פתיל הסקר

elcool

New member
את מתכוונת כמו (../images/Emo58.gif לפרק ישן)

לפרק שאחד שיכור הרג אנשים שחיו בבית הישן שלו כי ההורים שלו התעללו בו?

painapple

New member
זה נושא מורכב מאוד..

מצד אחד, "עין תחת עין" לא? אבל קורים מקרים שבהם חפים מפשע יוצאים אשמים.. ואז הורגים חף מפשע. והבעיה העיקרית פה זה שאם מגלים אפילו שעה אחרי שהייתה טעות בפסק הדין.. אז הייתה טעות, נפלא, אבל האדם כבר מת. וכמובן שלא יעשו סלקציה במי להרוג ומי לא, כי יש סיכוי שאולי הוא חף מפשע. או לא הודה באשמה בניגוד לאחר, וכדומה. אז כמה שזה נוגד את הצדק האבסולוטי של "עין תחת עין, שן תחת שן, מידה כנגד מידה" אני לא בעד עונש מוות. אבל רק כי זה יותר מדי כללי. אולי ה"סבל" שבכליאת העבריין זה עונש מספיק.. למרות שאני כ"כ בספק. ויש גם כאלה שבורחים.. אז בכלל. אבל אני כן חושבת שהקטע של "עין תחת עין" צריך לעבוד על אנסים למשל. ידעתם שבעירק היה נהוג לחתוך את הידיים לגנבים? סתם נקודה למחשבה. יום טוב

Nimst

New member
אין לי מושג איך זה בכלא בארץ,

אבל לפי הרמזים העבים ב"חוק וסדר" אנסים בהחלט זוכים לעונש בסגנון "עין תחת עין" בכלא.

תומר185

New member
בעד

לא חשבתי אף פעם על הצד הכלכלי שבדבר. הטרוריסטים והמחבלים חיים להם בכלא על חשבוננו, משלמי המסים, אך זה לא מניד אותי מלתמוך ברעיון הכללי של עונש מוות לרוצחים. אני בעד, כי הרוצחים וראשי הטרור יוצאים מן הכלא מתישהו (בעסקת שבויים לפעמים) והם "קדושים מעונים" בעודם בכלא (מפריך את הטיעון שאמר שהם יהפכו לקדושים מעונים אם יוצאו להורג). אני בעד, כי אולי זה ירתיע עבריינים ללחוץ בקלות על ההדק. אני בעד, כי לא אכפת לי מה העולם יגיד, ממילא אנחנו מחסלים אותם עכשיו בלי משפט, אז למה שלא יהיה משפט צדק למען "יראו ויראו". כמובן, לא תמיד ניתן לעצור אותם ואני לא נגד ה"חיסולים". אני בעד, כי הטרוריסטים הפלשתינאים, הלבנונים או הסעודים, מבקשים חיי נצח ב"גן עדן". עונש מוות של מע' המשפט, לא תביא אותם לשם. יחד עם כל זאת, עדיין לא הצליחו למנוע את פיגוע התאומים (ומשם יצאו 20 רוצחים, שלא זכו לשום עונש). עצוב... וזה לא עוזר שאנחנו בעד. או נגד.

תומר185

New member
התכוונתי

לעונש מוות לרוצחים סדרתיים,כל רצח מדרגה ראשונה (תלוי בהחלטת השופטים), טרוריסטים, רוצחים פוליטיים, יגאל עמירים ודומיהם, נאצים (שעומדים ממילא להיכחד מהעולם, בדרך הטבע). לא ברור גם העונש שהוטל על מרגלים ו"בוגדים" שכן הם משתחררים מאוד מהר, ראה מקרה ואנונו.

Aussie Girl

New member
אם התכוונת...

למה שאני כתבתי, כלומר זה שהזכרתי את הפאנל הכלכלי, זה היה רק כדרך אגב כי זה נראה לי מאוד פתטי העניין הזה.

תומר185

New member
הפאן הכלכלי...

זה מגוחך ומצחיק שמסי המדינה שלנו הולכים בין היתר לאחזקת מחבלים בבתי כלא. טעיתי בניסוחי... והתכוונתי שהפן הכלכלי מוסיף לתמיכתי בעד עונש מוות. אני לא יכול להתעלם מהעובדה שיש בעיתיות מסויימת כאשר מתברר לאחר זמן, כאשר מישהו היה חף מפשע...אך כבר הוצא להורג. לכן שופטים צריכים לשקול זמן רב את פסקי וגזרי הדין שלהם. נ.ב. דיברתם על התנ"ך... אז פעם היו סוקלים אנשים עד מוות, כעונש.

למעלה