פינת ההודעה

gozala

New member
בקשר לחשבון בנק ../images/Emo127.gif

לבעלי יש חשבון בנק בשוויץ ובכלל לא בעיה לפתוח בשוויץ חשבון, יתרה מזאת הוא אולץ לפתוח את החשבון בשוויץ על מנת לקבל משכורת כעובד חוץ. (ואני לא מתכוונת ל"עובד חוץ בשוויץ") הוא אגב לא היחידי: כל הישראלים שעבדו באותה חברה נאלצו לעשות את זה כי כך היה נוח לאותה חברה. מחוץ לזה ששוויץ נשמעת לא סימפאטית מכל העולה כאן, אבל זה במאמר מוסגר: סתם הערה. אז משתמע אם כן שהם לא נותנים לזרים לרכוש שם דירות? ואם הם מלאים בזרים יש ככל הנראה חורים ברשת ההגנה שטוו לעצמם.

אני דברתי על לשכור. לרכוש אסור בחוק

לשכור צריך לעבור 7 מדורי גהנום. לרכוש צריך להיות אזרח. אין מספיק מדורים בגיהנום בשביל לתאר מה צריך לעשות בשביל להיות אזרח (שהות של שנים בלי אפילו דוח חניה..) לגבי חשבון בנק, אני מכירה רק את הניסיון שלי. כאשר עברתי לכאן היה לי חוזה עבודה ודירה אבל בלי רשיון ויזה לא הסכימו לפתוח לי חשבון (לא שאלו אותי בכלל על נכסים בארץ). יכול להיות שבנקים שונים המדיניות שונה או עבור חברות בכל... הם בטוח נהנים מהכסף... הם מלאים בזרים המון פליטים שבטוחים ששויץ היא ארץ האושר... המקום שאנחנו גרים בו הוא הכי רווי בזרים (40%..). מה שמשגע אצל השווצרים שאין יוצאים מן הכלל זה אומר שאף אחד לא יעקוף אותך בתור אבל אם יש לך מקרה חרום את יכולה להמשיך ולחכות... לא מומלץ אם לא חייבים.

קשה מאוד למצוא עבודה בשויץ

כמורה ללשון. יש די הרבה ישראלים והשוויצרים לא ממש מחפשים בנרות מורים לעברית. בהצלחה.

stardustit

New member
שאלה על שוויץ ומגורים לידע

כללי. האם מישהו בעל דרכון אירופאי של האיחוד יכול לעבוד ולגור בשוייץ ללא מגבלות? או שזה לא תופס כלל?

אז ככה

שוויץ אינה חלק מהאיחוד, אבל, יש לה קשרים טובים עם האיחוד. ויש לבעלי דרכון אירופאי תנאים מועדפים בשוויץ. זה עדיין לא קל לקבל אישור עבודה וכו' כמו בשאר אירופה, אבל יותר קל מלחסר דרכון אירופאי.

alexgrv

New member
get a lawyer

Hi,I have brother citizen but it did not helped me a lot.I was told by american embassy that it is can take several years.I think the best way is to find a good lawyer to handle it.I personaly won a lottery. Good luck.

טל ר

New member
שידורים חוזרים

דפנה - תודה רבה על ה-Heads Up - לא ראיתי, אבל בהחלט אצפה באחד מהשידורים החוזרים. נשמע מעניין מאוד. למעוניינים, להלן לו"ז מהאתר של MTV: Fri 02/28 12:00 PM Sat 03/01 4:00 AM Sun 03/02 2:00 AM Wed 03/05 8:30 PM Wed 03/05 11:00 PM Thu 03/06 2:00 PM Thu 03/06 2:30 PM Thu 03/06 10:00 PM Fri 03/07 1:00 PM Fri 03/07 12:30 AM Sun 03/09 8:00 PM Mon 03/10 12:00 PM Mon 03/10 9:00 PM Tue 03/11 12:00 PM Wed 03/12 12:00 PM Thu 03/13 12:00 PM Thu 03/13 10:00 PM טל.

stardustit

New member
אני!

פתאום גיליתי ששבוע הבא יש לנו חופש שבוע כי זה spring break. ואני נותרתי בלי אף תוכנית לרפואה...

zoti

New member
אני אני

אבל רק אתמול חזרתי מTAHOE אני מקווה להספיק עוד פעם אחת לפני שנגמרת העונה. סנובורד או סקי ?

joe2b

New member
מרסלה, מה עם סקוטלנד?

כמו שאמרו לנו תמיד, הבטחות צריך לקיים... ובאמת, נשמח (לפחות אני והתולעים נשמח) לעוד קצת אינפורמציה...

ליאתA2

New member
שוקולד פרה

פתאום (כנראה זה קשור לפסח) התחילו למכור שוקולד פרה ב"קרוגר". איזה כיף!

למעלה