ס"ג-1 - Prototype - 9X09

rocky7

New member
בכוונה כתבתי עם שגיאה

ויצאת יותר ילדותית ממה שתארתי לעצמי

neboris

New member
כמה תוספות+ניפטוק נצל"שי

1. בהמשך למה שענו לך על איך השער עושה את ה"עקוב אחריי", את מוזמנת להיזכר בפרק 14 מהעונה החמישית - "48 שעות". זה הפרק שבו טיאלק נתקע ב-Buffer של השער ובסוף הם הוציאו אותו משם (וגם הפרק הראשון שבו מופיע רודני מקיי). אפשר גם להניח שהנסיון העונה החמישית עזר לקרטר לטפל בבעיה של הפרק הנוכחי. 2. אמנם זה מעצבן כשבתרגום מקצרים את הטקסט המקורי, אבל אותי הרבה יותר מעצבן כשהתרגום פשוט הורס את המשמעות של הטקסט המקורי. כששידרו לפני כמה שבועות את הפרק הלפני אחרון של עונה 7 (The Lost City, Part 1) שמתי לב לשתי טעיות תרגום שמאוד מאוד הרגיזו אותי: - כשהצוות יושב אצל ג'ק בבית (לפני שמגיע המונד ומודיע להם על החלפתו בפיקוד בדר' וויר), ג'ק מנסה לשכנע אותם שיש הקבלה בין Mr. Burns מסימפסונס לגואולד. הוא אומר: "It's the perfect analogy. Burns as Goa'uld." ותרגמו את זה לעברית כ-"בוער כמו גואולד"!!! כנראה שהמתרגם לא ראה אף פעם את משפחת סימפסונס (שזה עוד נקודה לרעתו) ואין לו מושג על הסדרה האהובה של ג'ק אוניל (שמוזכרת בפרק הזה כמה וכמה פעמים). - בסוף הפרק, כשהמונד מגיע לשיחה עם הנשיא, הנשיא מדבר בטלפון עם קינסי על המידע שבראטק הביא. התרגום עצמו היה בסדר חוץ מהעובדה "הקטנה" שהחל מהמשפט השני הנשיא המתורגם פונה אל קינסי כאל אישה ("תקשיבי למה שיש לו לומר... ותחזרי אליי"). אז נכון שבאנגלית אין הבדל, אבל הייתי מצפה ממתרגם מקצועי לשים לב בדיוק לנקודות כאלה (ועוד כשהוא משנה את מין הדובר באותה סצנה ממשפט למשפט).

aשרון

New member
נו טובבבב קפצתי לבקר, אז אם אני

כבר פה, אז למה לא להשאיר הודעה, היה פרק נהדר . אני זוכר בתחילת הסדרה מאוד הציק לי הקטע שלא מבינים מה לעזעזאל קורה שם עד שתי דקות לקראת הסוף, עכשיו (עונה 9)העיניים קצת השתנו ואני מניח שהרבה יותר קשה להגיע עם חומרים שיהייה לנו קשה לפצח אותם או לנסות לנחש אותם, כנראה מריחים את הסוף....... הכי קרץ לי היום בפרק הקטע שבראודר הפעיל את התא של התרדמת ואז דניאל בא אליו ככה בהערה סופר אגרסיבית "היי בחור חדש" , כאילו זה שהוא חדש ויש לו עוד דברים ללמוד, בדיחה טובה לדעתי. אבל לא יכולתי להיפטר מהתחושה כאילו מעבירים לנו מסר מההפקה שבא לומר לנו - עוד קצת ונגמר לנו הסוס - מה דעתכם על זה? השעה 03:46 AM וזה כבר שעון חורף עכשיו, בררררררררר שרון.........

shelNom

New member
מגן רק מקדימה

היה פרק נחמד. אהבתי את הקטע שדניאל החסיד, המפייס והדיפלומטי קיבל שורה של: אני חושב שאין ברירה אילא להרוג אותו(או משהו בסגנון) כולם היו מופתעים כולל אני. גולת הכותרת של הפרק(ולעזאזל אם מישהו מגיב לי על זה כי הוא ראה פרקים קדימה) זה שהמגן של הגואולד-שיבוט(?) הזה עבד באמצעות הטלפטיה והוא התמקד רק בכיוון אחד. אם זוכרים רוב ההתקלויות עם הכוהנים אכן ירו עליהם מכיוון אחד ואילו מה שדניאל עשה כשהלך לזוית מצד שני וירה תוך כדי שמיטשל יורה מקדימה הציל את כולם (שוב פרק שבו הוא יוצא הגיבור. מצטער הוא לא יכול להיות ג'ק למרות שהוא פעל בצורה ג'קית לגמרי עם אינסטינקטים של לוחם) אני מת לראות כוהן של אוריי מת.

מ א ג ר ט

New member
יכול להיות

שהוא לא היה נורא מתורגל בלעצור כדורים בכל מיני זוויות- הרי הוא היה בתרדמת כמה זמן. הכוהנים כבר בכושר והם מסוגלים לעצור את הכדורים מכל הכיוונים

הלדין

New member
עד כמה שהבנתי את זה,

מיצ'ל מרוקן על קאלק מחסנית, קאלק חוסם את הקליעים ודניאל יורה עליו שכל תשומת לבו מרוכזת בקליעים של מיצ'ל. קאלק, כאמור, הוא בעל כישורים טלקינטיים. ה-"מגן" של הכהנים נראה יותר כמו שדה אנרגיה מאד חזק ולא כאילו הכהן מכוון את רצונו בטלקינזיס. מה שהם עשו עם קאלק לא יעבוד עם כהן אמיתי, לדעתי.

shelNom

New member
האפקט הוא אותו אפקט הכדורים מושהים

ואז נופלים מה שלא נראה כמו שדה כוח כי אז הם פשוט היו נופלים/מיורטים לכיוון אחר) מצד שני אני כנראה טועה.

סלמאק

New member
המגן הזה של הכוהנים

הוא באמת מגן, אבל מגן טלקינטי, לא שדה כח. מה שאומר שמה שלא תזרוק עליהם, מאיזה כיוון שלא יהיה, זה לא יחדור. דבר כזה דורש רמה מסויימת של ריכוז, קאלק עדיין לא הגיע ליכולת כזו. דניאל הצליח "להשחיל" לו ירייה בהיסח הדעת, מאחר והוא היה מרוכז בירי של מיטשל.

הלדין

New member
בערך מה שחשבתי

להוציא את העובדה שלא שמתי לב שהמגן של הכהנים נשען על יכולת הטלקינזיס שלהם.

נזכרתי במה שעוד הפריע לי בפרק

איך שקרטר חוזרת עם סג-5 הם מגלים בעצם שהשער חכם ועשה להם בעצם "עקוב אחריי". הם מסבירים ללנדרי והיא אומרת שהיא אולי תוכל לכתוב תוכנה שתעקוף את זה ותתן את קוד האישור שהשער ב 584 צריך כדי לאפשר להם לעבור... ואז, פוף! תמונה הבאה אנחנו רואים אותם עומדים לפני השער, שולחים MALP שעליו דגימה אורגנית כדי לבדוק אם התוכנה עובדת... הלו!!!! איפה שלב כתיבת התוכנה? משו? הרי לפני רגע נאמר שהיא "אולי, תוכל לכתוב תכונה סבירה.... ברור שזו קרטר והיא יכולה לעשות את זה, אבל היא כתבה בשנייה וזה גם עובד על הניסיוי הראשון? ממתי יש משו שעובד בניסוי הראשון? בכלל, הפרק הזה היה די מהיר, יש בו כמה קיצורי דרך, שינויים בעורות של אנשים (דניאל תומך בהרג? ממתי?) מוזר

Nogmor

New member
רגע, אם יש לך איזה כמה אלפי דולרים

ספר יושבים בצד, ניראה לי אפשר לבקש מהמפיקים שיתנו עוד איזה כמה ימים שבהם רואים באדיקות איך קרטר עובדת במעבדה על המחשבים וכותבת את התוכנה. אבל נראה לי שנשתעמם טיפה..

מ א ג ר ט

New member
לא צריך להסחף,

אבל באמת היה חסר קטע, אפילו פצפון, שרואים מישהו עובד על התוכנה, לא לפתור את זה בהינף יד.

ilovenewyork

New member
באמת לא צריך להיסחף

קארטר היא ראש בצוות מדענים של ה SGC היא לא ישבה וכתבה הכל שורה אחרי שורה היא פיקחה בדקה ואישרה חוץ מזה הסצינה באמת היתה גוזלת דקה או יותר אז לא חשבו שהיא באמת נחוצה , יכול להיות שהיא צולמה ואחחר כך נגנזה בעריכה . לשאלה האם דניאל הוא בעד הרג- קאילק הוא גאולד בעיקרו יש בו הרבה מאנוביס - וראינו שדניאל כבר ניסה להרוג את אנוביס - אז אין כאן משהו חדש . התוכנה של עקוב אחרי שולחת את מי שהגיע לכוכב ( מי שעשוי מחומר אורגני ) הלכת שבו היה קפוא קאילק לכוכב לכת אחר בעיקרון השער שולח לכתובת רנדומלית ( זה מה שנאמר ) ככה במקום הכתובת הרנדומלית במקרה שקאילק יברח ( וזה מה שיקרה ) החסם היעיל ביותר ( חוץ מגניבה של חללית למשל הפומיתיאוס ) בפני חזרה לכוכב הלכת ולמעבדה ועל ידי כך להשלמת התהליכים ל"התעלות" .

למעלה