
מיותר ומרגיז. הלוואי שהוא לא היה נולד והיו מפתחים עלילה שונה לגמרי ומשאירים את קורדי כפי שהיתה בעבר
עם יתר דבריך הסכמתי. בייחוד בנוגע חמה שאמרת על סקיפ. אוי, נהניתי ממנו כ"כ
תענוג. אה, וג'ולי מצויינת. אני לאט לאט מתחילה להבין למה יש לדרלה מעריצים
היא באמת יופי של דמות. הנחמה היחידה שלי בקשר לכריזמה היא שאני זוכה לראותה עם השיער הארוך והיפה שלה ב"מכושפות"
אוצר לאוהבי הפרק: http://www.acquiescence.net/manipulation/ תבלו

למעלה