פ. 388 - יום בחווה

המונשרי

New member
אז מה היה לנו פה היום?

כריסטינה שקודם לכן נתבקשה להרויח את הז'יטונים על ידי האסלינג נתבקשה להרויח את אותם הז'יטונים ע"י מעשים טובים שתעשה למען בנות הבית. והיא השתדלה ויצאה מגידרה - ותהרגו אותי , אני לא מבינה מה פסול בכך שהיא הציעה את עזרתה לג'סיקה עם הכביסה - אז נכון שזו היתה משימתה. SO? ג'סיקה לעומת זאת התחילה לתפוס תחת - במקום לתמוך בה ולומר לה בפנים מה לא בסדר - היא דחתה את כל סוגי העזרה שהוצעו לה ע"י כריסטינה ואח"כ הלכה לנתח את מצב העניינים עם טי ג'יי [ גם כן בת זוג לתמיכה]. איאנלה כינסה את שתיהן והמסקנה שהגיע אליה שכריסטינה משקרת לה... עם הכריזמה של איאנלה - גם בשאר אסאד {כמה אקטואלי] יודה בעובדה שהוא שקרן. כל ההתנפלות עליה עשתה לי רע. אז היא זנתה , הייתה חשפנית, היא עוד ילדה שמגדלת בעצמה ילד - שירדו ממנה קצת. כשכריסטינה התקפלה לתנוחה עוברית ובכתה לאחר כל החיבוק הקבוצתי המזוייף - בא לי להתמרד כנגד השיטה. ג'סי ג'סי ג'סיקה - איזו בת זוג נפלאה לתמיכה. ליסה נתבקשה לעבוד יום בחווה - כמובן שנרשם לה איחור אופנתי - כי איך אפשר בלי זה.... אבל מצד שני ליסה ניסתה בכל כוחה [ תוך קיטורים וציחקוקים אופייניים ] להשביע רצון ולהשקיע. אליסון נבחרה לשאת דברים לאגודת נשים שלחמו /לוחמות בסרטן. וכרגיל שפת גופה העולצת לא טעמה את כובד הנושא. [קל להבין אותה - אז לא בא לה להחצין את מכאוביה בפומבי , אז יש בה מידת הדחקה- כל אחת זכאית לבחור את דרכי ההתמודדות שלה].

liz00

New member
גם אני לא הבנתי

איך בדיוק היא שיקרה לאיאנלה. היא תיארה די נכון את המצב שג'סיקה לא רצתה לקבל ממנה עזרה כל היום ולא משנה הסיבה (שהיא הרגישה שהרצון שלה לעזור הוא לא אמיתי ונועד כדי להשלים משימה). לפעמים, והיום זו דוגמה טובה, אני מרגישה שאני ממש לא מבינה מה היה לנו פה........

Y. Welis

New member
היא תיארה נכון, אבל זה לא מה שהיא היתה צריכה

לעשות במשימה: היא נדרשה לעזור לבנות הבית ולקבל מהן תודה, בלי לומר להן *למה* היא צריכה את התודה (= לז'יטונים). היא היתה צריכה לרכוש את אמונן *בזכות* מעשיה, ולא מאיזו כוונה נסתרת. איאנלה ידעה מצויין איזה פיתוי עצום יעמוד בפני כריסטינה - לתחמן את בנות הבית להודות לה, ולכן המשימה הזו. אני אחזור על מה שכתבתי בסיכום שלי לעיל - כריסטינה אמרה שזו דרכה מגיל צעיר להשיג את מבוקשה: היא מפעילה מניפולציות כאלה מבלי לחשוב (ומיתממת באופן מגוחך ולא יאה לה, אבל זה בדיוק חלק מהבעיה), כי זה תמיד מה שעזר לה. בנות הבית אגב לא היו עיוורות לכך ולפחות ג'יל וג'סיקה חשו בכך.

rachel1109

New member
בחורות יפות

דיברתי על זה ארוכות עם הבנזוג. זה קצת אישי, ואני מקווה שזה לא יצא בטעם רע... מניסיון אישי, כשאת חיה בשקר עם עצמך ואומרים לך בעיקר כמה את מקסימה, מוצלחת ויכולה לעשות הכל, זה... זה לא עוזר, לצערי. זה רק תוקע יותר. ברמה האמוציונאלית, הבטחון העצמי של כריסטינה הוא בתחתית הסקאלה, ברמה הראציונאלית, היא מתנשאת, סגורה ואגוצנטרית (את חייבת לתת לי לעזור לך בשביל התרגיל שלי?? הייתי בועטת בה) - (הייתי בועטת בי, כשהייתי עושה את אותן מניפולציות). מישהו צריך לעצור אותה - להגיד לה שזה לא שהיא הרבה פחות טובה מכולם, וזה לא שהיא הרבה יותר טובה מכולם, היא כמו כולם. וזה טוב. בשביל זה נתנו לה את איאנלה הקשה (האבא) ולא את רונדה הרכה (האמא). אני רק מקווה שבנות הבית חכמות ומתוחכמות מספיק כדי לזהות מניפולציות שלה. אם ליסה הייתה טיפה יותר בריאה, היא הייתה יכולה לזהות מעצמה - כמו שאני עושה. זה כבר כמה זמן שאני מרגישה בחוסר אותנטיות שלה, ולא רוצה לכתוב על זה בפורום בעיקר מכיוון שזו כריסטינה, וזה קצת כמו להגיד בפורום "ישו" שלמריה הזונה יש עבר בעייתי. אני מאחלת לה הצלחה בדרכה, פשוט שנראה לי שהיא צעירה מכדי להבין את כל הדברים האלו, שליסה מבינה עכשיו.

Y. Welis

New member
אין מניעה מלכתוב את זה

אין באף אחת מהמשתתפות משהו קדוש - כולן חוטאות כמו כולנו. כל אחד מוזמן לכתוב כל מה שעולה בדעתו עליהן(ההסתייגות היחידה שהזכרתי בעבר עם כמה משתתפים, היתה בעניין התוכנית והמסר שלה). אני חושב שנגעת בנקודה מעניינת: נראה שהוריה לא אמרו לה לפחות עד גיל 16 כמה היא טובה, והיא כך מעולם לא קיבעה דעה חיובית על עצמה. הדעות החיוביות הגיעו מבחוץ באותו הגיל, מהבחור שנעשה לבעלה, והיא גילתה עולם חדש וממכר של שבחים וחיזוקים חיצוניים, וזה המשיך לסטריפטיז ולחיזוקים שהיא קיבלה שם (לא מעט רקדניות נהנות מהעבודה שם כי זה נותן להן אשליית כוח). נראה אם ההשערה הזו תתאשר בהמשך.

t a m i 2 5

New member
את לא צריכה להגזים:)

העובדה שלא כולם יסכימו איתך לא אומר שאת לא צריכה להגיד מה שאת חושבת... תרגישי חופשיה:) חח

rachel1109

New member
../images/Emo13.gif צודקת...

my bad ואם כבר - זו הייתה מניפולציה. לא מהטובות, אבל עדיין...

Y. Welis

New member
../images/Emo41.gif פ. 388 - יום בחווה

- ליסה נדרשת להגיע בשבע לחווה קרובה, לעבודות רס"ר... ניקוי גללים, לכידת תרנגולים ועוד. היא מצליחה לעבור את המשימות בהצלחה, לא מעט להפתעתה. - כריסטינה מקבלת משימה דומה לזו שבפרק 386, רק בהפוך - היא תקבל ז'יטונים על כל פעם שבנות הבית יודו לה על דברים שעשתה עבורם. - אליסון מתבשרת שהיא זכתה בפרס מטעם אגודת צדקה למלחמה בסרטן, ומתבקשת להכין את נאום התודה שלה, שיוקלט בערב. - כריסטינה אכן מקבלת תודות על הסיוע שהיא נתנה לבנות הבית, אבל ניגשת בכיוון לא נכון לג'סיקה, שפוקחת עליה עין וחושדת במניעיה ומסרבת לעזרה (זה אגב לא רק מצידה - ג'יל אמרה שעוד כמה בנות בבית חשדו במניעיה של כריסטינה ובמסיכה שלה). בסיום המשימה בשיחה עם איאנלה, המאמנת מזהה את נסיונות התיחמון של כריסטינה, ואת הבעיה שבבסיסה, שכפי שכריסטינה הודתה ב'חדר הוידוי' בעצמה - *כך היא למדה להשיג דברים כל ימי חייה*. איאנלה אומרת לבנות הבית לתת לכריסטינה ז'יטונים על התנהגות אמיתית, ולקחת ממנה על הטעיות ומניפולציות. בסיום בנות הבית מחבקות אותה, בתקוה לאמון אמיתי יותר בינהן.

deja vu 23

New member
אני מאוד מעריך את ליסה..

עם כל הכבוד, כשמבקשים ממנה משהו, היא משקיעה עד הסוף, 100%, בלי לבכות ולקטר. עושה את זה אפילו עם חוש הומור, זו אחת התכונות החיוביות שלה, להפוך כל דבר לחוויה (אפילו איסוף קקי) וחבל שרונדה לא מציינת את זה לטובה. גם במלצרות וגם בחווה, כל מה שביקשו מליסה, היא עשתה. באמת כל הכבוד. כשהיא רוצה היא יכולה, רואים שהיא חרוצה. פשוט צריך להניע אותה, כי קשה לה להניע את עצמה. הקטע עם כריסטינה וג'סיקה ואיאנלה באמת היה מגוחך. לא ברור למה איאנלה עשתה כזה סיפור "כריסטינה שיקרת לי עבדת עליי" בלה בלה בלה.. ויש לי בעיה קשה עם אליסון. הבחורה פשוט חיה במין בועה, היא בנתה לעצמה כ"כ הרבה חומות הגנה, היא שומרת הכל בפנים, מחייכת כאילו הכל בסדר כשבפנים היא קרועה. מתישהו הכל ייצא החוצה.

t a m i 2 5

New member
אם היא הייתה יודעת שתעסוק בזה ביומיום היא לא

היא לא הייתה מתנהגת כך אילולא ידעה שזה רק ליום אחד או יומיים מקסימום. בסוף היום היא חשבה שסופסוף נפטרה מהמשימה ובצדק זה לא משהו שהיא תעסוק בו בגלל זה היא לא הייתה בדאון בגלל המשימה. לגבי הקטע עם ג'סיקה וכריסטינה: לדעתי כריסטינה צריכה לרכוש הרבה כלים כדי להתמודד במצבי לחץ וללמוד להתבטא יותר טוב. אני צופה לה עתיד הרבה יותר טוב אם היא תשקיע. בקטע עם כרסטינה לדעתי היא הייתה מאוד אמיתית דווקא...במקום להעמיד פנים שהיא עוזרת לה כי בא לה ואז זה יצא מזוייף היא אמרה לה ישר בפנים יש לי משימה לעזור לבנות הבית אז תעזרי לי לעזור לך...אין יותר אמיתי מזה..משום מה ג'סיקה לא רצתה לבוא לקראתה..יש משהו מעצבן בימים האחרונים עם ג'סיקה בהתנהגות שלה כלפי כרסטינה...היא יודעת שכרסטינה החברה השותפה(איך זה נקרא? שכחתי) וג'סיקה עשתה מאמצים כן להקשיב לה שאלה שאלות והכל אבל ג'סיקה לא התחשק לה כי זאת משימה... גם ג'יל וליסה שותפות ובהתחלה לא היה נראה שום קשר בינהן אבל שתיהן באו אחת לקראת השניה וכן שיתפו וניסו לשאול הן התאמצו בשביל המשימה זה ברור אבל אין בזה שום דבר רע כי בסופו של דבר יהיה סוג של קשר בסוף לא משנה אם זה התחיל כמשימה... ג'סיקה לדעתי לא הייתה בסדר בפרק היום היא יכלה לבוא לקראת כרטינה קצת אפשר לחשוב מה כרסטינה ביקשה ממנה. והחיוכים האלה שלה הרבה יותר מזוייפים מההתנהגות של כרסטינה היום... שתקצץ בחיוכים ובדמעות...שתהיה אוטנטית כמו שהיא דורשת מכרסטינה. וזהו:)

גם אני אוהבת את ליסה

היא מצחיקה, היא החברה שתמיד תעודד כשחרא באיזו הרפתקה מצחיקה, היא החברה שתדע לקחת אותי לחנות המתאימה לקנות חולצה, או למסעדה הנכונה . לי נראה שהיא מבזבזת קצת את הזמן בתוכנית, כי בעיקרון אין להם הרבה מה להציע לה.

גלינקה2

New member
כריסטינה

גם אני חושבת שלא היה צורך לעשות מכריסטינה כזו רמאית בגלל איזו הערה לג'סיקה. אם מישהי אחרת היתה עושה את זה היו מעבירים את זה בלי לעשות עניין. לגבי כריסטינה, איאנלה באמת צריכה להיות תקיפה. היא בקלות יכולה להיגרר חזרה לזנות, הכסף קל, היא יכולה להתמכר לסמים, אפשר בקלות לקחת ממנה את הילד בגלל העבר שלה ואולי בעקבות אפילו בעקבות התוכנית בטלוויזיה, חוץ מזה היא כבר מסומנת ולנצח היא תיחשב למישהי בעלת עבר בזנות, עובדה שכל הזמן מישהו טורח להעיר לה על כך. יש משהו מאוד חזק בתוך האישיות שעוצר את האדם מלעשות דברים גם כאשר התנאים קשים, עובדה שרוב האנשים לא מכים, ולא גונבים ולא משנה מה המצב. לכריסטינה לא היה את המעצור החזק הזה. לדעתי היא כן היו לה עוד אפשרויות אם כי פחות מאנשים אחרים. איאנלה צריכה לקבוע מעצור חזק כדי שבכל מקרה היא לא תתפתה לזנות ולא רק עבור הילד שלה. הפיתרון שלה היה לקבוע שכריסטינה שקרנית ונוכלת, שזה די צדקני ולא נכון. בעיניי כריסטינה לא נוכלת ושום דבר ממה שסיפרה לא הפך אותה לשקרנית, גם לא השיפוץ שעשתה לכלבים שהיה אמנם מקברי אבל בעיקרון זה די נפוץ לשפץ דברים ואחר כך למכור אותם. גם נערה בת 17 ששוכבת עם גבר בן 40 למשל עבור כסף ממש לא מרמה אותו והיא בהחלט לא צריכה להתנצל בפניו, אבל איאנלה מוצאת בכל מקום רמאות ואפילו מסדרת לה תרגילים שיוצאים מנקודת מוצא שכריסטינה רמאית. כריסטינה יודעת שהיא "רעה" ולכן היא מקבלת כל דבר. עם זאת, למרות שנקודת המוצא של איאנלה לא נכונה נראה לי שהיא כן תצליח עם כריסטינה. הטיפול הזה של קשיחות גם אם היא באה עם דעה לא נכונה אבל עם הרבה אהבה וחיבוקים וחום הוא בדיוק המרשם הנכון כדי לשתול בתוכה מעצורים נכונים ומוטיבציה להצליח. המקרים של כריסטינה ושל ג'סיקה מראים איך דעה קדומה יכולה להטעות אפילו מאמנות מנוסות. כמו שכריסטינה "חוטאת" כך ג'סיקה "צדיקה" בגלל אירועי 9.11. לדעתי, עושים עוול גם לג'סיקה. כאשר לא עולים על זה שהיא הופכת את כל מי שנקלע בדרכה לנאשם, והיא עוד עושה קואליציה עם טי.ג'י. שזה עוד יותר מחליש את מי שמפריע לה, היא בסופו של דבר פוגעת בעצמה. היא מתרחקת מאנשים וגם אחרים בסופו של דבר יתרחקו ממנה.

Y. Welis

New member
בעניין השקר - לדעתי זה עיקרון

שאיאנלה מקדמת, שלא קשור בהכרח לכריסטינה, אלא אוניברסאלי יותר שנוגע לכל אחד בכל מקום - 'האמת תשחרר אותך'. על זה היא הולכת ועל זה היא מקפידה, בגדולה ובקטנה (ואולי במיוחד עם אלה שחשובות לה). לדעתי אצל כריסטינה, שבלי ספק סובלת מבעיות של הערכה עצמית, חשוב ליצור עיקרון שיאפשר לה לכבד את עצמה.

מקלדת2

New member
...

כמישהי מניפולטיבית ולא כמישהי שהייתה מודעת לזה בעבר, אני יכולה להגיד שאני מאוד מסכימה עם מה שאיינלה עשתה עם כריסטינה. אם לא יעמידו אותנו במקום באותה השניה, באותו הרגע, זה ממש כמו לוותר עלינו. אני באתי מעולם פצוע והיופי שלי לא יכל לקנות כלום כי הוא לא היה קיים. הייתי מאוד נעימה ומאוד מתורבתת ומאוד שקטה, אבל חיצונית נראתי נורא פצועה פיזית. מניפולציות היו הדרך היחידה להשיג תשומת לב, להביא אנשים ל"צד" שלך, להביא אנשים לאישור קיומך. ל-ש-ר-ו-ד. נטו לשרוד. אני יודעת על עצמי שאם הייתי במצב של כריסטינה, אם הייתי שם עם איינלה, למרות הבכי, הייתי מודה לה מאוד. זאת הצלה מה שהיא עשתה. זאת הצלה אמיתית.

שרי48

Well-known member
ועוד בענין כריסטינה

אני באמת חושבת שכריסטינה לא ממש שיקרה. אני חושבת שהיא לא הבינה בדיוק את כל הדקויות בתרגיל שאיאנלה הטילה עליה. היא הבינה שעליה לעזור לבנות הבית, לגרום להן להודות לה, ולהרוויח את הז'יטונים. היא עזרה לכולן בצורה בולטת, כנראה בניגוד להתנהות הקודמת הרגילה שלה, כולן ראו והבינו שיש כאן "השתדלות יתרה", אז מה כל כך הפריע לג'סיקה? היא באמת דחתה את כל הצעות העזרה שכריסטינה הציעה לה, בכל מיני תירוצים של עקרונות. מה שכריסטינה אמרה לאיאנלה היה מה שהיא הרגישה, בדיוק, ואני לא מבינה מה היה שיקרי בסיפור שלה. שהיא לא חזרה על הדו-שיח מילה במילה? ההודאה שלה בשקר, לדעתי, לא מעידה על כוונה לשקר, אלא על רצון לרצות מתוך חולשה ואי הבנת הנקרא.

שרי48

Well-known member
לגבי שאר הבנות

ריחמתי על טיג'י והמשימות שד"ר סטן הטיל עליה. אני חושבת שזה היה מלחיץ כל אחד, אם היו מטילים עליו כל כך הרבה משימות בבת אחת, ואנשים אחרים מחזיקים לך סטופר ביד וכאילו בוחנים אותך. היא היתה בלחץ נוראי, רצתה לוודא שליסה הפעילה/הפסיקה את הסטופר, קיבלה תשובה לא נחמדה ועוד כמה פרצופים מאחורי הקיר. ליסה, לא יפה!!! אליסון מחברת נאומים חוצבי להבות, יש לה את זה. גם אני שמתי לב שהיא ניסתה להיראות ולהישמע עליזה ועליצה (יש דבר כזה?) כאילו שהמחלה היתה "קלי קלות".היא לא שיתפה מספיק בקשיים שהיו לה, אבל זה אולי כי היא רצתה להישמע חגיגית ולא מדכאת. אני אוהבת את כושר הביטוי שלה. ג'יל נחה מאז המשימה של סחיבת התיקים. אני מקווה שהיא מורידה משקל, למען בריאותה, ואני יודעת כמה זה קשה, בתור מי שעשתה ועושה דיאטות כל חייה.

Y. Welis

New member
נראה לי שאעלה את השיחה שלה עם איאנלה

וג'סיקה לפליקס, כדי להסביר בדיוק היכן היא ניסתה לתחמן. כי לפי מה שאמרת, כריסטינה באמת צריכה להיות סופר-תמימה כדי שלא להבחין במניפולציות שלה. יתכן מאוד שהיא לא מודעת להן (אישית אני מפקפק בכך, כי אדם תמיד מודע לכך שהוא דבר שאסור לו, אפילו בפינה הכי רחוקה במחשבתו), אבל לא ניתן להכחיש אותן בצורה הגיונית, כי הן נעשו בפועל. לכן צריך להציב אותה מול המראה של המציאות. כמו שציינתי, סביר שאיאנלה ידעה בדיוק מה יקרה, ושכריסטינה תיפול בפח הבלתי-נמנע. אבל זו לא היתה משימה שניתנה לה כדי שהיא תיכשל ותיענש בכל מקרה, אלא הזדמנות להראות לכריסטינה איך היא עובדת. החיוך של איאנלה, אחרי שכריסטינה ניסתה לשדל אותה בדמעות, הראה שהיא מודעת לכך שכריסטינה לא מסוגלת *כרגע* להבין את המשמעויות של מעשיה ולהתמודד באמת עם המניעים שלה. אבל היא זרעה את זרעי הספק הראשונים. יש לקוות שהם ינבטו בהמשך.

גלינקה2

New member
נראה לי שאני מבינה למה אתה מתכוון

לכל אחד יש סוג התנהגות מניפולטיבית. כריסטינה משתמשת, לפחות לפי איאנלה, בפרצוף התמים שלה, בהיתממות שלה, בתדמית הילדה המסכנה שנופלת קורבן. וזהו השקר שלה.

Y. Welis

New member
בדיוק. ובעניין הקליפ - צריך להקליט את התוכנית

מחדש, כי ההקלטה הקודמת הלכה. מחר בבוקר.

למעלה