קראטה – זה עובד!!!

ש מים

New member
ללמד בודו

גם אני לא אחלוק על דברי יונה (
), אבל אני רוצה לאמר שלדעתי לפעמים מורה מלמד דברים גם מבלי שהוא מתכוון אליהם (דברים הנובעים מאישיותו, מאופיו וכו'). ובעיני יונה הוא מורה ובנאדם ואישיות ע-נ-ק-י-ת שאני מאוד מאוד מאוד שמח ללמוד ממנו דבר או שניים (והלוואי שמשהו יכנס לקלוואסה!).

d y s

New member
אין היום קראטה אחד

יש הרבה סגנונות בין ספורטייבים מאוד לבין לא ספורטייבים ביכלל.לעניין הגדרות ספורט הינו תחרות תחת חוקים כאלו ואחרים.אפילו אם לא מתבצעת תחרות בפועל.אומנות חייבת להיות משוללת חוקים שכן אם יש חוקים זו לא אומנות.אך לכל אומנות יש נהגים, כללים ,וכ"ו שתפקידם לשמור שהדרך בה האומנות מבוצעת שלא בזמן אמת כבוד בריאות וכ"ו.לעניין מחוץ לתחום אפשר להתאמן ללא מגע מלא ואז המחוץ לתחום פוחת.יגידו אבל הלוא באו"ל יש שיטה מאוד ברורה של תרגול אז זהו שלכל אחד יש ברמה גבוהה פרשנות והבנה שונה ואז מתחילה האומנות לפני כן זה בסיס כמו צייר שלומד ציור.הרובד האישי זו אומנות ובדימיון הכל מותר ואם יש אוקה ברמה גבוהה אפשר לחקור ולנסות.

שלום, יש גם קראטה עם ניואנסים של ספורט כמו

כל ספורט , כמו אגרוף -ג'ודו - טאקוונדו , זה לא אומר שזה לא מסוכן לחטוף אגרוף ישיר לאף בתזמון ואו בעיטה אפילו לגוף ואו הטלה . אפשר לקחת את הקראטה למשחק ספורטיבי ואני מכיר כאלה שעושים רק קראטה ספורטיבי עם כל החוקים המשתמעים מכךעל מנת להגיע למדליה הנכספת ואפשר לקחת את הקראטה למקום אחר לדעתי ברגע שעושים תחרות זה כבר לא לחימה זה ספורט (לאותה תחרות) ויכול להיות מצב שבו לוחם עושה גם ספורט וספורטאי שהוא גם לוחם.

d y s

New member
גירוי תגובה בחירום

אמיתי,יקרה מה שעשית באימונים להגיב כספורטאי במצב זה עלול להיות מסוכן.ופה הסתירה.הרוח הקרבית היא בשאיפה איפון קומיטה כאשר אנחנו מייחסים ליריב את היכולת המירבית ואת הטכניקה התכליתית ביותר.יש לי מ"ס דוגמאות חבר שעסק שנים באיגרוף תאילנדי נאלץ להכות תוקף הוא הצליח אך שבר 3 אצבעות.לטענתו כי בתקופה האחרונה עבד בעיקר עם כפפות כי התאמן לתחרות כך שהוא לא סגר את האגרוף כמו שצריך.הסתירה היא בדקויות ולעיתים זה ההבדל בין להיות או לחדול.

Tonjin

New member
הרבה קביעות קבעת, מעט מהן מגובות בעובדות

ספורט הוא אולי תחרות תחת חוקים, אבל לא כל תחרות תחת חוקים היא ספורט (תחרויות יופי? תחרויות פסנתר? תחרות קיודו?) אמנות לעולם אינה משוללת חוקים, אין שום דבר בעולם שמשולל חוקים (אם אינני טועה אתה עצמך דברת על איך חוקי הפיזיקה לדוגמא מכתיבים את עקרונות אומנות-הלחימה בדיון לא גמור עם דלית), ואומנות אינה יוצאת דופן חוץ מזה רק הניסיון הבלתי פוסק (לא רק בתחום א"ל) "לשבור את הכללים" באמנות מלמד אותך שיש כאלו. באמנויות-לחימה אין שיטה מאד ברורה של תרגול, לעיתים נדמה לנו שיש אבל אם נצא לחקור סגנונות שונים מעט, או דוג'ואים שונים באותו סגנון או אם יש לנו את היכולת לבדוק איך התאמנו 20-30 שנה אחורה (ושים לב שאני לא מדבר על מאה מאתיים שנה) אנו עלולים להיות מופתעים מאד.

d y s

New member
ידידי

עובדות לעיתים הן מוחלטות.ולעיתים כשבאומנות עסקינן הכל בעיני המתבונן דרך העקרונות הבסיסים כמובן.כמו גם פתיחות וקבלת השונה.לגבי דיון לא גמור-אין צורך להגיע להסכמה כדי לגמור דיון סימני השאלה הנותרים יכולים להוביל להתפתחות כמובן כשיש פתיחות.גם זו אומנות.באומנות לא צריך להוכיח עליונות.אין צייר טוב יותר יש צייר אותו אני אוהב יותר.זכות הביטוי הפנימי(ללא פגיעה באחר)היא מוחלטת.יום טוב.

Tonjin

New member
מכובדי

שוב קבלתי רשימת עובדות ללא תמיכה או נימוק, אשמח אם תוכל להצביא איך לו רק אחת מהן רלוונטית למה שאמרתי

shlomym

New member
כל תחרות כלשהי היא ספורט כהגדרה.

וללא ספק,שגם אמן ממוסגר אם ביודעין ואם בלא.

Tonjin

New member
לגבי הכותרת שלך, אני חושב שאתה עשוי להיות

מופתע אם תסתכל במילון, לגבי כל מה שמתחת לה - לא הבנתי אף מילה..

"וללא ספק,שגם אמן ממוסגר אם ביודעין ואם בלא."

ללא ספק - זו הידיעה הנחרצת גם אמן - אלו הם כל אותם שמורדים במוסכמות ממוסגר - שמחוייב לחוקים מסוימים אם ביודעין - מתוך מודעות עצמית ואם בלא - כעיוור סומא, שאינו יודע שכלוא בדל"ת אמותיו. delete פרשנויות בע"מ.

Tonjin

New member
אני לא עדייו לומד משפטים..

כלומר, את המילים לחוד הבנתי, נכשלתי כישלון חרוץ בניסיון לחבר אותם למשפט בעל-משמעות

Tonjin

New member
אה, הבנתי...

הייתי כותב את זה אחרת, אבל שיהיה.. ושוב, בהגדרה יש הבדל גדול בין ספורט לתחרות

shlomym

New member
האמת טונג'ן,זה דיון על קטנות,ועל גבי...

האינטרנט,זה קשה ואיטי. אני בטוח ששנינו מבינים את הדברים מספיק טוב זה זוטות קבל חיבוק מישראל ושמור על עצמך ביפן

אני מנסה להתקבל לעבודה בתמיכה של MS

אני מנסה להרגיל עצמי לענות נכון, כך שהתשובה תהיה חסרת משמעות...

shlomym

New member
האמן לי,הסתכלתי,לגבי מה שמתחת-אתה לא חייב ...

להבין.

למעלה