עוגת פרג

אתי כק

New member
../images/Emo41.gifעוגת פרג

המתכון הובא עלידי שולה 23 עוגת מעדן פרג / מתוך הספר "עוגות לכל עת" מאת: נירה שויאר (עמ' 41) עוגה נמוכה, אבל משובחת תבנית 26 *** לחמם את התנור לחום בינוני. 200 גר' מרגרינה רכה 1 כוס סוכר 4 חלמונים קורט מלח להכניס את החומרים לקערה גדולה. לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית. 1/3 כוס קמח 1 כפית גדושה אב' אפיה 1/3 כוס קורנפלור (עמילן-תירס) 1/2 1 כוסות פרג טחון 1/3 כוס חלב 1/3 כוס יין לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיפם לסירוגין עם הנוזלים אל התערובת, תוך בחישה. להמשיך לבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק. 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולקצת את הבצק לתבנית משומנת. לאפות בחום בינוני כ- 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות. זיגוג שוקולד 200 גב' שוקולד מריר - להמיס על אשר קטנה בסיר בישול קטן הנתון בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים. 50 גר' מרגרינה - להוסיף לשוקולד הנוזלי ולהמיס. לבחוש עד שמתקבל קרם חלק. לצקת את הזיגוג החם על העוגה או למרוח אותו במברשת אפיה. שינויים שלי: לתערובת המרגרינה הכנסתי רק 3/4 כוס סוכר ולא 1 כוס סוכר. במקום 1/3 כוס יין ו- 1/3 כוס חלב, הכנסתי 2/3 כוס חלב. (לא אוהבת יין בעוגה הזאת). זיגוג השוקולד הכנתי מ- 100 גר' שוקולד מריר + 30 גר' חמאה + כף חלב. וכמובן בסיר על אדים. אפיתי בתבנית 28 השינויים של שולההכנתי עם השיניים יצאה מעולה מומלצת ביותר

Rebeccan

New member
../images/Emo67.gif חולה על עוגות פרג

והמתכון כמעט בסדר מענין אם אפשר להכין עם שמן במקום המרגרינה

rivkaman

New member
רבקה מצרפת לך עוגת פרג עם שמן מדהימה ולא יבשה

עוגת פרג רטובה ונהדרת / ישראל פורום אורט אין אחד שאכל ולא התלהב. חומרים: 200גרם פרג טחון טרי! חייב להיות טרי ולא מהשקיות שמוכרים במקררי המרכולים. 1/2כוס קמח אוסם תופח 1.5כוסות סוכר 1כוס רסק תפוחי עץ 1כוס שמן 1/3בקבוקון תמצית וניל )אני יותר אוהב את המילה שנף( 1/3בקבוקון תמצית רום 5ביצים לציפוי: 150גרם שוקולד מריר 4כפות חלב 1/4חבילת חמאה אופצינלי1 חלמון. ההכנה בקערת מיקסר מערבלים את כל חומרי העוגה עם 5 החלמונים מ-5 הביצים עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן לוקחים קערה נקיה ויבשה ומקציפים את חמשת החלבונים. לקפל את הקצף בעדינות לתערובת, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 צלסיוס, ולאפות עד שקיסם יוצא יבש. הכנתהציפוי: ממיסים הכל בקערה ושופכים על העוגה. החלמון גורם לכך שהקרם יהיה מבריק ויפה. לצנן ולהגיש.

lala182

New member
רבקה אני עושה את עוגת הפרג-קוקוס של מלי

אני מחליפה את הקוקוס בשקדים טחונים (יו נואו כולסטרול...) ולא זכור לי אם המתכון המקורי זה מרגרינה אני בכל אופן שמה שמן... וזה רק 3 ביצים (ועוד בחושה אין עבודה בכלל...) והעוגה יוצאת מעולההההה הנה המתכון- הערות שלי בסוגריים עוגת פרג-קוקוס / מלי 3 ביצים / אפשר להקציף את החלבונים, לא חובה. (אני לא מקציפה... העצלנות...) כוס סוכר (אני שמה 3/4 כוס סוכר) 2/3 כוס שמן כוס מיץ תפוזים (אני שמה פריגת קפוא (שוב העצלנות...) כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל כוס פרג כוס קוקוס (אני שמה שקדים טחונים) זהו...מערבבים... שמתי בתבנית עגולה 26 (ואצלי מרובעת 27X30) ובערך חצי שעה.... אבקת סוכר למעלה...(ואני מוותרת...) שדרוג שלי- קוביות שוקולד מריר קצוצות (משהו כמו חצי חבילה...) משדרג לאללה...

Rebeccan

New member
יש חנויות שטוחנים פרג על המקום

לקנות ולשמור במקפיא עד השימוש או לטחון לבד בבית - במטחנת קפה

אוי אוי אוי מזל שאת לא לידי היתה

נשברת לי הדיאטה אוי אני מתה על פרג ומכירה את העוגה הזו היא טעימה בטרוף

rut2020

New member
ממליצה על העוגה הזו בחום

גם כאלה שאינם אוהבים פרג, אוהבים את העוגה הזו, אני מכינה אותה כבר שנים על גבי שנים וכל פעם קוצרת מחמאות..

MAGIG

New member
אתי - עוגה יפיפיה ונראית משובחת מאוד. לא

הבנתי מדוע את כותבת עוגה נמוכה, היא לא נראית נמוכה כלל וכלל (או שמא הייתה זו בדיחה ולא הבנתי???) מגי

למעלה