שת"ב

kenz

New member
../images/Emo6.gif

פרנקי (המנהל של הקאנטרי דאז, והג'וקי כיום) היה צועק לי: "תפסיקי להסתכל על הרצפה, אם היה שם כסף, אני כבר הייתי מוצא אותו..." (יש לציין שמצאתי 50 ש"ח על החול כמה חודשים מאוחר יותר...)

תםטםOHIO

New member
לדעתי,

בתמונה הזו, הסוס גדול, והצעד גדול, והאוכף אולי גם גדול לך מדי, ויש מצב שאת עם ארכובות בחור אחד ארוך מדי ברגל אחת או שהארכובות לא שוות, והירכיים והברכיים מנסות לפצות על זה ולהרים אותך בישיבה למעלה, לעומת כל מה שגדול את רוכבת סגור, המבט על הרעמה נועל את הכתפיים ואת הידיים, ואת כל היציבה שלך ונותן לך לעבוד בקטן. תגביהי את העיניים ותסכתכלי קדימה 4 מ' גובה לפנייך, תראי את הדרך, לי זה נדמה שניסית לבקש מהסוס להגדיל צעד, כלומר, החזקת ודחפת, אולם ללא תנועה משוחררת מהגוף האנרגיה מצטברת ביד ומכבידה עליה למטה, במקום שהיד תהיה בנשיאה קדימה ולמעלה עם התנועה ותאפשר גם לסוס להתארך. השוט ביד החיצונית, ויד זו נראית קצרה יותר ומוציאה את הראש בזוית כשהיא מתרחבת החוצה, גם היד הפנימית (ימין) נראית כאילו המפרק כף יד לרוחב ולא עם האגודל קדימה+ ויד מהמרפק עד האגודל ישרה עם מעט רכות פנימה, באופן שאני אוהבת לראות אותה. (מקפר לכיוון הגוף, קו ישר משם עד הסוס עם המושכה). לסיכום הייתי מתמקדת בשני מוקדים לשיפור, שכן על אף הפירוט אתם נראים טוב ביחד, והפרטים יכולים רק להרים מעט, לדעתי. אז המוקדים - ריכוך המותן, הרמת המבט. תנסי לתת לכל עמוד השדרה מלפני האגן ועד אמצע הראש להיות ביחידה אחת בלי מתח ואז הרפי כתפיים והרימי מבט. תנסי את זה כתרגיל בהליכה עם או בלי ארכובות ותרגיל זה ישחרר את המותן ואת כל אורך עמוד השדרה. אמרתי תסתכלי קדימה? :) יפה, מסודר, מושקע, שקט ומרוכז.

popi199

New member
המון תודה!!

חיכיתי לתגובה ממך. האמת היא שבאמת אחרי איזו תקופה של רכיבה פתאום הרגשתי שהארכובות לא שוות ואחת יותר ארוכה בחור, אני גם תמיד נוהבת להאריך את הארכובות כמה שאפשר, יכול להיות שהגזמתי. ואת צודקת לגמרי, כשמרימים את הראש הישיבה נראית אחרת, הבעיה היא שכשאני מתרכזת קשה לי להרים תראש,
אגב, האוכף הוא האוכף דראסז' הישן שלך, אם את זוכרת...יש מצב שהיה מתאים לי אוכף טיפה יותר קטן אבל אני מתה על האכף הזה!

תםטםOHIO

New member
../images/Emo9.gif

תודה על המחמאה, אני מאד נהנית מהתרגיל הזה, ובאמת בכיף, אם זה עוזר אז אחלה. הצטערתי שהתמונה לא כ"כ ברורה, אני אשמח לראות תמונה טובה שאפשר ממש להשוות, בקשר לאוכף - יש לך את הטלפון שלי? היה לי צמר ששמתי עליו, זה יוריד אותו מידה.

cowgirl Ms

New member
סבבה...

רק נא לזכור שאני לא למדתי רכיבה כבר איזה... שנתיים וחצי?

אני דווקא לא לגמרי מסכימה../images/Emo107.gif

עם התגובות שהגיבו לך עד עכשיו. לי אישית את לא נראית כל כך לחוצה, אלא רק קשה מדי עם החלק של הידיים, ואולי זה גם נובע קצת מחוסר ביטחון ואני ארחיב על כך בהמשך. נתחיל בזה שאם באמת את רוצה שהסוס יילך "על המתג", זה לא כל כך פשוט ברמה של "לשים הרבה רגליים ולנסר קצת", זה בכלל לא עובד ככה, זה הרבה יותר מורכב. השרירים שלו לא יעבדו נכון בצורה כזאת. הראש אולי יהיה למטה, אבל הצוואר יהיה תפוס והסוס לא באמת יעבור מאחורה. את קודם כל צריכה להשיג ישיבה נכונה ויציבה, לדעת לשלוט בגוף שלך, לדעת להיות עדינה ויציבה עם הידיים, להזיז את הסוס יותר קדימה ועוד מלא דברים... הסוס נראה לי קצת לחוץ בתמונות האלה, אני דווקא הייתי משחררת לו יותר מושכות ומחזיקה אותו קצת פחות קצר. לפעמים עוד לחץ בפה רק גורם לסוס להיות לחוץ יותר. ככה גם הצוואר שלו יימתח יותר קדימה ולמטה והוא לא סתם ינסה להתנגד ולזרוק את הראש למעלה. אני מקבלת תחושה בתמונות האלה שרכבת עם ביטחון עצמי ממש נמוך. כל ההישענות הזאת קדימה, המבט למטה והקטע של להחזיק את הסוס קצר, כל זה גורם לי לחשוב שאת לא רוכבת מספיק עם ביטחון, חוץ מזה שזה גם מה שאולי את גם משדרת לסוס. את פשוט צריכה לסמוך על עצמך יותר, לסמוך יותר על הסוס, להיפתח, להרים מבט וליישר את הגב, לתת לו מושכות יותר ארוכות. (וואי, את פשוט מזכירה לי את עצמי עכשיו... גם אני הרבה פעמים לא מספיק סומכת על עצמי.. ועל הסוס... אז את כל הדברים האלה כתבתי לך מניסיון אישי שלי) ועוד הערה קטנה לסיום, למרות שמאוד יכול להיות שאני טועה... זה רק אני או שהאוכף הזה טיפה קטן לו?... (ושוב, יכול להיות שזאת רק אני.... או בגלל שהוא סוס ענק) אמ.. נדמה לי שזהו. יש לך סוס ממש חתיך!
ואגב, חבל שאת לא לומדת רכיבה בחווה מסודרת עם שיעורים מסודרים. אני חושבת שזה היה יכול לתרום לך (ולתות) המון, חבל שאתם סתם זוג עם פוטנציאל מבוזבז...

cowgirl Ms

New member
אחח, יום אחד שנינו נלמד...

הייתי מתה להתחרות עם תות בדרסאז' יום אחד. אבל הוא כבר לא ילד [13], ולכי תדעי כמה זמן יקח לי [ולמאמן כשיהיה לי אחד סוף0סוף] להכין אותו לתחרות... והוא לא סוס ענק, אגב... אני סתם קטנה
האוכף? לא נראה לי... ודווקא יש לי ביטחון.. על הסוס הזה מסוכן מאוד לרכב בלי ביטחון.. תודה על התגובה!

סוס יפה

לגבי הישיבה- אין אפס, יש לך "בעיות" של רוכב שלא פוגש מדריך ומקבל ממנו פידבק סדיר על הישיבה. כמו שאמרת טעויות כאלה ששמים לב אליהן כשמסתכלים מבחוץ, ולכן אם מישהו היה מעיר לך עליהן כבר מזמן היית מסדרת אותן. מומלץ בחום לרכב עם מדריך, זה יכול לעשות הבדל עצום, אני במשך כמה שנים רכבתי לעצמי וזה די בזבוז אנרגייה, כי הישיבה משפיעה על הסוס ואז את משקיעה אנרגייה מיותרת בלעבוד אותו, מה שגורם לעוד בעיות בישיבה וכו'.. מעגל כזה. אני מניחה (תקני אותי אם אני טועה) שבגלל שאת לא רוכבת בצורה מסודרת, גם תות לא מקבל אימון מסודר, ולכן את בעצם רוכבת על סוס מאתגר יחסית שצריך להרגיע אותו ולא רק לשבת ולהיות יפה. טכנית לגבייך- אני דווקא אהבתי את הרגליים, אבל זו כנראה תנוחה ווסטרנית ואולי באינגליש צריך לקחת אותן טיפל'ה יותר אחורה. לא יודעת. לגבי החלק העליון שלך לפי התמונות נראה ששם הבעיה, קודם כל תדאגי לנשום כל הזמן, מכירה את הבדיחה על הבלונדה שהולכת לספר עם הווקמן? תנסי לא להיות קשה בכתפיים ובצוואר ולא לנטות קדימה. חוצמיזה, עבודת ידיים- יד ימין לא עוברת לצד שמאל ויד שמאל לא עוברת לצד ימין. כל יד בצד שלה, אפילו אם הסוס הולך נגד היד. חוזרת להמלצתי הראשונית- מדריך! תוך 2 שיעורים את יכולה לקפוץ קדימה המון המון המון.

cowgirl Ms

New member
אחח... מדריך.

איך נסכם את זה- אין כסף [משכורת של חיילת], אין זמן [זמן של חיילת], אין נגישות [אנחנו באורווה פרטית בהוד השרון בלי שום חווה מסביב]. אולי אחרי השיחרור [שדווקא מאוד מאוד קרוב] המצב ישתפר. בגלל זה האמת אני כמעט ולא רוכבת במגרש... אין לי באמת מה לעשות איתו בפנים... ולטייל בחוץ, לבד, באותו אזור שחרשתי כבר כמעט שלוש שנים... משעמם.
תות מאתגר בגלל שאני לא יודעת לרכב. הוא מאוד מאוד מאוד מוכשר, ונטע [בלו אייז] עבדה איתו כמה פעמים, ושיפרה אותו מרכיבה לרכיבה... וזה כ"כ נכון לגביי הנשימה! המון פעמים אני מוצאת את עצמי לא נושמת...

shirli0811

New member
מגיבה לך ../images/Emo9.gif

דבר ראשון, גב טיפ טיפה יותר אחורה. את נראית לחוצה קצת ברכיבה ונשכבת על הסוס [תתקני אותי אם אני טועה
] דבר שני, הבירכיים קצת יותר קדימה, ולנעול אותם על האוכף, ככה יהיה לך הרבה הרבה הרבה יותר קל לקום בטרוט קימה מהבירכיים ולא "לשבור" את האזור התחתון של הרגליים+האזור העליון החל מהאגן. כפות הידיים שלך צריכות להיות בזווית של 90 מעלות, ולהיות כמה שיותר ממוקמות אותו דבר- מבחינת גובה ומתח על המושכות. מושכה ימין שלך קצרה יותר,ומסובבת, ויד שמאל נמוכה יותר. זה נראלי כאילו את מנסה לכנס את הסוס, אבל רק מלקיחת המתח על המושכות. בכינוס צריך לדברן פי 2 מאיך שהידיים עובדות+ עבודה של ניסור קליל באופן קבוע בשביל שהסוס יגיב לידיים. הניסור צריך לבוא רק מקצות האצבעות, וכשאר סוס אינו יודע "לעבוד מהטוסיק" מומלץ לנסר 2-4 ניסורים עדינים ולתת לסוס חופש בכדי שהסוס ימתח את הראש שלו מטה. לאט לאט הסוס יבין כשאשר הוא למטה הוא מקבל חופש וירצה לעבוד קבוע מלמטה. דבר אחרון, אנ ממליצה לך להכניס חולצה כזאת ארוכה למכנסיים, ברגע שהסוס נבהל, החולצה יכולה להתפס באוכף בזמן שאת תעדיפי לרדת בצורה נכונה מהסוס בשביל לא להיפגע.... זהו בסה"כ, בהצלחה, וסליחה אם נראיתי טיפה רעה

cowgirl Ms

New member
המון תודה על התגובה! :)

מה שאני עושה עם הידיים, אמת, אני מנסה למנוע ממנו לברוח פנימה... הוא לא באמת יודע לעבוד במגרש, ולא הולך אוטומטית צמוד לגדר, ולהצמיד אותו, אפילו מרחק רגיל, זה קריעת תחת [יותר נכון קריעת רגליים וידיים]. צודקת לגביי הגב... רק בתמונות אני שמה לב לזה, אבל אני כל הזמן קדימה... אני חייבת שיעירו לי על זה בזמן רכיבה... רק חבל שאין אף אחד כזה!!

stary1

New member
את ממש לחוצה

הרגעי, השתחררי, האמיני לי שזה יקל גם על הסוס, לא רק עליך..

cowgirl Ms

New member
אני לא לחוצה,

אני מתאמצת. הוא מאוד קשה... אבל להשתחרר אני בהחלט צריכה..

למעלה