שימו לב

• פותח הנושא Cody
  • פורסם בתאריך

Cody

New member
../images/Emo41.gif שימו לב ../images/Emo41.gif

שימו לב חברי מועדון יקרים! בתור רוכב קטנוע מבין קבוצה גדולה של חברים שעושים כך,(אין ברירה, רובינו סטודנטים עניים מרודים), אני היחיד שמתעניין באופנועים כתחביב ולא ככלי תחבורה. חברי אינם מודעים בכלל לקיום המועדון,או לקיום הפורום(דרכו היו בוודאי מכירים את המועדון,כך אני הכרתי),אבל לפה הם לא יגיעו כי אופנועים פשוט לא מענינים אותם. הרפורמה בביטוח עושה שמות בארנקים של כולם,אבל רוב האנשים במדינה שלנו רגילים לקבל "גזירות משמיים" מסוג זה, ועוד 200 שקל לחודש(ותאמינו לי 200 שקל זה הרבה בשבילי) על הביטוח, נבלע בין שאר ה"גזירות" - שכר דירה,טלפון,פלאפון,שכר לימוד,אוכל,שתיה,גבר,אישה,וכו כו כו--> לא הורגים אף אחד. מעצבנים כן, אבל לא מספיק כדי לעשות משהו בנידון. אפילו אם המשהו הזה הוא לשלם 100 ש"ח בשנה,ובמקרה הטוב גם להצביע לראשות המועדון אם יש זמן ואכפת מספיק. שורה תחתונה? ככה : אני לא רואה דרך להגיע לציבור המהווה את רוב הנהגים הדו גלגליים,האנשים שבשבילם האופנוע הוא לא דרך חיים או תחביב,אלא פשוט כלי רכב לכל דבר, להיות מודעים לחשיבות המאבק, וגם אם כן,בשביל שאנשים ישלמו הם חייבים לראות תועלת לעצמם במיידי, ולא כהשקעה למטרה ארוכת טווח- הקלה בביטוח בעוד איקס שנים וואי חודשים. רוב חברי ל א רואים עצמם על ד"וג ברגע שיהיה כסף לאוטו! רובם חוסכים למכונית כרגע. מה לעשות? פשוט מאד. מישהו כבר הציע כאן את ההצעה הזאת ולפי דעתי היא גאונית: עליכם לדעתי לתת אופציה להתפקד למועדון. לא להיות חבר בו, אבל לחתום על טופס התפקדות,דרך דואל,פקס,בטלפון,בצומת,בתחנת רכבת,מחוץ לאוניברסיטה,במזנון האוניברסיטה,בסנטר,ווראבר!, דבר שיביא לכם עשרות אלפי מתפקדים. באחריות. אל תדאגו לכסף,מי שהיה משלם להיות חבר ישלם, מי שלא היה משלם לא ישלם אבל לבוא עם שלושים אלף מתפקדים ושלושת אלפים חברים יועיל לכם יותר מאלף חברים משלמים וזהו. זאת דעתי בלבד, אני יודע שדנתם בזה ווואלה - קטונתי מללמד פה את האנשים איך להתנהל ולהצליח. רק עצה קטנה ממני,לשקול זאת ברצינות. אני-במקרה כזה-מתחייב אישית להחתים 100 מתפקדים (קלי קלות) באיזור שלי.

איילR

New member
Eazy לתשומת ליבך

הבחור מחזק את מה שטענתי בהודעה קודמת

אלדד א

New member
ואם מתוך אלף החברים הקיימים

, שבינהם בטוח יש לא מעט תפרנים, יגידו פתאום כמה מאות שעדיף להיות חבר ללא תשלום מאשר חבר משלם...? מה אז? המועדון יתרושש מחלק נכבד של הכנסתו...? אז השאלה הנשאלת היא: האם עדיף מועדון עני ומרובה חברים או שמא מועדון עם יותר משאבים אך רק 1000 - 1500 חברים....????

Luke

New member
למה שאנשים יצטרפו למועדון?

למה "מה מועדון עשה בשביל מדינה?" (או כלל הרוכבים במקרה שלנו) למה אני רואה אותם רק בהפננגים למיניהם? או בטיולי שבת? בשביל זה אני לא רוצה להיות חבר במועדון כזה, יש לי דברים אחרים לעשות ב 100 ש"ח למרות שזה סכום צנוע. למה המועדון לא פונה אליי ומסביר לי למה כדאי לי כרוכב להצטרף אליהם?

איילR

New member
מה זה קשור לדמי חבר?

יש בעיה למועדון האופנועים בהגעה לרוכבי הקטנועים שהם רוב רובו של ציבור הרוכבים הדו גלגלי (דרך אגב מגמה דומה מתרחשת באירופה אמנם לא בצורה קיצונית כמו בארץ שמיסוי מטורף הפך את האופנוע לרכב לעשירים). המועדון צריך לחשוב איך הוא מושך את הקטנוענים האלה לשרותיו כי טיולי מועדון לא יביאו קטנוענים להצטרף למערכה. במידה ולא יצליח המועדון לצרף קטנוענים (תחשבו שרק 20 אחוז יצטרפו איזה חוזק אלקטורלי יהיה למועדון) אזי הוא ישאר גוף איזוטרי ללא כוח כנגד המנסים לכלות את הרכיבה על דו גלגלי במדינת ישראל. דרך אגב זה לא אומר שצריך לפגוע ב"משוגעים לדבר" שיהוו את הגרעין הקשה והחוייתי של המועדון. דרך אגב אתמול הצטרפתי עם הB&W לטיולון הקצר של המועדון עם ילדי קרן המשאלות והייה נחמד מאוד (רק חבל שהייה חסר לי M בין הB והW
)

למי שאין כסף לשני מיכלי דלק (=100 ש

בטח גם אין לו כסף לציוד מגן, לטיפולים בזמן וכו´ וכו´. יחד עם זאת, אני יודע שחובת ההוכחה שאין לי אחות (דאווקא יש...) חלה עלי בתור חבר פעיל במועדון. הנושא שאותו לקחתי על עצמי הוא להביא טובות הנאה כלכליות לחברי המועדון ובמסגרת זו דאגתי לאינטרנט מוזל, פתיחת חנות מטרו פעם בחודש בהנחות ענק (קסדה ב880 ש"ח במקום 1,200 ש"ח) לחברי המועדון בלבד ואני במשא ומתן עם חברות הדלק לכרטיס הנחה לחברי המועדון. השאלה הראשונה ששואלים אותי הגורמים הכלכליים היא כמה חברים בפועל יש במועדון!!. אז אתם יכולים לחסוך 100 ש"ח ובתמורה להמשיך לקטר או להשקיע 100 ש"ח בתקוה שנצליח.

GPZiv

New member
אז מה אתה אומר גישן?

שבאותם מאה שקלים ש"אתרום" למועדון, אחסוך קצת כסף בדלק, אחסוך קצת כסף בקניית ציוד מגן וכו´? אני לא יודע מה עם אחרים, אבל קסדה וציוד מגן אחר אני קונה פעם בכמה שנים כך שחברות במעדון לא ממש תחסוך לי את זה.

ג´י פי ממש ממש לא הבנת אותו לדעתי

וזה לא משנה את העובדה שגיישן תרדו מהעניין להגיד לאנשים מה לעשות ב- 100 שקלים האלו. אני לא היחידה שזה מדליק לה הפיוז, שמעתי על עוד כאלו והם לאו דווקא בודדים. ואגב מקווה שראית מקודם את העניין של המועדון והקטנועים שמישהו השאיר כאן. קרמבו שתצטרף ביום שיהיה לה אופנוע, בעיקר בגלל שנכנעת ללחץ חברתי מתון כאן (ויכולה לחיות עם זה טוב) ולא בגלל שחושבת שזו צרכנות נבונה!!!

GPZiv

New member
גם אני חושב שלא הבנתי אותו כראוי

אך היכן הדגלן כשנדרש להסביר עצמו? גישן איכה??

silicon

New member
ומה עם השאר?

כפפות- אני אישית קונה פעמיים בשנה: חורף וקיץ ומה עם ערדליים ומכנסי סערה, וכל שאר הציוד שיש לקנות לקראת החורף? יש המון ציוד שמתבלה (משקף לקסדה למשל...) הנחות תמיד יכולות לעזור, וכך המאה שקל האלה יחזירו את ערכם מהר מאוד. וחוצמיזה- בעד מאה שקל שמושקעים ממך, אתה משקיע בייצוג שיתנו ל-ך-! כאופנוען, וזה חשוב מספיק, גם ללא עניין ההנחות וההטבות.

GPZiv

New member
נשמע משכנע אבל...

אני עדיין מסכים עם LUKE ולא מוצא סיבה מספיק טובה להצטרף. זה לא שאני מתנגד בתוקף להצטרפות כדי לעשות דווקא (למרות שאני ישראלי
), אלא חסרות לי כמה וכמה סיבות וטענות למה לעשות כן. ההצעה של גישן בקשר להנחות בדלק נשמעת לי סבירה בהחלט ואשקול בכובד ראש את הצטרפותי באם הצעה זו ואחרות אכן יצאו לפועל וימשכו זמן רב.

אלדד א

New member
אולי נפסיק כבר עם התועלתנות

החומרנית הזו????????????. אני מתנצל על התוקפנות אבל חלאס, אנשים! אפשר להצטרף למועדון בלי לקבל הנחות ובלי לקבל צ´ופרים, פרסים והגרלות!!!! אנחנו צריכים גוף מייצג! כרוכבים צריך שיהיה לנו חשוב שיהיה איזשהו גוף וולנטרי שייצג אותנו!! אם הגוף הזה לא מתפקד ואינו פועל כשורה - בואו נחליף אותו! יש בחירות ובבחירות אפשר להציע אנשים אחרים (יש מתנדבים???) אבל אי אפשר כל הזמן לבכות ולקטר ולשאול מה יוצא לי מזה! אם לא יוצא - אז בואו נחליף! אנחנו כל כך טובים ב"לדבר" על הדברים אבל כשזה מגיע ל"לעשות"...אוהו...כאן כבר כל אחד מתחשבן אם הוא צריך או לא צריך להיות חבר מועדון.... זהו. לא רוצה לפגוע באף אחד אבל באמת, חבר´ה....נסחפתם.... ואגב, אני כבר חבר מועדון איזה 3-4 שנים, השתתפתי אולי בארבעה טיולים..., ואף פעם לא "קיבלתי" כלום בתמורה....רק ייצוג וידיעה שיש ארגון שחברים בו שותפים שלי לרכיבה.... אפילו במפגשי יום חמישי אף פעם לא הייתי....

amir_z

New member
חשבתי שאני הפרייר היחיד ../images/Emo3.gif

אני מסכים עם אלדד לגמרי. עד היום לא קיבלתי כלום מהמועדון (חוץ מכתב כל חודש). לא באתי לטיולי המועדון, לא למפגשים ולא קיבלתי כלום. תקרא לי פריאר, אבל אני חושב שבהתחשב במה שאני מוציא גם כה על האופנוע, עוד 8 שקל בחודש שווים את זה שיהיה גוף שיאגד את האופנוענים. עכשיו יש את הדיון האם הוא עושה זאת או לא, אבל זה כבר סיפור אחר

Luke

New member
זאת הבעיה אלדד

שאני לא רואה שום ייצוג ושום בטיח, בכל אופן לא ברמה שהייתי רוצה לראות, לאחרונה לא שמעתי על שום פעילות שאמורה לקדם את עניינינו מצד המועדון ואילמלא הרפורמה (שהמאבק בה התחיל דווקא בפורום למיטב ידיעתי ודרכו גם שמעתי על זה) גם לא הייתי שומע ממנו בכלל. אז תראה לי דברים קונקרטים שהמועדון עושה ואשמח להודות בטעותי.

אלדד א

New member
ואולי "כלום לא קורה" ../images/Emo12.gif

כי אתה לא עושה כלום? וגם אני ואחרים? מה, אתה חושב שמישהו כאן עובד בשביל מישהו? זהו ארגון התנדבותי! אם החברים בו יפעלו - אזי תהייה פעילות. אם החברים בו יקטרו - אזי תהייה בו קוטריות. כל כך פשוט.... כנס נא לארגון, תשקיע, שכנע אחרים ואופס...פתאום תראה שכן קוראים דברים...

Luke

New member
חושבני שהבעיה המרכזית של המועדון

היא מיעוט חברים, המועדון חייב להגדיל את מספר החברים בכל דרך אם זו התפקדות או חברות זו לא הנקודה 100 ש"ח זה כסף קטן. מי יסתכל ברצינות על מועדון שמייצג 1000 אנשים? אני לא עושה משום שאני יחסית חדש בתחום אבל מכל מה שראיתי כאןבפורום "שומר נפשו ירחק" ואני בורח מעסקנות פוליטית כמו מאש..

תסבירו לי...

כל אותם אלה שאינם מעוניינים להצטרף בנימוק של "מה המועדון עשה עבורי/עבור ציבור האפונוענים בישראל": - המועדון הוא אף אחד. המועדון הוא רק השם הכולל של הקולקטיב של אלו שחושבים שהם מוכנים להשקיע 100 ש"ח בגוף שיפעל למענם ולמען האינטרסים שלהם. - אף אחד לא התעשר מפעילות במסגרת המועדון. להפך, אנשים לא מועטים משקיעים מזמנם החפשי וכספם האישי בפעולה, שאין ספק כי כשם שהם יהיו הנהנים מפרותיה, כן גם כלל ציבור הרוכבים. כלאמר, הכסף אינו ניתן למישהוא כשכר על פעולתו, אלא ע"מ לאפשר לפעולה להתקיים באופן שנסמך על ציבור רחב, שאחרת הסיכוי לתוצאה יהיה קטן עוד יותר ממה שהוא היום. - מי שלא מעונין בתוצאה כלשהיא, ואין לא ענין בפעילות, יבורך. מי שיש לו אינטרס כלשהוא היכול להתבטא באמצעות המועדון או בתמיכתו - לאלה מופנית שאלתי: האם האינטרס הזה אינו שווה 100 ש"ח?

היווני

New member
שתי גישות לעניין

נתחיל בכך שמצבו של רוכב האופנוע בדרך כלל דפוק למדי עד דפוק ביותר. מוסכם על דעת הכל, שנדרשת פעילות כלשהי לשפר את המצב באינספור תחומים ועניינים. לצורך כך, יש להתארגן למספר גדול ככל האפשר של רוכבים ולשלוח נציגים שיעשו את העבודה. אין גם כל ספק, שפעילויות מסוג זה גם עולות כסף הגישה הראשונה אומרת, ש"מישהו" יקום ויעשה את העבודה. אם הוא יצליח לעשות זאת על חשבונו בלי חיילים ובלי תחמושת, נסכים להצטרף הגישה השנייה אומרת, שכדי להצליח לשפר את המצב, יש להתארגן, לפעול, לגייס כספים, להתנדב למשימות שונות ולהשתתף בפעילויות המועדון כתוצאת לואי של ההתארגנות, אפשר גם להשיג הנחות שונות - כפי שגישן עושה ומנסה להציג כמטרה בפני עצמה - ובכך אולי להחזיר את ההשקעה המטורפת אין אפשרות לשנות תנאים בלי להיאבק למענם. מאבק פירושו, שצריך להיאבק, להתאמץ ואולי גם להקריב נוחות אישית. מאבקים אי אפשר לנהל מהכורסא ולהסתפק במחיאות כפיים לעידודם של אלה שנשלחים מטעמכם לעשות את העבודה. בשנת 1968, סטודנט צ´כי בשם יאן פאלאך שרף את עצמו בפראג. אף אחד לא מציע שאנשים יקריבו עצמם למען המאבק. בסך הכל, מבקשים להתארגן ולפעול במשותף, כדי שהתנאים ישתנו. ואגב, כמטרה עיקרית של המאבק, עלינו להוריד את מספר תאונות הדרכים, לשנות את חוקי הנהיגה המתייחסים לאופנועים, לשפר את המעמד של הרוכבים ואם תושג הנחה בתעריפי הביטוח או בעניינים נוספים - מה טוב - אך לא זה העיקר

ilan_k

New member
גישן --- שאלה קטנה........

המחירים שהיו הפעם יהיו גם בחודש הבא?(מעילים וחליפות) והאם זה בטוח במאה אחוז? כי פשוט רציתי לקנות ובגלל התלבטויות יתר פיספסתי............

למעלה