פרק 7X05 Revisions - שרשרו!!!

morashtty

New member
אח,גם אני זוכר את אותם ימים

בהם הייתי רץ ישר אחרי ההבדלה כדי להספיק לראות משהו מהפרק,כיום למזלי יש דרכים נוספות להשיג פרקים.

subatoi

New member
נזכרתי בעוד משהו...

לא היה מוזר, שחברי המועצה הזכירו שהשער שימש לסגידה לאלה מסוימת, ואח"כ לא התיחסו אליה בכלל? דניאל לא אמר מי זו, לא הזכירו אותה בחצי מילה. הרי זו אמורה להיות גואולדית מסוימת, לא? באותה מידה היו יכולים להשמיט את השורה הזו מהתסריט, ולא היה קורה כלום.

uriai

New member
האבסורד מתגלה בפרקים מעין אלו...

קודם כל אציין שאני אוהב מאד את הסדרה. הבעיה שלי היא עם פרקים כמו הפרק הזה ששודר, שאינם חלק מהעלילה המרכזית. בפרקים כאלו, תמיד הם נתקלים בטכנולוגיה חדשה וחזקה, או בכוח עליון או בכל מיני צורות חיים חדשות. בחלק מהפרקים כמו בפרק זה, יש להם נגישות מלאה לטכנולוגיה בסוף הפרק, הרי כולם עוזבים אבל צוות יכול להישאר ולחקור את הנושא בעזרתו של פארלין (או איך שלא יהיה שמו). ולמרות זאת, אין שום אזכור עתידי, לפחות עד איפה שאני ראיתי, על שימוש בטכנולוגיות חדשות (ראה מקרה הנאנו טכנולוגיה). כמו כן, הם בפירוש אומרים שהם עוזבים את הכיפה ואף אחד, גם לא חוקרים של כדוה"א, נשארים להתעמק בטכנולוגיה.... פרקים כאלו לדעתי יותר הורסים מאשר מוסיפים אורי

subatoi

New member
נכון, אבל את זה אפשר לומר על כל

סדרה, כי לכל סדרה (או לפחות לרובן, לדעתי) יש כיוון כללי, ופרקים שלא בהכרח עוסקים בכיוון הכללי. אין מה לעשות, צריך גם דברים מסביב.

kinspirit

New member
דעתי בנדון

אוף...כתבתי תגובה ארוכה ותפוז מחקו אותה :-\ אם אנחנו מתסכלים על יקום סטארגייט כעל מציאות, עלינו לזכור שישנם דברים רבים אשר מתרחשים מחוץ למה שאנחנו רואים. מדוע אם כן שלא נאמין כי מיד לאחר שצוות SG1 פינה את כל היושבים בכיפה ועזב בעצמו, הגיע צוות SG אחר לחקור את הכיפה וטכנולוגית המקום? עלייך לזכור שצוות SG1 הינו צוות סיור, באם תרצה לקרוא לזה כך. SG1 אחראים למגע הראשוני עם אוכלוסיות חדשות, אולם ישנם אנשים מאחורי הקלעים, צוותי SG אחרים, אשר אחראים על מחקר טכנולוגי/מדעי/ארכיאולוגי של כוכבי הלכת והדברים שמוצאים בהם. ישנם פרקים אחדים בהם אנחנו גם זוכים לראות את הצוותים (בעיקר כאשר הם מסתבכים במצבים מסכני חיים וצוות SG1 בא להצילם). בכל הנוגע לשימוש בטכנולוגיות - אני מאמינה שכאשר הדבר יהיה נחוץ לעלילה, אנחנו נזכה לראות טכנולוגיה ש"אומצה" מכוכב אחר. נכון לעכשיו הם ככל הנראה פשוט לא ראו צורך בכך. עלינו לזכור כי כל הטכנולוגיות אשר החברים אוספים בדרך, הכל מגיע בסופו של דבר לאזור 51 למחקר מעמיק ע"י טובי המדענים. סביר להניח כי מרבית הטכנולוגיות עדיין נמצאות תחת מחקר, זהו לא נושא שיש להקל בו ראש. מלבד זאת, זכינו לראות שימוש בטכנולוגיה חייזרית בכל הקשור לבניית צי המטוסים החדש של כדור הארץ (הפרומיתאוס וכל השאר).

Chelnak

New member
מחזקת את דברי kinspirit

כמו ש-kinspirit כתבה, יש הרבה דברים שלא מראים לנו בסדרה, למרות שהם כן "התרחשו". בחלק מהפרקים הם אפילו מזכירים משימות קודמות של SG-1 שלא ראינו. גם אם לפעמים נראה שפרק מסוים נגמר, יש הרבה מקרים בהם חוזרים אליו בפרקים מאוחרים יותר: למשל - טכנולוגית החיקוי מ-Foothold, שלא שמענו עליה במשך כשלוש עונות - הופיעה שוב ב-Smoke and Mirrors, והסתבר שהיא נחקרה באזור 51. באותו פרק גם אומרים שהרבה מהפטנטים החדשים מבוססים על טכנולוגיה חיזרית.

subatoi

New member
ושוב אני אומר, זה בלי סוף. מכל פרק

יכולות להיווצר עשרות עליליות נוספות. לפעמים התסריטאים לוקחים חפץ מסוים (מה שצ'לנאק הזכירה) ובונים עליו פרק שלם, לפעמים הם לוקחים שורה אחת שהיה קיימת באיזשהו פרק ומקבלים ממנה רעיון לעלילה חדשה, ולפעמים, וזה רוב הפעמים, לא. הלוואי והיינו רואים כל מה שקורה בהמשך של כל פרק. היום במקרה התעסקתי עם הפרק Journey's End של TNG, שמציג את הכוכב של האינדיאנים. אחריו לא ממש שמענו עליהם. וממש חבל לדעתי. זה בלי סוף. וזה עוד בלי להזכיר דברים מגניבים שהיינו יכולים לראות אם לא היו מורידים דברים מהתסריט משיקולי תקציב או זמן מסך.

למעלה