שאלה

השגיא

New member
../images/Emo41.gif שאלה

האם הילדים שלכם צופים בטלויזיה בבוקר? אני שואלת כי אני רוצה להפסיק לשי את המנהג הזה.... הוא קם ראשון ואוהב להיות עם עצמו בשקט מול הטלויזיה. אבל אני לא יכולה להחזיק את אחותו בעוצר עד שהוא יחליט שמותר לה לקום [היא מרעישה לו... והוא מתפרץ]. דיברתי איתו והוא הסכים לוותר על הצפיה בבוקר בטלויזיה אבל לא השתכנע לקום מאוחר יותר ואמר שישחק ב-game boy בינתיים ,ואז גם עם אחותו תפריע לו הוא ילך לחדר אחר..... איכשהו הרעיון הזה לא כ"כ נראה לי... מה הילדים שלכם עושים בבוקר? מה הם אוהבים לעשות לפני בי"ס? תנו לי רעיונות תודה גלית

הלנה

New member
הי גלית

הבן שלי בקושי מתעורר בבוקר (נראה לי שזה בגלל הריספרדל שהוא מקבל בערב), וכשהוא כבר קם (אחרי שליאור מעיר אותו והוא מבקש כל פעם 5 דקות), הוא מתלבש, מצחצח שיניים ויוצא. הבן שלך מתעורר לבד? אולי כדאי שילך לישון יותר מאוחר ואז הוא לא יתעורר לבד ותוכלי להעיר אותו בזמן כדי שלא יהיה לו זמן לטלויזיה. לא הבנתי למה את לא אוהבת את הרעיון של הגיים בוי? אני עכשיו צריכה ללכת ועד מחר בבוקר לא יהיה לי מחשב, אז תסלחי לי אם לא אגיב לתגובה. יום טוב, הלנה

השגיא

New member
הוא קם עם שעון מעורר וקופץ

מהמיטה כי חשוב לו להיות לבד. game boy? לא יודעת לא נראה לי פעילות מרגיעה לבוקר..

y a e l c 1

New member
../images/Emo60.gifהיי גלית

אני לא יודעת אם זה בסדר אבל בני קם ב6:45 כל בוקר מסתדר עד 7:00 ולא מתאפק ומתחיל אם אחותו שתמהר כי יאחרו (האוטובוס יוצא ב7:25 ואוכלים לפני זה בחדר-אוכל) הכל טוב עד כאן אבל הוא מסיים לאכול עד 7:15 ואזהוא הולך לתחנה של ההסעה ובין זה שהוא מקפיץ את הכדור ולחוץ על זה שאחותו תאחר לאוטובוס סיוט בשבילו.אם משהו מפריע לו להקפיץ את הכדור הוא מתעצבן אבל הוא גם עצבני כי אחותו לא ירדה עדיין מהחדר-אוכל אז יש לחץ נוראי עליו ואם מישהו לא משחק איתו אני שמה כדי לזרוק לו את הכדור.יש גם בבית בעיות של להסתדר אבל זה לא כמו אחר-כך בתחנה אז אני לא יודעת מה באמת טוב להם. זה כאילו הוא לא יכול בלי זה אפילו שכולם עוד לא פקחו עין.

בוקר זה לא זמן לשחק, בייחוד לא לפני

שמתארגנים. אני קם בחמישה לשבע, מסדר מיטה, שם נעליים, הולך לאכול, מוריד את הכלב לעשות צרכים, מצחצח שיניים, מסתרק ואם אני לא מורח את הזמן בלחלום יש לי רבע עד חצי שעה לצפות בטלוויזיה בלי שום דאגות על הראש. ההורים לא כועסים עלי ואני לא על אף אחד. כולנו יוצאים רגועים ו...זהו.

y a e l c 1

New member
../images/Emo60.gifהיי גיא

לדעתי זה לא נורא אם משחקים אחרי שנגמר כל המטלות או לפעמים גם באמצע המטלה מפני שלפעמים סיימון לא מצליח לעצור ולא משנה מה הוא יכדרר כדור איפה ומתי שטוב לו ולא כשטוב לאחרים אז לא בכל מחיר הוא משחק אבל כמה דקות לפני שעולים לאוטו אז יש אפשרות עבורו להירגע לפני ביה"ס. הוא יותר רגוע בהסעה

שביק

New member
היי יעל היקרה, מה שלומכם?

נעלמת לי לכמה זמן. טוב שחזרת. האם ערכתם עוד מפגשים בדרום? איך היה? האם הגיעו מספיק אנשים? אשמח לשמוע רשמים. ד"ש למשפחה וד"A לחברות שפגשתי בת"א ובקיבוץ. לילה טוב. אוהבת אתכם. שביק

o g

New member
הי גלית , בקר טוב הגיע../images/Emo42.gif

ניסיתי לחשוב איך מתנהלים אצלינו הבקרים והגעתי למסקנה שאין לי מושג.כל בקר מתנהל אחרת. הבן הגדול שלי בן 16 הבת-14 ואלון 10 . אני מעירה את כולם ב-6:45 , כל אחד יודע מתי הוא צריך להגיע לשיעור/ להסעות וכו' ומתארגן בהתאם. מי שמסיים לפני שצריך לצאת עושה מה שבא לו, מחשב, גיים בוי,ספר, השתוללות עם הכלבה. טלוויזיה לא רואים כי זו הפעם היחידה ביום שאני רואה את כותרות החדשות. ושלא תחשבי שכותרות החדשות והתמונות שם זה יותר בריא מאיזה סרט מצוייר. ולכן לאחרונה אני משתדלת להימנע גם מזה ופותחת רדיו , במקום. הבעיה העיקרית שלי בבקרים זה לא ההתארגנות כמו המתח הקשור לסרבנות של אלון ללכת לבית-ספר (ולפני זה לגן) אז כבר המון שנים אני מתמודדת עם זה כל בקר מחדש. עם השנים והנסיון זה קצת פחות מלחיץ והתגובה שלי קצת יותר שפויה אבל עדיין זה הדבר שהכי מעסיק אותי בבקרים: אם אלון יקום על צד ימין או שמאל וכמה זמן יימשך הויכוח על: למה הוא חייב ללכת לביס', ולמה אי אפשר להישאר רק!!! היום בבית אני בטוחה שבכל משפחה זה אחרת. אני למשל, כל תקופת הגדילה של הילדים הייתי לבד בבקרים (ובלילות) כי יורם ,שיהיה בריא, היה תמיד לפני או אחרי תורנות בביח' . אז פיתחתי לי מן גמישות כזו לא להתעקש על מה שהוא לא הכי הכי הכי חשוב. פשוט מחוסר ברירה. שיהיה לך בהצלחה ,תודה ששיתפת אורית

אורית.......................

אני כל כך מזדהה איתך לגבי הקימה בבוקר על צד ימין או שמאל? יש לנו כמה ימים מאוד רגועים בבוקר ולכן התגובה של גיא לגלית היתה רגועה אבל יש בקרים שהוא קם כבר נסער ואז כל זבוב הופך לפיל ויוצאים לבית הספר כועסים אחרי צעקות ואף בכי. אני איתך, בכל לילה מתפללת שהוא יקום רגוע בבוקר כי אז כל היום נראה ככה, או סוער או רגוע. אלונה

היי גליתוש../images/Emo23.gif

אני מוסיפה מעט למה שגיא כתב: פעם גיא היה משחק במחשב לםני ביה"ס בבוקר וזה היה קשה בגלל שלהוציא אותו מהמחשב היה קשה והוא היה לא נחמד ולא נעים כדי להספיק לשחק כמה שיותר מהר. גיא קם בשעה קבועה בין רבע לחמישה שבע, בעצמו, הוא מתעורר לבד באופן טבעי. יש לו ריטואל קבוע בדיוק כפי שתאר אותו, והיה והוא התמרח אז הוא נכנס ללחץ ומאוד כועס על כולם. אחרי כל המטלות של הבוקר אני מרשה לו לראות טלויזיה עד שיוצאים מהבית והוא די רגוע. הבקרים האחרונים שלנו מקסימים והוא מאוד נעים. אלונה

הלוואי עלי....../images/Emo46.gif../images/Emo2.gif

אצלי כולם זעפנים בבוקר,
למה צריך לקום....
מעקמים פרצוף כי עייפים...באופן תמידי אני ממש רבה איתם בבוקר.
לא מומלץ להיות ליד הביתת שלנו בשעה 06:45 כי כבר אז מתחילים הצעקות...והבכי....(גם שלי לפעמים).
אבל ב- 7:30 כולם כבר אחרי תלבושת, צחצוח שיניים, ורק אם יש זמן יראו טלויזיה, ויוצאים ב- 7:45 לגן ולביה"ס. אין הבדל אגב בהשכמה של אוראל מול ההשכמה של עומר וטופז.

../images/Emo96.gifאותו הדבר אצלנו

אנחנו קמים בשש ואני מעירה את כולם הם אומרים בוקר טוב יפה ושוב חוזרים לישון לא רוצים לקום מתחיל הצעקות לקום כי הסעה מגיעה 6ועשרים ואני בלחץ עד שהם קמים מצחצים שיניים ומסתדרים אוכלים דגני בוקר ושותים והולכים בחוץ ומחכים להסעה וזה כל בוקר אבל שי הולך עם מצב רוח טוב

שביק

New member
אילנה, העיקר וברוך השם ששי הולך

במצב רוח טוב לבי"ס. אבל כל הסיפורים של הבקרים, מזכירים לי את בעלי,חיים, עוד בבית הוריו. אמו, ז"ל, נהגה לספר איך במשך שנים היו לה מלחמות עם חיים: "חיים קום! חיים קום! נו כבר קום, נו כבר קום, וכך במשך שנים, לבי"ס, לצבא, לעבודה, לארוחת השבת המשפחתית וכו' וכו'..... גבירותי ורבותי! זה לא התחיל אצלכם בבית. ההיסטוריה חוזרת... ומדור לדור הדברים חוזרים על עצמם. ואגב, לחיים אין טוראט ובכל זאת... שמרו על עצמכם ואהבו את ילדיכם. שביק

mazy

New member
בוקר בא...../images/Emo42.gif

אצלנו דור מתעורר כמעט תמיד בעצמו, לא תמיד בשעה קבועה, אבל בדר"כ לפני כולם. הוא מזדרז להביא את העיתון ויושב לקרוא את עיתון הספורט בדבקות גדולה (אפילו לפני שטיפת פנים), אח"כ בדר"כ מתחילות המריבות של מי יכנס קודם למקלחת הוא או אחותו. הצפייה בטלוויזיה אצלנו שמורה לערוץ הופ בו צופה בני הקטן (שנתיים). הרבה בקרים קורה מה שתמיד מקפיץ ומרגיז אותי וזה שדור פתאום נכנס שוב למיטה ומסרב להתלבש ולהמשיך להתכונן לביה"ס. בדר"כ הוא מתעכב ומושך את ההכנות ואם אפשר ולא מאוחר מדי הוא תופס טרמפ עם בעלי (שלוקח את הקטנצ'יק לגן). אם זה לא מסתדר הוא יוצא ב-7:50 וצועד ברגל. רק ביום שישי הוא מזדרז ויוצא מהבית כבר ב-7:25 (זה היום שבו מותר להביא לביה"ס כדור מהבית ואז צריך לתפוס מקום במגרש הכדורגל). השנה במקרה אני בשבתון אז אני פחות לחוצה בבקרים ואחרי שכולם יוצאים אני נושמת נשימה עמוקה ומתחילה קודם כל בלהנות מהשקט - לפחות עשר דקות. לא פשוט הבקרים האלה. אז קחו נשימה עמוקה, והמון כח וסבלנות לעוד הרבה בקרים.

שביק

New member
טיפ קטן לבוקר טוב.להכין מבעוד מועד

"מתנות והפתעות" קטנות. למשל - פתק חמוד עם ברכה חמודה ליום נעים, סוכריה עם םתק, פרח בצלופן, אין צורך בדברים יקרים, רק משהו קטן של תשומת לב, פתק עם ריח בושם, סבון מפוסל קטן מ"בודי שופ". תנסו ותיראו. הילד/ה יקום עם חיוך ומצב רוח נעים, וכל הבוקר סביר להניח יהיה נעים יותר ורגוע. תספרו לי איך זה עובד. בהצלחה לכולכם. שביק

mazy

New member
איזה רעיון מקסים../images/Emo141.gif

אני מתכוונת לאמץ את הרעיון. שביק, את מקסימה, ואני שמחה שאת מעשירה אותנו בטיפים וברעיונות מקוריים.
מזי.

השגיא

New member
תודה רבה על התגובות

רציתי להוסיף כמה דברים. שי בכל בוקר מתארגן לבד- בגדים, מכין לעצמו אוכל ושתיה, סנדוויץ ותיק לבי"ס... הוא עושה הכל בשקט ומהר, כי חשוב לו לשבת מול הטלויזיה בשקט כל עוד אופיר קמה מאוחר ,אין בד"כ בעיות אם כי יש לו נטיה להתפרצויות בבוקר. אם אופיר קמה ומעיזה לדבר, הוא כ"כ כועס... והבוקר הוא ממש איבד שליטה... בנוסף לכך אין להם הרבה עומס עכשיו בביה"ס ולכן גם בצהרים הוא לפעמים צופה בטלויזיה. ובערב- חדשות! לכן אני רוצה שהטלויזיה לא תודלק, גם כדי שהוא פחות יצפה, (זו לא הפעילות הכי יצירתית), וגם כדי שהבת שלי תוכל לנשום בבית בבקרים... אבל- אני מבינה את הצורך שלו בפעילות מרגיעה לבד בבוקר. אני פשוט תוהה מה..... ועוד דבר- חזרתי עכשיו מערב הורים ,מפגישה עם המחנך של שי. אני לא יכולה להפסיק לחייך
עם כל מה שעבר עליו השנה..... ובכל זאת ציונים מעולים בכל המקצועות! ויותר חשוב, המחנך ציין כמה שהוא ילד שמח! וכמה החברים אוהבים אותו... כמעט פרצתי בבכי ליד המחנך... מקווה שימשיך כך גלית

שביק

New member
גלית יקרה, טיפ גם עבורך: - בכל בוקר

תחשבי עד כמה הילדים ניפלאים. אל תחשבי על "כמה קשה לי" וכו'. תני לעצמך חיוך במראה, אמרי לעצמך: "איזה יום יפה היום, כמה טוב אני ניראית, כמה ניפלאים הילדים שלי". את תיראי שחלק מהלחץ בבוקר יפחת ויקבל מימדים הרבה יותר קטנים. אני אישית חיה כך מזה שנים. גם ובפרט בזמנים הכי קשים שלי, אני נוהגת כך. אני יוצרת לי איכות חיים יותר טובה ונעימה, גם אם איני יכולה לשנות ממש מצבים. הנפש שלווה יותר ורגועה יותר. וזה בתוספת לטיפ שנתתי כאן קודם. בהצלחה. שביק

שקלת להביא לשי כלב וכך תהיה לו

תעסוקה? אני כל כך שמחה בשבילך ובמיוחד בשביל שי, איזה אושר הם יכולים לגרום לנו, ריגשת אותי, ניסיתי בדמיון לעמוד שם במקומך ורגעי הנחת הם מ ד ה י מ י ם. כל הכבוד לשי החמוד.
אלונה

למעלה