פינת ההודעה

True Life on MTV

בוקר טוב. למי שלא מכיר, ל-MTV יש תכנית מצויינת בשם True Life. התכנית קיימת כבר כ-4 שנים ומביאה סיפורים בנושאים שונים כמו אמהות חד הוריות ואימוץ, ניתוחים פלסטיים, הפרעות אכילה, פוביות למינהן, בנים שיוצאים מהארון ומספרים להורים מול המצלמות וכ"ו הכל אמיתי. תמיד מרגש ותמיד עשוי טוב (לטעמי כמובן). אתמול הנושא היה I live in the Terror Zone המצלמות עקבו אחרי 6 צעירים. 3 ערבים ו-3 יהודים. הבחירה לדעתי היתה מאוד חכמה ומאוד מייצגת. חייל ביחידה מובחרת של הצנחנים, מתנחל שאמו נרצחה ע"י פלסטינאים(ויסלחו לי הימניים אם אפרת היא לא התנחלות) ובחורה בת 17(עם אנגלית מדהימה) שפעילה בארגון אחווה של יהודים וערבים. הפלסטינאים יוצגו ע"י סטודנטית בביר זית (בעלת דיעות קיצוניות יחסית), סטודנטית שחיה בעוצר 24 שעות ביממה ובחור נוצרי שלבסוף יורד מהארץ עם משפחתו. אני חייבת לציין שהתחלתי לראות את התכנית במצב רוח קרבי ישראלי טיפוסי והייתי בטוחה ש"ידפקו" אותנו אך ככל שהתכנית התקדמה ראיתי כמה שהיא מאוד מאוזנת וממש הרגשתי את הכאב של כל אחד ואחד מהם. רוב התכנית ישבתי עם דמעות בעיניים (טוב זה גם קצת קשור למצב הנפשי שלי בימים אילו
) ואין לי מלה רעה על ההפקה/עריכה. לדוגמא ג'וליה, ישראלית יהודייה ירושלמית שמאוד פרו-ערבית ומשתתפת בארועים מעורבים רבים, מציגה גם את הפחד שלה מנסיעה באוטובוס ומספרת על חברים שנפצעו בפיגוע (נראה כאילו MTV הגיעו לאירוע דקות ספורות לאחר הפיצוץ). אני מאוד ממליצה לבדוק מתי השידור החוזר (בדרך כלל יש יותר מאחד). מצרפת את הקישור ל- True Life

Shelbie

New member
flying to Israel

Hi, I was wondering if somebody knows how can I get a cheap ticket to Israel this summer.Is there a good travel agency somewhere? Maybe a website that I could turn to? Thanks a lot,

moli01

New member
עבודה באלסקה?

אני מבקש עזרה במידע לגבי עבודה באלסקה רצוי ממי שהיה שם .מידע לגבי שכר עבודה .תנאי עבודה.ומידע כללי על האפשרות למצוא עבודה אם בנסיעה עצמאית לאלסקה או דרך חברות כח-אדם שיש בארץ.תודה מראש!!!

DJNYC

New member
לוח - ארועים ../images/Emo149.gif

אני רוצה לספר לכם על לוח הארועים שנפתח במנגל. הרעיון הוא לרכז את כל הארועים אשר מתקיימים לישראלים ברחבי העולם על לוח ארועים משותף. אם אתם יודעים על ארוע שמתקיים באזורכם (כמו הופעה של אומן ישראלי, יציאה של סרט ישראלי בסינמטק מקומי וכו'), אני מזמין אתכם לפרסם את פרטי הארוע בלוח. הלוח שוחרר היום, ולכן אם יש בעיות/הערות/רעיונות אני אשמח לשמוע.
אגב, אם יש לכם יותר מידע על ארוע שכבר קיים, אתם יכולים להגיש את הארוע שנית, ואני אוסיף את המידע החדש. תודה על העזרה. דניאל

Europe1

New member
Please read this!

Hi My sister is american sitizen and now I want to move to live in the USA , does anyone know how I should do it? can this fact that I have a sister who is US sitizen help me in any way? I realy do not know? I have tried the lottery but it is rediculos. I realy need some valuble input. I am living in Europe now but wish to move to the USA. I have done lots of studies about the subject but do not have any practical example of someone moving to the US based on a brother or sister being a US sitizen. the questions are does it go? what is the procedure ? and how long time does it take? Regards Europe1

rave41

New member
אני מחפשת עבודה בשוויץ

אני מסיימת תואר ראשון בחינוך ואני מחפשת עבודה כמורה ללשון/עברית בשוויץ אשמח אם אמצע עבודה לפני שאני נוסעת

j19

New member
שאלה לגבי מוצרי חשמל אמריקאיים...

שלום לכולם, אנחנו מתכוונים בקרוב לחזור לארץ מארה"ב, ותוהים אם כדאי לקחת איתנו את מכשירי החשמל (מעבד מזון, מסך למחשב, מחשב, DVD וכו') - אני יודע שיש טרנספורמטורים שיעזרו לי, השאלה היא אם המכשיר יעבוד אותו הדבר? תודה!

m1321

New member
Any Israelis in Connecticut?

Hi my name is Mor Lankry, i'm 19 years old and i'm here as an "Israeli Emissary". I was sent here by the Jewish agancy for 10 months.... Do you know any Israelis who live in Connecticut? Mor.

okts

New member
שאלה חשובה

אני זוכרת שמישהו פה כתב פעם שאפשר לקנות מדבקות קטנות למקלדת עם אותיות בעברית. מאיפה אפשר? עברתי את כל הודעות הפורום (נו לא כולם....:)) ולא מצאתי את ההודעה ההיא....... יש מישהו שיכול לעזור? תודה מראש!

ראיתי את התוכנית.....

אומנם לא במלואה כי רק תוך כדי חיפוש תוכניות גילתי אותה. תוכנית מאוד מעניינת וערוכה בצורה יפה. הסרט הדוקיומנטרי המחיש לי שוב דבר אחד: עד כמה השליטה בצורת החיים של האזרח הפשוט (משני הצדדים) נתונה בידיים ובהחלטות של הפוליטיקאים אצלנו והדיקטטור אצלהם.......

Elite Tours

מתישהו גיליתי את הסוכנות הזו, שנמצאת איפהשהו באוהיו (ואני מקליפורניה). אין להם אינטרנט, והמספר שלהם הוא: 1800ELITE20 חלקם ישראלים ואז אפשר לדבר בעברית.

stardustit

New member
אחותך צריכה להגיש בקשה

לאיחוד משפחות. היא יכולה לעשות זאת רק אם היא גרה בארה"ב, לא רק אם היא אזרחית. התהליך עצמו עבור אחים הוא ארוך מאוד ועומד אם איני טועה על 12 שנים בממוצע. אבל אם אתם בכל זאת מעוניינים להתחיל בתהליך, בקרו באתר ה- INS, והורידו את הטפסים המתאימים שעל אחותך לשלוח למשרד ה-INS באיזור מגוריה. החל מהיום, אתר ה- INS הוא http://www.immigration.gov/graphics/index.htm

roy269

New member
צריך לבחון כל מקרה לגופו

קודם כל רצוי מאד מאד מאד להמנע מלעבוד עם שנאים במיוחד לא עבור מוצרים במטבח. עבור מוצרים גדולים - מקרר - זה מאד לא יעיל עבור מוצרים קטנים - מאד לא אסטתי בנוסף - חיבור של שנאי יגרום לך לבעיית בטיחות, הוא מבטל את הגנת ממסר הפחת.. לגבי מוצרי אלקטרוניקה כמו: מחשב, מסך מחשב - בדר"כ הם פועלים על תחום מתחים רחב הכולל גם את 110 וגם את 220 טלויזיה, DVD וכיו"ב - יש לשים לב לשיטת השידור השונה כאן מזו בארץ. טלויזיה תוכל לקנות מולטיסיסטם, שתעבוד כאן ובארץ. DVD תצטרך לקנות code free שיאפשר לך לראות גם את אלה הנמצאים בארץ (ה - DVD מקודדים לפי אזורים שונים בגלובוס) וגם הם בדר"כ כבר יהיו 220 - 110

ליאתA2

New member
מוצרי חשמל

מכשירים שצורכים הרבה חשמל (כגון טוסטר) לא עובדים טוב עם שנאים, זה גורם לקצרים וכו,...

roy269

New member
צריך לבחור את השנאי הנכון

ואז אין בעיות הספק של טוסטר הוא 600 עד 1000 ווט כלומר אם רוצים להשתמש בשנאי צריך שנאי עם הספק גדול שנאי כזה שוקל בערך 10 ק"ג אם השתמשת בשנאי קטן יותר לא פלא שנגרמו קצרים אבל דווקא לגבי טוסטרים ושאר מכשירים מהסוג הזה - כמו מגהץ או כל מכשיר שהם בסה"כ גוף חימום יש פתרון פשוט, ולא יקר

גם לאחי יש אחות

אזרחית אמריקאית (
Yeah, that would be me) והוא רוצה לעשות אותו הדבר. אתר שירותי ההגירה שסטארדסטית צרפה למעלה הוא מקום מצויין להתחיל בו; שם גם תמצא את מס הטלפון שלהם 18003755283 (פועל רק בתוך ארה"ב). השבוע שוחחתי עם נציגתם והיא אישרה שניתן לעשות איחוד משפחות לגבי אחים אבל שלהם יש עדיפות אחרונה ברשימה אחרי בני זוג ילדים והורים, ושזה אכן לוקח שנים. חשוב לדעת שהאשרות הנ"ל מחולקות לפי מכסה,וכשהיא נגמרת יש לחכות לשנה הבאה שמתחילה באוקטובר. לכן כדאי לפעול כמה שיותר קרוב לתאריך הזה. לא כדאי להגיע על ויזת תיר כי אורך השהיה נקבע עי פקיד ההגירה בשדה התעופה בעת ההגעה ויכול לנוע בין שבוע לכמה חודשים. בקיץ עוד נתנו חצי שנה, לא ידוע לי כמה נותנים היום. אז כעת אנו עובדים על ויזת סטודנט, מכיוון שהוא ממילא מעוניין ללמוד מתישהוא. אם למישהו יש טיפים בנושא (כולל מלגות) אשמח לשמוע. (וכן אני יודעת שנפתח פורופ חדש של לימודים בחו"ל,ננסה גם שם)

Guy K

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אני מתאפק (ולא מצליח יותר)

RAVE, יקרה, מורה לעברית, וללשון - "אני אשמח אם אמצע"..... כן, אני יודע שזו טעות הקלדה כי הע' מתחת לא', אבל תודי שזה קורע
בכל אופן כאן בפורום קשה לי להניח שתמצאי עבודה ממש, מה שכן הייתי ממליץ לך להיכנס לGOOGLE ולעשות חיפוש על "JEWISH CENTER SWITZERLAND". אני בטוח שיהיה לפחות אתר אחד של מרכז יהודי בשוויץ, ופנייה (טלפונית או בדואר רגיל) אליהם בטח תעזור לך! בהצלחה

אני לא בטוחה שאת יכולה להגיע לכאן

בלי עבודה. זרים כאן ממש לא רצויים ואת לא מקבלת ויזה בלי שמעסיק מבקש את הויזה עבורך. אלא עם זה ויזה סטודנט ואז את לא רשאית לעבוד.. בשוויץ הכל קשור להכל (קצת כמו 1984). אי אפשר להשכיר דירה בלי ויזה ובלי חוזה עבודה. וגם אז הדירה צריכה לעלות כ 1/3 ממה שאת מרוויחה. השכרה מנוהלת על ידי סוכניות ולא אנשים פרטיים והם מאד קפדניים. כדי לפתוח חשבון בנק את צריכה כתובת מגורים ואישור מהמשטרה שיש לך ויזה. אחרת לא ירקו לכיוון שלך.ובשביל כתובת את כמובן צריכה חשבון בנק... טלפון סלולרי לא ימכרו לך בלי ויזה! לשווצרים יש הרבה זרים והם לא ממש אוהבים אותם. את מקבלת יחס של תושב זמני מסוג ב. אני באמת מציעה שלא תגיעי בלי עבודה. האנשים האלה יודעים הכל הכל מאורגן ומסודר ולא כדי להיות בלתי חוקי כאן. דוגמא יום אחרי שנכנסתי לדירה קבלתי חבילה שנשלחה עבור כתובת אחרת בשוויץ. החבילה נדדה דרך שלוש כתובות עד שהגיע אליי. מיותר לציין שלא עשיתי עקוב אחרי. לשוויץ יש משטרת זרים וזה אומר דרשני!

למעלה