מי מרוצה ומי לא אחרי הנג"ש?
קצת באיחור אבל קצת מחשבות על הדרוג הכללי אחרי הנג"ש הראשון. אני מבקש מראש סליחה מסרגיי גונצ'אר, אבל אני לא באמת מאמין שבהרים הוא ימשיך להיות בטופ 10 ולכן ההסתכלות על הדרוג הכללי כרגע, היא ביחס לזמן של לנדיס. למען האמת לא ציפיתי להפרשים כל כך קטנים בין רוכבי הדרוג הכללי הנג"ש הראשון, מה שמחזק את ההרגשה שיש לנו השנה טור פתוח לגמרי, טור אשר הבדלי הכוחות בין הרוכבים המתמודדים על החולצה הצהובה, הוא הקטן ביותר מזה שנים. אז מי המנצח? מי המפסיד? ומי ההפתעה? הכי קל להתחיל עם המפסידים: ליפהיימר (5.17 אחרי לנדיס בדרוג הכללי)- כל כך הרבה דובר עליו לפני, הוא זינק כפייבוריט לניצחון כלליי ע"פ יוניבט. אין כרגע הסבר אמיתי לכישלון שלו היום, אבל ליפי נמצא מחוץ לתמונה. מאיו (5.11 אחרי לנדיס)- אמנם מאיו לא שען, והקטע היום הוא לא קטע בשבילו, אבל מאיו יכל למזער את הנזק. מטפסים כמו רוחאנו וסימוני השיגו זמן טוב משלו. הנג"ש הלא מוצלח יפעיל על מאיו לחץ, ובקטע ההרים הראשון בפירינאים, מאיו יהיה חייב להתעלם מהלחץ של הקהל הביתי ולנסות להקטין את הפער מלנדיס בצורה משמעותית. דיסקברי- תצוגת פרווה של התגליות, כל כך לא מרשים. דיסקברי שהגיעה כקבוצה כל כך חזקה על הנייר, אחת היחידות שלא נפגעה מ"הפרשה", נראתה בפועל כקבוצה קצת אנמית בלי רוכב אמיתי שאמור להוביל אותה. הנזק אחרי אתמול הוא לא גדול ואפשר לתקן אותו, אבל רוכבי דיסקברי יהיו חייבים להתעורר ולהתחיל לקחת את היוזמה אליהם. מנצחים: קודם כל לנדיס, לא התרגש מהלחץ הגיע ועשה את העבודה בצורה הטובה ביותר. אחרי הנג"ש לנדיס הוא הרוכב שכולם יחפשו בקטעי ההרים, נקודת התורפה של לנדיס, לטעמי פונאק לא מספיק חזקה בשביל לשלוט בפלוטון. מנצ'וב וקלודן- שני הרוכבים שהכי הרשימו אותי אתמול. הגיעו לטור חזקים פיסית ומנטלית. קלודן הבין מהר מאוד את תפקידו בקבוצה והתאים את עצמו לציפיות. מנצ'וב ממשיך בשיפור העקבי שלו, לדעתי העובדה שהוא זינק לפני רוב מתחריו אתמול קצת פגעה בו, הוא יכל אולי לעשות תוצאה טובה יותר. לגבי מנצ'וב והמשך ההצלחה שלו בטור, בוואלטה ראינו את מנצ'וב נשאר לבד ללא קבוצה ברגע הקריסה שלו. בטור אסור שזה יקרה, וראבו תהיה חייבת להגיע להחלטה חד משמעית, שמנצ'וב הוא הרוכב שלה ובשבילו עובדים. ראסמוסן היה גרוע אתמול ואיבד המון זמן, לדעתי ראסמוסן חייב לוותר על חלום המנוקדת, ולהישאר עם מנצ'וב בהרים, אבל יש לי הרגשה שראסמוסן לא יסכים לוותר על החולצה המנוקדת בקלות. קרלוס ססטרה- באופן די צפוי ססטרה הוא המטפס שהשיג את התוצאה הטובה ביותר בנג"ש, בסייקליניגניוז ססטרה טען שהוא לא מרוצה מהתוצאה, אבל לדעתי ססטרה צריך להיות מאוד מרוצה. ססטרה נמצא היום בפיגור של 1.27 מלנדיס. מבין הרוכבים שאני חושב שיתמודדו על הצהובה, ססטרה הוא המטפס הטוב ביותר, פער של 1.27 הוא פער שניתן לסגור בקלות. הבעיה של ססטרה היא כמובן CSC, אחרי הפציעה של ג'וליק, לססטרה לא יהיו פועלים בהרים, את העבודה ססטרה יהיה חייב לעשות לבד לגמרי. ההפתעה: פטריק סינקביץ'- הרוכב הגרמני הצעיר, הראה שהתקוות שתולים בו לא היו מוגזמות. עכשיו הגיע רגע האמת שלו, הוא יהיה חייב להראות שהוא מסוגל לשרוד קטעי הרים בגרנד טור. הצלחה של סינקביץ' בהרים תשמש ככדור הרגעה לאומה הגרמנית, שאולי תמצא מה רמהצפוי יורש ראוי לאולריך.