שירשור - מאכלי עדות - הונגריה

נירהמ1

New member
עוגת "דובוש" של אם החיטה../images/Emo3.gif../images/Emo39.gif

עוגת "דובוש" של אם החיטה "מכינים כמות של חומרים ל - 2 עוגות טורט. לבנות. מסמנים על נייר אפיה עיגול בגודל תבנית 26 מורחים שיכבה דקה של התערובת ואופים כ 5 - 7 דקות עד שהיא מזהיבה ומצננים. כך ממשיכים (אפשר על אותו עיגול נייר או תחתית של תבנית 26) עד שמקבלים 6 או 8 עלי טורט אפויים. מכינים גנאש שוקולד ומרכיבים עלה קרם עלה קרם עד העלה האחרון אותו לא מורחים. משאירים אותו בצד. ממיסים סוכר עד שהוא הופך לקרמל. מורחים על העלה האחרון במהירות ובעודו חם לחתוך אותו לפרוסות. להיזהר מכוויה כי הקרמל לוהט!!!! לאחר החיתוך להניח את הפרוסות על השכבה העליונה של השוקולד. זה כל הסיפור ובעיני לא מצדיק את המאמץ. בתמונה שצורפה היום עשו את העוגה מלבנית וללא קרמל כך שזה חוסך המון עבודה. מכינים 2 תבניות שטוחות ופורסים לרצועות. מורחים קרם שוקולד על כל פרוסה ומניחים אחת על השנייה. מסיימים בגנאש. תיהני"
 
עוגת ז'רבו

מתכון: ז`רבו - עוגת שכבות הונגרית רכיבים: 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם חצי שקית אבקת אפיה 2 חבילות חמאה גרידת לימון 4 חלמונים חצי גביע אשל או יוגורט (תלוי בספיגת הקמח) ריבת תות שדה טובה, סוכר, אגוזים ואם רוצים – קנמון. 125 גרם שוקולד מריר, שקית שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת קקאו ו20 גרם חמאה אופן הכנה: לשים את החומרים הנ``ל לבצק אחיד. שומרים במקרר מספר שעות וכשמוציאים, מחלקים ל4-5 חתיכות ומרדדים כל אחת לעלה. מסדרים עלה ראשון בתבנית משומנת ועליו מפזרים ריבת תות שדה טובה, סוכר, אגוזים ואם רוצים – קנמון. כך עושים עם שאר השכבות ואופים בחום בינוני 40 דקות בערך. מכינים קרם שוקולד עשיר מ125- גרם שוקולד מריר, שקית שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת קקאו ו20 גרם חמאה שמוסיפים רק בסוף. שמים את חומרי הקרם בסיר על אש קטנה (חוץ מהחמאה) ומערבבים עד להמסת השוקולד. מסירים מן האש וממיסים את החמאה. יוצקים על העוגה, חותכים לריבועים או מעויינים. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת אורז הונגרית של דרומית

מתכון: עוגת אורז הונגרית עם רוטב תפוזים רכיבים: לעוגת אורז: 400 גר' אורז 2 כוסות מים קורט מלח 3 כוסות חלב 200 גר' סוכר 8 ביצים מופרדות 100 גר' סוכר 5 מ"ל תמצית וניל גרידת לימון 100 גר' צימוקים לרוטב: 2 ביצים 200 גר' סוכר כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי) אופן הכנה: לאורז: מבשלים בסיר מכוסה את האורז עם 2 כוסות מים וקורט מלח בערך 15 דקות עד שהמים נספגים. (להעביר ללהבה נמוכה לאחר הרתיחה). מוסיפים לאורז את החלב והסוכר ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגו. (בשלב הזה להשגיח היטב שהאורז לא יחרך). מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות. מעבירים את האורז לקערה ומחכים שיתקרר. מוסיפים 8 חלמונים, צימוקים, תמצית וניל, וגרידת לימון. מערבבים היטב. מקציפים את החלבונים עם 100 גר' סוכר, ומקפלים לתוך האורז. אופים בתבנית 28 משומנת, בחום בינוני, עד שיזהיב. (בערך חצי שעה). מקררים לפני ההגשה. לרוטב: שמים בסיר קטן את כל ריכיבי הרוטב ומדליקים להבה נמוכה. מקציפים עם מקצף ידני קפיצי עד שהרוטב מסמיך. מקררים את הרוטב היטב במקרר. מגישים פרוסת עוגה ולידה הרבה רוטב. הערות: את העוגה הזאת שהיתה זכורה לי לטובה מילדותי, שיחזרתי עם אמי וטעמי הילדות הנהדרים חזרו אלי. הרוטב מאד טעים ואני מגישה אותו גם לצד עוגת תפוזים. שם העוגה בהונגרית: rizskoch nerancs sadoval מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת ערמונים (עוד לא ניסיתי)

מתכון: עוגת ערמונים רכיבים: 50 גרם חמאה 500 גרם פירה ערמונים ממותק שליש ספל [40 גרם] אגוזים קצוצים גס 1 כף קליפת לימון מגורדת שליש ספל חלב 100 גרם שוקולד מריר מגורד רבע ספל [35 גרם] קמח 3 חלמונים וחלבונים חצי ספל [110 גרם] סוכר אופן הכנה: לבחוש במיקסר: חמאה, ערמונים, אגוזים, קליפת לימון, חלב, שוקולד וקמח – עד לקבלת תערובת אחידה. בכלי נפרד, להקציף חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת מוצקה, אותה מוסיפים לתערובת הערמונים. מקציפים חלבונים ומוסיפים לתערובת. שמים את התערובת בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 סמ' ואופים בתנור למשך שעה בחום בינוני. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. הגשה: ניתן לקשט באבקת-סוכר או קצפת או גלידה. הערות: מקור המתכון: אתר אינטרנט הונגרי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)

מתכון: כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ) רכיבים: 1 קילו גבינה לאפיה (ההונגרים אוהבים להשתמש בגבינת "טוב טעם") 8 ביצים מופרדות קורט מלח בערך 400 גר' סולת שקית פירורי לחם 100 גר' חמאה סוכר להגשה אופן הכנה: מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח. מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה. מקפלים פנימה את הסולת. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות. מכניסים למים ומחכים לרתיחה שניה. מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 20 דקות עד שהכופתאות מוכנות. מסננים את הכופתאות מהמים. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם. מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב. מגישים חם עם סוכר וקינמון. הערות: טורוש גומבוץ זה מאכל הונגרי מסורתי לחג השבועות, אבל מאד מתאים לארוחה חלבית וילדים מאד אוהבים אותו. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת שמרים(כוורת דבורים)../images/Emo91.gif

מתכון: darazs feszek (כוורת דבורים)-עוגת שמרים הונגרית רכיבים: לבצק: 350 גרם קמח 3 כפות סוכר 3 חלמונים 100 גרם חמאה 20 גרם שמרים (או כף שמרים יבשים) חצי כוס עד כוס חלב או שמנת מתוקה למלית: 100 גרם חמאה 100 גרם שקדים כ-2\1 כוס סוכם קמצוץ קינמון לערבב יחד לבצק שמרקמו כמו מרציפן רך אופן הכנה: לשים בצק רך ולא דביק. מתפיחים כשעה (הבצק תופח רק מעט) ומרדדים מלבן בגודל של כ-70X30 ס"מ. מורחים על כולו את המלית. כדאי להעזר במערוך לצורך זה. מגלגלים את הבצק צפוף וחותעים פרוסות ברוחב שנים עד שנים וחצי ס"מ. משכיבים את הפרוסות על נייר אפיה ומתפיחים עוד כחצי שעה. אופים בחום בינוני ללא טורובו כ-40 דקות או עד שמזהיב. מחממים חלב עם סוכר (בערך כף סוכר לכוס חלב) ושופכים כ-2 כפות חלב על כל פרוסת עוגה. בחימום חוזר רצוי להרטיב שוב בחלב חם. הערות: העוגה נשארת טריה מס' ימים. עוגת שמרים מעודנת ומעולה. מקור המתכון: אמא של רחל חברתה של ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מתכון: חלב ציפורים - madartej

מתכון: חלב ציפורים - madartej רכיבים: 10 ביצים מופרדות 5 כוסות חלב +חצי כוס חלב לרוטב 6 שקיות סוכר וניל 4\3 כוס סוכר לחלב+חצי כוס סוכר לקצף 2 כפות קורנפלור אופן הכנה: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. להגשה- מניחים בעדינות רוטב מעל הקצפיות המבושלות. הערות: קינוח הונגרי קלאסי וטעים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
כופתאות שזיפים

מתכון: כופתאות שזיפים (סילבאש גומבוץ) רכיבים: לבצק: קילו תפוחי אדמה 2 ביצים חצי כוס מים פושרים קורט מלח כ-3 כוסות קמח למלית: שזיפי שגיב מגולענים וחצויים קוביות סוכר או ריבת שזיפים טובה 100 גר' חמאה שקית פירורי לחם סוכר קינמון אופן הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם. מקררים וקולפים. מועכים (לי יש מכשיר מיוחד שמועכים בו את תפוחי האדמה והם יוצאים דרך חורים בצורת נחשים) לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה בתוך ערמת התפוחים המעוכים ובתוך הגומה שוברים 2 ביצים, מוסיפים את המלח ואת המים הפושרים וחלק מהקמח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך. מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים את הבצק. מחלקים את הבצק המרודד לריבועים של בערך 10X10 ס"מ. בתוך כל שזיף חצוי מניחים קובית סוכר. שמים את השזיף באמצע הריבוע. מקפלים את קצות הריבוע מעל השזיף ומגלגלים בזהירות לצורת כופתא. מכינים את כל הכופתאות בצורה זו ומניחים אותן על משטח מקומח היטב כדי שלא ידבקו. כאשר אין להשיג שזיפי שגיב, ניתן למלא כל כופתא עם כפית של ריבת שזיפים טובה. מבשלים את הכופתאות בתוך סיר גדול עם מים רותחים ומומלחים במקצת (בדומה לבישול פסטה) במשך 45 דקות. כאשר הכופתאות מוכנות, מסננים אותן היטב. ממיסים בסיר רחב 100 גר' חמאה, מטגנים פירורי לחם עד להזהבה ומכבים. מגלגלים בפירורים המוזהבים את הכופתאות. מגישים חם ובוזקים על הכופתאות הרבה סוכר וקינמון. הערות: הבצק הזה למעשה מזכיר מאד את הבצק של הניוקי. ואכן יש מאכל הונגרי שעשוי מבצק זה ונקרא בהונגרית קרומפלי נודלי. מכינים בדיוק כמו ניוקי. מגלגלים את הבצק לנחשים ארוכים, חותכים חתיכות וכל חתיכה לנחשון קטן. מבשלים במים מומלחים ורותחים כ-10 דקות. יש אופציה לאכול מלוח, ואז פשוט מגלגלים בחמאה. האופציה המתוקה היא כמו הגומבוצים, ואז מגלגלים בפירורי הלחם המטוגנים ובוזקים סוכר וקינמון. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה