פרק מספר 30

pomelit

New member
המטפל היודע והמסתיר

אני חושבת שההרגשה הזו משותפת להרבה מטופלים (אני בטח מרגישה את זה), כלומר התחושה שהמטפל יודע משהו עלי בלי שאני יודעת, ושהוא יכול להגיד לי אבל לא רוצה כי אני צריכה להגיע לזה לבד. אני לא בטוחה שזו הרגשה נכונה של מטופלים (עד כמה שאפשר לשפוט רגשות כנכונים), כלומר שזה באמת המקרה. מה שבטוח שבסדרה זה קורה המון פעמים (ודי מרגיז אותי בדרך כלל, כי זה מאוד שחצני בעיני). ראובן אומר לאיילה שהיא צריכה להבין לבד,ויש עוד דוגמאות שאני לא זוכרת. זה די נפוץ בתיאורים של פסיכולוגים בבידור (טלוויזיה וקולנוע). תחשבו על הסרט וויל האנטינג או אנשים פשוטים, בשניהם הפסיכולוג יודע משהו על המטופל, והוא מוביל את המטופל להבנה, וכשהמטופל מגיע לשם לבד זה רגע הפורקן והרבה פעמים גם ההיפוך בחייו של הגיבור. אז זה לא ממש אמין, אבל זה לא חדש

pomelit

New member
אני לא בטוחה שהיא צינית

לא אמפתית מספיק, כן. צינית לא

../images/Emo45.gif גם לי היו התחושות האלה של אנטי

מצד גילה אל ראובן... אבל היה לי מעניין...

shalva5

New member
גם אני התאכזבתי

למעשה ממש הפסקתי לצפות באמצע. אלוהים יהיה עדי שאני יותר ממעריץ את התסריטיאי אסף ציפור. התרומה שלו בחמישיה הקמרית והבבורגנים היא מהיפות שנעשו בתרבות הישראלית. אבל בצער ענק, אני חייב להודות שהחלק שלו בסידרה לא ממיס אותי.

מאפין18

New member
לגבי היעוץ הפסיכולוגי לסידרה

הפסיכולוגית שמייעצת לטיפול של ראובן ויעל זו אותה פסיכ' שמייעצת לטיפול את מיכאל ואורנה. ואני מסכימה שהטיפול היה מאוד לא מוצלח. גילה היתה הרבה יותר מדי מעורבת ולדעתי רק הוסיפה שמן למדורה.

Kuroi Tenshi

New member
אני דווקא נהניתי מזה.

הרעיון שהוצע של "לשבור את הקצב" כדי שראובן לא יהיה בשליטה קוסם לי, ובנוסף לזה, זה רובד נוסף לרגשות שליליים כלשהם שקיימים בין ראובן לגילה: ראובן הזכיר באחד הטיפולים המוקדמים מעין סכסוך שהיה בינו לבין גילה כשהוא היה פסיכולוג מתחיל, עד כמה שאני הבנתי אפילו ה-Protege שלה. היריבות ביניהם היא דווקא אחד הדברים היותר מעניינים לדעתי ביחסים של ראובן עם שאר הדמויות. מצד שני, יעל מתגוננת מול ראובן ומול גילה יחדיו כי היא מרגישה כאאוטסיידרית, שכן שני הפסיכולוגים מדברים בשפת המקצוע ומכירים מאז שראובן היה פסיכולוג מתחיל. היא מרגישה כאילו שניהם חוברים נגדה כדי להבריא את ראובן כביכול ולהוציא אותה כאשמה הגדולה בכל בעיותיו. גילה שיחקה בעיני מעין "אדון בובות": היא מדריכה את ראובן לחלק מהתפרצויות הזעם שלו, חולשה ברורה אצלו (לא תמיד, אבל בהחלט מולה). היא מנצלת את האאוטסיידריות של יעל לעולם הפסיכולוגי כדי לתמרן אותה אפילו יותר בקלות מאשר שהיא מתמרנת את ראובן. היציאה של ראובן בפרק האחרון היא שבירה של זה לדעתי, שכן הוא עדיין צריך להיות "מעל זה" בתור מי שהיה ה-protege שלה. המניע שלה הוא מה שלא ברור לי: אם היא מנסה לטפל בראובן באובייקטיביות אבל היריבות ביניהם מונעת זאת, אם היא מתנכלת לו בכוונה ומנסה לשבור אותו או שהיא מנסה להערים עליו קשיים *כדי* שיתגבר עליהם, ובכך לעשותו חזק יותר בהתמודדות מול הקשיים הללו.

אף אחד לא שם לב לעקיצה ליעל הדיה

שהשם נעמה מתאים לראובן, כי זה שם של סופרת, שם שסופרת היתה נותנת לדמות שלה... דברי יעל לגילה... חחח... נקרעתי מצחוק בקטע הזה...חחח...
לינוי

גKיה

New member
אם כבר זו עקיצה של אסף ציפורי!

הוא כתב את הפרק של יעל עם רובן אצל גליה.

גם אני קצת נאבדתי

אבל זה לא שתמיד הכל מובן ותמיד יש התרחשות. נראה לי דווקא די אמיתי הפרק של היום

למעלה