הבטחתי, ולכן אקיים ../images/Emo13.gif
אחרי ששבוע שעבר לא פרסמתי תגובות על הפרקים וקיבלתי על הראש בגלל זה (כן, אתה יודע מי אתה
), הנה אני מקיימת את הבטחתי ומפרסמת את הסנטים שלי להשבוע... דבר ראשון שפשוט מתבקש להגיד - וולטר המלך!!! אני מצטערת, אבל אחרי הדיאלוג שלו עם ג'ק בפתיחה, אין עליו, פשוט אין. בפעם הראשונה שראיתי את הפרק נשארתי המומה אחרי הסצינה הזאת. חתיכת כבוד נתנו לגארי בפרק הזה. ברצינות - אני לא יודעת אם הוא היה בתפקיד הזה גם בשביל גנרל המונד, אבל הוא אשכרה מנהל את המקום הזה
בלעדיו ג'ק לא היה מוצא את הידיים והרגליים שלו בניהול המקום. כבוד, בהחלט. כפי שכבר אמרו כאן לפניי, הפרק הזה היה פרק ג'ק קלאסי בכל הנוגע לחוש ההומור שלו. מהרגעים היותר מצחיקים בטירוף במהלך הסדרה. ציטוטים נבחרים שגרמו לי לצחוק בקול גדול - It's a plant Of course I dare mock you Siler, no offence It's what I do *אנחה* אכן, ג'ק במיטבו. הפרק הזה היה התגובה לכל אותם אנשים שדאגו שלא נראה יותר את ג'ק בסדרה. להזכירכם, העונה השמינית היא העונה הראשונה שבה זמן המסך של ריצ'ארד דין אנדרסון צומצם באופן משמעותי. כשהשמועות על הקיצוץ התחילו לרוץ, כל המעריצים נכנסו להסטריה והיו בטוחים שזהו, נגמר, יותר לא נראה את ג'ק. אותם מעריצים זכו למנת יתר של ג'ק בשני הפרקים האחרונים, ישר על פתיחת העונה. כנראה שמנת היתר הזאת באה על מנת לגרום לאנשים לקבל מספיק מג'ק שלהם על ההתחלה, שיחזיק להם מעמד לאורך שאר העונה כאשר הוא יופיע פחות. אז זה היה פרק של ג'ק, לא פחות ולא יותר. בשבוע שעבר כבר ראינו את ג'ק בעמדת הניהול, וזכינו לטעום מעט מהמצב שהוא הכניס את עצמו לתוכו (תפוחי האדמה בבסיס נגמרו, אויה), אבל שבוע שעבר מרכז הפרק, בכל הקשור לג'ק, היה מנקודת המבט של עזיבת צוות SG1. במהלך הפרק הקודם זכינו לראות כיצד ג'ק נמנע מלמצוא לעצמו מחליף, לא רק הרוסי, אלא כל אחד אחר. תחושותינו לגבי עזיבתו של ג'ק, שאף אחד לא יכול למלא את הנעליים הגדולות שלו, שוקפו על המסך מנקודת מבטו של ג'ק עצמו. הוא פשוט לא רצה למצוא לעצמו מחליף בצוות, חיפש כל תירוץ אפשרי על מנת לדחות את זה כמה שיותר. כאשר חברי הצוות סיכמו את זה בכך שלא רשום בשום מקום שצריך 4 חברי צוות, כמו ילד קטן, הוא קפץ על הפתרון שניתן לו, והיה מאושר. זה היה המרכז של הפרק הקודם. והנה הגיע הפרק של השבוע והכניס אותנו קצת יותר אל עולמו של ג'ק המנהל. מעניין לציין שזהו צד שמעולם לא זכינו לראות אצל המונד - תמיד ראינו אותו מקבל את ההחלטות הקשות, אבל לא ידענו עד כמ התפקיד שלו באמת קשה, כמה דברים נמצאים על הכתפיים שלו, חלקם כל כך לא רלוונטיים וסתם מסיחים את הדעת מההחלטות החשובות ביותר (למי בדיוק אכפת מה הצבע של הקישוטים בטקס?). והנה זכינו לראות את ג'ק שובר את הראש על כל הדברים האלה. ג'ק המסכן, שתמיד היה הלוחם בשטח, שתמיד היה בין הראשונים לצאת, נאלץ להשאר מאחור ולראות את חבריו עוברים דרך השער. במקום לצאת לחקור את העולמות החדשים, הוא נאלץ לשבת במשרד שלו ולהתמודד עם דברים בירוקרטיים. אז נכון, היה קצת אקשן, חלקו מצחיק (הצמח) וחלקו רציני יותר (קאמי ובעל), אבל סיכומו של הפרק היה בכך שג'ק נאלץ להתמודד עם התפקיד החדש שלו, תפקיד שכל כך (אבל כל כך) לא מתאים לג'ק. בסופו של הפרק הוא השלים עם התפקיד, סביר להניח לאחר שהבין שגם בתפקיד הזה הוא יכול לתרום את חלקו. אבל עדיין, הוא השלים עם התפקיד, לא יותר מכך. אני עדיין לא בטוחה שהוא מרגיש שהוא במקום הנכון. אני לא בטוחה שהוא אי פעם ירגיש ככה לגבי התפקיד. היו גם נקודות בפרק שהיו חסרות לי, חלקן כבר הוזכרו כאן ע"י אנשים אחרים - הסבר נורמלי יותר להיכן צוות SG1 בדיוק היה ואיך בעל ידע על כך, מפגש קצת יותר טעון בין בעל וג'ק אחרי שהפעם האחרונה שג'ק ראה אותו היה כאשר בעל עינה אותו למוות (פעמים רבות), המדים של ג'ק ששוב התחלפו מכחול לירוק (הם חייבים להחליט בנושא הזה!), וכמובן שני הנציגים שבאו לדבר על הסכם שלום - ממש ציפיתי שג'ק יזכר בסוף הפרק שהוא שכח אותם בחדר, במקום זה הם סתם היו שם כדי להציג שתי שניות של ג'ק ילדותי שסוגר אותם בחדר כדי שידברו ביניהם (טוב, חייבים להודות שזה פשוט ג'ק). לכל אלו שפחדו כיצד המקום יראה עכשיו שג'ק המנהל, ושטענו שהוא לא יכול למלא את נעליו של המונד - אז נכון, המונד הוא לא, אבל הוא בהחלט לא גורם להתמוטטות המקום. הוא פשוט הופך את המקום והניהול שלו למשהו טיפוסי לג'ק. ואנחנו רק מרוויחים מכך.