פרק 7X06 Lifeboat - שרשרו!!!

kinspirit

New member
../images/Emo41.gif פרק 7X06 Lifeboat - שרשרו!!!

כן כן, הנה עוד פרק...מנת יתר בהחלט (אבל מי מתלונן
). אז מה לכם יש להגיד בנדון? דיון שהתנהל לאחר הקרנת הפרק באוניברסיטת ת"א נמצא כאן.

Echelon

New member
LOL

סיילר נמצא במרפאה עם אף שבור או משהו, למי שראה
. פרק יפה, למרות שהפריעו לי באמצע עם טלפון, אררר.

Chelnak

New member
פרק נהדר! ../images/Emo13.gif

ובקשר לדיון הקודם - לפי מה שהבנתי כל התודעות הועברו אל פארין.

Niro85

New member
פרק מעולה,משחק אדיר של...

ג'קסון כנראה אחד הטובים שלו איי פעם היה מרגש לשמוע על שכוכב הלכת שלהם הושמד והם היו צריכים לבנות 3ספינות אם כדי לאכלס את המין שלהם{זה דיי נבואה אפוקליפסטית לעולם שלנו לא?}

Echelon

New member
מסכים

מייקל שאנקס עשה כאן פשוט עבודת מופת, אפילו המבטא שלו שונה כל פעם. הקטע עם הילד בעיקר הכי מרגש.

subatoi

New member
פרק טוב

. מייקל שאנקס פשוט שיחק מצוין (אני שונא לכתוב דברים כאלה, כאילו שאני מבין במשחק, אבל אין דרך אחרת לכתוב את זה הפעם), כ"כ אמין, אפילו בתור הילד החמוד. פשוט יופי. 2. איך פרייז'ר לא פחדה שאחת האישיויות הפסיכיות תעשה לה משהו? בלי שומרים, רק עם אחים בחדר. די מפחיד... 3. טיאלק מספר שהוא מצא את דניאל בתוך אחד התאים. אבל אנחנו רואים אותו שוכב שם במעבר, פשוט מאוד. מה קורה פה? 4. הבחור ההוא, לא זוכר את השם שלו, שעזר להם בסופו של דבר, די דומה לג'פרי קומבס האליל ממב"כ. לפחות בחלק מהפרצופים שהוא עשה. 5. כמו שאמרו לפני, כשג'ק וקרטר שכבו במרפאה, סיילר ישב מאחורה וטיפלו לו באף, כאילו הוא חטף בומבה רצינית. ככה בצד, אפילו לא התמקדו בו לרגע, בניגוד לבד"כ, כאילו שאף אחד לא שם לב. מגניב.

Niro85

New member
דבר אחד לא הבנתי..

סמנתה שאלה את הילד אם יודע מה זה "כוכב אפל" הוא אמר לה "כוכב שנגמר בו הדלק" ואז היא אמרה שיש סכנה שהשמש תשמיד אותו,מישהו בבקשה יכול לפרט על זה מעט? והאם זה יכול לקרות גם לכדוה"א?

Enderew

New member
זה בטוח יקרה גם לכדור הארץ

אבל אל תמהר לארוז, זה יקח עוד כמה מיליארדי שנים. מה שקורה זה שבשמשות יש דלק ש"בוער" וככה הן מחממות ומאירות וכל זה. וכשמתחיל להיגמר להן הדלק הן מתחילות להתרחב ו"להתפוצץ". ואז הן "אוכלות" את כל מה שסביבן (הופכות את זה לעוד טיפה דלק כדי לחיות עוד טיפה), ונדמה לי שגם הופכות לחור שחור. וכל התהליך הזה לוקח לא מעט זמן. בגלל זה לתרבות שלהם היה זמן לבנות 3 ספינות חלל ענקיות והכל...

Niro85

New member
אז משהו כאן לא כל כך הגיוני...

אם הם גזע כל כך מתקדם{כפי שאמרת לוקח מילארד שנים עד שתהליך כזה קורה}איך זה שנראה שהם מתקדמים מאיתנו רק ב100\200שנה,הם אמרוים להיות בערך ברמה של האסגרד אם לא גבוהה יותר,אני בתוך שהמין האנושי שלנו {אם הוא לא יימחק באיזה מלחמה אטומית או מטאור מהחלל}בעוד מילארד שנה יישב כוכבים במרחק של אלפי שנות אור מכדהו"א.

Niro85

New member
בתוך-בטוח...

זה מה שקורה כשכותבים את ההודעה מיד אחרי שקמים..

subatoi

New member
מי אמר שהשמש שלהם נולדה בזמן

של השמש שלנו? אולי היא נולד הרבה קודם, ואז היא כבר זקנה ועומדת למות? זה לא אומר שהתרבות שלהם מפותחת כ"כ הרבה זמן. לא?

SurferBroker

New member
ובכלל תרבות

יכולה להיות מושמדת כמה פעמים ולהתחיל מחדש, מהרבה סיבות, אסטרואיד פוגע, התקדמות תעשיייתית לא מושכלת כמו בפרק סירת הצלה, או מלחמה ענקית וארוכה שקידמה רק פיתוחי כלי נשק, או אפילו תקופת חושך תרבותית מאוד מאוד ארוכה, כמו ימי האיקויזיציה שבה הדת דיכאה כל התפתחות טכנולוגית, ויש בטח עוד אפשרויות.

Niro85

New member
משהו מעצבן בSG1:

אני סיימתי לקרוא עכשיו את הספר :"מלחמת העולמות"{ספר מעולה ממליץ בחום}הקיצר בספר בסופו של דבר מה שהרג את אנשים המאדים זה החיידקים שבני האדם היו רגילים אליהם בכדהו"א,אז איך זה שבSG1 הם תוך שניה מתרגלים לחיידיקים בעולמות אחרים? הרי לא כל העלמות הם כמו שלנות,ובכל עולם חיידיקים מתפתחים אחרת,לבני אדם לקח מליוני שנים להסתגל עם החיידיקים וSG1 בפרק אחד מסתגלים. וכאילו חוץ מלשלוח גשוש לכוכב אחר ולראות שיש עצים וירוק הם לא בודקים שום דבר אחר. ושלא נדבר שכל הגזעים יודעים אנגלית,לפי דעתי המפתחים היו צריכים לחשוב על משהו בסגנון "מילון אונברסלי}פיתוח של האסגרד או משהו שיכול לתרגם מהר מילים,זה דיי עלוב שכל גזע שהם פוגשים יודע אנגלית. תראו את העלם שלנו עשרות עמים ועשרות שפות ואנחנו רק 6מיליארד בני אדם.

Chelnak

New member
כמה דברים:

הגשוש לא בודק רק איך הפלנטה נראית, אלא גם שולח בדיקות של האטמוספרה וכו', כדי לוודא שהיא מתאימה לבני-אדם. בנוגע לחידקים - הם כנראה יוצאים מנקודת הנחה שהחידקים על אותן פלנטות דומים מספיק לאלו שעל כדור-הארץ, שכן חיים שם בני-אדם. כמו-כן, כבר היו מקרים בהם הם "חטפו" חידקים או וירוסים חיזריים: בפרק The Broca Divide, למשל. בעניין האנגלית - זו באמת אחת החולשות של הסדרה, אך היא כורח המציאות היות וכל פרק מכיל רק 45 דקות, ואין זמן ללמוד שפה בפרק...

Niro85

New member
אין תורך ללמוד שפה...

היוצרים היו יכולים להקריב פרק אחד בשביל שימציאו מכשיר מהפכני שיכול לתרגם תוך שניה את השפה{נגיד והיו שמים את זה ליד הפה או משהו כמו דיבורית} יש מלא דברים שהיו יכולים לעשות. אתמול סוף סוף הצלחתי לשכנע 2חברים לראות איתי את הסדרה הם צחקו עליי שהם מדברים אנגלית,לא ידעתי מה להגיד להם אפילו בStar trek הם חשבו על המילון האוניברסלי...

subatoi

New member
אבל יש את הרעיון שכולם בסופו של דבר

בני אדם במקור, והרעיון (שאני נהנה להשתעשע בו למרות שאני לא זוכר מי הגה אותו לראשונה) שבעצם האנגלית היתה השפה שהיתה קיימת לפני שנים רבות, כשבני האדם פוזרו בין הכוכבים. ואם שניהם "נכונים", אז אין כ"כ בעיה. והאסגרד מספיק אינטיליגנטים (ומספיק עושים עלינו ניסויים) כדי שילמדו אנגלית לבד. תגיד את כל הנ"ל לחברים שלך, והם ישתקו.

Niro85

New member
חחח אבל זה בולשיט...

תראי את כדור הארץ הסינים פי2 יותר מפותחים מהאמריקאים ומדברים שם סינית לא אנגלית אז למה זה גם לא בכוכבים אחרים? הקיצר אף אחד בחיים לא יצליח להסביר וזהו... וחוץ מזה בן אדם שהוא בכדור הארץ וחייזר שהוא בדמוי אדם בפלנטה אחרת הם לא אותו הדבר{הגנום שונה וההתפתחות שלהם שונה}הקיצר אלה אם כן ישנו יקום מקבלי לכדה"אא שמתפתח בדיוק כמונו אין "בני אדם" אחרי בגלקסיה שהם בדיוק כמונו. מקווה שהצלחת להבין.

subatoi

New member
זה לא כמו במב"כ המקורית, שיש

חייזרים בכוכבים אחרים שנראים בדיוק כמו בני אדם. בס"ג כל בני האדם שאתה רואה, נלקחו לפני שנים רבות מכדה"א לכוכבים האחרים, דרך השערים וכו'. ולכן, אם, תיאורטית, השפה השולטת בזמנו היתה אנגלית, אז כולם יודעים אנגלית, ואין פה שום בעיה.

Niro85

New member
אהממ לא...

השפה העתיקה לא הייתה אנגלית אלה שפת החרטומים במצרים העתיקה{צאר לי לבשר לך}האנגלית עוד נחשבת שפה צעירה בעולמנו העתיק. אפילו העברית היא שפה קדומה יותר.

למעלה