צ'אט

כל אדם אחראי למעשיו

גם אני משקר לפעמים. היום בצהריים אמרתי לבן שלי שאין לי כסף כשביקש איזה ממתק בפיצוציה כי לא בא לי להתעמת איתו ועמדנו לסעוד ארוחת צהריים. זה שקר לבן שמותר להשתמש בו בדיוק כמו שמותר להגיד לאישה עם אף של גולדה שהיא היפה בנשים. אין פה בעיה מוסרית. אנחנו מדברים על שקר מכוון, מתמשך, מאורגן, בסיסי ועמוק לגבי עצם הקיום שלך. לגבי כל המהות שלך כאדם כלפי משפחתך וחבריך. כאן יש בעיה מוסרית אמיתית. מכרה שיש לי איתה קשרי עבודה סיפרה לי שאביה החולה שלה לא יודע (או מעדיף שלא לדעת) שהיא לסבית. היא לא טורחת לתקן אותו כי אמא שלה בטוחה שהוא יתפגר במקום. אמרתי לה שאם אדם בוחר למות בגלל שהוא בור, אטום או דתי מדי - עם כל הצער והזעזוע - זו בחירה פרטית שלו ואין לאיש אחריות עליה. (בסוף היא סיפרה לו ואז הוא אמר לה "את חושבת שבאמת האמנתי שהבחורה שלך היא רק שותפה לדירה?") ולגבי האהבה. לך תראה את אחוז החרדים שמשתמשים בשירותי הזנות. הוא עולה לאין שיעור על אחוזם באוכלוסיה. בדוק.

מנסון1

New member
אתה רואה

בשקר כזה בעיה מוסרית, ואחרים רואים בזה בעיה של נוחות חיים. אין פה מוסר החלטי וברור מאליו. גם מה שאמרת שאם האב מתפגר זה החלטה שלו, הרי ברור שהוא לא מחליט, אלא הוא תבנית נוף חינוכו וסביבתו, וזה פעל עליו אוטומטית. אתה מחליט שאין לבת אחריות על זה, ויש אחרים שיטענו שדוקא כן. זה דברים נזילים ונתונים לויכוח. יתכן ואם הבת לא היתה לסבית, אז גם היא היתה חושבת כמו אביה על לסביות. במקרה היא הלסבית, ואביה הוא אבא של לסבית. הרבה הומואים שרוצים שיבינו אותם, אם הם לא היו הומואים אלא סטרייטים, ייתכן וגם הם לא היו סובלנים להומואים.

יש ויש הבדל!

אין לי התנגדות למחיצה בין המינים. יש לי התנגדות להשפלה של בני אדם בגלל גזע, מין או העדפה מינית. ברורה לי המטרה של הפרדה במלתחות בבריכה או בשירותים ציבוריים, למשל. נטורי קרטא נחרדים מעריות, תמיד, בכל מקום ובכל הקשר. גם כשמדובר במשפחה הפרטית שלי שלא פוגעת בשום ציווי מוסרי שאתה יכול לשים עליו את האצבע. הדילוג המחשבתי הקליל שאתה עושה מתורת האבולוציה לדרויניזם חברתי הוא נורא. הדילוג הזה אכן תרם לביסוס תורות גזע שונות ואיומות. רק ששכחת שאנחנו בני אנוש ולכן יש בנו מידת החסד והרחמים, וההתחשבות בשונה ובזר ובגר החי בתוכינו. או בשפת היהדות "מותר האדם מן הבהמה". ככה שהטיעון שלך לא משכנע אותי במאום. הנאצים הוכו בגלל רוח השיוויון, והזכות לחופש וחירות ומחשבה חופשית ובזכות העוצמה הרוחנית, התרבותית והמוסרית של העולם המערבי החופשי. המלחמה היתה מוכרעת במוקדם או במאוחר כשידו של העולם החופשי על העליונה.

מנסון1

New member
לא שכחתי

אכן מותר האדם מן הבהמה. אבל אם הכל ביולוגי, אז אין מותר. זה רק דמיון. מכונה יותר משוכללת. ואם יש מותר כפי שציטטת מחז"ל הרי זו הנשמה הטהורה כפי שאמרו חז"ל. וזה כבר רוחני נבדל. לגבי מלחמת העולם. גרמניה כבשה את צרפת בספיד, ולולי התעלה אנגליה היתה נופלת בעקבותיה. הנאצים הוכו בעיקר בזכות הרוסים שגם שם רוח השויון והדמוקרטיה לא שלטה. אלא רוח סטאלין. בסופו של דבר הנצחון הושג בזכות ארצות הברית, שהתערבה רק בגלל פרל הרבור. והיא הצילה את רוסיה בשעה הקריטית במשלוחי הנשק. אבל בארצות הברית היו לא מעטים, במיוחד תעשיינים שרצו שיתוף פעולה עם הנאצים. ביניהם הנרי פורד. ואם אירופה היתה נופלת בידי הנאצים, יתכן שארה"ב היתה מתרגלת לשלטון הזה. כמו שהתרגלה לשלטון סטאלין. אל תשכח שבאמריקה היתה אז לא מעט גזענות כלפי שחורים וגם כלפי יהודים, כך שאותם חלקים דוקא היו מסתדרים לא רע עם הנאצים. אותה אמריקה שהפציצה באלפי גיחות את האזורים ליד אושוויץ וסירבה להפציץ את מחנות ההשמדה ואת המסילות כי זה לא מועיל למאמץ המלחמתי. שלא לדבר על סירוב מדינות המערב טרום השואה לקלוט פליטים יהודיים.

קואליציה נהדרת

מה אומר ומה אדבר? במידה לא מבוטלת אתה מזכיר לי, מצנסון, את עצמי. עם זאת אני חב לך תודה על שצלחת להגיע להבנה כה עמוקה עם תל אביבי. מה שאני לא הצלחתי לעשות בכשרוני ובנסיוני, עשית אתה בחכמתך. כמובן אני מברך גם את תל אביב, שתמיד האמנתי בו כאדם יקר וחביב. אני שמח, שאתה יכול להבין גם אותי. אנחנו יכעולים להיות רחוקים בדעות ובהשקפות אבל לכולנו גורל משותף. לכן חייבים להיות ביחד למרות הכל. מקווה תמיד לוויכוחים ענייניים ומעניינים גם אם מישהו אחר ישלים את דבריי.

יש בעיה אחת

איך אתה יודע שאותו בן אדם שיוצא מהארון כלפי המשפחה שלו , יקבלו אותו כמו שהוא ואם הם חס וחלילה יעיפו אותו מהבית ?? או כל דבר אחר שאני לא רוצה לחשוב עליו . אתה חושב שזה יהיה פתרון טוב לבוא ולספר לכולם ??? במיוחד במשפחה דתית ששם בטוח לא יקבלו אותו כמו שרשם אחד בפורום פה על שיותר קשה למשפחה דתית לקבל את מה שהבן שלהם דתי כביכול יצא מהארון זה קשה להם , ולהפך למשפחה חילוניה זה יהיה יותר קל לקבל את זה .

מנסון1

New member
במקרה שיש לאדם ספק

עדיף שידחה את הסיפור למשפחה לשלב שיהיה עצמאי ויעמוד על רגליו, ויהיה לו מקום משלו. אלא אם כן הוא נדחף בכוח לבצע פעולה בלתי הפיכה, כגון במשפחה חרדית, שמרגיש לכוד בדרך לחתונה ומרגיש שזה לא בשבילו, ואז לעתים אין ברירה, וחייב לעשות זאת קודם.

מה אני חושב

תגיד לי, מנסון! אתה חייב לומר תמיד, מה שאני חושב? אתה יודע, שמהיום הראשון שלי כאן בפורום אני מנסה להיכנס בך ולא מצליח?! איך אפשר??? אולי תאמר פעם משהו הפוך מזה?!

../images/Emo45.gifמחדד

עצמאות כלכלית ומעגל תמיכה חברתי - הם נושאים שכדאי מאד להתארגן עליהם במקרים כאלה עוד לפני היציאה.

למעלה