פרק 7X07 Enemy Mine - שרשרו!!!

subatoi

New member
לא יודע. היו פרקי אונאס מעאפנים

עד כמה שאני זוכר. מזה לא סבלתי בכלל.

Chelnak

New member
אז ככה:

באמת היה עוד פרק בו המקומיים הסכימו לעשות את העבודה (כרייה) עבור הטאורי - וגם שם, זה היה כדי לא לפגוע ברגשות המקומיים - בפרק Spirits (עם האינדיאנים והטריניום). בקשר לסיילר - זה אכן הוא, כפי שניתן לראות בתמונה (שלקוחה מהאתר של FROZEN). בקשר לשפת האונאס - מאחר וקצת קשה לדבר עם כל האביזרים/איפור על הפנים, הם חייבים להגביל את עצמם להברות יותר קלות להגיה. אבל עדין יש בה יותר הברות מש-Niro85 ציין. היא גם מבוססת, עד כמה שהבנתי, על שפת הגואולד: כך "קק", שמשמעותו מוות אצל האונאס, משמעותו מוות או חולשה אצל הגואולד/ג'אפה (כפי שראינו בפרק Orpheus). בעניין פרקי אונאסים ושאר ירקות - אמנם זה לא היה פרק מדהים, אבל הוא גם לא היה רע בכלל. עד כמה שפרקי אונאס יכולים להיות משעממים, אלה הם פרקים חשובים, לדעתי - ואם לא לעלילה, אז לרעיונות שלהם: בפעם הראשונה שראינו אונאס (Thor's Hammer), הוא היה פונדקאי לגואולד, טיאלק חשב שהוא אגדה - ובכלל, הוא נראה נורא מאיים ומרושע (הודות ל"נחש בראש"). בפעם הבאה שפגשנו באונאס (Demons), גילינו שמדובר בגזע שלם, ולאו דוקא באונאס אחד ("אונו"). גם שם הוא היה גואולד, וגם שם הוא עדין נראה מרושע למדי. בתחילת The First Ones, שוב נראה שמדובר באונאס המרושע הטיפוסי, שחוטף את דניאל, ומתכנן להפוך אותו לארוחת הערב שלו. אך כאן - האונאס כבר לא פונדקאים של הגואולד (הודות לשרשרת העצמות שהם עונדים מסביב לצואר). לכן - הם גם לא מרושעים כמו האונאסים שפגשנו בפרקים הקודמים. דניאל מצליח לדבר עם חוטפו - צ'אקה - ולהגיע איתו לשפה משותפת בסיסית. צ'אקה מחליט לחוס על חייו של דניאל, ומציל אותו. בפרק Beast of Burden, צ'אקה (קצת באשמת דניאל, שהשאיר לו שוקולד כדי למשוך אותו למצלמה שהשאיר שם), נתפש, והופך לעבד בעולם שבו בני-אדם משעבדים אונאסים. האונאסים באותו עולם הם מאד כנועים ומסכנים, ו-SG-1, בראשות דניאל, מחליטים לעזור להם. פרק האונאס הבא הוא Enemy Mine. בתחילת הפרק דניאל אומר שהוא עדין בקשר עם צ'אקה, ומספר מה קרה באותו עולם מאז הפרק Beast of Burden - עוד דוגמא לכך שהרבה דברים קורים בין הפרקים, על אף שאנחנו בדרך-כלל לא שומעים עליהם. כאן - האונאס המקומיים חשים פגועים על-ידי אנשי ה-SGC, ולכן תוקפים אותם. אדווארדס, בעל התפישה הצבאית הטיפוסית, ישר מעונין לפגוע בהם וכך גם לנקום בהם על מות חבר צוותו, וגם לאפשר את כריית הנאקוואדה. זוהי הפעם הראשונה בה הוא נתקל באונאס, והם נראים בעיניו חיות חסרות בינה. דניאל הוא זה שמצליח ליישר את ההדורים, בעזרתו האדיבה של צ'אקה, ולמנוע טבח דו-צדדי. אז מה אני בעצם מנסה להגיד כאן? האונאס בהתחלה נראים מאיימים ומרושעים (ופונדקאים לגואולד). אבל עם הזמן מסתבר שהם לא מרושעים מטבעם, שהם יצורים תבוניים, ושאפשר לשוחח איתם. על אף שהם נראים לא סימפטיים ויפי תואר במיוחד, הם לא בהכרח אויבי הטאורי. להפך - הם יכולים אפילו להיות בעלי-בריתנו. אז אולי פרקי האונאס הם לא הטובים שבפרקי סטארגייט, אבל, כמו שכבר כתבתי, הם מעבירים רעיון חשוב. זה די מזכיר את Forsaken (בהקשר ל-Space Race), שם אלה שנראים שונה, הם ה"טובים" בעוד שהאנושיים - הם האסירים הנמלטים. ותודה למי שקרא עד כאן...

SurferBroker

New member
אני קראתי עד כאן../images/Emo13.gif

על הסיכום, באמת השלים לי כמה דברים, בהחלט עבודת קודש.

Enderew

New member
גם אני קראתי

ואכן עשית כאן חתיכת סיכום מעולה על תולדות הקשר בין האונאס ל SG1, אבל עדיין הפרק הזה היה יחסית בינוני. לא היה בו משהו שלא היה בפרקים קודמים, לא חידוש מיוחד או רעיון מקורי. אבל מצד שני, אני לא יודע אם הוא חשוב לעלילה, אולי בפרקים הבאים הוא יהפוך לחשוב כאשר הגואולד ינסו להשתלט על הכוכב ומכרות הנאקוודה או משהו כזה... ואז הפרק יקבל משמעות *זה לא ספויילר, אני לא יודע אם העולם הזה יופיע שוב וראיתי רק עד פרק 710 ככה...

uriai

New member
כל הכבוד על ההשקעה...

הפורום אומנם היה רדום במשך כמה וכמה חודשים.....אבל עכשיו פשוט כיף להיכנס ולראות את הדיונים המעניים ועל אחת כמה וכמה את הסטארט-אפ החדש...יצירת מילונים לכל סטודנט.... האם ניתן לשלב את המילון ב- WORD?

subatoi

New member
חודשים?!?!?!?!?

ממש לא. אלא אם כן אתה מתכוון ממש ממש ממש ממש מזמן, ואז אני לא יודע.

subatoi

New member
לא יפי תואר?

אני חשבתי דווקא שהיאפור שלהם היה מגניב. הם ממש יפים, בתור איפור לשחקנים, כמובן

subatoi

New member
נ.ב.

בפעם האחרונה שדניאל יושב עם המנהיג ליד המדורה, דניאל שואל אותו כמה משפחות יש להם, או משהו כזה. המנהיג עונה לו משהו בג'יבריש אונאסי, דניאל אומר "לא יכול להיות", ורץ מהר כדי לראות את החיילים יורים באונאס ההוא שבא לקחת את המחרוזת שלו. מה הקשר בין סצינה לסצינה, מישהו הבין? מה המנהיג אמר לדניאל שגרם לו לרוץ לחיילים, ומה הקשר לשאלה של דניאל?

Chelnak

New member
האונאס ("חולצת ברזל") ענה לדניאל

"Shusheka". לפי ההקשר זה איזשהו מספר גדול מאד. דניאל לא תאר לעצמו קודם לכן שמדובר בכל-כך הרבה שבטים, ולכן היה בטוח שהאונאס לא יוכלו להתגבר על אנשי ה-SGC. כששמע את המספר, הוא נבהל, והבין שהאונאס דוקא כן יכולים לנצח. מכשיר הקשר שלו לא עבד, ולכן הוא מיהר למצוא את אנשי הצוות ולהודיע להם על החדשות. כשהוא הגיע אליהם, האונאס בעל המחרוזת כבר נהרג, מה שעצבן את שאר האונאסים, שהחליטו לתקוף.

subatoi

New member
אבל למה הוא רץ?

אם חולצת ברזל היה אומר לו שעוד שניה יורים בבן אדם, או שעוד שניה יורים באונאס, אז זה הגיוני לחלוטין לרוץ. אבל הוא כולה אמר לו שיש הרבה אונאסים. אז הוא קם יפה, והולך לומר לבוס שלו. אבל לרוץ ככה ,כאילו מישהו נמצא בסכנת חיים "ברורה ומידית"? תגובה מוגזמת לדעתי. של התסריט והדמות.

Chelnak

New member
המונד הקציב לו זמן מוגבל לניהול

המשא-ומתן. בינתיים, כמו שראינו, יתר הצוותים ערכו סיורים באזור, ויכלו לפגוע באונאס (כמו שראינו). דניאל רצה להזהיר אותם מפני תגובות נמהרות, אך לא הגיע בזמן.

למעלה