משכב זכר
בראשי דבריי אקדים ואומר: טוב, שאתה איתנו כאן, תל אביבי. אני מקווה, שגם סבבב וגם שאר משתתפי הפורום הקבועים יסכימו איתי. הבאתי את ההקדמה, משום שאני סבור, שיש לכבד גם דעות אחרות. שיחתך נעימה לנו ודעותיך חשובות מאוד, משום שאני בטוח, שאינך מבטא אותן להכעיס אלא בתמימות של אדם חילוני, שלא למד והתחנך במסגרת דתית. בעבר הפסקתי ויכוח אתך בנושא דת, כיוון שסברתי, שפורום זה איננו המקום לכך ואין הוא עוסק ב"גיורים". עם זאת גם לא נראה לי, שעומד על הפרק איזשהו ניסיון לשנות דעותך, כי הוא לא יצלח. זה יכול לבוא אך ורק מתוך הכרה עצמית. לעניין הוויכוח לגבי משכב זכר, כפי שהובא בפורום "גאווה וזוגיות גאה" (האם הוא לא מתחרה באיכות עם הפורום שלנו?! לא בדקתי...), אנו חייבים להבין, שיש בכל התנ"ך דברים רבים סתומים מאיתנו. רבים מקרב הציבור החילוני רואים בתקופת התנ"ך איזושהי תקופה אפלה וחשוכה, משום שהיום אנחנו מתקדמים יותר. אכן המדע המודרני התפתח בממדים עצומים ושוב אין כאן המקום להאריך. השאלה העקרונית היא: האם יש סתירה בין המדע לתורה?! מחקרים מדעיים מוכיחים לא אחת דברים, שכבר היו ידועים לפני אלפי שנים ו... פתאןם הפכו לחידוש מדעי. המדע יכול לשמש כלי אדיר להבנת המקרא, אם רק יפסע בד בבד עם התורה. לעניין משכב זכר. לגביך, תל אביבי, כל מצווה, שמבדילה אותנו מן העמים, נראית בעיניך כגזענית. מדוע? התורה מבדילה אותנו מן העמים בכך, שאנחנו עם קדוש. ברגע, שהגוים יצטרפו אלינו (לאחר גיור, כמובן), הם יהפכו להיות חלק בלתי נפרד מאיתנו (והאמן לי, שאני מדבר גם מתוך ניסיון אישי). לגוים יש תכונות, שסותרות את הערך היהודי המקודש. משום כך הם חויבו רק בשבע מצוות לעומת 613 מצוות, שבהם חייב היהודי. איננו חייבים, מדוע משכב זכר אסור מן התורה (למרות הנימוקים בתורה עצמה) ואיננו חייבים לחפש דרכים להתיר דברים, שהתורה אסרה. אם אינך מאמין בתורה, אז מה לך משכב זכר; מה לך חילול שבת; הכל מותר. ליהודי המאמין קשה. אמונתו איננה נובעת ממקור חיצוני אלא ממקור פנימי עמוק. הוא יודע שאסור אבל ישנם גורמים שונים, שמביאים אותו לידי כך, שלא יוכל להישמר מפני עבירות שבינו לבינו מבלי להיכנס להבדל המהותי ביניהן. לאדם זה לא מגיע עונש מיתה ולא שמתא (קללה) ולא ארור. לאדם זה מגיעה תמיכה רגשית מלאה. הניסיונות שלך להציע לכ-ו-ל-ם להשתחרר ולהתנתק מהערכים, שעליהם הם גדלו, לא יצלחו. הם עלולים עוד להחריף את הבעייה במלוא העוצמה ולהעמיד את הנפגע בסכנת חים אמיתית. בטוחני, שאין זו כוונתך, אבל לשם כך טענתי כל הזמן, שעלינו להיזהר מקביעת מסקנות חד משמעיות, אם לצאת מהארון או לאו, או להקים משפחה עם אשה או אם לאו. אנחנו קטנים ולא נמצא איש מקצוע, שיוכל לקבוע מסמרות ולייעץ כאן בפורום. כל אחד הוא שונה מחברו אבל לכעולנו יש מקום של אהבה הדדית ותמיכה רגשית זה בזה. לכן מוטב היה לו היית מחפש את המאחד, מאשר את המפריד בינינו, ובטוחני, שאם תחפש היטב, גם תמצא... הרבה מאוד.