שיר ליום!

../images/Emo41.gifשיר ליום!../images/Emo41.gif

באוויר
מילים: רמי פורטיס
לחן: רמי פורטיס וברי סחרוף
רצועה מספר 7 מתוך האלבום "סיפורים מהקופסא"
השיר הזה הוא השיר היחיד מכל האלבום שבו פורטיס לא שר, אף על פי שהאלבום קרוי רק על שמו, את הסולו פה הוא משאיר לברי ועובר לגיטרה. זהו השיר הראשון בשת"פ ברי-פורטיס שברי הוא הזמר הראשי בו (בעברית כמובן)
שיר שקיימות לו המון גירסאות, החל מגירסת דיסק קלאסית דרך גירסאות הופעה כאסחיסטיות ועד לביצוע אקוסטי אינטימי. מה הגירסא האהובה עליכם? אתם בחרתם בלינק הבא: דרך השווה אל המיותר
ובלינק של הפינה למה התכוון הברי תוכלו לראות בדיוק למה התכוון הפורטיס כאשר הוא כתב את השיר.
אתם מוזמנים לדרג את השיר, להוסיף את המשפט האהוב עליכם ולהעלות ממנו אסוציאציות.
מילות השיר:
החיים הם הפתעה כמו משחק בקוביה יש לו כסף, אין לו בית רק אתה והאבקה מהלך בסמטאות מנוקב מהדקירות משלם את המחיר ותלוי לו באוויר באוויר, באוויר, באוויר... מנותק בלי שום קשר מחפש ללא סיכוי מהבוקר עד הערב זה תמיד אותו עינוי בעיניים אדומות בין הקווים והשורות אין כל רגש ובושה מאבד את התחושה באוויר, באוויר, באוויר...
דרגו את השיר מאחד עד חמש
מה המשפט האהוב עליכם בשיר?
מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה?
אירוע מיוחד שמתקשר לשיר?
שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום?
מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה?
אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם?
למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו?
איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק?
אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם?

ממ

דרגו את השיר מאחד עד חמש-4.9- אחד האהובים מה המשפט האהוב עליכם בשיר? אני מניחה ש: מנותק בלי שום קשר מחפש ללא סיכוי מהבוקר עד הערב זה תמיד אותו עינוי מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה?לפני שנתיים אם נראה לי כשאח שלי קנה לי את הגיטרה מנסרת את הלילה.. אירוע מיוחד שמתקשר לשיר? ממ אין שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? לא זכורה לי הגרסה מהופעה מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה? כששמתי אותו לפני איזה חודשיים בתחנת שידור בביה"ס אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? למרות האסוציאציה הברורה לסמים לי הפזמון עושה אסוציאציה ללהיות באוויר- לחכות למשהו, לא פה ולא שם כזה.. למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? קשה לי לחשוב על מישהו שיעביר את זה מספיק טוב איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק?אני מכירה אותו דרך הגיטרה מנסרת את הלילה ככה שקשה לי לענות. אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? אני אתן תשובה יבשה אחרונה ואגיד שאין... מקווה שיהיו תשובות יותר מעניינות לפעם הבאה:)

Tinch

New member
אל תתרגלו לזה..

סתם היו לי איזה 5 ד', שבהם התחשק לי להיות נחמדה. זה לא קורה הרבה.

מוצקלה25

New member
באוויייירר

דרגו את השיר מאחד עד חמש 4 מה המשפט האהוב עליכם בשיר? "בהבוקר עד הערב זה תמיד אותו עינוי" מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? קשה לומר, פעם פעם אירוע מיוחד שמתקשר לשיר? אין שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? באלבום הוא ביצע "מת". בהופעה הוא חי הרבה יותר, זה שונה לגמרי מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה? אתמול שמעתי את כל סיפורים אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? חוסר שליטה בחיים של עצמך, סימום למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? לביטלס המאוחרים, רק באנגלית ובקול של לוסי אין דה סקיי איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק? מקום מעולה בשבילו אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? "הפוך" מה לעשות, הם די דומים

שיר עצום

דרגו את השיר מאחד עד חמש 4 לגירסת האלבום, 5 להופעה. מה המשפט האהוב עליכם בשיר? מהלך בסמטאות, מנוקב מהדקירות מתי שמעתם את השיר בפעם הראשונה? בבית לפני איזה עשר שנים, כשהגיטרה מנסרת את הלילה אירוע מיוחד שמתקשר לשיר? זה השיר הראשון שלימדתי את עצמי לנגן על אורגן שמעתם את השיר בהופעה? מה דעתכם על ביצוע ההופעה ביחס לביצוע האלבום? עולה בעשרים ותשע רמות על האלבום מתי שמעתם את השיר בפעם האחרונה? לא בזמן האחרון, צהל תוקע אותי אילו אסוציאציה השיר מעלה לכם? קליפ שחור לבן של אדם רץ ומדדה ברחבי העיר, כל מיני הזיות בדרך, אנשים לא מבינים מי זה וכו'. למי, חוץ מברי, הכי מתאים לבצע אותו? הייתי רוצה לשמוע את כנסיית השכל מבצעת אותו איך הוא מתחבר עם שאר הדיסק? מעולה, אין מילים, שיר מצוין בדיסק מצוין אילו שירים אחרים הוא מזכיר לכם? רעש לבן...

למעלה