שרשור פרק 8X01

Chakotay

New member
ואווו פרק גדול!!(עונה 8- ספוילר)

ראיתי אותו לפני כמה שעות, פרק ענק!!!! מה אתם אומרים, מה יצא עם הגואולוד בסוף?

דקל ב

New member
../images/Emo58.gifאני ממש מתרגש....

עוד 28 שעות לצפייה!!!! איזה כיף!!!

[TNT]

New member
כבר יש לחםאת הפרק?

איזה באסה הדוד איטי מאוד יקח זמן עד שזה יגיעה אלי

ronenbarak

New member
אני מתנצל

באחד ההודעות המעטות והקודמות שלי אמרתי שאוניל לא יכול להיות ה"בוס". אז סליחה טעיתי. הפרקים הראשון והשני הם טובים, אבל לא מתקרבים לפרקים הקודמים. בכל אופן אני בטוח שאני יראה הכל גם אם יתהפך העולם... שיהיה לכולם צפייה נעימה

דקל ב

New member
../images/Emo58.gifואוו!!!!!

אין כמו ג'ק!!! ולנימה יותר אופטימית: מי לא היה רוצה להתחלף עם 5 בצסנה האחרונה?

טים ג

New member
שאלה../images/Emo58.gif

הגאולוד שביקש להשאר בכדוה"א, העלילה בנושא לא התקדמה , נכון
כי אולי הקטע קוצץ לי (הרי קיצצו את הפרסומות ואולי קיצצו יותר מדי) לא בטוח אם הנושא נסגר, או הועבר לפרקים הבאים.

טים ג

New member
האם מתעלמים ממני ../images/Emo35.gif ../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif

לפי דעתי מה שעלול לקרות

הגואולד שנישאר הוא מרגל של בעל וינסה לפגוע בפרוייקט SGC או שאולי הוא יגלה להם איך בונים חלליות מגניבות הכול פתוח...

Hakarpad

New member
אני בשוק שאף אחד עוד לא אמר../images/Emo58.gif

jack: Teal'c What's with the hair?

P e t e r P a n

New member
../images/Emo58.gif התחלה מושלמת!!!

שני פרקי ההתחלה של העונה השמינית הם פשוט ההתחלה המושלמת של הסדרה עד היום. קודם כל, ןכמו שכבר אמרתי פעם, העניין עם המשכפלים הוא הכי אהוב עלי בכל הסדרה, ואני תמיד שמח לראות אותם חוזרים, ובמיוד כשהם פותחים עונה בצורה כזו... והיה את ת'ור, הדמות הכי אהובה עלי בסדרה {מחוץ לצוות עצמו...} אקשן טוה, העלילה זזה כמו תמיד סטארגייט, בקיצור: אין אכזבה!!! והייתי בשוק לגמרי כשג'ק הפך להיות הבריגדיר-גנרל של סטארגייט קומנד {המפקד}... ואני שמח, כי אין יותר מתאים ממנו להחליף את המונד {שאני מתגעגע אליו נורא...}

Hakarpad

New member
רק חבל ../images/Emo58.gif

כל כך ציפיתי שזה יקרה - אבל מה לעשות התאכזתי. תור לא תפס איזה רוב והתחיל לצאת לכסח משכפלים איתם... ביננו - נראה לי תור הוא הכי פחות פעיל מתוך האסגרד - כולם נלחמים והוא יושב לו "אוי הם עלו לי על הספינה! אוי מה נעשה". בינינו! Ajir Rules! (למרות שאני לא בטוח לגבי האיות
)

P e t e r P a n

New member
../images/Emo58.gif דווקא זה היה מוצדק

מכיוון שהאסגארד רמו למצוא פיצרון אחד ולתמיד עם המשכפלים, ודווקא אהבתי את ת'ור בתור "המחסל"... זה היה די נחמד דווקא... ואם שמת לב, גם דניאל התנהג קצת כמו ג'ק {יותר תקיף כזה וסקסטי, מה השוא לא...} אבל אני חושב שזה בגלל שהסדרה פשוט ממשיכה להתפתח וממשיכה ליצור לעצמה גבולות ורעיונות חדשים, ככה שזה לא מזיק מדי פעם לראות מישהו שעושה משהו שלא מתאים לו {שלא כמו באנדרומדה, שם כולם סופר הירואוס עם כוחות מיוחדים.... איכס!!!!}

burhtk1

New member
../images/Emo58.gifוואו! עכשיו ראיתי את הפרקים

ומי שלא שם לב.. קארטר עלתה לדרגת קולונל! ^^ ולא הבנתי 2 דברים.. 1) איך המשכפל ה-חמישי הצליח לצאת מן המלכודת של האסגרד? ואם הוא ניטרל את בועת הזמן..למה כל האחרים לא יצאו איתו? 2) אם תור הצליח לחבר את מוחו של ג'ק אוניל לחללית.. למה הוא לא העתיק לגמרי את כל הידע של הקדמונים?

Hakarpad

New member
שווה להקשיב! ../images/Emo58.gif

אז ככה... 1) תור אמר שהם היו אמורים להצליח להפסיק את פעולת המלכודת תוך שנתיים ולכן האסגרד מוטטו את השמש של אותו כוכב לכת. אם תקח בחשבון את ההפרעות חלל-זמן שנוצרות כתוצאה מהחור השחור ומהמלכודת, הזמן אצל המשכפלים עובר הרבה הרבה יותר לאט ולכן היה להם הרבה יותר זמן להתארגן. אני מנחש שכשהכוכב קרס אז רוב המשכפלים הושמדו ורק מעטים שהספיקו ליצור את אותה ספינת חלל הצליחו לשרוד. 2)גם אם הוא היה מוריד את הידע של הקדמונים למחשב הספינה זה לא היה עוזר לו, כמו שתור אמר, האסגרד כבר הורידו חלקים מהמאגר של הקדמונים ולמדו אותם והם בקושי גירדו את פני השטח של הידע בחלקים שהם הורידו אז כמות המידע היא אסטרונומית והם היו צריכים פיתרון מיידי ולכן זה היה אפשרי רק בעזרת השתתפותו המודעת של ג'ק.

burhtk1

New member
אוו..

תודה על ההסבר ^^ והייתי בעיקר מרוכז על הוידאו..בגלל זה לא ממש שמתי לב למה שהם אמרו..

kinspirit

New member
../images/Emo58.gif מחשבותיי על הפרק

קצת באיחור, אני מתנצלת, אך הנה מספר מחשבות שעלו בראשי בעת הצפייה בפרק ואחריו. אקדים ואומר שהיה זה מרתון מופרע למדי לתוך הלילה של ארבעה פרקים - שני חלקי סיום העונה הקודמת, והפרק הכפול שפתח את העונה, לכן ההתייחסות שלי היא כוללת על כל הstory arc. א. אפתח בהסתייגות - זה מוזר בעיני שהחליפו את השחקנית לדמותה של ד"ר וויר. אל תבינו אותי לא נכון, אני חושבת שהשחקנית החדשה גילמה את הדמות ללא רבב, בנתה אותה מחדש ופיתחה אותה בהתאם בשביל אטלנטיס. אבל זה עדיין מוזר שמחליפים שחקנית, כמו באופרות סבון. סדרות נחשבות בדרך כלל לא עושות זאת - במקרים בהם השחקן אינו יכול להמשיך מסיבה זו או אחרת, הדמות שלו מוצאת מהעלילה. ואפילו שהיא השתתפה "רק" בשני פרקים של סוף העונה הקודמת, זה עדיין נראה מוזר ולא מקצועי בעיני. ב. זה היה מעניין לראות כי בשלב מסויים בפרק של תחילת העונה כל חברי הצוות הופרדו אחד מהשני. ג'ק היה קפוא אי שם בקוטב, סם נשבתה ע"י המשכפלים, טיאלק היה על הספינה של תור ודניאל בכדור הארץ. כל אחת מהדמויות ניצבה לבדה בפני החלטות קשות ודילמות לא קטנות. לא זכור לי מקרה דומה בהסטוריה של סטארגייט, שכל ארבעת החברים של הצוות הופרדו בצורה שכזו, כאשר כל אחד נאלץ להתמודד לבדו. הסיטואציה נתנה לי תחושה של ארבעה אחים שהופרדו, ההרגשה ששלטה בי הייתה שהם חייבים לחזור להיות ביחד - כמה שיותר מהר. ג. אה, ג'ק...כמה התגעגעתי אליו! ואני לא מדברת רק על העובדה כי הוא לא נכח הרבה בפרקים של העונה הקודמת, אני מדברת על חוש ההומור של הבחור. יצאתי מארבעת הפרקים בתחושה כי ג'ק שלי שב הביתה - ג'ק ששולף משפטים מהשרוול ומשחק את עצמו טיפש, רק שאנחנו יודעים שהוא משחק את עצמו, וגם הוא יודע. הוא בכלל הגדיל לעשות בפרק פותח העונה...פשוט מושלם! ג'ק הזה היה חסר לי בזמן האחרון, הרגשתי כי לאחרונה הכתיבה של הדמות הלכה קצת לאיבוד, אני רק מקווה שהוא באמת ישאר כמו שהוא הופיע בפרק הפותח, אם כן - צפוי לנו תענוג רצוף. ג. סם...זה נושא קצת רגיש. ביליתי את העונות האחרונות בתחושה שמשהו קורה לדמות של סם, משהו שאני לא אוהבת. בעוד שבתחילה היא הייתה נוקשה יותר מדי, לאט לאט נפתחה דמותה של סם והתפתחה לדמות רכה יותר. למשך זמן מה הדמות היתה מושלמת, לא נוקשה מדי, ולא רכה מדי. אולם בעונות האחרונות קרה יותר מדי פעמים כי במהלך פרק הרגשתי כי דמותה של סם מוכנסת לאותו סטראוטיפ נשי שדמויות נשיות רבות לוקות בו - עם כל הכבוד (ויש הרבה), היא פשוט הפכה לבכיינית. אני מוכנה לקבל את העובדה כי במצבים רגשניים כמו איבוד דניאל או איבוד ג'ק, עיניה נהפכות לרטובות...אולם אם זה היה קורה רק פה ושם, לא הייתה לי טענה נגד העניין. טענתי נובעת מהעובדה כי סם נמצאת על סף דמעות מיותר מדי מצבים, כל מצב מרגש כלשהו ישר שולח לחלוחית לעיניה (מה שלא קורה לשאר חברי הצוות כמובן), והיא בכלל הגדילה לעשות בפרק של פתיחת העונה כאשר היא ממש פרצה בבכי לפני המשכפל (נכון, הוא עינה אותה, אבל זה לא שהיא לא עברה עינויים קשים בעבר ועמדה בהם בגבורה). פשוט יש לי תחושה שכזו שמהמצפון והרגש של הצוות, היא הופכת להיות שק הדמעות שלו. וכן, אני משערת שזה מפריע לי כי אני מרגישה שכאשר היא הופכת להיות כזו, היא נהפכת להיות מה שהיא לא היתה עד עכשיו - אישה בעולם של הגברים. עד עכשיו היא הייתה אחת מהצוות, שווה שבשווים, בלי קשר להיותה אישה בצוות גברי, ועוד בעולם הגברי של הצבא. אולם כאשר הופכים את הדמות שלה לדמות שבוכה כל הזמן בעוד שאר חברי הצוות מביעים את רגשותיהם בדרך אחרת, שמים עליה את התוית הנשית הסטראוטיפית של "האישה שבוכה". ד. האם עליי להבין כי עכשיו "בעל" יהיה זה אשר יתפוס את מקום הרע המרכזי?! אני עדיין שומרת לו טינה ממה שהוא עשה לג'ק שלי, ממש, אבל ממש, אין לי חשק לראות אותו מול העיניים שלי כל העונה. ה. השיער של טיאלק...ואהו, על הנושא הזה אפשר לכתוב תזה
נתחיל בעובדה כי אין מה לעשות, טיאלק עם שיער זה לא אותו הטיאלק - הוא פחות מאיים עכשיו, פחות נתפס כרציני בעיני. אני משערת שזה מתקשר לעובדה שכאשר אני רואה אותו עם שיער - אני רואה את השחקן מול העיניים ולא את הדמות, וכולנו יודעים עד כמה השחקן שונה כיום ולילה מהדמות. אבל באמת, זה שינוי די משמעותי אחרי 7 שנים, ואני רק מקווה שאתרגל לזה עם הזמן. אהבתי שלא ממש הסבירו את העניין - שאר החבר'ה לא אמרו מילה, וג'ק שאל שלוש פעמים, אבל לא קיבל תשובה (סצינה גדולה!). הייתה תקופה בעבר שטילאק הסתובב עם זקן תיש קטן, וגם אז לא הוסבר העניין (גם אז היתה סצינה כמו הפעם, שהעניין כאילו דובר, אבל למעשה לא דובר). אבל אני מתה לדעת למה טיאלק יש עכשיו פתאום שיער!!! (אני אשאל את השחקן בכנס כשאני אראה אותו, נראה אותו נותן לי תשובה רצינית
). ו. ג'ק מפקד הבסיס. אני לא יודעת איך אני מעכלת את העניין, אני אצטרך לראות מספר פרקים ולראות איך זה ילך...אני כבר מתגעגעת להמונד
סה"כ ? פרק מעולה!!! האקשן נשמר לאורך כל הדרך, העלילה התפתחה ולא נראתה פתטית (כמו בשאר פרקי סיום-התחלת העונות שבהם הם נתקעו במצב ביש וכשחזרו אחרי הפגרה לקח להם בדיוק חמש דקות לצאת ממנו). הם החזירו כל כך הרבה עלילות שנגעו בהם בעבר (בעל, אדוני המערכת, השגעון של יו, המשכפלים, האסגארד). ורק מילה אחת על דניאל - עכשיו גם לו יש ספינה על שמו

למעלה