שרשור שאלות למירי רוסמן

צודק....

על שאלות 1,2 אני כבר ימצא תשובה במצע אז אני רוצה שהיא תענה רק על ה2 שאלות אחרונות 3מה עשיתם למען המדינה? מה היוזמות שלכם? 4מי הן חברות החסות שלכם?(שמעתי שאתם מייצגים כמה חברות)מאיפה לנו שזה לא ניסיון של בעלי ההון לזכות בשלטון?

תשובה למישהו

שלום לך. אם היינו תומכים בעלה ירוק שהיא מפלגה אשר קיימת כבר מהבחירות הקודמות, מן הסתם לא היינו רואים צורך בהקמת ישראל אחרת...

../images/Emo41.gif שרשור שאלות למירי רוסמן ../images/Emo41.gif

ביום רביעי בשעה 16:00 תתארח כאן מירי רוסמן מישראל אחרת. קצת על מירי: מס´ 6 ברשימה המתמודדת מטעם מפלגת ישראל אחרת. מירי מרכזת את תחום הרווחה במפלגה והיתה ראש צוות רווחה בזמן שיצרנו את המצע. במקצועה היא עובדת סוציאלית(תואר ראשון מאניברסיטת בן גוריון), מתגוררת בבאר שבע ומרכזת את מרחב דרום של ´ישראל אחרת´. במסגרת עבודתה היא רכזת פרוייקט "אינטגרציה חברתית וזהות יהודית" של שותפות 2000, ורכזת מוקד קהילתי להורים לילדים בגיל הרך מקהילת יוצאי אתיופיה. שיהיה אירוח מוצלח ומרתק!

אלדד27

New member
שאלה למירי רוסמן

ערב טוב. קראתי את המצע שלכם, ראיתי את האנשים שאתם מעמידים לכנסת. אני מוותר על הבחירה בכם, לא משום שיש לי בעיה עם המצע שלכם, אלא משום שאין לכם נסיון פרלמנטרי. אני חושב שטוב הייתם עושים אם הייתם משתלבים במפלגה שתיכנס לכנסת והייתם משפיעים מבפנים - כיוון שאני חושב שהסיכוי שלכם לעבור את אחוז החסימה אפסי לחלוטין. שאלתי היא כזו - במידה ונגיע ל - 27 לינואר, והסקרים עדיין ינבאו לכם מפלה, האם תסירו את מועמדותכם ותקראו לתומכים בכם להצביע למפלגה קרובה למצע שלכם, או שמא תלכו "עד הסוף" מתוך אמונה עיוורת שתצליחו, ובמידה ולא תיכנסו לכנסת - תפקירו את כל קולות המצביעים לכל המפלגות, כולל כאלו שמתנגדות לכם נחרצות דוגמת "האיחוד הלאומי" או "אגודת ישראל"? קצת רקע למחשבה בשבילך: אם הסקרים ינבאו שיש לכם 28,000 קולות, כשאחוז החסימה יעמוד על 30,000 קולות - הרי שגם טעות 4.5 האחוזים של הסקרים לא תציל אתכם, ולא תגיעו ל - 30,000 קולות. במקרה כזה, כל המפלגות האחרות ירוויחו את קולות המצביעים שלכם. האם לא יהיה בכך חוסר אחריות משווע מצידכם, להניח לקולות אלו להתבזבז לריק? שימי לב - איני קורא לכם לפרוש עכשיו. מוצאת חן בעיניי המוטיבציה שלכם ושל אנשים מסוימים בפורום הזה, והאמונה החדורה בכולכם. השאלה מתייחסת לרגע האחרון שלפני הבחירות. אם עד אז הסקרים ינבאו לכם כניסה לכנסת, גם עם מנדט בודד, אני מוריד את הכובע ומרוצה מכניסתכם. השאלה מתייחסת לרגע האחרון, ולהפקרת הקולות במידה ולא תצליחו להיכנס. תודה והמון הצלחה!

תשובה לאלדד 27

ערב טוב גם לך. אני רוצה להתייחס קודם לאמירה שלך לגבי העובדה שאין לנו נסיון פרלמנטרי. אני מוכרחה להודות שהיא מתבקשת, אבל יחד עם זאת מתבקשת שאלה אחרת, משמעותית יותר בעיניי: לאן הביאו אותנו בעלי הנסיון? האם אנחנו כאזרחים מוצאים עצמנו מרוצים יותר מאלה אשר נמצאים בכנסת חמישים שנה (כן, יש כאלה) ואין ספק כי נסיונם הוא רב, או שמא אנו מרוצים יותר מאנשים אשר מה שמנחה אותם זה ערכים כמו יושרה ואחריות,רצון לעשייה אמיתית, התלהבות ועוד. אם נבדוק נמצא כי אין ממש התאמה בין עד כמה אתה מוצלח כחבר כנסת לבין מספר השנים שתה נמצא שם. לגבי השאלה השניה שלך, הרי שסקרים כאלה ואחרים הם לא ממש רלוונטים למפלגה קטנה כמו שלנו, כיוון שטעות המדגם היא פי שלוש מאחוז החסימה. אנחנו, כעקרון, מונחים על ידי מה שהשטח אומר ולא מה שסקרים אומרים. מעבר לזה, הגיע הזמן שנפסיק להיות פרשני סקרים ונתחיל לבחור על פי צו המצפון שלנו ועל פי מה שליבנו אומר. תודה לך1

אלדד27

New member
תודה על התשובה, מירי.

מספר דברים, ברשותך: 1. אדם בעל נסיון פרלמנטרי, באופן אובייקטיבי, יותר מנוסה ויכול להתמודד טוב יותר עם מצבים פרלמנטריים שונים, מאשר אדם בלי נסיון פרלמנטרי. פשוט וקל. כמו כל דבר בחיים, צריך נסיון. 2. עם זאת, אני מסכים איתך שיושרה ואחריות וכל הדברים היפים הללו חשובים יותר. אלא שפה יש בעיה אחרת. אני לא מכיר אותך, מעולם לא יצא לי לפגוש בך, לראות את היושרה שלך ואת האחריות שלך. ייתכן שאת אישה נפלאה, מלאת יושרה ואחריות - וייתכן שלא. אני לא מאשים אותך בדבר, חלילה - אני פשוט אומר שאין לי דרך לראות זאת. 3. יש לך טעות, מירי. אחוז הטעות אינו פי שלושה מאחוז החסימה. את מתייחסת לאחוז הטעות כאילו כולו ייפול לטובת ישראל אחרת. זה לא המצב. אם יצא לך ללמוד סטטיסטיקה, את ודאי יודעת שאחוז הטעות הוא אחוז רנדומלי, ופוגע ומיטיב עם כל המפלגות במידה שווה, פחות או יותר: רנדומלית. במילים אחרות, אם הסקרים יראו שאין לכם מנדט אחד ב - 27 בינואר, אז אין שום סיכוי שיהיה לכם מנדט ב - 28 בינואר. 4. על שאלתי המרכזית, לצערי, לא קיבלתי תגובה: האם תפגינו אחריות ותפרשו מההתמודדות במידה ותראו שאין לכם סיכוי להיכנס לכנסת, או שבכל זאת תפקירו את קולות מצביעיכם למפלגות פאשיסטיות ו/או חרדיות, שנוגדות את מצעכם לחלוטין? תודה.

user32

Well-known member
מנהל
יש לי השבוע מבחן בסטטיסטיקה

זה נכון לגבי טעות הדגימה אבל הסקרים לוקים בחסר בכל מה שנוגע לניבוי התוצאות וזאת מכיוון שהסוקרים לא תמיד מצליחים לדגום אוכלוסייה אובייקטיבית ומאוזנת. החרדים לדוגמא, הצליחו להכות את התחזיות מכיוון שלא שיתפו פעולה בסקרים ולעיתים אף הטעו. למרות זאת, אני עדיין לא חושב שישראל אחרת תעבור את אחוז החסימה.

אלדד27

New member
עזוב, הסיבות לא מעניינות.

יש אחוז. האחוז נקבע לפי הטעיות, לפי טעות מדגמית, וכו´. האחוז הכולל הוא 4.5%. זה אומר שאם לישראל אחרת 28,000 מצביעים, ולמנדט צריך 30,000 - אז ישראל אחרת לא ייכנסו לכנסת, גם אם תהיה טעות של 4.5%. פשוט מאוד.

שלום לך ושאלה

שלום רב לך. 2 שאלות: 1. בעקבות המצב הביטחוני המאוד קשה ששורר ברחבי הארץ, הייתי מאוד שמח לדעת מה הוא הפתרון שלכם לחיסול הטרור ולהפסקת המלחמה. מה עמדתך לגבי פתרון הטרנספר שאותה תנועת "מולדת" - "האיחוד הלאומי" ממליצים. הטרנספר שעיקרו הוא פינוי מחנות הפליטים ויישובם מחדש במדינות האם שלהם - מדינות ערב. מה הפתרון שלכם לבעיית הפליטים הפלשתינים? האם ירדן היא פלשתין? 2. מה עמדתכם לגבי בית משפט לחוקה? האם לדעתכם יש צורך לעשות רפורומות בכל נושא של בחירת שופטים? האם יש צורך בהקמת בית משפט לחוקה? תודה רבה על התשובה.

תומר, שלום

האם זה סוג של טאקטיקה לשאול את אותה השאלה כל פוליטיקאי או אורח/ת שמגיע לפורומים של תפוז? האם זו הדרך שלך לפמפם את הרעיון האנטי מוסרי שקוראים לו טרנספר הסכמה? תגיד לי, טרנספר בהסכמה זה כמו אונס בהסכמה? כי המושג הזה שלכם, שתהיו לי רק בריאים, הוא נורא ואיום. יש בטאגליינס קישור לתפישות מדיניות ובטחוניות. תקרא. לגבי הטרנספר, איתן גינזבורג כבר ענה לך לפני יומיים. אנחנו מתנגדים לכיבוש, אנחנו בעד שתי מדינות לשני עמים, אנחנו מאמצים את נייר העמדה של המועצה לבטחון לאומי, ירדן היא ירדן ולא יעזור כמה דמגוגיות תשפוך כאן או בכל פורום אחר, הסיכוי שיהיה טרנספר בהסכמה או שלא בהסכמה, הוא הסיכוי שאני אצביע לקליינר(אם כבר קיצוני, שיהיה עד הסוף, במיוחד הרעיון המעוות שלו להקים משרד ממשלתי לענייני דמוגרפיה. כנראה שכמו שיש טרנספר בהסכמה יש גם שכירת רחם של יהודיה כשרה בהסכמה. העיקר שלא יקומו עלינו לכלותנו, אה?). תודה מראש.

אלדד27

New member
טרנספר בהסכמה הוא רעיון מצוין,

הבעיה היא שאף אחד בצד השני לא "יסכים" לטרנספר ממילא, וטרנספר בהסכמה יהפוך עם ליברמן למשהו נוסח "אם תסכים, נזרוק אותך מעבר לירדן, ואם לא תסכים פשוט נדרוס אותך עם הטנק הזה פה". אבל זה עוד בסדר. מי מכם שיטרח לקרוא את מצע מולדת, יגלה להפתעתו (?) שמולדת גורסת שעבר הירדן המזרחי שייך גם הוא לישראל, שלעולם לא נוותר עליו ושתמיד נשאף להגיע אליו

לא שאני קטננוני או משהו אבל

הצד השני של הטרנספר הצד של ישראל אחרת, העבודה, מרצ והערביות הוא לא פחות קיצוני נהפוכו הוא אפילו יותר קיצוני מרעיון הטרנספר של האיחוד הלאומי מכיוון שאנחנו במדינה יהודית דמוקרטית מחסלים את הציונות (התיישבויות יהודיות באזורים שכוחי אל) מפתחים מלחמה נוספת, מלחמת אזרחים, שבה הימין (שנגד טרנספר ליהודים) ילחם כנגד השמאל (בעד טרנספר ליהודים- אפילו טרנספר בכח) והמנצחים הגדולים במלחמה זאת יהיו לא אחר מעראפת, בשארה, טיבי וחבריהם... לצערי טרנספר יתבצע מתישהו ואם זה תלוי בי אז אני מעדיף טרנספר של ערבים פלשתינאים ולא בגלל שאני גזען ולא בגלל היותי חבר במולדת אלא בגלל שזאת ארצי מולדתי ואני לא אסכים שאנשים שרוצים בחיסול מדינת ישראל יגורו בארצי (וד"א זה בכל הארצות\מדינות בעולם אבל אצלנו זה שונה למה? כי ארה"ב קבעה) ויום יבואו והם יהיו רוב. ובקשר לאונס בהסכמה שלך. משהי רוצה שיאנסו אותה? לא. ערבי-פשלינאי רוצה שיעבירו אותו? ובכן כאן באה הבעייה... 250,000-300,000 פלשתינאים כבר היגרו למדינתם הפלשתינאית, ירדן. הם עשו זאת מרצון מכיוון שהם הבינו שחיים חדשים ובדרך חדשה הם לא יוכלו להשיג במדינה היהודית. ואם אתם כ"כ מתנגדים לכיבוש אז אולי נחזור לגבולות טרבלינקה בירקנאו ואושוויץ מכיוון שמדינת ישראל נבנתה על חורבות ארץ פלשתין. זה שגבולות 67´ נקבעו ע"י האו"ם כגבולות מדינת ישראל זה שטויות ועיוות אחד גדול. מדינת ישראל משתרעת מהגולן עד לאילת כלל הבקעה, י-ם, יש"ע וכו´ וכו´... הסכמי אוסלו קבעו שמדינת ישראל תצומצם ומעתה ישראל תוותר על מזרח י-ם ועל עזה וסביבתה... ובעצם מדינת ישראל ע"פ המנדט הבריטי כוללת בתוכה גם את עבר הירדן המזרחי אז למה שלא נכלול אותו במפת המדינה? הוא לא חלק ממדינת ישראל? בגלל רעיון החלוקה של האו"ם? אני מצטער להגיד לך אבל היחס ברחבי העולם לפעולות האו"ם שואף לאפס (אולי בעצם בלגיה מתייחסת אליו) אפילו ארה"ב לא מתייחסת להחלטות.

בועז, שלום(כן, שלום. עכשיו, ומהר)

הבעיה היא שאתה חושב בכזה מישור מצומצם, שזה מבהיל. אתה חושב במושגים מצומצמים ויש לך תפישה מצומצמת, שאומרת "או אנחנו או הם". ואני אומרת, למה שזה לא יהיה גם וגם? גם אנחנו וגם הם, בשכנות טובה ובשיתוף פעולה. כן, הצד הפלסטינאי רוצח בנו באמצעות מפגעים פנאטים חסרי אנושיות. כן, אנחנו כובשים עם שלם כבר 35 שנה. כן, בשני הצדדים נעשו טעויות מצערות ונוראיות, עליהם שילמו בני אדם בשני הצדדים, צריך לזכור. זה ש 300 אלף פלסטינאים עזבו את השטחים והיגרו לירדן, זה לא אומר כלום. יש דבר כזה צורך וכורח הנסיבות. אם היית חי בתנאים לא תנאים כמוהם במשך זמן ארוך כל כך, כך שאתה כבר מגדל דור שלישי לכיבוש ולמציאות עגומה בה נגזלת ממך הזכות להגדרה עצמית, אני בטוחה שגם אתה היית עוזב, אם היתה לך את האפשרות. ולא נשכח גם שיש לא מעט ישראלים שעוזבים את המדינה שלנו, כי נשבר להם. כל יום עוזבים 12-15 אזרחים ישראלים-יהודים את המדינה(על פי נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). מדובר בכ-4000 ישראלים מידי שנה. שבאופן יחסי, זה אומנם נמוך למספר הפלסטינאים שהיגרו, אבל זה גם אומר דרשני. בקשר למשפט המגוחך וההזוי שלך: "זה שגבולות 67´ נקבעו ע"י האו"ם כגבולות מדינת ישראל זה שטויות ועיוות אחד גדול", הרשה לי לשלוח אותך קופי ענאן בשביל תלונות רשמיות. בעניין הסכמי אוסלו-הם נרצחו יחד עם רבין ב 4 בנובמבר 1995, אז אפשר לוותר על דמגוגיות פוליטיות בשקל תשעים. ותודה.

תגובה:

בקשר הן לפיסקה ה-2 וה-3 אין ברצוני להגיב משום ש: א. מתוך ה-12-15 8 יוצאים לארה"ב לעבוד והם היו יוצאים אפילו אם לא הייתה אינתיפדה. ב. אני אוותר (אבל רק כאן ולא על שום רגב אדמה) זה נכון שאני אומר זה או אנחנו או הם או מדינה יהודית דמוקרטית שדוגלת בערכי הציונות או מדינה דמוקרטית ליד מדינה פלשתינאית שדוגלת בטרור רצחני. מצטער שאני כ"כ קיצוני אבל פשוט ב-120 שנה האחרונות הטרור נהפך להיות רגיל, רצח יהודים חפים מפשע בי-ם כבר לא מזיז לנו, החזרת שטחים התברר כפתרון שרק מגביר את הטרור, סיפוח שטחים למדינות ערביות רק החליש את כוחנו (סיני, עבר הירדן המזרחי), כניעה לטרור נהפך לפתרון והשאלה היחידה היא כמה זמן וכו´ וכו´... אז אם אני אומר ש- או אנחנו או הם אז כנראה יש בסיס לדברי וזה לא שסתם קמתי בבוקר עם מצב-רוח רע...

אלדד27

New member
אנשים כמוך הם תוצר ישיר של הגישה

שחיי אדם פחותי ערך לעומת האדמה.

עם כמה שזה ישמע לך מוזר

אני מאמין ברעיון הזה... הרי בסופו של דבר אם נגן עלינו ולא על אדמתנו לא ישאר לנו כלום לעומת זאת אם נגן על אדמתנו אנחנו לוקחים בחשבון את ההגנה על תושבנו. או במילים יפות יותר כפי שאמר יוסף טרומפלדור "אין דבר, טוב למות בעד ארצנו"

אלדד27

New member
אני חולק על טרומפלדור.

טוב למות בעד עמנו. רע מאוד למות בשביל רגב אדמה כזה או אחר.

שיעור באזרחות

תגיד שאתה מת בשביל עם אתה באמת חושב שהמוות שלך משנה משהו? הרי מאות אלפים (עד לשואה) מתו בגלל היותם יהודים והם מתו בגלל היותם חלק מהעם היהודי. אתה באמת חושב שהמוות שלהם שינה משהו? לא. כשאתה נהרג בהגנה על אדמתך שלך אתה הן מגן על העם היושב בה והן מגן עליה. כשטרומפלדור נרצח על אדמתו השינויים לא אחרו לבוא (ובתקופה ההיא לא חשבו על נסיגה כפתרון לקץ הסכסוך) והמוות שלו תמיד מזכיר לכל יהודי שההגנה על האדמה שבה אתה יושב היא החשובה ביותר מכיוון שקודם צריכים את הבית ורק אח"כ את התושבים

למעלה