פרק 7X06 Lifeboat - שרשרו!!!

subatoi

New member
לא אמרתי שזה באמת ככה...

אמרתי, שאם נעמיד פנים שהאנגלית היא הראשונה בעצם, או לפחות אחת מהעתיקות, ושפשוט אף אחד לא גילה את זה, אז הכל נהיה הגיוני. אתה יודע, זה כמו לומר שהשער באמת קיים בהר שאיין שבארה"ב, ושהתרסקה פה ספינת אם
, ושהתפוצצה אחת בחלל קרוב, ואף אחד לא שם לב. חלק מהמשחק.

Niro85

New member
חחח..

אתה יודע הגעתי לעוד מסקנה: הבסיס של SG עלוב! כאילו תראה בכוננות שלהם שיש חיוג לא מוכר לכדהו"א ובשעת סכנה יש כולה איזה 20חיילים עם M16 מה זה הדבר העלוב הזה? יום אחד יעברו חייזרים חזקים ולא גואולד עלובים ויטחנו את כולם שם. אני לא מבין למה רוסיה ארה"ב וסין בונות במשותף בסיס ענקי מתחת לאדמה או משהו של סטארגייט הגיע הזמן שיחשבו על משהו כזה.

Chelnak

New member
בקשר לבסיס הענק...

ארצות-הברית, רוסיה וסין לא בונות בסיס סטארגייט משותף מאחר וארצות-הברית לא רוצה. נדרשו מהמונד (ומת'ור) מאמצים רבים רק כדי לשכנע אותן להשאיר את הסטארגייט ברשות ה-SGC. חוץ מזה, דבר כזה דורש עלויות גבוהות מדי, שקשה לרוסיה ולסין לממן. וגם אם הן היו בונות משהו כזה, זה לעולם לא היה מצליח היות והן היו מתווכחות כל הזמן.

subatoi

New member
מי אמר מועצת הבטחון, או"ם, קוורטט

ושאר מילות גנאי? לא מסתדרים. ככה הם

Niro85

New member
אז הגיע הזמן שהם יחשפו אותו לעולם..

אוליי זה יכול סוף סוף לאחד את כולנו ביחד. ככה העולם יהיה חזק יותר,ובבוא העת כשהגואולד יגיע העולם יהיה מאוחד,ויסוך את ההלם הראשוני.

subatoi

New member
אני מניח שהיה על זה דיון או שניים

באחד הפרקים, לא? (אני לא זוכר)

Enderew

New member
לגבי העלויות

העלויות זה דווקא לא בעייה כי לרוסייה יש משאבים בשפע, ולסינים יש כוח עבודה כמעט חינם. קבלי תיקון, מדינה קוטמוניסטית, לגמרי בחינם. ככה שהאמריקאים היו מביאים את הכסף שכן חייבים, הרוסים את המשאבים, והסינים איזה 100,000 איש שיבנו את הבסיס ואת מה שצריך לבנות סביבו. אבל כאמור האמריקאים בחיים לא היו מסכימים בגלל עיבוד הבלעדיות והככנסות הרבות של הSGC מיתרון טכנולוגי.

Chelnak

New member
בפרק Disclosure, אמר קולונל צ'כוב

לשגריר סין:
CHEKOV I understand your feelings Mr. Ambassador, believe me. For two years now we have been junior partners in the Stargate program, following the lead of the Americans. CHINESE The Chinese government will not accept a secondary position so graciously. CHEKOV There are advantages. The program costs them over seven billion dollars a year to operate. CHINESE They reap the benefits! CHEKOV The X303? Research and development of the hyperdrive alone has cost them over two billion. And it still doesn't function properly. They will spend a lot more money and risk the lives of their people perfecting the design. Then, we'll get the blueprints and build our own ship in a fraction of the time for half the cost.​

Enderew

New member
כמה הערות

1. אם זה המצב, אז זה חור רציני בעלילה. כי מצד אחד בתקציב של מדינה בגודלה של רוסיה או סין 7 מיליארד דולר לשנה זה סכום לא אסטרונומי כל כך, ומצד שני זה סכום מספיק גדול כדי שגם בתקציב באמריקאי לא יוכלו "להעלים" אותו או להעביר אותו בחלקים דרך פרויקטים אחרים, כי התקציב האמריקאי הוא כ 2100 מיליארד דולר (רק פי 300 מ 7 מיליארד). והתקציב הסיני הוא כ 300 מיליארד. האמריקאי הוא רק פי 7. ככה ששווה לסינים להשקיע חלק. מה גם שממשלת סין לא מקפידה על שמירת חיי אנשייה. פשוט בגלל ששם זה נפוץ שהם מתים מדברים שהממשלה לא יכולה למנוע כגון רעב או מגפות, ולכן ערך החיים שם יותר נמוך יחסית. ברוסייה התקציב הוא אמנם רק כ 74 מיליארד, אבל הם בעודף תקציבי של כ 10 מיליארד, ככה שהיה להם שווה כלכלית להשקיע בשער. ולגבי הרווחים מהשער, דובר כמה פעמים על כך שיש כבר בארה"ב חברות שמפתחות תרופות ופטנטים של היי טק המבוססים על טכנולוגיות שהגיעו דרך השער. ככה שהרווח הוא עקיף, דרך המיסוי על רווחי אותן חברות, ודרך זה שחברות אמריקאיות מחזקות את שליטתן בשוק העולמי. בקיצור - מבחינה אסטרטגית, זה בהחלט היה כדאי לרוסים ולסינים במיוחד, אם האמריקאים היו מסכימים. אגב, לדעתי אם לסינים היה שער הם היו מחפשים כוכב טוב לישב, אולי כזה שמוגן ע"י האסגרד ובקושי מיושב, ושולחים המוני אזרחים לישב אותו כדי להקטין את פיצוץ האוכלוסין ולאפשר לעצמם לחזור למצב של צמיחה. זה אינטרס סיני שאין לאמריקאים ולרוסים שלא היו מרוויחים כל כך הרבה מעוד כוכב לישב, כי אין להם פיצוץ אזרחים ואזרחים שמחפשים אדמות לחקלאות ישנה.

[TNT]

New member
קצת בלגנת פה דברים

יש כוכבים שהופכים לחור שחור בסוף חייהם אבל מדובר בכוכבים הרבה יותר גדולים.

subatoi

New member
אתה ../images/Emo70.gif

מה קורה איתך? אתה מתקדם לאט לאט? נהנה? מסתדר? באיזו עונה אתה כבר?

[TNT]

New member
מה מי? זה היה ככה שהגעתי לפה!!

חח אני עכשי לקראת אמצע עונה שישית... ושוב אני חייב לצין שהרשימה ממה שראתי עד עכשיו מדויקת להפליא... מיד אחרי כל חוק רכש אני פותח את הרשימה ורואה שזה כבר כתוב

subatoi

New member
ששש... ../images/Emo11.gif לא מדברים על פרויקטים

סודיים בפומבי. סתם, סתם, זה לא סודי. רשימה מסודרת, מה? טוב, אני לא יצרתי אותה, רק בחרתי אותה. רואים שהאתר "אקס-אסטריס בלה בלה בלה" הוא אכן רציני כמו שהוא נראה. אחרי זה תהיה לך משימה חדשה. או בעצם שתיים: 1. לעשות הפוך, ולודא שאין שם כללים מיותרים, שמישהו המציא. 2. לעשות את זה לעונות הראשונות, לפני שנתתי לך את המשימה. סתם, הראשונה לא ריאלית, ואת השניה אתה לא חייב, למרות שאני מניח שלא תסבול לראות הכל שוב, מהתחלה. יישר כוח, ד"ש לג'דזיה (לפני שיהיה מאוחר מדי...)

[TNT]

New member
לא!!!!!!!!

ג'דזיה!! ואני כל כך קיוויתי שהפעם זה לא יקרה....

Chelnak

New member
לא מדויק:

הילד שאל את פרייז'ר אם היא יודעת מה זה כוכב אפל, היא אמרה לו שזה כוכב שנגמר לו הדלק, ואז הוא הסביר את עניין השמש:
DANIEL/KEENIN They knew it was going to happen since a long time before I was born. Do you know what a dark star is? FRAISER Mm-hmm. One that's burned out its fuel. DANIEL/KEENIN They said it would pass close enough to our sun to make it flare and that it would engulf Talthus. I knew my whole life that the world was gonna end.​

Enderew

New member
פרק מצויין

כאמור משחק מעולה, וגם רעיון חביב בהחלט. אגב, משהו מוזר אחד היה בשני הפרקים היום - בשניהם הטאורי נתקלו בטכנולוגיה חייזרית רבת ערך, ולא מזכירים שיעשה בה שימוש כלשהו. הספינות האומנם לא היו מתקדמות מספיק כדי להועיל, אבל ההקפאה בהחלט כן, וגם הטכנולוגיות הרבות בבועה. כי אפשר היה לתכנת את המחשב ככה שאין לו אפשרות למחוק לאנשים זיכרונות.

Chelnak

New member
דוקא ב-Revisions הם כן אמרו שינסו

לבדוק את הטכנולוגיה - זו היתה הסיבה שפלאן הראה לקרטר את חדר המכונות, ונתן לה לחבר את המחשב שלה למערכת.

SurferBroker

New member
גם אני מה שכולם אמרו...אבל

חוץ מהסיפור עצמו, מבחינתי הסיפור עצמו היה מטומטם, והכי מעצבן היתה התמונה של הסטורמוס ההרוסה ההיא על כוכב הלכת ההוא, התמונה נראתה כלכך לא אמיתית, כאילו עשה אותה אחד מכם
נראה לי שזה מה ש הרס לי את הסיפור משום מה. אבל את הפרק אני יכול לראות עוד כמה פעמים בלי להשתעממם רק בזכות המשחק המעולה על גבול הגאוני של מייקל.

למעלה