צ ו - פ י ו ס

ShiRan T

New member
יבין,

"לא תאמין, לא תקווה, לא תרצה - זה פשוט לא יקרה" זה היה פשוט משפט טוב (טוב? נכון ביותר), הייתי חייבת להגיד את זה O: :X שבוע טוב לעוד שעה ומשהו O:

10GaZ

New member
אמרת פה משהו קצת מוזר..

"אני שמאלנית ואני לא שונאת ימנים קיצוניים, למשל. אני אפילו יכולה להבין אותם." אז בואי נחשוב מה זה ימין קיצוני: 1. אותו נוער "עילית" שהתבצר על גג בית הכנסת בכפר דרום וניסה להעיף כוחות יס"מ שבאו לפנות אותו בכל דרך שנראתה לו - שפיכת שמן, חוצמה, מים, צבע וכו'. הוא גם ניסה להפיל את השוטרים מהסולמות. תראי לך מה היה קורה אילו הם היו מפילים שוטר מהגג או מהסולם והוא היה נופל לקרקע? הם היו הורגים אותו. יהודי הורג יהודי? 2. אותו ימין קיצוני ניסה לפוצץ בניין ברחובות ממש אתמול. 300 אנשים היו יכולים למות.. לפחות 300.. הוא ניסה להדליק מצבורי גז שהיו פוגעים בכל השכונה שם (5,600 ליטר גז לא הולך ברגל). יהודי הורג 300 יהודים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3130097,00.html 3. טקס הפולסא-דנורא שנערך ע"י כמה עשרות קיצוניים שהתפללו למות שרון (ואם את שואלת אותי, היו עוד כמה טקסים כאלה שחלקם העדיפו לא לפרסם את זה). יהודי מתפלל להריגת יהודי? 4. מחבל יהודי רצח 4 פלסטינאים, ועל הדרך איחל למות שרון. איך זה יכול להיות שבנאדם שמאמין באלוהים ובקדושת החיים רוצח 4 פלסטינאים? וגרוע מכך, הוא טרוריסט, הוא מחבל. עזבי את מה שקרה לפני קום המדינה (הפיגועים שעשו המחתרות נגד הבריטים), איך הגענו למצב שיש אצלינו מחבלים? (גם המחבל משפרעם היה יהודי). פתאום מדינה שמגנה טרור מגלה שיש בתוכה טרור.. להמשיך או שהנקודה הובנה? הימין הקיצוני זה משהו שצריך למחוק. לא להבין, למחוק. למען ההגינות והאובייקטיביות גם שמאל קיצוני הוא משהו שצריך למחוק (טלי פחימה). ואחרון: אני בעד צו פיוס, אני מאמין שיש אנשים טובים מימין או משמאל.

light angel

New member
אתה צודק,

אבל אני לא שונאת אותם בכל זאת. אני כועסת עליהם נורא, ואני חושבת שהם אנשים אומללים, שהאידיאולוגיה העבירה על דעתם. הם משוגעים וקיצוניים, ואין ספק שאת הדעות שלהם צריך להרחיק מהחברה- כי הם פשוט פוגעים באנשים אחרים. אבל אני בכל זאת מבינה מאיפה זה בא, ואני לא שונאת אף אחד. אני לא שונאת באופן כללי. זה היה מה שהתכוונתי אליו... לא הייתי בעד הדעות שלהם.

10GaZ

New member
אני בכל זאת שונא אותם

כי הם נתנו לאמונה שלהם לעלות על ההגיון הבריא שלהם. הם אנשים מסכנים ומטורפים ואני ממש לא רוצה אותם כחלק מהעם שלי. אני מתבייש שהם אנשים מהעם שלי. לצערי, זה לא הסוף. הפינוי של ישובי צפון השומרון יהיה קשה ושוב אנו נראה את אותם המטורפים. ויש חשש בצבא שהם ישתמשו בנשק חם או קר נגד כוחות הבטחון. אני שונא אותם, כי אם אני הייתי עכשיו חייל שמשתתף בפינוי, הם היו מנסים לפגוע בי. לכי לדעתי מה עובר להם בראש, אולי גם לרצוח. וכמו שאמרת - האידיאולוגיה העבירה על דעתם, לכן לדעתי הפושעים האמיתיים הם מי שדחפו אותם להיות כה קיצוניים. מי מלמד אותם? שאלה טובה

hell cen be fun

New member
האמונה מעל ההגיון.....

קורה. וקורה הרבה. האמונה לא הייתה שורדת [בשום דת, דרך אגב] אם ההגיון היה מה שמכתיב אותה. מתי הבעיה מתחילה? מתי שקורה מה שהימין הקיצוני [המתבצר בבתי כנסת וכו'] עשה, פעל גם נגד הדת. שלא יהיה לך ספק שיש יוצאים נגד מה שהם עשו. הם לא היו בסדר בכלל, הן מבחינה חוקית ליגאלית והן מבחינה חוקית דתית. יהודי הוא יהודי, וכשם שיהודי לא מגרש יהודי, אז יהודי לא מתנהג באלימות כלשהי כלפי יהודי. [טוב נו, אז קופירייטרית אני כבר לא אהיה, אז מה
] זה על אותו משקל, ועובד בואות' וואיז. חוץ מזה, אהבתי איך שהתבטאת.

yavin

New member
חזור צעד אחד אחורה

זה שהם עשו את זה זה לא מצדיק את זה. חלק מהמטרה זה שהדבר לא יקרה. ראשית הוא ביננו [בין אדם לאדם בעם שלנו] ושנית, ולאחר מכן זה כבר כל אדם לעצמו והדברים יצתרכו להשתלשל בצורה דמוקרטית. ופ"ע זה יקבעו הדברים.

10GaZ

New member
המטרה מקדשת את האמצעים?

מה, אם אנחנו רוצים לחסל מחבל אז נחסל אותו יחד עם עוד 20 אנשים שנקלעו למקום? הם יכולים למחות במסגרת דמוקרטית נגד הדבר הזה, והם ממזמן עברו אותה. על חסימת הכבישים הייתה לי חצי טיפת הבנה (אף על פי שהחוסמים היו אותם נערים מופרעים ולא מתנחלים שבאמת הולכים לפנות אותם), אבל על נסיונות רצח? להזכירך גם למחבלים יש מטרה וזה שחרור השטחים "מהכיבוש הציוני". אז מה, מותר להם להרוג? לפגוע? לקלל? חשבת מה היה קורה אילו פלסטינאים היו צועקים לעבר חיילים "נאצים"?

yavin

New member
אז מה אתה רוצה לעשות?

להרוג אותם? אז בדיוק תהיה כמוהם לאחר שתסתדר איתם ככה גם ההבנה והפתח להקשה ולדו שיח נורמאלי שהוא לא דו שיח באוזניים אטומות יפתח ואז תוכלו להשפיע אחד על השני. הדרך השלום מתחילה בפתיחת דלתות הפתיחת דלתות, והשלום הראשון צריך להיות בינך לבין עמך אחרת אין שלום... אני לא אוכל להגיב עוד בתקופה הקרובה [שבוע- צבא] אז אני מקווה שמישהו אחר ימיך את זה אם לא אני אגיב שאני אחזור

10GaZ

New member
דו שיח נורמלי

יכול להתקיים רק כאשר הצד השני חושב בהגיון ומדבר איתך בהיגיון. אין שום מצב שבעולם שאני אוכל להבין אותם. כי הם נוגדים את הדת של עצמם... אז אם הם בוגדים באמונה של עצמם, אפשר בכלל לסמוך על המילה שלהם? היום (אתמול) הייתה כתבה בערוץ 10.. על בנות שמקשיבות לשני דברים בעולם הזה: למורה שלהן ולקב"ה. לא לשום דבר אחר. גם לא להורים. חוק? מה זה חוק בשבילן? לקיצוניים אין חוק, אין דבר כזה שלטון החוק. לפני שאני מדבר איתם בכלל, אנחנו צריכים שתהיה הסכמה על צורת משטר. הם מאמינים במלכות שמיים, אני מאמין בדמוקרטיה. צורת משטר זה לא משהו פוליטי, זה אורח חיים. אתה יכול להתווכח על דברים בתוך הדמוקרטיה (גישות כלכליות, צביון מדינה וכו'). אני לא רוצה להרוג אותם, ואין לי פתרון יעיל לפתרון את הבעיה שלהם. את זה יכולים לעשות חכמים ממני.. אין לי מספיק ידע כדי לחשוב על נושאים כאלה. אבל אני מדבר פה על הבעיה. ברגע שהמדינה תבין שיש פה סכנה קיומית, היא תחפש פתרונות.. רצח רבין כנראה לא מספיק טילטל את המדינה כדי לחפש פתרונות. אולי יגאל עמיר לא השתייך לימין מספיק קיצוני? אני מאמין שמתי שהתופעה תהיה בלתי הפיכה אז יתחילו לחפש פתרונות או במקרה של העם שלנו - אשמים. בנימה אופטימית זו, המיטה קוראת לי..

shira245

New member
כן אבל

המטרה היא לאחד את העם השפוי ברובו, ולא לתת לכל אותם עשבים שוטים לפלג את העם בגלל האידאולוגיה המטורפת שלהם(שמאלנים או ימנים). הצו פיוס בא להראות שעל-אף אותם חילוקי דעות הקיימים בעם ולמרות שכל אחד מאיתנו מחזיק בדעה שונה, אנחנו עדיין עם אחד,חזק שמסוגל להישאר מאוחד למרות שקיימים בו חילוקי דעות.

למעלה