שרשור שאלות למירי רוסמן

תשובה לתומר

שלום תומר. ישראל אחרת לא רואה בפתרון של טרנספר פתרון אמיתי לבעיה כלשהי מבעיות הבטחון הקשות שאנו מתמודדים עימן. אנו מאמינים כי בהיכשל תהליך של יצירת הסכמי שלום, יש לבנות גדר הפרדה אשר אופיה ומיקומה יקבע בשיתוף גורמי הבטחון, תוך שמירה על רוב יהודי. בנוגע לבעיית הפליטים אנו חושבים כי לטווח ארוך יש לפעול באופן נמרץ להגעה להסדר כולל עם מדינות ערב, הסכם אשר במסגרתו תקום מדינה פלסטינית אשר אליה ישובו הפליטים, ולא אל תחומי מדינת ישראל. לגבי נושא החוקה: ישראל אחרת תוביל לכינון חוקה בישראל על בסיס חוקי היסוד הקיימים וחוקי יסוד נוספים אשר נמצאים בשלבי חקיקה. תודה לך.

סיסי ע

New member
שלום למירי

קראתי את מצע הרווחה. כל הכבוד. דבר שני, רציתי לשאול אותך אם לא התבאסת שמוקמת במקום השישי, שכיום נראה פחות ופחות ריאלי. חמישה גברים לפנייך ברשימה ואולי זה מראה על מגמה מסוימת. דיברתם על שוויון, אבל אני לא חושבת, לאור הרזומה שלך, שאת פחותת ערך מהחמישה הראשונים. וגם אם לא תהיי חברת כנסת, האם את תמשיכי להיות חלק מהמפלגה ולהשפיע על עקרונות הפעילות של מי שכן יכנס? מהם הקווים האדומים שלך? ידוע, שבשביל שמישהו יצביע בעד הצעת חוק שלכם, תאלצו להצביע בעד הצעות חוק של חברי כנסת אחרים. לאילו הצעות חוק לא תסכימי להצביע בעד, בידיעה מראש, שזה עלול להפיל את הצעות החוק שהמפלגה שלך תרצה לקדם? שיהיה לך בהצלחה.

תשובה לסיסי

שלום סיסי. קודם כל, תודה רבה רבה לך על המחמאות. לעצם העניין: לא, לא התבאסתי. לכבוד הוא לי להיות ברשימת המועמדים של ישראל אחרת בכל מיקום שהוא.לגבי סוגיית הגברים-נשים, רשימת המועמדים שלנו נקבעה ע"י ועדה שנבחרה ע"י מטה ישראל אחרת, ולא היו בה שריונים.אני מוכרחה לאמר כי אני מעדיפה להיות מס´ 6 ולא במקום גבוה יותר אם זה בגלל שאני אשה. ישראל אחרת היא תנועה חברתית אשר יש לה זרוע פוליטית שרצה לבחירות. אני, כמו רבים מחברי, חשים כי עיקר העבודה תהיה יום אחרי הבחירות, ולא רק לקראת הבחירות הקרובות. עבודה זו אנו נעשה גם במסגרת התנועה החברתית, כמובן, ויש המון מה לעשות (ואולי זו ההזדמנות להזמין את כל מי שקורא להצטרף). לגבי שאלת הצעות החוק, זו שאלה שקצת קשה לי לענות עליה כי היא מאוד כללית, אני אשמח להגיב למשהו יותר ספציפי. תודה לך...

תוספת לתשובה לסיסי ואחרים

שמתי לב עכשיו שתוארתי כמי שעמדה בראש צוות רווחה של ישראל אחרת. רציתי לתקן את הטעות: מי שעמדה בראש צוות זה היא ענבל חרמוני, אשר עשתה עבודה נפלאה וקשה...

היי מירי

בתור עובדת סוציאלית מבאר שבע, לא הפריע לך החיבור המיותר בזמנו של כל מיני אנשי עסקים, כמו מימן ופרי וטופז ושטראוס עם ישראל אחרת? לא ראית בכך טעם לפגם? ואיך זה שהם פתאום נעלמו? מה קרה שהם התנערו ממכם?

תשובה לדניאלה

שלום דניאלה. לא היה בחיבור ההוא, כלשונך, כל טעם לפגם.החיבור ההוא נעשה באופן אחראי וזהיר והיה מבוסס בעיקרו על חשיבה וחזון משותפים. אני מניחה כי הבסיס לשאלתך הוא העובדה כי מדובר באנשים בעלי כוח כלכלי והשפעה רבה. הייתי רואה בחיבור זה טעם לפגם אילו בגלל אותו חיבור היינו משנים את דעותנו או את החזון והמצע שלנו לטובת דעתם של אחרים. זה, כמובן, לא קרה ולראיה מצע הרווחה שלנו. לגבי אותה התנערות:כל מי שמאמין בדרך שלנו היה ועודנו חלק מאיתנו, כולל חלק מאלה אשר הזכרת. תודה לך.

שלום למירי

יש לי כמה שאלות 1מה עמדתכם בתכום המדיני? 2מה עמדתכם בתכום הכלכלי? 3מה עשיתם למען המדינה? מה היוזמות שלכם? 4מי הן חברות החסות שלכם?(שמעתי שאתם מייצגים כמה חברות)מאיפה לנו שזה לא ניסיון של בעלי ההון לזכות בשלטון?

תשובה לdark side

את העמדות שלנו בכל התחומים שציינת וכמובן עוד רבים כתבנו משך שנה תוך חלוקה לצוותים מקצועיים. אני מזמינה אותך להתקשר לטלפון 6869895 03, ולבקש שיגידו לך מתי החו-בית הקרוב אשר יתאים לך להגיע אליו ולשמוע את עמדותינו בתחום המדיני והכלכלי, בתחום הרווחה, דת ומדינה, שלטון ומדיניות ציבורית, נשים, חוק שירות אזרחי, איכות הסביבה וחיים בדרכים. צר לי לאכזב אותך,אבל אין לנו "חברות חסות". ו/או בעלי הון שעומדים מאחורינו. פשוט אין.

את לא צעירה מידי?

את בת 25! מה את כבר יכולה לתרום בתור פרלמנטרית צעירה שרק סיימה את התואר שלה? איזה נסיון בכלל יש לך? למה את טובה יותר מנשים בפוליטיקה כמו נעמי חזן או זהבה גלאון או יעל דיין או יולי תמיר? בקיצור, למה להצביע עבורך?

תשובה לדני העורב

שלום לך. ברשותך תיקון קטן: אני בת 24. בנוגע לסיום התואר: נכון, אני עובדת כעובדת סוציאלית קהילתית רק שנתיים, בקירוב. אני מציעה לך להיכנס לתשובה ששלחתי לאלדד 27 ואשר מתייחסת לעניין זה. אני רוצה להוסיף על התשובה ההיא כי למרות גילנו הרך, עדיין אחד הנושאים החשובים שאנו מדברים עליו הוא נושא שלטון ומדיניות ציבורית, והוא גם נושא אשר כל בעלי הנסיון לא ראו בו נושא מספיק חשוב עד היום. בנוסף אני חייבת לאמר לך כי איני מבקשת מאיש להצביע עבורי.אנחנו, בישראל אחרת, איננו שמים דגש על פרסונות או "כוכבים", אם תרצה, אלא על צוות. אני כן אבקש ממך לשקול להצביע לנו על בסיס רעיונות משותפים, חזון משותף ובעיקר: אמונה משותפת כי ביחד נבנה ישיראל אחרת. תודה לך.

ליבי שש

New member
מירי היקרה

אנחנו לא מכירות אבל תשמעי סחטיקה על האידיאליזם אין לי מושג כמה את פמיניסטית ומה את חושבת על המיקום שלך איך את תופסת את עצמך כעבודת סוציאלית ועל התרומה שלך לעיר באר שבע והכל מעניין אותי לשמוע דווקא את, דווקא עובדת סוציאלית דווקא באר שבע זה יותר מידי טוב, את מבינה? ילידת 77 עובדת סוציאלית תואר ראשון באר שבעית אישה כאילו נוצקת לתוך נישה חברתית מובהקת אולי את סמל לא יודעת בכל מקרה, שיהיה בהצלחה אני רוצה לשמוע עלייך בלי קשר לישראל אחרת את תגדלי ותלמדי ותשתפשפי אולי יום אחד תהיי ראש ממשלה (שמעתי שיש עוד כמה אידיאליסטיות בטירוף אצלכם בכיכר הבימה) לכי תדעי אולי בסוף זה יקרה, את יודעת השוויון, זאת אומרת ולא יכניסו לנו מכות ולא יפלו אותנו בשכר ולא יאנסו אותנו בבתים שלנו ולא יקראו לנו בובה מותק בואי ולא יגידו לנו שזה טבעי לעשות 4 ילדים עד גיל 35 ולא יגידו לנו משהו אם נבחר לא להקים משפחה ואולי התהליך הזה מתחיל בנשים כמוך המון הצלחה, יקרה. אולי בגלל זה את ברשימה

תשובה לליבי

ליבי יקרה התרגשתי נורא. תודה לך. יש לי תחושה שיהי לך הרבה מקום בישראל אחרת. בואי!!!

raz2002

New member
למירי רוסמן!יש לי שאלה!!

כמה יש חברים במפלגת ישראל אחרת? ובנוסף: כמה כוח יש להם(ישראל אחרת) להתשלב בממשלה?? ואם יש להם סיכוי לזכות בבחירות? raz

תשובה לraz2002

שלום לך. יש כיום בישראל אחרת כחמשת אלפים חברים. השאיפה שלנו היתה תמיד שלא תקום ממשלה בלי ישראל אחרת בתוכה. אנחנו ניכנס לכנסת בבחירות האלה, ולא תקום ממשלה בלעדינו,ובעתיד אף נגדל ונעשה ישראל אחרת! תודה לך.

lifeisgood

New member
שלום לך מירי!

לצערי הרב אני חסרת קול בבחירות הללו (קטונתי), אך בכל זאת ארצה לשאול אותך דבר מה. קראתי את המצע שלכם, הקשבתי להגיגים מסויימים כאן בפורום ובכלל, וככלל, מפלגתכם נראית לי יותר מכל כחלום יפה. צעירים שעושים ושולטים זה טוב ונהדר, אנשים בעלי חזון ועוד ועוד... איני יודעת אפילו איך לשאול. מה תוכלי לומר לי, בשביל לשכנע אותי, שאכן אין זו אגדה, בתנאי כמובן שהרצון קיים? אני מניחה שאחכה עד הבחירות הבאות מלית ברירה, ואם תענו על הציפיות, ולא תתפרקו עד אז, יש סיכוי סביר שתקבלו את קולי. שלך, קול צף לעתיד.

תשובה לlifeisgood

שלום לך. תודה על האמוןוהתמיכה. את רוצה שאני אשכנע אותך ש"אין זו אגדה". זאת לא, זאת פשוט לא!צריך לא רק לרצות, בזה את צודקת. כי מי לא רוצה ישראל אחרת? כולם רוצים. צריך להאמין. צריך לחלום. המדינה הזו נבנתה מאנשים שחלמו ושכולם אמרו להם שהחלום שלהם בחיים, אבל בחיים לא יתגשם. יש פה חבורה של אנשים שהחליטו לשרת, להוביל ולקחת אחריות. כי הם מאמינים שאפשר. אל תדאגי. אנחנו פה בשביל להישאר... תודה לך.

ReadyOrNot

New member
אין לכם את זה

צר לי, אבל פשוט אין לכם את זה. אתם מצטיירים בציבור כחבורה של צעירים מפונקים, חולמניים וחסרי נסיון, שברגע שיכנסו לכנסת יחטפו פיק ברכיים משאר הכרישים הטורפים שם. בודאי לא כאלו שיכולים להוליך את המדינה בזמנים קשים. העובדה שהנכם מגובים ע"י בעלי הון לא מוסיפה לכם הרבה. המדינה צריכה מנהיג בעל שיעור קומה, שיוציא את העם מהאדישות, יוציא את ההמונים לרחובות ויעלה אותם על בריקדות. ישראל צריכה להט מהפכני. להט כזה לא יגיע מכיוונם של בעלי ההון, נהפוך הוא, אתם מייצגים מה שהמונים בעם שונאים. אף אחד ממכם לא נראה כמישהו שידע מחסור מימיו.

תשובה לreadyornot

שלום לך. צרלי, אבל יש לנו את זה. חבל שאתה ניזון כנראה משמועות וכתבות בעיתונים.חבל שאתה חושב שאנחנו ו"בעלי ההון" זה היינו הך. אני יכולה להגיד לך שאני, כמישהי שבחרה ללמוד ולעסוק בעבודה סוציאלית, פשוט לא הייתי פה אם זה היה המצב. אתה מסיים את דבריך במשפט "אף אחד מכם לא נראה כמי שידע מחסור בחייו". סלח לי, אבל המשפט הזה מקוממם באופן מיוחד. אני לא יודעת מי אתה ומאיפה באת. אני מקווה מאוד שאתה לא ידעת מחסור ולא תדע. אני חושבת שלא לך לשפוט מי עבר מה.אני, בכל אופן, עובדת בבאר שבע עם אנשים שבאמת ידעו לספר לך מחסור מהו, אנשים שאגב אין להם ממש גישה למחשב ואינטרנט. תודה לך.

yitzi 24

New member
יש לי שאלה

למה את חושבת שעצם היותך באר שבעית בעבר יכול לעזור לך להבחר הרי כבר שנים שאינך נמצאת בקהילה ומה שקורה בעיר יצאת לערים הגדולות שם כל האפשרות במה זה מתבטא העזרה הזו לנגב שאת רוצה להבטיח

למעלה