ס"ג-1 - 9X18 - Arthur's Mantle

subatoi

New member
הכתובת המדוברת

ללא ספק תככב בשני הפרקים הבאים, לצד האזהרה של לנדרי שיום הדין של הכוהנים אמור להגיע תוך כמה ימים.

ayan2

New member
תודה subatoi ../images/Emo140.gif

הזכרת לי גם את העיניין עם מספר הימים והלו"ז של האוריי, שאחרי שלאנדרי סיפר עליו לא הוזכר יותר וזה באמת דורש המשך. אם כך יש למה לצפות ויש למה לחכות! תודה!

סלמאק

New member
או-קיי:

קודם- כל ראוי לציין ש"עין האלים" היא לא טכנולוגיה גואולדית. הכתובת הקדמונית על המתקן, מעידה על כך ש"עין האלים" נוצרה ע"י הקדמונים, אבל אני חושב שהטכנולוגיה היא טכנולוגיה אסגארדית במקור. ניתן לראות את אותה הטכנולוגיה בשימוש על כוכבים מוגני אסגארד שונים (סימריה וכו'), זו אותה העין ששיגרה את סם ודניאל ל"היכל של ת'ור", וראינו אותה על עוד כוכב, בפרק RED SKY, שם בני אותו כוכב סוגדים לאסגארד (לא זוכר את שמו) דרך ה'עין' הזו.

neboris

New member
שיגור

בעצם, כשאני חושב על זה, גבישי הבקרה של עין האלים לא נראים כמו גבישי הבקרה של גואולדים, קדמונים או אסגארדים. כך שלא ממש ברור מאיפה הטכנולוגיה הזאת. אז לסיכום יכולת ההעמדה של טכנולוגיות שיגור (בנחה שזה לא סתם טעות בהמשכיות של הכותבים): 1. טכנולוגיה אסגארדית כפי שהיא מותקנת בספינות מסוג דדלוס - מעמידה את משוגריה על הרגליים לא משנה באיזו תנוחה הם היו קודם. 2. טכנולוגיה גואולדית (בהנחה שטבעות שיגור הם טכנולוגיה גואולדית) - מעבירה את משוגריה כמו שהם. 3. טכנולוגיה קדמונית (אני נוטה להאמין שעין האלים היא כזו, וגם המשגרים באטלנטיס) - מעבירה את משוגריה כמו שהם. וכאן נשאלות שאלות לאנשים שיש להם זכרון צילומי וזוכרים את כל הפרקים בע"פ: האם ראינו כבר גבישי בקרה דומים? האם המשגרים באטלנטיס באמת משגרים בתנוחה המקורית או שאף פעם לא הראו לנו שיגורים שלא היו בעמידה? וכמובן, יכול להיות שאלה הן גרסות שונות של אותה טכנולוגיה.

kinspirit

New member
או במילים אחרות

מאחר וזה לא הירואי במיוחד שחברי SG1 יפלו על התחת ישר אחרי השיגור, בפרק הספציפי ההוא שיגרו אותם בעמידה

subatoi

New member
לא בדקתי במילון, אבל לפי ההקשר

זה המקביל ל"טריפל" בתארים בספורט

neboris

New member
trifecta

המלה לקוחה מתחום ההימורים (במקור ממרוצי סוסים) והיא חיבור של שתי מלים - tri = שלוש ו-perfecta. perfecta - ניחוש שני המקומות הראשונים של המירוץ בסדר הנכון ומכאן trifecta - זה ניחוש שלושת המקומות הראשונים במירוץ בסדר הנכון. המלה הזאת משמשת בין היתר כדי לסמן סדרה של שלושה מאורעות קשורים. למשל, אם מישהו זכה באמי, אוסקר וגראמי אז אפשר להגיד שהוא השיג a show-business trifecta. לשימושים יותר ספציפיים את המוזמן להסתכל בוויקי. מישהו זוכר איך עליזה תרגמה את זה?

kinspirit

New member
אז ככה

כמו שאמרו, פרק כיפי לצפות בו. גם עלילה מגניבה וגם צחוקים ורגעים חמודים. הכנה רגועה לשני הפרקים האחרונים לעונה. קצת התאכזבתי לראות אותם סוגרים את עניין הסודאן כל כך מהר, רק הכרנו אותם לפני כמה פרקים וכבר מחסלים את כולם ומנתקים אפשרות למגע עתידי איתם. ונראה לי שכבר עשינו את הדיון הזה בעבר אבל אני לא זוכרת לאיזה מסקנה הגענו (ואני מתעצלת ללכת לחפש את הדיון
) - למה לאנשי הסודאן יש זחלים בבטן שלהם אם הם היו אמורים להיות מנותקים מהגאולד במשך אלפי שנים? אהבתי מאוד את סם בפרק הזה - גם סם הישנה של פעם מבחינת דיבורי הטכנולוגיה שאף אחד לא מבין, וגם חוש ההומור הקליל שלה שהופיע לו אי שם בעונה השביעית (הסצינה שאני הכי אוהבת בפרק זה שהיא אומרת לדניאל שעכשיו שהוא באותה פאזה התרגום יהיה מהיר יותר ושניכם מחייכים חיוך מגוחך כזה אחד לשניה). ומסתבר שלכריסטופר ג'אדג' יש קעקוע של טבעת על אצבע הנישואין (ככה זה נראה לפחות), מוזר שהם לא הסתירו את זה עם איפור או משהו

הלדין

New member
פשיטות על עולמות גואולד

הסודאן אינם כל כך מבודדים - רק קשים לאיתור. ספינת גואולד יכלה בימיהם הטובים של הגואולד לגלות את מיקומם ולסיים את ימי חירותם. הם אמרו למיצ'ל בפרק הראשון איתם שהם השיגו את הזחלים מפשיטות על עולמות גואולד. אני חושב שהכותבים ידעו עוד בפרק הראשון עם הסודאן כי הם יהפכו לקורבנותיהם של האורי בעוד כמה פרקים.

subatoi

New member
לדעתי הסודאן

לא היו מיוחדים בכלל (למעט פטנט ההסוואה, שאני מקווה שהחבר'ה ישתמשו בו, אחרת זה יהיה דבילי), ולכן לא נורא שהם נעלמים. הייתי מעדיף ש"נהיה בקשר" עם גזעים יותר מעניינים. (גם באטלנטיס יש קטע כזה - העם של טיילה משעמם, הג'ניי משעממים, ודווקא הם חוזרים מפרק לפרק (בעונה 1, כמובן) ).

Nogmor

New member
אהבתי.

זהו, זה מה שיש לי להגיד על הפרק, אהבתי. רואים שיש תסריט מעניין, ושמשום מה התסריטאים החליטו להתנקל קצת לד"ר לי המסכן והחנוניני שלנו... ובאמת, מה, זהו, כאילו עוד שני פרקים נגמרת העונה? איזה מוזר.. לא הרגישו בזה בכלל..... כאילו *בום* סוף העונה, בלי שום הכנות וזה... טוב נו..

Nogmor

New member
אה כן, ו מישהו אחר גם חשב...

שאולי טיאלק לשניה אבל ממש לשניה רצה שמיצ'טל *כן* יהיה שם כשהוא הניף לכיוונו את הנשק?

מ א ג ר ט

New member
עכשיו ראיתי...

טוב, באיחור של שבוע ראיתי את הפרק על כוס קפה... בנקודות? 1.הפרק היה מאוד נחמד, היה קצת אקשן ומתח (למרות שידענו שהסוף יהיה טוב). 2. אני אוהבת פרקים שיש בהם גם מחקר של דניאל: תמיד יש שם איזה סיפור מעניין על קדמונים. גם המחקר של ד"ר לי היה חמוד, תמיד הוא מנסה ולא מצליח... 3. דברים שהפריעו לי: נכון שהנושא הזה כבר די טחון, אבל אם הם מעבירים את היד שלהם דרך כוס הם לא אמורים גם לעבור דרך קירות, ולא להצליח לרוץ (הליכה נובעת מחיכוך שנוצר בין הרגליים לרצפה...)? נכון שידברו על זה הרבה, אבל בכל זאת. 4. דברים שהפריעו לי II : למה סם ישר נתנה למיטשל לעבור בשער? נכון שהיה להם כבר ניסיון עם דניאל, אבל בכל זאת... כבר ראינו מקרים של זהירות יתר (נגיד בפרק באטלאנטיס עם הג'וק של ג'ון). 5. דברים שהפריעו לי III : איך טיל'ק לא היה מופתע, אפילו קצת, לראות את מיטשל? נכון שהם ידעו שזה כמו שקרה לדניאל, אבל טיל'ק הוא לא כזה גאון-טכנולוגית-קדמונים להבין מה הולך... 6. דברים שהפריעו לי IV : ד"ר לי יודע שסם נמצאת לידו בחדר עם המתקן. למה הוא לא שואל אותה לפני כל ניסיון לשנות את האלגוריתם? אם היא הייתה שם "באמת" הוא לא היה מעיז לנסות משהו בלי רשותה, אז זה שהיא במימד קיום אחר זה לא אומר שמותר לא הכל! 7. אוקי, אולי זה רק אני, אבל ברגע שהם הזכירו את העובדה ששני אנשי סודאן בלתי נראים רואים אחד את השני, הבנתי שזה מתקשר למתקן של סם ומיטשל. דרך אגב, זה מה שמוכיח שזו טכנולוןגיה מאותו הסוג- שניהם טכנולוגיה קדמונית...

סלמאק

New member
אז נתחיל...

3. טכנית, הם אמורים להיות בעלי יכולת לעבור דרך קירות, אם הם רוצים, כמו שהם יכולים להחזיק או לעבור מבעד למה שהם רוצים, הכל תלוי בתפיסה שלהם. כנראה שהם כ"כ "נעולים" על הידיעה שאי אפשר לעבור דרך קירות (אולי כי זו הדרך היחידה המוכרת להם כדי לעבור ממקום למקום בבסיס) עד שהם פשוט לא שקלו את האפשרות. לגבי הרצפה: כמו שאמרתי- בחירה שלהם. אם הם רצו, הם יכלו לעבור מקומה לקומה בלי להשתמש במעלית, אבל יכול להיות שגם זה *קצת* נוגד את התפיסה שלהם. 4. את מתכוונת שהמעבר עצמו בשער יכול היה להשפיע עליו בצורה כלשהי? לא נשמע לי הגיוני. החרק ההוא שנצמד לשפרד הגיב בצורות שונות לכל מיני חומרים וגלים, אז היה קשה לקחת את הסיכון של להעביר אותו בשער, אי אפשר לדעת מה הפירוק יכול לגרום לו לעשות לג'ון, אבל במקרה הזה מה כבר יכול להיות? זה לא שהם הגיבו בצורות שונות לכל מיני חומרים, הם רק היו בפאזה אחרת, מעבר בשער יעביר אותם בצד השני לאותה הפאזה. 5. הוא חשב בהתחלה שהוא בדמיון שלו, אז ניסה להתעלם ממנו. כשהוא הבין שזה אכן הוא, הוא כבר לא היה כ"כ מופתע (או יותר נכון, הוא היה מספיק לא מופתע כדי להצליח להסתיר את זה יפה). אבל ביננו? זה נראה לי עוד אחד מהמקרים שמראים לנו שהכותבים החזירו את טיאלק כמה שנים אחורה, לשתקן המופנם שהוא היה. 6. לא יודע... 7. נכון.

למעלה