עוגת ז'רבו
מתכון: ז`רבו - עוגת שכבות הונגרית רכיבים: 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם חצי שקית אבקת אפיה 2 חבילות חמאה גרידת לימון 4 חלמונים חצי גביע אשל או יוגורט (תלוי בספיגת הקמח) ריבת תות שדה טובה, סוכר, אגוזים ואם רוצים – קנמון. 125 גרם שוקולד מריר, שקית שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת קקאו ו20 גרם חמאה אופן הכנה: לשים את החומרים הנ``ל לבצק אחיד. שומרים במקרר מספר שעות וכשמוציאים, מחלקים ל4-5 חתיכות ומרדדים כל אחת לעלה. מסדרים עלה ראשון בתבנית משומנת ועליו מפזרים ריבת תות שדה טובה, סוכר, אגוזים ואם רוצים – קנמון. כך עושים עם שאר השכבות ואופים בחום בינוני 40 דקות בערך. מכינים קרם שוקולד עשיר מ125- גרם שוקולד מריר, שקית שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת קקאו ו20 גרם חמאה שמוסיפים רק בסוף. שמים את חומרי הקרם בסיר על אש קטנה (חוץ מהחמאה) ומערבבים עד להמסת השוקולד. מסירים מן האש וממיסים את החמאה. יוצקים על העוגה, חותכים לריבועים או מעויינים. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2