שירשור שאלות לאריה

jumpgate

New member
נמקד את הסיפור

1. מחשב אישי מחובר ישירות למודם כבלים ללא תחנות ביניים. 2. למחשב כתובת IP חוקית או כתובת בתחום 172 שהושגה דרך DHCP. 3. למחשב כתובת DEFAULT GW שונה מכתובת ה IP שלו, אך באותו SUBNET. 4. לצורך העניין, חייגן VPN מנותק או לא קיים כלל. 5. אין PING למודם. 6. ממשק הניהול של המודם נגיש דרך כתובת 192.168.100.1. 7. ARP CACHE במחשב האישי מכיל אך ורק את ה MAC של ה DEFAULT GW סעיף 5 תואם את הנחת היסוד שלנו לגבי התנהגות תחנת IP ב SUBNET שונה מתחנת היעד, אבל סעיף 6 מתקיים על אפה ועל חמתה. הכיצד?

ariev

New member
נשמע מאוד מוזר...

האם ה-MAC של ה-Default gateway הוא זה של המודם?

ariev

New member
הדבר היחיד שעולה לי בראש

זה שהמודם רואה packet שה-dest ip שלו מתאים לעצמו, והוא "תופס" את ה-packet ומתייחס אליו... זאת לא התנהגות צפויה ממודם שאמור להיות bridge, אבל הכל יכול להיות

מיצו

New member
הגנה על שרת באמצעות IPSEC

נתקלתי בשיטה שבה משתמשים בפילטרים של IPSEC על מנת להגן על שרתי WEB או דואר במידה והם עצמם לא נמצאים מאחורי FW או שאי אפשר לסמוך על ה- FW שמגן עליהם. מדובר בשרתי Windows 2000/2003. מה דעתך על השיטה, האם לדעתך זה מעכב ו/או גורע באופן משמעותי מהביצועים של השרת?

ariev

New member
אני לא ממש בטוח למה אתה מתכוון

רוצה להסביר קצת יותר?

מיצו

New member
הסבר

אני מניח שאתה בקיא ב- IPSEC. ב- 2000/XP/2003 ניתן ליצור IPSEC POLICY שמגדיר הצפנה עבור כל התעבורה הנכנסת או יוצאת, או ספציפית, הצפנה על פורטים מסויימים או תעבורה מ- IP אחד ל- IP אחר. ניתן באמצעות ה- POLICY הזה ליצור גם פילטרים שלא יצפינו אלא פשוט יחסמו (BLOCK) את אותו סוג תעבורה שהוגדר בפילטר. לדוגמה, שרת של לקוח שמאוחסן אצל בזק בינלאומי, במקום לסמוך על ההגנה שלהם על השרת (אני לא מחווה דעה, אני רק מציין עובדה) הפעלתי FILTER שחוסם את כל התעבורה הנכנסת לשרת, ועכשיו התחלתי לפתוח את הפורטים הרלוונטיים לשרת אינטרנט. התוצאה - שרת שמגיב אך ורק לפורטים הרלוונטיים, לא לשום סוג אחר של תעבורה. משאלתך אני מבין שלא נתקלת בזה בעבר. רציתי לדעת אם סוג כזה של הגדרה עושה רע לשרת מבחינת ביצועים, אבל אני מניח שקיבלתי את התשובה. אתה רוצה מאמר על הנושא?

ariev

New member
אני לא ממש נוגע בשרתי WINDOWS

כבר כמה שנים... השרתים היחידים שיצא לי ממש להתעסק איתם היו סוגים שונים של UNIX, ושם מה שאתה מתאר הוא טבעי, ולא פוגע בשום ביצועים...

ariev

New member
שזה אגב רמז לאיך אני חושב שצריך

להתקין שרת (כלומר על UNIX/LINUX)

antidot

New member
לא נגזים...

אני דווקא מכיר כמה דרכים לבנות שרתי מייקרוסופט מאובטחים. זה שהרב עובד עם ברירות מחדל, זאת הבעיה שלהם

LiCooper

New member
קצת הגזמת. כמי שמכיר Windows טוב

ואבטחת מידע בכלל. מן הראוי לציין שיש בחלונות מנגנוני אבטחה רבים ויכולת להגן בצורה טובה מאוד עליהם. אבל כמו כל דבר צריך ללמוד! שלך בהוקרה

antidot

New member
יש עתיד לנחושת ?

הייתה תקופה שבה הסיבים נראו כמשהו שיחליף לגמרי את נחושת. נכון להיום נחושת מגיעה כבר למהירויות של 10Gb. יצא לי להתקל באנשים שפורסים נכון להיום תשתית על בסיס סיבים. האם לדעתך זה מוצדק ?

ariev

New member
אני אישית פועל בשיטה של

נחושת איפה שאפשר, וסיבים איפה שצריך... המקום היחיד שבו לא חוסכים זה על קווים חשובים מאוד (כמו קו GIGA לספק אינטרנט גדול...)

ariev

New member
אגב תשתית,

אם כבר פורסים תשתית נחושת, אז הרבה קבלנים אוהבים את הכבלים השמנים והאדומים (והיקרים). אני לא מאמין בכבלים הללו... כבל PDS הכי פשוט מספיק להכל!

antidot

New member
כבר דשנו פעם בסוגיה, אבל...

EasyVPN של סיסקו... יש 2 אפשרויות: - נתבים במשרדים מרוחקים מבצעים NAT - נתבים במשרדים מרוחקים מנתבים רגיל (למעשה נוצרת רשת גדולה גדולה מנותבת) הטענה של בזק היא שכל נתב קצה במקרה השני חייבים להגדיר בsubnet נפרד. דוגמאות של הקונפיגורציה של סיסקו אומרות אחרת (כל נתבי הקצה באותו subnet). מי צודק ?

ariev

New member
לא עשיתי את זה אף פעם בפועל בעצמי

אבל הייתי מאמין לדוגמאות של סיסקו משמעותית יותר מלאלו של בזק
אם אני זוכר נכון, הנתב במרכז גם מחזיק אישהו POOL של כתובות ויכול לבצע NAT.... לפי מיטב הבנתי אין ממש חשיבות לכתובות של ה-remote site, כל עוד יש routing מהמרכז ל-spoke...

ariev

New member
כפי שאמרתי, אני לא מומחה גדול לזה..

אני מתייחס ל-IPSEC כעוד סוג של תעבורה ברשת

antidot

New member
ככה זה כשמחוברים לGSR ../images/Emo3.gif

עבורינו, בני התמותה, IPSEC הוא פרוטוקול די מעיק לקינפוג.

ariev

New member
אשתי פקדה עלי לעזוב את המחשב

אז לילה טוב... אני אעבור על השרשור מחר, כך שאם למישהו יש עוד משהו... אני תמיד פה

למעלה