גולאש
מתכון: גולאש הונגרי גזעי רכיבים: קילו בשר בקר (חזה), חתוך לקוביות גדולות שמן קנולה או תירס 2 בצלים גדולים, קצוצים גס 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות גדולות 4 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים לקוביות גדולות 3 כפות פפריקה הונגרית מתוקה כפית פפריקה חריפה מלח לפי הטעם פלפל שחור טחון טרי מים רותחים אופן הכנה: לטגן את הבצלים עד להזהבה, להוסיף את יתר הירקות ולבשל תוך ערבוב עוד מס' דקות. לתבל , לערבב ולבשל עוד 2 דקות. להוסיף את קוביות הבשר, לערבב היטב עם הרוטב ולבשל מס' דקות. להוסיף מים רותחים. אם רוצים תבשיל גולאש, רק לכסות את הבשר במים, ולבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף עוד קצת מים רותחים. לבשל בערך שעתיים עד שעתיים וחצי על אש נמוכה. להגיש עם תפוחי אדמה חתוכים כמו צ'יפסים עבים ומבושלים, או עם בצקיות. אם רוצים מרק, להוסיף מים בהתאם, ושעה לפני סיום הבישול, להוסיף קוביות תפ"א . אפשר גם לטפטף בצקיות כ-20 דקות לפני תום הבישול. בשני המיקרים, נא לבדוק ולתקן טעמים. הערות: מי שאוהב קימל, יכול להוסיף כחצי כפית קימל בשלב התיבול. אפשר להכין גם עם בשר שריר. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2