פרק 7X07 Enemy Mine - שרשרו!!!

kinspirit

New member
../images/Emo41.gif פרק 7X07 Enemy Mine - שרשרו!!!

כן, אז מה היה לנו? דניאל בתפקיד המצפון של העולם והרבה ג'יבריש (מישהו מתנדב ליצור מילון אנגלי-עברי-אונאסי?). שרשרו!

subatoi

New member
היה די טוב.

מין פרק דיפלומטי יפה כזה, לא להרוג, לדבר קודם, אבל עם הרבה עוד. לא סתם פרק רגיל. סטייל TNG בימיה היפים. הסיום, זה שבסוף המקומיים עושים את העבודה עבור בני האדם, מוכר לי מאיפשהו. מישהו זוכר מקום ספציפי? ולסיום, כשג'ק היה במרפאה, עם הזרוע הכואבת, זה לא היה סיילר ששכב חצי חבוש במיטה מאחוריו? היה רחוק ומטושטש מדי בוידאו שלי מכדי לזהות. מישהו? דיוידי?

Niro85

New member
מה?

"מין פרק דיפלומטי יפה כזה, לא להרוג, לדבר קודם" חח ממש רק לוחמי SG טחנו איזה 20מהם בתחילת הפרק... חייב לציין שהיה מגניב לקראת סופו כשראו אותו עומדים בשורה,חשבתי שהם עומדים להסתער... עיצבן אותי שהאוצר מילים שלהם היה רק 4אותיות "צ'א" "קא" "טא" "אה"... כאילו....

subatoi

New member
כנראה שכשדניאל היה פעיל בפרק,

אתה נמנמת. ובעיני דווקא מצא חן ענין השפה. היה שלב שאפילו הצלחתי לזכור את המילים (בלי להאמץ) ולהבין מה הוא אומר לבד. ממש מגניב.

kinspirit

New member
הממ...

*שוקלת להציע לsubatoi לערוך את המילון העברי-אנגלי-אונאסי הראשון*

subatoi

New member
כשתגמר לי רשימת ה"לעשות", אני אשמח.

אם מישהו יתן לי את כל הפרקים הרלוונטיים...

kinspirit

New member
תזהר עם מה שאתה מתחייב לעשות...

אם הפרקים זה מה שיעמוד בינך לבין המשימה - אני אדאג שיגיעו אלייך.

Chelnak

New member
ובכן...

ניסיתי לקחת על עצמי את המשימה, וזה מה שיצא. המידע מבוסס על הפרקים The First Ones, Beast of Burden, Enemy Mine. בהתחלה מצאתי את המילים בתסריטים של הפרקים מאתר Stargate Solutions, ואחר-כך צפיתי בקטעים הרלוונטים בפרקים עצמם. את הכתיב של המילים שיניתי בהתאם לראות עיניי. לחלק מהמילים היה פרוש מילולי בפרקים, אך לרובן - מדובר בפרוש שלי לפי ההקשר. לחלק מהמילים לא הצלחתי למצוא פרוש. לאחר-מכן עברתי על המילים האונאסיות המופיעות ב-Arduinna's Handbook, אבל לא הסכמתי עם הרבה מהפירושים שם, אז השארתי אותם כפי שמצאתי לנכון. לא כתבתי משפטים, אלא ניסיתי לפרק אותם למילים בודדות. אני רק מזכירה שלכל מילה שם יש כמה פירושים, התלויים בהקשר בו היא נאמרת, מה גם שהרבה פעמים קשה להבין בכלל איך המילה אמורה להשמע, היות והאונאס לא מדברים כל-כך ברור... אני מניחה שיש פה ושם טעויות בתרגום, אבל השתדלתי למזער את מספרן.

kinspirit

New member
../images/Emo12.gif

ואהו...אני באמת ובתמים לא יודעת מה להגיד - כל הכבוד! ברגע שימצא המקום המתאים לכך באתר (צריך להתחיל להוסיף שברונים נראה לי) - זה יצורף רשמית
ואני חייבת לציין שבקריאה המילים נשמעות מאוד הגיוניות... עכשיו מישהו רק צריך לבנות מילון עברי-גאולד-אנגלי ומילון ג'אפה-עברי-אנגלי...

Chelnak

New member
תודה... ../images/Emo9.gif

מילון גואולדי ג'אפאי יהיה יותר מסובך - כי המילים מתפרשות על הרבה יותר פרקים...
(אם יהיה לי זמן וכח עד יום שלישי הבא אולי אני אנסה להתחיל אותו).

subatoi

New member
אבל.. אבל... אבל... זה אומר שתצטרכי

לראות את כל הפרקים של הסדרה (לא שזה לא כיף, חלילה, אבל זה אפשרי לך?).

Chelnak

New member
בדיוק בגלל זה לא הבטחתי שאני אכין

אותו (אני מתגייסת ביום שלישי...).

subatoi

New member
כבר ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה נעשה פה בלעדיך???

kinspirit

New member
*אנחה* לא יודעת

מצד אחד הפרק היה נחמד למדי. דניאל שוב קיבל את תפקיד המצפון של החבורה (מזמן לא ראינו אותו עושה את זה באופן כל כך גלוי), וקיבלנו שני ציטוטים שיזכרו לטובה - O'NEILL: "Daniel...go to your happy place." וגם - EDWARDS: "O'Neill was right about you. You are a pain in the ass...but, well worth it." מצד שני... לא יודעת, הפרק היה קצת...דפוק? ומצטערת, אבל פרק שכמעט חצי ממנו מועבר בשפה של האונאס... לי זה לא עשה טוב

למעלה