שאלה

high oak

New member
../images/Emo41.gifשאלה../images/Emo41.gif

בשקלול הציון הסופי בבחינת הבגרות באנגלית נאמר לנו בבית הספר שלבחינה בעל פה יש השפעה של עשרים אחוז על הציון הסופי. לפי החישובים שלי ועיון במאגר הציונים בכלל לא התחשבו בציון זה. האם גם אצלכם זה כך הדבר?

looloop2

New member
שאלה לי אליך

איפה ראית את מאגר הציונים? כלומר, איפה ראית את הציון הסופי שלך? וממה שהבנתי כתגובה לשאלה שלך הבחינה בע"פ מהווה 20% מתוך 120% אחוזים כלליים- משהו כזה אני ממש הסתבכתי עם איך לשכלל את הציון הסופי והמורים אצלנו לא יודעים לענות לי

חישוב הציון הסופי בבגרות

א. מוצאים את הממוצע של הציונים בשלושת החלקים (לדוגמא- אם קיבלת 65, 87, ו-99, הממוצע הוא 83.6) ב. לוקחים את הממוצע הנ"ל ומוסיפים לו את ציון המגן, ואת כל זה מחלקים ב-2 (לדוגמא- אם המגן הוא 100, הסכום הכולל הוא 183.6; חלקי 2, זה יוצא 91.8) ג. את המספר הנ"ל כופלים ב-80., שזה 80% (כלומר, ע"פ הדוגמא, זה יוצא 73.44) ד. כופלים את ציון הבגרות בעל-פה ב- 20., שזה 20%. (אם הציון בבגרות בע"פ הוא 100, לדוגמא, זה יוצא 20) ה. מוסיפים את המספר שהכפלת ב-80% למספר שהכפלת ב-20% כדי ליצור סכום של 100% (ע"פ הדוגמא, זה יוצא 73.44 ועוד 20, שזה 93.44, ומעגלים ל-93) מזל טוב! זהו ציון הבגרות הסופי (ע"פ הדוגמא, 93). (הסבר לא כל כך ברור.. אבל בכל זאת..)

double O S

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo3.gif../images/Emo96.gif

Hum...you had a little mistake: "את המספר הנ"ל כופלים ב-80.," Isn't that: את המספר הנ"ל כופלים ב-80%
That's how we check our grades in school...

למעלה