שרשור פרק 8X01

Hakarpad

New member
נשתדל להגיב ../images/Emo13.gif

סם... כל הרעיון מאחורי העונה הוא בעצם להעניק יותר נופך ועומק לדמויות - לגלות בהם צדדים שעוד לא גילינו. אני לא אכתוב פה ספויילרים להמשך העונה ומי שרוצה יכול לקרוא את התקצירים בHttp://px784.r8.org אבל זה לא חדש שסם בוכה, כבר בעונה הראשונה סם התייפחה בבכי כשהיא הורידה את קסנדרה לתוך הבונקר. ואני לא זוכר שסם הזילה דמעות כל כך הרבה במהלך הסדרה, Singularity, Divide And Conquer, New Order אולי גם בGrace. אבל מה לעשות, את דניאל הופכים למשוגע, ג'ק פיתח את הצד ההומוריסטי של הסדרה, סם קיבלה את הרגש (משום מה אני נזכר בשיחה בין טיאלק לסם בספינה בתחילת הפרק), הדמות של טיאלק מתפתחת מעונה לעונה והעונה - גם השיער הוא חלק מההתפתחות... ואני לא אפתח את הרעיון מחשש שאכתוב פה ספויילרים לא רציניים אבל זו הולכת להיות עונה אדירה בשביל טיאלק. לגבי בעל, מתוך כל אדוני המערכת, כל מה שהיה קשור בבעל היה מעניין, והפרק Abyss דווקא זכור לכולנו כאחד הפרקים היותר טובים, וזה לא רק בגלל ג'ק אני מוכרח להבטיח, גם לבעל היה תפקיד די מרכזי בפרק. אני לא חושב שהעלילה תתפתח כמו שמובן מהפרק הראשון אבל! אני שוב חושש מלהדליף לכם ספויילרים. אל דאגה, עוד נקבל הופעות אורח של גנרל המונד גם בעונה השמינית (אם אני לא טועה) ואני חושב שאני זוכר שנתקלתי בדמות שלו באחד הפרקים של אטלנטיס. יש למה לצפות

P e t e r P a n

New member
../images/Emo58.gif אז ככה:

א. לגבי זה שאנשי הצוות הופרדו- זה היה דווקא סיכון מתבחינת התסריטאים לעשות דבר כזה, כי אנחנו רגילים לראות אותם תמי דביחד ותמיד לוקחים החלטות ביחד והכל, אבל כמו שהקרפד אמר, הרי שהסדרה ממשיכה להתפתח, גם מבחינת העלילות וגם מבחינת הדמויות, ולכן, זהיה אמיץ וצעד תסריטאי ענק לשים אותם קצת בנפרד, לראות איך כל אחד יתנהג תחת לחץ כאשר אין אף אחד לצידם {משהו שקורה גם לנו לא פעם בחיים האמיתיים}. כל הרעיון היה גם אולי להכין אותנו לזה שג'ר יהיה הגנרל ושמיהו יצטרך לקחת פיקוד על הצוות, אז אולי זה גם מין ניסיון של התסריטאים לראות מי מתאים לקחת את מקומו של ג'ק, אם בכלל {ונכון שסאם מתאימה, אבל אני דווקא הייתי מעדיף שדניאל יהיה ראש הצוות, אם ג'ר לא ימשיך איתם.... וזה עדיין לא ברור לי}. ב. דווקא לא שמתי לב לזה שסאם בוכה הרבה {ואם כן, אולי בגלל שבסוםו של דבר היא באמת אישה ולא גבר, למרותש גם גברים בוכים לפעמים}, אבל כן שמתי לב שהיא מקבלת הרבה מקום סוףסוף! עד עכשיו היא הייתה קצת ברקע ולא כל כך במרכז, רק כשהיה צריך להציל את הסטארגייט מפני כל מיני סכנות או לפוצץ שמש ודברים כאלה. אבל הנה, אנחנו מתחילים לראות את הצד האנושי שבה, את מי שהיא באמת, ולא רק את הצד המדעני שבה. זה דבר נפלא, כי לדעתי, לא רק העלילה היא שעושה את סטארגייט, אלא הדמויות במיוחד, והן מוכרחות להתפתח, כדי שנוכל יותר להעריך אותם. ג. אוי המונד...
אני ממש אתגעגע אליו... אבל כמו שאמרתי כבר בשרשור קודם, ג'ק מתאים להחליף אותו יותר מכל אחד אחר, וככה גם מבטיחים שה-SGC ינוהל בצורה הטובה ביותר {אחרי הכל, לג'ק יש ניסיון עם הסטארגייט והוא היה בשטח והוא מנהיג מעולה ולכן אין מתאים ממנו לרשת את התפקיד!} ד. שוב, דווקא לא זכור לי בכלל שהצוות פתר בעיות בכמה שניות. אני זוכר שלאחר פרק הסיון של העונה השלישית, לקח לצוות שלם {הפרק הראשון בעונה הרביעית} בשביל להיפטר מהמשכפלים. גם בפרק סיום העונה הראשונה ופרק הפתיחה של העונה השלישית לקח להם הרבה זמן לפתור את כל הבעיות שם. אבל שוב, יש שם כמה רגעים קטישיים בסופו של דבר, אבל את יודעת מה?! מותר להם, כי בכל זאת הם סדרה מצליחה עם צוות כותבים נהדר ודמויות נפלאות.. מותר לעשות שטוות {בגלל זה אני כל כך אוהב את הפרקים המצחיקים האלה, "וורמהול אקסטרים", "the other guys" ו-"Avenger 2.0"... פשוט יצירות גאוניות!!!} לסיכום: אני מסכים שהאקשן היה טוב, שובם של המשכפלים והאסגארד פשוט שימח אותי עד לשמיים, ואכן ארי פתיחה כמו זו, אין ספק שמצפה לנו עונה פשוט מצויינת {נוספת}...

למעלה