פתיל הסקר

Nimst

New member
../images/Emo41.gif פתיל הסקר ../images/Emo41.gif

האם הייתם רוצים להיות מושבעים במשפט רצח/אונס, ולמה?

את יכולה להוסיף את האפשרות "אולי"

או "תלוי" ? אני אישית לא הייתי מסכימה להיות מושבעת בכל משפט. למשל - במשפט על רצח שקשור למאפיה מסויימת לא הייתי מסתבכת. לא הייתי רוצה שייאימו על חיי וכל בני משפחתי בשביל שאני אהיה בעדם,ובכלליות זה פשוט לא שווה את הסיכון.מה אתה צריך להסתבך עם המאפיה ?! מהסופרנוס,חוק וסדר וסרטי מאפיה למדתי שעם המאפיה לא מסתבכים. אבל אם נוריד את האפשרות הזאת...אז בסך הכל אני חושבת שזה יהיה יכול להיות מאוד נחמד :) בארץ משתמשים במושבעים לעיתים רחוקות,נכון ? ככה הבנתי ושמעתי.

Nimst

New member
הוספתי

עד כמה שאני יודעת, בארץ בכלל לא משתמשים במושבעים. אבל אולי אני טועה..

Imperia

New member
אין שימוש במושבעים בארץ

הסיבה ההיסטורית: אנחנו "ירשנו" את שיטת המשפט מהשיטה המנדטורית. אמנם השיטה המנדטורית היתה מבוססת על השיטה האנגלית, שיש בה מושבעים, אבל הבריטים לא חשבו שזה מתאים ל"ילידים", ולכן הם לא הכניסו את זה. ואנחנו פשוט נשארנו עם מה שהיה.

Nimst

New member
לא מתאים לילידים:)

לפי זה דעתי לא מתאים בכלל, אבל נו, טוב..

תומר185

New member
מושבעים

בארץ לא היו ולא יהיו מושבעים אלא אם ישנו את כל מערכת המשפט. (אפשר בכלל לשנות מע' כזאת?) אני דווקא הייתי מוכן להיות בחבר מושבעים. אני מניח יש חסיון על הפרטים האישיים, אף אחד לא יודע מי הצביע בעד או נגד (חושב שרק התוצאה הסופית של כמה בעד ונגד היו, מפורסמת) ובטוח שיש הגנה מצד המדינה על מושבעים שנתקפים או מאויימים ע"י הנתבעים. מעניין אותי איך נבחרים המושבעים, האם הם יכולים להשתתף בעוד משפטים, האם הם יכולים או צריכים להגיע ממקומות שונים במדינה ? ברור שצריך להיות להם עבר נקי. זהו בינתיים, תומר

Nimst

New member
עד כמה שאני יודעת

(וקח את הידע הזה בערבון מוגבל, עד שיגיע מישהו שיודע טוב יותר), מושבעים יכולים להשתתף ביותר ממשפט אחד. אני חושבת שבחירת כלל המושבעים היא רנדומאלית מתושבי אותה המדינה, ואז עורכי הדין בוחרים מתוכם את מי שמתאים לאותו המשפט (למשל אם מדובר בגבר שחור שמואשם באונס אישה לבנה, ינסה הסניגור לבחור מושבעים גברים ששייכים למיעוטים).

Imperia

New member
עורכי הדין לא בדיוק בוחרים,

הם רק יכולים לבקש לפסול מושבעים בכל מיני עילות (אם יש חשש שהכרעתם לא תהיה הוגנת). כמובן שעורכי הדין ינסו לעשות בזה שימוש כדי להגיע להרכב "אופטימלי" מבחינתם.

Nimst

New member
זו הייתה כוונתי

היו פרקים שהראו בחירת מושבעים. אאל"ט אמרו שם שלהגנה יש זכות לפסול מושבעים גם בלי לתת סיבה, בנסיבות מסויימות. או משהו בסגנון.

feeler

New member
i wouldn't like to be

i don't think i have the right to decide over someone else's life, given that i probably don't know all the facts, and didn't hear everythink i could have, and am not very educated when it comes to the laws. also, there's always the cahnce of being hurt, or threatened, it depends who you get mixed up with.

Nimst

New member
Think about it this way

The man (okay, or the woman) will be sentenced by a jury either way. Wouldn't you prefer that it be you, who are sensitive to the importance and meaning of the decision and would pay very close attention and try to make the best informed choice? If it's not you, it could just as well be someone who will take the decision lightly and not give it its due thought and attention. Say it's not a mob case, just as "ordinary" murder. Or rape.​

nadavb77

New member
ברור שכן

אני לא יודע להסביר למה.... אני חייב לשאול, למה את קוראת לשרשור פתיל

Nimst

New member
כי שרשור

זו חיה מגעילה כזו, שחיה מתחת לאדמה. ופתיל זה לא

garsia

New member
המממ... (מהרהר)

אני לא בטוח אם זה לסקר הזה, אבל אני בכללי יוצא נגד הרעיון של חבר מושבעים, ואני חושב שרואים את החסרונות שלו הרבה בסדרה. אולי בסקר הבא (קריצה למנהלת) נדבר על זה. אבל, אם כבר יש מושבעים, ויש מושבעים, האם הייתי רוצה? בטח שהייתי רוצה! מאז הגן אני רואה חוק וסדר, ועכשיו כשסוף סוף יש לי את ההזדמנות לראות ולהשפיע בדבר האמיתי, אני אוותר?! כמובן שיש עוד שיקולים, האם אני רואה את עצמי מספיק אחראי כדיי לקבוע את אשמתו/חפותו של אדם בפשע פלילי כה חמור. אני במקרה שלי, כן רואה את עצמי מספיק אחראי, ואני גם חושב שאצליח להתעלם מרגשות במקרה הזה, ולהקשיב להנחיות השופט. מי יודע, אולי השנים של צפייה אינטנסיבית בחוק וסדר יהפכו אותי למושבע טוב יותר
ח"ח על הסקר!

Nimst

New member
תודה, תודה

ובאמת שקלתי לפתוח פתיל על עניין מושבעים - בעד או נגד. כי אני מאוד נגד. מוזר לי מאוד שבמדינות שנחשבות מעוז הדמוקרטיה הגו שיטה כזו לא הגיונית, ועוד נשארו איתה כ"כ הרבה זמן (עזבו ארה"ב, פה עוד יש על מה להתווכח, אבל אנגליה? אנגליה שלי? לא מובן). לא שאני לא רואה בה יתרונות בכלל, אבל הם מעטים ולא חזקים מספיק מול החסרונות. ואני מסכימה עם דעתך (ועם הנימוק) לגמרי. אם כל אזרחי ארה"ב היו רואים כמה עונות של חוק וסדר לפני שהיו ניגשים לJury Duty, היה הרבה יותר טוב.

Nimst

New member
לא תמיד יש איומים

אני מניחה שברוב רובם של המשפטים אין איומים על המושבעים (ואני מדברת, כמובן, על משפטי רצח). בסדר, אם המאפיה מעורבת, כולנו ראינו במיליון ואחת סרטים מה קורה (איך קראו לסרט הזה עם דמי מור? הוא היה טוב). אבל אם לא? בדרך כלל אין לאדם אחד את המשאבים לברר פרטים על מושבעים ולשלוח אנשים לאיים (וגם לא את המשאבים והדרכים לממש את האיומים).

danielhope

New member
אבל את הרי לא היית מתנדבת

גם מבחינת זה שאולי יסחטו אותך או גם בגלל שזה לקחת אחראיות על חיים של אדם וכו'... אני מעריך שזה לא כיף לקחת סיכונים והחלטות כאלה...

למעלה