קבל עם ועדה!!!

../images/Emo41.gif קבל עם ועדה!!! ../images/Emo41.gif

לפני מספר ימים כתבתי הודעה שלא במקום נגד ספייק, חבר הפורום. כתיבת ההודעה נבעה מאי הבנה, חשבתי שהוא אמר עלי משהו אישי מאחורי הגב והסתבר שהדברים נאמרו רק בבדיחות הדעת. למען הסר ספק לא היתה כוונה אישית ליפגוע בספייק אני מעריך את הבן אדם ובירכתי אותו מספר פעמים על האופנוע שלו ועל שעבר טסט, ותמיד הייתי ידידותי כלפיו. פשוט שילוב של יום לא טוב, שעה מאוחרת ואי הבנה מצערת, הניבו הודעה מכוערת מצידי וממש לא במקום. אז קבל עם ועדה, חברי הפורום הניכבדים, אני מנצל במה זו להתנצל בפניך ספייק. נ.ב בנימה אישית, ספייק אנחנו בחודש אלול חודש הרחמים והסליחות לי זה כבר לא אומר יותר מידי אבל לך אני יודע שכן, אז תחשוב על זה.

zataomm

New member
גילי, יישר כח ../images/Emo45.gif

אתה ממש אציל נפש. נ.ב. אתה בא לסליחות מחר?

ספייק ®

New member
../images/Emo45.gif בחור כלבבי, כמובן שמקבל

כל הכבוד על ההתנצלות, אני מוחל לך וסולח בלב שלם, ראה את העניין כסגור. דווקא בגלל שהיינו במוד "ידידותי" כל כך לפני כן - הפגיעה היה יותר קשה, כי לסתם ארחי-פרחי בפורום לא הייתי טורח להתייחס בכלל, דווקא בגלל שזה בא ממך זה היה פוגע יותר. אבל כמו שאמרתי, מבחינתי, ויעידו סובביי שאינני שומר טינה כלל, העניין חתום וסגור. חודש הרחמים והסליחות אומר המון לכל יהודי, בעיקר לנשמה היהודית שבתוכו, בין אם במודע ובין אם לאו, וכידוע שיום הכיפורים אינו מכפר על עבירות שבין אדם לחבירו עד שירצה את חבירו, אז לכן גם אני מבקש סליחה ממך אם במהלך "הקטע" הזה פגעתי גם בך. "זרוק חוטרא באויר, אעיקרא קאי!" נאמר בגמרא - אם אתה לא מבין את המשמעות - אסביר לך במפגש - זה נוגע לך מאוד. ספייק.

ספייק ®

New member
לא ממש ... במפגש

עוד יגידו לי שהפכתי את הפורום ליהודי מדיי חס-וחלילה. ספייק.

אלדד א

New member
לא יהודי ספייקי.....

כי אם דתי... זה לא ממש הפורום וזו בטח לא השעה.... אבל יש הבדל בין הדת היהודית למושג "יהדות"...גם אם יש קשר בלתי נפרד בינהם.... היהדות, כידוע לך בודאי, מורכבת מכמה וכמה מרכיבים...אחד מהם היא הדת. אז אנא, לא כל מה שקשור לדת הינו בהכרח "יהדות" - ישנם עוד מרכיבים רבים כמו תרבות וספרות ושירה ועוד ועוד שהם חלק בלתי נפרד מהמושג "יהדות" והם כלל וכלל לא קשורים לדת. ועל כך אולי בפעם אחרת ובמקום אחר. (ואם קצת הגזמתי בסוגייה זו אני כבר מתנצל בפני כל החברים. רק שכרובי לא יטעה לחשוב שהפורום שלו עבר לחוג לפילוסופיה)

ספייק ®

New member
../images/Emo45.gif זה בדיוק מה שאמרתי!

... בהודעתי למטה. היהדות היא הרבה יותר מסתם עוד דת - זו דרך חיים. ספייק, שזכה לכוון לדעת גדולים ממנו ...

אלדד א

New member
אני לא בטוח.....

...אבל כפי שאמרתי, אולי בפעם אחרת ובמקום אחר... (ואולי בשבוע הבא, אם אצליח להגיע למפגש הירושלמים)

ספייק ®

New member
ואגב אלדד ...

המשפט "זרוק חוטרא לאויר אעיקרא קאי" אינו קשור בכלל לדת או לדברים דתיים, זהו משפט חכם מהפילוסופיה היהודית שחלקה מוזכרת ומובאת בגמרא, רמז: משל, שאמור ללמד אותנו משהו חשוב על החיים, לא דתי בכלל. נו? למישהו יש רעיון מה הפירוש של זה (משל ונמשל)? עוד ניחושים? ספייק.

אלדד א

New member
ובכן....המממ... קצת רש"י בשעה כה

מוקדמת...? ובכן, "זרוק חוטרא לאויר אעיקרא קאי" משמע - גם אם תזרוק החבל לאויר הרי הוא יחזור למקומו הטבעי, ויפול מטה לאדמה. והמקור, בספר בראשית, בסיפור על ישמעל ואברהם. שם ניתן לראות כי גם לאחר שהראשון גדל בבית יהודי, וחונך על ידי אביו היהודי, לקחה לו אימו (הגר הנוכריה) אישה מארץ מצרים. ולמה התכוון המשורר? שגם אם גדל ישמעל בקרב היהודים, הרי שבסופו של דבר הוא חזר למקומו "הטבעי" - ארץ מצרים. ועכשיו יאיר נא ספייקי את עיננו ויסביר על שום מה ולמה הקשר? ואגב - האם ספייקי על שום המעיל? ....גם לי יש אחד.

ספייק ®

New member
אז ככה ... ובזה נסכם את הדיון ../images/Emo13.gif

אלדד (כמעט) צודק. כל הכבוד אלדד!
איש יודע ספר ... המקור הוא בפירוש רש"י על הפסוק בבראשית פרק כ"א פסוק כ"א המדבר על ישמאעל: "וישב במדבר פארן ותקח לו אמו אשה מארץ מצרים". מפרש רש"י: "מארץ מצרים - ממקום גדוליה, שנאמר (על הגר) ולה שפחה מצרית וכו´, היינו דאמרי אינשי, זרוק חוטרא לאוירא אעיקריה קאי". עד כאן לשונו. והתרגום לכל מי שלא מבין ארמית הוא: כמו שאומרים אנשים, אם תזרוק מקל לאויר הוא יפול תמיד על הצד הכבד-יותר (העיקרי, משחק מילים) שלו. הנמשל הוא שאסור לזלזל במקורו של אדם בכל מצב, כי כאשר ירבו הימים, רוב הסיכויים שהמקל (האדם) יחזור (יפול חזרה) לצור-מחצבתו, למה שחינכו אותו בילדותו (הצד העיקרי). זהו המשל והנמשל, מיועד בעיקר לגילי ... והוא כבר מבין למה כוונתי. ביננו, כל אחד יכול להשתמש בזה ככלל חשוב בחיים, דוגמאות על "נאמנות גבוהה למקורו של כל אדם ואדם" כל אחד יכול להביא מכאן ועד הודעה חדשה. ואלדד, כן, ספייק זה על שם המעיל הראשון שלי, מה שקפץ לי לעין ביום הראשון כשנכנסתי לפורום של מיודענו יואל, בינתיים ומאז יש כבר שלושה מעילים וגם אופנוע חדש (מהישיבות והעמותות כמובן
) ספייק.

ספייק - בא לך להיות אחראי על הקשר

בין מועדון האופנוענים לש"ס וגררותיה? הם יזרימו לנו כספים ואתה תוכל לתת שיעורי דת במפגשים ובטיולים שאינם בימי שבת קודש. נראה לי פשרה קטנה מצידנו להתקרב לדת אם באותה הזדמנות נוכל להתקרב לכספים... מה דעתכם על ישיבת אופנוען מאומן? דוס שרוכב על אופנוע לא יאחר לתפילה....

שליחי מצווה אינם ניזוקים!

... אולי זהו הפתרון לתעריפי הביטוח? ישא עמו כל רוכב ספרי תהילים אותם יחלק לעוברים בדרך.

ספייק ®

New member
צחק צחק, אבל ...

אצלי באופנוע מתחת למושב שוכנים דרך קבע ספר חת"ת (חומש, תהילים, תניא) וקופת צדקה קטנה (שאותה אני מרוקן אחת לחודש למטרת חסד כלשהי). דעתי (האישית בלבד) שברגע שהכלי (ולא משנה אם זה רכב/אופנוע/התיק-שלך) משמש ככלי לדבר מצווה, יש עליו שמירה מיוחדת מלמעלה. אבל זה כבר בעניין של אמונה שלכל אחד ואחד יש את השיקולים שלו. אני מאמין בזה בלב שלם וחוצמזה זה גם לא תופס מקום כמעט בכלל - ערכה קטנה כזאת. ספייק.

ilan_k

New member
אצלי החמסה משחקת אותו התפקיד

כמו חת"ת ובנוסף גם השב"עע (שום בצל עיגולים עיגולים)

ספייק ®

New member
ממש לא!

מה לי ולש"ס? אין ביני לבינם שום קשר יותר מאשר לכל יהודי אחר ובכללם חברי הפורום היקרים שכאן ואתה. אני לא מוסמך לתת שיעורים בהלכה וכיוצא בזה, כל מה שאני יודע הוא מה שלמדתי במשך שנים ארוכות בישיבה (וזה הרבה
) ובעיקר בתחום הפילוסופי והמחשבתי. אינני רב, אינני אפילו בגדר הדיוט, בטח ובטח שאני לא מטיף או דברים כאלו. פשוט לפעמים אני מתבל את הודעותיי בכל מיני קוריוזים נחמדים ורלוונטיים לתוכן ההודעה, דברים שלמדתי אז. אם אתה רוצה להתקרב לדת או להתרחק ממנה (דת?! יהדות היא הרבה מעבר לסתם עוד דת, זו דרך חיים שלמה) זה עסק אישי שלך, בטח ובטח לא שלי. ישיבת אופנוען מאומן נוסדה כבר לפני שנים רבות על ידי העומד בראשה עד היום, כ"ק מרן הקדוש גידי פרדר שליט"א, כדאי שתיוועץ איתו קודם כל. לגבי האקסיומה של "דוס שרוגב על אופנוע לא יאחר לתפילה", צר לי ידידי, אבל לצערי אני תמיד מאחר למרות שאני רוכב על אופנוע (או בעצם מקדים לתפילה של מחר, תלוי איך אתה מסתכל זה
). ספייק, דואג להפיג את הרושם שאין לדתיים מה לחפש על אופנוע.

למעלה