ס"ג1- 9X11 The Fourth HorsemanII

סלמאק

New member
דווקא מאוד אהבתי את הפרק.

פשוט פרק ענק. איך אהבתי את הקטע שהם שיתקו את הכהן! זה היה פשוט ענק! אשכרה אנטי פרויר פילד. הרג אותי הקטע שהוא אומר להם שהאוריי רואים הכל והם יעצרו בעדם, אז הם הסתכלו למעלה
. או שדניאל אמר שהוא לא מרגיש כלום, אבל טיפה צמא. (זה נחשב? -לא, לא נחשב)
קרוע. גראק יצא תותח בסוף, ממש בניגוד לציפיות. כל העונה הוא היה הדמות היותר שלילית, המעצבן, ובסוף יוצא שהוא מתעשת ומקריב את עצמו למען בני האדם. -היתה שם טעות הקלדה בתרגום של דבריו של גראק, כשהוא אמר לטיאלק שהוא לא מעוניין בשפיכות דמים, הם רשמו "שפיעות דמים". רואים? אפילו למקצוענים זה קורה, לא צריך לבוא אליי בטענות
קיווי, אורלין לא מת כמו שחשבת שיקרה. אז הוא לא מת סדרתי, (רק מתחזה סדרתי שמנצל נשים שאיבדו את אהוביהן
)

Nogmor

New member
../images/Emo45.gif ראסמי גארק יצא גבר. אהה. ג'אפה

כל העונה כווווול הקהל של הסדרה שונא אותו וחושב שהוא רוצה בכוח, אולי חלק בו כן , אבל כנראה שהיה בו חלק יותר גדול של ג'אפה שבאמת רוצה בטוב של שאר האחים שלו, וזה הוכח בפרק הזה... יפה.. וסוף סוף אנחנו מבינים באמת למה האוריי רוצים בכלל את הגלקסיה שלנו... מה שאני לא מבין אבל, למה הם מתכוונים ב"להרוס את הקדמונים" ? הרי הם התעלו, ואין בגלקסיה שלנו קדמונים שאפשר פיזית להרוס, אז.. איך בדיוק הם יכולים להרוס אותם בכך שהם מגיעים לגלקסיה שלנו? ואל תגידו לי שבכך שהם משתלטים על הגלקסיה שלנו הם גורמים לאנשים להפסיק להאמין בקדמונים, כי במילא אנשים בגלקסיה לא מאמינים בהם באותה רמה שלאוריי יש חסידים, והדמונים עדיין קיימים בתור יצורים שהתעלו.

ARIS BOCH

New member
אחרי שהאוריי ימירו את

כל הגלקסיה לדת שלהם, יהיו להם יותר אנשים לשאוב מהם כוח ואז הכוח שלהם יגדל במידה שתספיק כדי להרוס את הקדמונים, או שזה יאפשר להם להגיע לרמה גבוהה יותר של קיום ואז הם יוכלו להרוס את הקדמונים. (דניאל אמר פעם שיש עוד רמות יותר גבוהות מהרמה של הקדמונים). זו ההשערה שלי.

סלמאק

New member
דווקא יש לי תשובה לזה:

הכוונה שלך היא שאם הם התעלו, למה הם צריכים לעבור גלקסיות? אחרי הכל, יצורים שהתעלו נמצאים במישור קיום אחר, שאינו קפוף למרחקים גלקטיים. האוריי והקדמונים נמצאים בעצם באותו מקום. אני צודק? אם כן, יש לי תשובה: אף אחד לא אמר שהם הגיעו לגלקסיה הזו כדי להגיע אל הקדמונים ולהשמידם, אורלין אמר שהם הגיעו כדי להשמיד את הקדמונים. כלומר הם "הגיעו" (לא במובן של הגיעו פיזית, אלא הרחיקו לכת עד לגלקסיה הזאת עם הרצון שלהם לשעבד) לגלקסיה הזו כדי לשעבד יותר מאמינים, ע"י כך לצבור יותר כח, וכח זה אומר יותר יכולת להביס את הקדמונים.

subatoi

New member
הקטע עם גראק

באמת היה טוויסט מפתיע. חשבתי שהוא סתם ישים יד על מישהו וירפא את כולם.

מ א ג ר ט

New member
אבל לא הבנתי...

נכון אורלין בחר לחזור בצורת ילד כדי שהוא לא ישכח את המידע שלו? אז למה לו בכלל לחזור בצורת ילד *אנושי*? כאילו, הוא לא יכל לחזור בצורה שהייתה לו במקור, עם מוח שמכיל את כל הידע שלו...? ברור לי שזה ככה בשביל התפתחות העלילה, אבל לי זה לא נראה הגיוני... עוד מחשבות והגיגים מחר.

כי מוח צעיר זוכר יותר

ככל שאנחנו מתבגרים אנחנו מאבדים תאי מוח ולא נוצרים חדשים. ככל שהוא היה חוזר צעיר יותר, הוא היה זוכר יותר אבל יש גבול לכמה הוא יכול להיות צעיר.. הם הסבירו את זה בפרק הקודם אחרי שאורלין הופיע

ARIS BOCH

New member
נכון, אבל בפעם הקודמת

שהוא חזר לצורה אנושית (פרק 3 עונה 5) הוא חזר לצורה של אדם מבוגר ועדיין היה לו זכרון ואת המידע של הקדמונים, שבעזרתו הוא בנה סטארגייט מחלקים של טוסטר במרתף של קרטר, כך שיש כאן פשלה קטנה של הכותבים.

סלמאק

New member
לא ממש:

זה הוזכר בפרק הקודם. קרטר אמרה לו שהוא הכין סטארגייט מחלקים של טוסטר, אז איך הוא לא יכול לזכור מידע על וירוס מעפאן? הוא אענה לה שזה הרבה יותר מורכב מלזכור איך לבנות סטארגייט. בתגובה לצ'אקי: את מתכוונת שאם הוא היה חוזר בתור קדמון אסלי אז למוח שלו היתה יכולת יותר טובה לזכור מידע שכזה? לא בטוח. הסיבה שבגללה הוא שוכח את המידע לא נגרמת בגלל היכולת המוחית, היא נגרמת בגלל שלבישת צורת אנוש (או קדמון לצורך העניין) אמורה למחוק לגמרי את הזיכרון מחוויות ההתעלות. הוא לבש צורת "קדמון", לא אנוש, ועדיין לא הצליח לזכור את הכל בקשר לנגיף. מתוך ידיעה על כך מראש, הוא העדיף לקחת צורה של ילד, ככה המידע יישאר יותר זמן והוא ירוויח זמן יקר. את הזיכרון (שלא קשור להתעלות) הוא איבד בגלל הנסיונות להחזיק את המידע הזה יותר מדי זמן, דבר ששרף לו תאי זיכרון חיוניים.

ilovenewyork

New member
תשובה פשוטה מאוד

השחקן שגילם את אורלין בפעם הקושדמת לא היה זמין אבל קיבלנו את ריצ'ארד ברייט שמתגלה ככשרון עולה בקולוע

igreenwald

New member
על אורלין ועל כוהני אורי

הבנת מדבריך שריצ'רד ברייט שיחק את אורלין כנער: בן כמה בערך הוא היה כשהפיקו את הפרק? באילו סרטים או גדרות הוא השתתף? בני כמה בערך הקדמונים? לא חביבה המחשבה על קדמון בלבוש נער דמנטי בבית אבות של בני אדם שנראים זקנים ממנו אך אריכות ימיהם היא פחות מאחוז משלו? למה לכוהני אורי יש חיוורון מוות בפנים לפחות?

Nogmor

New member
אבל איזה חבל שאין להם פריורי משלהם,

הא? כאילו, חבל שגארק מת בסוף, איזה ענק אם אחרי שהוא היה מרפא הוא בסוף היה מצטרף לצד של כדור הארץ? כאילו, היה להם פריורי משלהם עכשיו, כזה. מישהו עם סופר כוחות שעוזר להם. חבל, אבל.. טוב נו... אה ובאמת אהבתי את הקטע שיחה של הכוהן עם דניאל ומיצ'ל, זה בערך סוג השיחה שהיית מצפה לשמוע בין אויב(כל גואולד קלאסי), דניאל וג'ק.

הלדין

New member
גארק לא היה מצטרף לטאורי

גארק, בניגוד לטיאלק, אינו רואה בטאורי (קרי האמריקנים) כבעלי ברית כל כך טובים כמו שטיאלק מציג אותם. במידה מסוימת, הוא ממלא את אותו תפקיד שמילא הולינג אצל האתוסים ביחסם לבני הארץ בניגוד לטיילה. הוא צודק במובנים מסוימים - הטאורי תובעים מעמד של בעלי ברית שווי ערך בשעה שהם הרבה פחות מפותחים מהג'אפה. ולגבי חשדנותו כלפי הטוקרה, הם עדיין גואולד וסביר להניח שיחס הג'אפה המשוחררים לגואולד הפך מאמונה עיוורת לשנאה עיוורת לא פחות. וכדרך אגב, יש דרך מאד פשוטה ליצור 'כהן' ואף לחצות את המרחק הקצר שבין צורת הקיום הזו לבין התעלות והיא דרך המכונה של אנוביס. אני מניח כי האמריקאים עדיין לומדים את הטכנולוגיה באיזור 51. אני מניח שמתישהוא נראה את תוצאות הניסויים האלה עם המכונה.

למעלה