Angel-4x06-Spin The Bottle

הייזל

New member
../images/Emo58.gif עונה 4. המממ

לא מדויק. אתה צריך לחשוב על ג'סמין כמו על פצצת זמן. באיזשהו שלב, כנראה בין פילאייה לחזרה של קורדי מהמישורים העליונים ג'סמין נכנסה לתוך קורדי. כישוף הזיכרון הפעיל את ג'סמין. השליטה של ג'סמין בקורדי אינה מלאה עדיין לוקח לה זמן לשלוט בקורדי לחלוטין. בפרק הבא או זה שאחריו קורדיליה אומרת לאנג'ל כמה דברים שלמרות שהם נכונים מאוד מאוד פוגעים בו. הוא מנסה לדבר איתה על האהבה שלהם ורוצה שהיא תחזור למלון והיא אומרת שהיא לא יכולה מפני שהיא חיה את העבר שלו והיא לא יכולה שלא להיזכר באנג'לוס כל הזמן. זה משהו שקורדי לעולם לא תגיד לאנג'ל. כן, היא תקנטר אותו ותעקוץ אותו אבל היא מעולם לא האשימה אותו במשהו שאנג'לוס עשה, היא לעולם לא תכאיב לו ככה, זאת פשוט לא היא. גם בהתחשב בתגובה שלה לפלירטוטים של קונור לפני הכישוף לעומת המעשים שלה אחר כך. יש גם דברים נוספים. מצד אחד היא טוענת בתוקף שקונור לא אחראי לביסט אבל מצד שני בצורה מאוד מעודנת היא לא מפסיקה לרמוז לו שהוא כן אחראי לביסט. זאת לא התנהגות אופינית לקורדי.

alond

New member
יכול להיות ../images/Emo58.gif עונה 4

זה לא סותר שהיא ג'סמין מאז שהיא חוזרת. לא שוויקיפדיה זה איזה מקור לאמינות אבל שווה לקרוא שם על ג'סמין וקורדי. מה שכתוב שם תומך בתיאוריה שלך.

alond

New member
מעניין אותי שאנג'ל השאיר את קורדי

במימד ההוא. הוא אמר שיש סביבה אור וכו וכו. תיאור דומה מאוד לאיפה שבאפי הייתה כשהיא מתה. יכול להיות שאחרי שבאפי חוזרת לחיים שהיא מספרת לאנג'ל איך היה שם ובגלל זה הוא לא מוכן להוציא את קורדי ממקום שנראה דומה?

alond

New member
../images/Emo58.gif עונה 4-5

עכשיו גם חשוד שקורדי אמרה לו שהם היו מאוהבים. בשביל זה היה את הפרק העונה 5?

הייזל

New member
זה לאו דווקא חשוד

יכול מאוד להיות שהיא היתה מאוהבת בו. הוא מעולם מעולם לא אמר שהוא מאוהב בה.

alond

New member
הניסוח היה "האם אנחנו היינו מאוהבים

?". ניסוח השאלה מניח זוגיות. אנג'ל אומר לה שהוא לא יודע ובזה בעצם מודה שהוא כן שאחרת הוא היה עונה לא. כשהיא אומרת "כן" היא הודה שהיא יודעת שהוא כן ושהיא גם כן.

barhenhalliwell

New member
../images/Emo58.gif המשך 4 . אז בפרק הבא

זה הפרק שהיא יורדת במדרגות ולובשת בגד שחור מגעיל ?

רינת4

New member
לדעתי - מעכשיו והלאה../images/Emo58.gifעונה 4

ג'סמין לדעתי כבר השתלטתה עליה אבל מעכשיו היא מתחילה לפעול. ואם תשאלו אותי, אז אני חושבת שבשלב זה ג'סמין לא כל הזמן שולטת על קורדי אלא מדי פעם. כל פעם שהיא רואה את החזיונות של המפלצת זו קורדי. מהרגע שהסוד של אנג'ל והמפלץ מתגלה, אז ג'סמין מתחילה לשלוט באופן יותר החלטי. הסיבה שקורדי לא זוכרת היא שלדעתי יש לה בלקאאוטים כמו בפרק שהיא רוצחת את מה שמו בזמן שהיא ואנג'ל שומרים עליו. וכשזה לא בלאק אאוט אז אולי ג'סמין שולטת על המעשים שלה והמחשבות שלה באופן תת הכרתי. כלומר: ההשתלטות היא הדרגתית עד השלב שקורדי נעלמת לגמרי ולג'סמין יש עליה שליטה מלאה. זו התיאוריה שלי. לא יודעת אם מישהו כבר העלה אותה פעם. זה ההסבר היחיד שמצאתי.

c o n n o r

New member
ממש לא..../images/Emo58.gif עונה 4 אנג'ל

ברגע שקורדי חזרה מלהיות ישות עליונה(בזמן שהיא הייתה "ישות" הכניסו את ג'סמין לגוף שלה) זאת הייתה ג'סמין ששלטה בגוף פשוט שג'סמין חזרה בגוף של קורדי הייתה תופעת לוואי שמחקה את הזכרון של ג'סמין ברגע שלורן החזיר את הזכרונות לקורדי גם ג'סמין חזרה לעצמה היא המשיכה להתנהג כמו קורדי שלנו בגלל שהיא הייתה צריכה לשמור על האופי כדי שהחבורה לא תחשוד היא שינתה את הלבוש שלה רק אחרי שהיא נכנסה להיריון כי אז כבר לא היה לה מה להפסיד בקשר לחזיונות והניסיונות לעזור לחבורה הכ היה עבודה בעניים זה היה הכל כדי להחזיר את אנג'לוס לתפוס את הנשמה שלו לשחרר אותו וככה החבורה תחשוב שהכישוף לא הצליח כדי שאנג'לוס יוכל לעבוד איתה ועם "החיה" אני בטוח שתאוריה הזאת במאה אחוז ראיתי פעמיים את העונה הרביעית וכמה פרקים יותר כדי להיות בטוח הרגע שקורדי קיבלה את הזכרונות ג'סמין שלטה עליה ב 100%

רינת4

New member
אז זהו..../images/Emo58.gif

שראיתי את העונה הזו חמישים אלף פעם ואני עדיין לא בטוחה ב100 אחוז. אני לא אומרת שג'סמין לא השתלטה עליה כבר למעלה. אבל אני חושבת שהיא הייתה "רדומה" כמו שקראת לזה, וההשתלטות שלה על המעשים של קורדי הייתה הדרגתית. אני חושבת שהחזיונות היו אולי זיכרון של החיה וזה הפחיד את קורדי והיא לא ידעה למה אבל זו עדיין הייתה קורדי ששולטת בגוף בשלב זה ולא ג'סמין ושאח"כ ג'סמין שלטה פה ושם (על המעשים עצמם והמחשבות) אבל קורדי הייתה שם עדיין. ובאיזה שהוא שלב ג'סמין השתלטה על הגוף סופית. בכל מקרה, התיאוריה שלי נראית לי יותר

c o n n o r

New member
אבל...../images/Emo58.gif עונה 4

עובדה שסקיפ העלה אותה למעלה וסקיפ היה עובד עם ג'סמין מכן מבינים שמטרת העליה למעלה של קורדי הייתה כדי להכניס בה את ג'סמין. אנחנו ראינו שברגע שחזר לה הזכרון העיניים האלה התעוררו בה מחיקת הזכרון הייתה תופעת לוואי שג'סמין חזרה למימד שלנו והיא אומרת את זה באחד הפרקים . בקשר לחזיונות הם לא היו אמיתים מכיוון שכל החזיונות היו של העבר של השיחה של אנג'לוס והחיה כדי לשכנע את החבורה שאנג'לוס יודע משהו על החיה כדי שהם יחזירו אותו היא תתוכל לשחרר אותו (גרמה ללורן לחשוב שהכישוף החזיר לו את הנשמה) והוא יעבוד בשבילה כל הקטע שהיא קיבלה חזיונות היה משחק כדי לעבוד על החבורה כי היא לא יכלה להסתכןבזה שהם יקלטו משהו כי היא הייתה ממש פגיעה לפני שהיא שכבה עם קונור אחרי שהיא שכבה איתו היא ידעה שהוא יגן עליה בכל מחיר

IDOffryn

New member
אני מסכים עם רינת../images/Emo58.gif עונה 4

לדעתי ברגע שחזר לה הזכרון זה העיר את ג'סמין ואולי זה מה שגרם לה לשכב עם קונור אבל לדעתי ככל שה"תינוקת" גדלה ככה גם גדלה ההשתלטות של ג'סמין עליה.

c o n n o r

New member
מצאתי פתרון שמצדיק את התאוריה שלי

עונה 5 אנג'ל בפרק שהיה יום שישי הזה אנג'ל שואל את קורדי אם היא זוכרת הכל והיא מציינת בפירוש שאיך היא לא תשכח שישות זרה השתלטה לה על הגוף והיא לא יכלה לעשות כלום זאת אומרת שמהרגע שקורדי חזרה מלמעלה זאת הייתה ג'סמין ואני מחפש את הציטוט כדי להוכיח סופית

רינת4

New member
זה היה בתחילת הפרק../images/Emo58.gif512

אבל זה לא מוכיח כלום: I remember everything... pretty much. At least until I slipped into slumberland המילה everything היא יחסית. אני לא אומרת שג'סמין לא נכנסה בקורדי כבר למעלה (
, נכנסה בקורדי...). להיפך. אבל השליטה שלה על קורדיליה היא, כרגע, לא לחלוטין. היא משפיעה על שיקול הדעת של קורדי והכל אבל עד שקורדיליה לא שוכבת עם קונור, ג'סמין לא קיימת בעיקרון. הרי שהיא הייתה צריכה להוליד את עצמה. לכן היא משפיעה על קורדיליה בדרגה נמוכה ורק בצורה מנטלית כי היא לא חזקה מספיק עדיין. ובכלל, היא הייתה "רדומה" עד הפרק הנ"ל כי כמו שכבר אמרו כאן - בדרך למטה משהו קרה. עכשיו - בפרק הבא קורדי וקונור שוכבים יחד. ואם לג'סמין לא הייתה השפעה בכלל על קורדי אז זה לא היה קורה. אבל רק אחרי זה היא ממש מתחילה לקחת שליטה וגם זה - בהדרגתיות. אני בטוחה שהחיזיון של החיה הוא אמיתי ושג'סמין שולטת על קורדי בשלב זה עדיין באופן תת מודעי. היא לא מספיק חזקה כדי להשתלט על קורדי פיזית. ולקורדי המעשים נראים מודעים בשלב זה. קורדי לא מבינה שאיזו ישות השתלטה עליה ומעפילה על כושר השיפוט שלה. קורדי וקונור שוכבים, לג'סמין בהדרגתיות מתחילה להיות השפעה השפעה פיזית חלקית (וגם מנטלית) על קורדיליה (בגלל זה אני חושבת שכשהיא הורגת את המה שמו בזמן שהיא ואנג'ל אמורים לההשגיח עליו- זה נעשה בזמן שקורדיליה ישנה כי אז לג'סמין יש את ההזדמנות : קורדיליה ישנה ובזמן הזה כשג'סמין משתלטת עליה פיזית, היא במין מצב של תרדמת, ג'סמין משתלטת לה על הגוף, הורגת אותו, חוזרת "לישון" וקורדי חוזרת להכרה כביכול (כי היא עדיין מנטלית לא ממש עצמה) ולא זוכרת כלום מהלילה. ממש טיפה אחרי שהלילה משתלט על LA ג'סמין מתחזקת מספיק כדי לשלוט על קורדי באופן מוחלט. ואז קורדי נעלמת לחלוטין.

oOBAGIRAOo

New member
ואהו! פרק מדהים!

אני כ"כ מתחרטת שלא הקלתטי אותו. בהחלט אחד מ-5 הטובים ביותר של הסידרה.

City Of Angel

New member
פרק גאוני.. שימו לב לשינויים

טאבולה ראסה בגרסת "אנג'ל" שמדגישה את השינויים העצומים שעברו הדמויות. לורן בתור מספר זה פשוט גאוני (הוא באמת דיבר אל מישהו?) והתפקעתי מצחוק איך שהוא הסביר לנו את "מעלילות הפרקים הקודמים" של טלנובלת ווסלי-פרד-גאן עם ואיך שהמצלמה זזה. כמובן שברגע שלורן אמר ש"השיקוי בטוח ולא יהיו שום תופעות לוואי" ישר חשבתי איזה תופעות לוואי הולכות להיות. אז איפה כל אחד מהם היה בגיל 17?? אנג'ל הוא ליאם, נער אירי פחדן מהמאה ה-18 ששונא בריטים, מפחד מאבא שלו ולא יכול לפגוע בזבוב. קורדיליה היא פקאצה סאנידיילית סנובית עשירה (סוף-סוף היא קולטת שהתספורת שלה מזעזעת!), פרד היא תלמידה חננה שמשחקת אותה מעשנת גראס, ווסלי חוזר להיות שלומפר בריטי שחושב את עצמו (הקטע עם הסכינים בהתחלה בא רק להראות כמה הוא השתנה מאז), וגאן.. אממ.. הוא התבגר קצת.
למה ללורן לא השתנה הזכרון?
קונור מוכן להרוג את אבא שלו בשביל "טובה" מקורדיליה? הוא לא למד כלום?! שונא אותו
ירידה קטנה של ג'וס על ג'ורג' בוש - כשקורדיליה אומרת שהיא זוכרת מי הנשיא והיא מצטערת על זה.
לא שבאמת האמנתי שווסלי לא יחזור אי פעם למלון, אבל בכל זאת בכל פרק הוא מגיע כדי להציל את המצב. יאללה תשאר כבר

BuffyS

New member
יש לי בעיה עם הפרק הזה...

נכון, מצחיק, אדיר, נהדר, אבל... כ"כ טאבולה ראסה! זה היה מעצבן. ולורן- כ"כ סטורי טלר! והילדים הקטנים - כ"כ באד קנדי! זה היה קצת מתיש מבחינתי. בעיקר, הרגשתי שאולי בגלל המראה החיצוני של הדמויות ואולי בגלל הדברים שהן עברו, הם פשוט לא הצליחו לשחק אותה כמו פעם. קורדיליה כ"כ לא הצליחה להעביר לי את היותה ביצ'ית בת 17. וממתי ווסלי קשור לצופים (ווטצ'רס) בגיל 17?! סתם, וחבל שכולם אומרים שזה הפרק הטוב ביותר בעונה, כי נשארו עוד כמה פרקים שלא ראיתי, וזה מאכזב אותי מראש לדעת שהפרקים הבאים יהיו טובים פחות. כנ"ל לגבי כל הסדרה הזאת. אני באמת לא מפסידה פרק, אבל, וזאת רק דעתי, (לא לקפוץ עלי!), באפי היא הסדרה על החיים. כל המסרים שעוברים בה, הדמויות, האירועים, ההתרחשויות, הכל- נוגעים בכל דבר שקשור לחיים (ולמוות..), ולכל מה שנוגע אלינו, גם אם זה מועבר ע"י נגיעה בעל-טבעי, שלא כולם מאמינים שאכן קיים... אנג'ל לעומת זאת, פשוט סדרה נחמדה. כייפית והכל, אולי אפלה אולי מצחיקה, אבל פשוט סדרה. באפי- פשוט דרך חיים...

City Of Angel

New member
מסכים חלקית

ההשוואה לטאבולה רסה מתבקשת אבל יש הרבה הבדלים, בעיקר (כמו שאמרת) השוני הגדול בין הסדרות. נכון שאנג'ל לא בנויה על מסרים מהחיים כמו באפי (אם תשאלו אותי היא בכלל בנויה כמו סדרת משטרה) ובדרך-כלל שג'וס מנסה להכניס עניין רגשי או קיטשי זה סתם מסתבך לו. אבל אני ממש ממש לא מסכים עם זה שאנג'ל זאת "רק סדרה" ורוב הזמן אני מעדיף אותה על באפי. מה לעזאזל הקשר ל"סטורי טלר"?? לא דומה אפילו.. לורן דמות גאונית איך שהוא סיפר פשוט קר אותי מצחוק. כמו שבבאפי מנסים לעשות פרקים שבנויים קצת אחרת (המחזמר למשל) אז כאן הפרק עבר בסיפור. סטורי טלר ממש לא כזה. בקשר לקורדיליה - בינתיים בעונה 4 כריזמה מאוד מאכזבת. כל-כך חיכיתי לראות את קורדי הישנה של "באפי"

BuffyS

New member
למה אתה מעדיף את

אנג'ל על באפי? אם היא כמו שאתה אומר, בנויה כמו סדרת משטרה (מה שנכון מאד!) היא באמת נשארת בגדר של "סדרה" בלבד. באפי בנויה על החיים. אני מרגישה שג'וס לא הצליח להכניס שום עניין שאני אוכל להתחבר אליו באנג'ל. סתם, אנדרו סיפר את הפרק, וגם לורן סיפר.. אני חושבת שזה ממש מבוסס על אותו הרעיון! וכמוך כמוני- כ"כ רציתי לראות שוב את הביצ'ית חסרת הטקט הקורעת מצחוק. בפרק קורדיליה הייתה מעצבנת וילדה קטנה. ממש לא קורדי הישנה והטובה.

למעלה