פרק 7X05 Revisions - שרשרו!!!

kinspirit

New member
../images/Emo41.gif פרק 7X05 Revisions - שרשרו!!!

השבוע יש לנו שני פרקים לחגוג איתם... קדימה, תראו לנו את מה שיש לכם
את הדיון בפרק שהתנהל לאחר הקרנת הפרק באוניברסיטת ת"א ניתן למצוא כאן.

Echelon

New member
היי...!

קטן לאטלנטיס - פאלן הוא אות'וז'יאן כזה. שהבן שלו משחק בלהיות שפרד, ואז נאבד באטלנטיס. אני כמעט בטוח שזה השחקן הזה.

morashtty

New member
באמת תהיתי מאיפה הוא מוכר לי...

ובכן בדקתי את העניין ואכן מדובר באותו שחקן- כריסטופר היירדל שמשחק באטלנטיס את הולינג אבא של ג'ינטו. זה לא נחשב לספוילר נכון?

Chelnak

New member
ובכן...

פרק נחמד למדי, בסגנון הסטארגייטי הישן והטוב.
ובעניין שחקנים שמופיעים בתפקידים שונים - פיטר לקרוואה - האשראק מ-In The Line of Duty שיחק כאן את קנדריק. אגב, לפי השעה בה כתבת את ההודעות - לא צפית בהם שוב היום?

MajorGad

New member
אני כל הפרק חשבתי..

מאיפה השם "Peter Lecroix" מוכר לי!!!!!!!!! אכן פרק מהסגנון הישן של סטארגייט, מזכיר הרבה פרקים מהעונה הראשונהש-ס"ג-1 נאלצים להתערב באיזה סוגיה פנימית של תרבות אותה הם מגלים. פרק טוב, אני ממש אוהב פרקים כאלה.

kinspirit

New member
*כחכוך גרון*

תראי, בעיקרון אני תמיד מפרסמת את השרשור בתחילת הפרק, או לפחות משתדלת לעשות כך. לעולם לא ניתן לדעת מתי למישהו יתחשק לכתוב משהו, אולי אפילו בזמן הפרק... השבוע אכן לא ראיתי את הפרקים וזה מאחר וחזרתי מטיול בצפון עם מכת שמש קטנה, הייתי חייבת ללכת לישון על מנת להפטר מהמסמר שהיה תקוע בראשי

Chelnak

New member
החלמה מהירה!../images/Emo101.gif

גם לי יש שוב מסמרים בראש...

kanshoof

New member
לא אהבתי, ברשימת הפרקים

הגרועים של עונה 7 הוא במקום השני. במקום הראשון (
): הפרק שקרטר נכנסת לסרטים על הפרומיטיאוס פשוט לא אוהב פרקים איטיים ובלי אקשן...

Echelon

New member
דווקא

גם עלי הוא לא אחד מאהובים, אבל הוא פרק דווקא מעניין, ובצפיה שניה של הפרק, הוא אפילו יותר מעניין. חוץ מזה שבהתחלה יש בו קטע מסתורי כזה. הפרק שקרטר תקועה גם אותי שיגע. זה פרק הזוי *לגמרי*, אין לו שום מטרה כמעט, והתחושה הכללית זה כאילו שיש לי חום גבוה.

subatoi

New member
אני דווקא מאוד אהבתי.

פרק עם סיפור מקורי ומעניין. באמת מקורי. מיסתורי, רעיון מגניב של הכיפה שיש לה סוג של חיים משלה. 1. היה קטע נחמד כשהילד שאל את ג'ק (דווקא את ג'ק, מכל האנשים) אם הוא ביקר ביותר מעשרה כוכבים. יותר מעשרים? יותר משלושים? יותר מארבעים? יותר מחמישים? 2. וחוץ מזה, היה די מוזר שלא נאמר במפורש שהכיפה (או מה שזה לא יהיה ששולט בה) פשוט שלח אנשים החוצה, הקריב אותם למען טובת הכלל, כדי שיהיה מקום (וגם ארגן מחדש את כל הבתים, תוך כדי, אחלה רעיון). כלומר, זה היה ברור ,אבל זה משהו שהייתי מצפה שיאמר.

kanshoof

New member
הקטע הכי מצחיק בפרק

בנוסף למה שהזכרת (הילד שמזכיר פתאום את הנודניק מהפרסומת לקופ"ח...) זה בהתחלה שהם פוגשים אותו ומגלים את שמו, ג'ק מסנן: "הלו נוויל" בדיוק כמו סיינפלד שאומר "הלו ניומן...". ככל הנראה קטע לא מתוכנן וכנראה לא מכוון אבל אני נקרעתי...

Enderew

New member
פרק מעניין

רעיון מעניין, בין השאר הטפת מוסר ואזהרה לעתיד... משהו אחד לא היה לי ברור אבל: המחשב מתוכנת לשמר את התרבות שלהם ואת הקיום שלהם כתרבות לאורך כמה שיותר זמן. אז למה הוא תיכנת אותם נגד חברי SG1 ולא שיחק להם בזיכרון ככה שהם ירצו לעבור לכוכב אחד שבו התרבות שלהם תשרוד לאורך יותר זמן? וגם, איך החליפות נגד רעלים עברו מהבית הישן לבית ה"חדש"? ואיך לבנאדם שמעולם לא היה נשוי יש בן? זה לא היה נראה לו מוזר? כי המחשב שולט להם בזיכרון ולא בהיגיון...

הלדין

New member
מממ...

אני חושב שאפשר להבין בין השורות שהמחשב לא היה מוותר כל כך בקלות על המשימה שלו. אם אנשי הכיפה היו עוברים לכוכב אחר, הוא היה נעשה מיותר. ראינו שהמחשב יכול להפעיל בני אדם כמו מכונות. יכול להיות שהוא פשוט הקצה בני אדם למשימה הזו ומחק את הזכרונות שלהם ממנה מאוחר יותר. זה לגבי העניין עם החליפות. לגבי קנדריק ונווין, אני חושב שהמחשב ההוא אינטלגנטי מספיק כדי ליצור זכרון של האם מתה בעת לידתה. הוא רק צריך להוסיף מצבה אחת לבית הקברות ובכך סיים את העסק. כמובן מאליו, ייתכן שאלו חורים בעלילה...

kinspirit

New member
בדיוק כמו כל ארגון

בשלב מסויים הארגון מתחיל ללחום למען קיומו העצמי ולא למען האנשים שחברים בו.

subatoi

New member
אולי היה מוגדר לו שהוא צריך לשמור

על האנשים כשהם חיים בכיפה. אולי לא הגדירו לו אופציה אחרת שכוללת יציאה מהכיפה, ולכן הוא היה חייב לשמור על האנשים בתוך הכיפה, לא משנה המחיר, גם אם היא כושלת, גם אם הוא צריך להרוג אנשים בשביל זה.

[TNT]

New member
זה נראה לי הסבר טוב

תחשבו שהמחשב אומנן מאוד מתוחכם אבל אין לא ממש אינטיליגנציה. זה לא שהמחשב מעדיף לשמור על עצמו. בתיכנות שלו לא נכלל כלום בנוגע לגורמים חיצוניים

morashtty

New member
טוב בוא נראה

כפי שהם אמרו המחשב לא לקח בחשבון אפשרות של התערבות חיצונית , ולכן האפשרות לצאת מהבועה לא היתה כלולה באפשרויות שהמחשב "חשב" עליהן מבחינתו כל יציאה מהבועה היא מוות. בקשר לחליפות עלו לי שתי אפשרויות או שבאמת הם נשארו באותו מקום ורק הסביבה השתנתה ולכן הבית היה לכאורה במקום אחר האפשרות השניה היא שמישהו פשוט העביר אותם ואז המחשב השכיח ממנו את זה. בקשר לבעיה אם האיש הנשוי והילד אתה מתבלבל - האיש שהיה נשוי לאוואלה הוא פאלאן ולעומת זאת האבא של הילד(נווין) הוא קנדריק.

Oradea

New member
הצלחתי לראות קצת מהפרק...

מיד אחרי צאת שבת (זה היה כל כך כיף! התגעגעתי לזה). מאד אהבתי, וכמו שכמה אמרו פה... זה היה יכול להיות יפה מאד פרק מהעונות המוקדמות.

למעלה