מממ איך אני אסביר?
אולי זה יהיה טיזר להוצאת מפגש אל הפועל ואסביר בו? <כשאעבור דירה - מפגש עלי!> טוב בכל אופן מצאתי מקום אחר שעניתי בו לשאלה הזו ואני מעתיקה: הקורס בניסים הוא קורס "רוחני", לדעתי מהמעמיקים והישימים שיש.. הוא מלמד אותנו איך לסלוח לעצמנו ולאנשים ש"פגעו" בנו, מלמד אותנו שהכל בתוכנו ושאנחנו בלתי פגועים. מלמד אותנו מה אנחנו יכולים ללמוד מכל מפגש, בכל "רמה" שהיא על עצמנו ועל הריפוי שאנחנו צריכים לעבור. הקורס מלמד אותנו להסתכל על ההווה ולא על העבר (בד"כ אנחנו חיים את ההווה וגם את העתיד לפי העבר שלנו, מפחדים, לא נותנים אמון וכו' כי בעבר נפגענו..) מלמד אותנו לסמוך ושהכל יהיה בסדר. הכל לטובה ומה שצריך לקרות - יקרה. זה נשמע כמו ססמות רוחניות שבטח מוכרות לכולם, אבל באמת, הוא הפך לחלק מחיי. הביא לי הרבה שלווה ורוגע וסליחה לעצמי ולמי שסחבתי עליו כעס או פגיעה משנים שנים.. שחרור של ממש! הקורס הוא קורס שנתי. הוא מבוסס על ספר (עב כרס) הוא בנוי ממפגשים של פעם בשבוע, 3 שעות כל מפגש (לצערי בגלל הנסיעה שלי לארהב הפסדתי את החודשיים האחרונים של הקורס) ומתרגול יום יומי. התרגול הוא ברמה של לקרוא משפט ולזכור אותו ולנסות להעלות אותו לתודעה במקרה של "מצוקה". מצוקה = כל רגש שעובר בנו וגורם לנו לאי נוחות, אי נעימות. יכול להיות עצב, יכול להיות פגיעה, ריב עם מישהו וכו' וכו'.. הספר בנוי ממקראה שהיא למעשה פרשנות וכל התורה שעומדת מאחורי הקורס, מספר עבודה לתלמיד וממדריך למורים. הקורס השנתי נגמר, אני ממשיכה לתרגל ביום יום ופעם בשבוע אני ב"קורס למתקדמים" (במרכאות כי אין דרגות..) - "המדריך למורים" שוב במרכאות כי כל הוראה היא למידה, ולהיפך, ז"א שכל מורה הוא תלמיד, ולהפיך. אני יכולה לכתוב שעות ולספר המון על הקורס.. אם יש עוד שאלות - בשמחה!