ס"ג-1 - 9X18 - Arthur's Mantle

morashty

New member
אולי זה טיפה מוקדם

אבל המחשב שלי קרס ולפחות כדאי לנצל את ההזדמנות שיש לי מחשב (אצל השכנים)- זה אחד הפרקים האהובים עליי העונה- צחוקים,אקשן וגם התקמות בעלילה הכללית.המון רגעים נחמדים של הצוות שקצת היו חסרים העונה ,היה קצת באסה שהסודן ההוא הפך לכזה יצור (ועד שטיפלנו בו כל כך יפה) אבל בסה"כ אחלה פרק.. וכמה שאלות- איך לעזאזל מיטשל מספיק לקחת את הגביש ההוא תוך כדי שהוא חוטף מכות? שטיאל'ק מגלה את מיטשל הוא לא אמור להיות מופתע או לפחות להראות תגובה כלשהי? ולמה הם הזכירו את סבא של דניאל אבל לא דיברו בכלל על מה שקרה לו? וכמובן מה ד"ר לי עוד עושה בתפקיד אחרי כל הפאשלות האלה?

subatoi

New member
תשובות

1. כנראה שהוא ממש מוכשר ויש לו חוש מישוש מעולה
2. הוא כן. אבל מיטשל שואל אותו ואנחנו לא רואים את התשובה. אולי הוא הרגיש או משהו. בטח היתה לו תשובה טובה
3. זה היה רלוונטי לפרק? (אני לא זוכר, זה לא בציניות) 4. שאלה טובה. כנראה שהעיפו את קומבס (
) ופלג'ר בגלל הפאשלות שלהם, ונשאר רק לי...

סלמאק

New member
עונה גם לך וגם לסקובי על אותה השאלה

כן, ככה דניאל הבין מה קרה לסם ומיטשל. ד"ר לי אמר שהיו שרידים של קריאות מסויימות, ודניאל נזכר שאלה אותן קריאות שהגיעו מגולגולת הקריסטל שדמתה לזו שניקולס (סבא של דניאל) מצא בבליז, וגרמה לדניאל "לצאת מהפאזה". אלא שהפאזה שאליה הם עברו, היתה שונה מהפאזה שאליה הוא עבר, לכן הוא לא יכל לראות אותם כמו שסבא שלו יכל לראות אותו כשהוא חווה את אותה החוויה. בהקשר הזה היה האיזכור, ע"י סם וע"י דניאל.

subatoi

New member
נו?

את כל זה אמרו בפרק. אבל מה היה צריך להאמר חוצמזה, זה מה שהתכוונתי. כל זה נאמר בפרק, והבחור שאל למה לא דברו על מה שקרה לסבא שלו. היה עוד משהו רלוונטי?

סלמאק

New member
זה היה ההקשר היחיד

על פי אירוע, זה גם דניאל מצידו, וגם סם מצידה הצליחו להבין מה לעזאזל מתרחש כאן. מעבר לזה, אני לא מבין מה אתה שואל, למה היו צריכים לדבר על מה שקרה לסבא שלו?

morashty

New member
זה סתם עניין אותי

לדעת מה קרה לו (אם הוא חזר או גילה משהו) ,וציפיתי שהם יזרקו איזה משפט בנושא,אבל כנראה שזה ישאר לדמיון שלי (מי יודע אולי הוא עדיין שם אחרי שש שנים).

סלמאק

New member
נראה לי שדניאל פשוט שמח שהוא נפטר

ממנו
אתה צודק, זה באמת מוזר ששכחו אותו שם, לא הזכירו את זה בכלל מאז.

subatoi

New member
פרק טוב.

פרק טוב ומגניב, מכל הבחינות בערך. וגם קיבלנו הרבה רמזים למה שהולך לקרות בשני הפרקים שנותרו לסיום העונה. הרעיון של הפאזה האחרת לא חדש, אבל עשו אותו מגניב ובצרוה מקורית. גם הטוויסט שבו דניאל הצטרף לנעלמים היה נחמד ומפתיע קצת. היו צחוקים (כשמיטשל וקרטר כמעט הרביצו אחד בשני כדי לודא שהם מוצקים, כשהם מפנים דרך לדניאל שבא בריצה מיד כשנשמעת האזעקה ועוד), היה אקשן, היה נחמד. שאלה אחת קטנה - מה היה ה"עין האלים" הזה? היינו בעולם של הסודאן כבר פעמיים ומעולם לא ראינו משגר כזה, נכון? מאיפה זה צץ פתאום, ולמה לא הסבירו עליו כלום? ואני היחיד שהתצוגה הזו של המכשיר המיוחד הזכירה לו חנוכיה?

ARIS BOCH

New member
עין האלים

זה המכשיר ששיגר אותם מהשער לכפר של הסודאן. הכפר נמצא רחוק מאד מהשער (מטעמי בטיחות נראה לי לא זוכר) וצריך את "המשגר" הזה כדי להגיע מהשער לכפר ובחזרה. הכי הצחיק אותי איך שדניאל נכנס למעבדה והסתכל על הרצפה כאילו שהוא מחפש את קרטר ומיטשל
מסכן ד"ר לי יורדים עליו כל הזמן...

סלמאק

New member
ברור שהראו אותו

לא ממש הזכירו אותו בפרק עם אורלין-קיד והניסוי על כוהן האוריי, אבל בפרק שבו פגשנו בסודאן (עם מיטשל) זה הוזכר. ה'עין' הזו היא הדרך המעשית היחידה בין הכפר לסטארגייט, והמגבלה הזו היא מה שהצליח לשמור על הסודאן מבודדים למשך אלפי שנים.

subatoi

New member
אני זוכר את הרעיון הכללי

אבל לא את המתקן הזה. גם אחי לא. מוזר. אולי לוקי בדיוק חטף אותנו ביחד לכמה דקות באותו פרק

neboris

New member
כרגיל בנקודות

היה פרק טוב מאוד כך שיש לי רק הערות קטנות: 1. מי שהתלונן קודם, הנה קיבלתם פרק שבו לטיאלק יש שורות. 2. אם כבר מדברים על טיאלק - מפרק לפרק הוא הופך להיות יותר ויותר דומה רמבו - התנועות, הפוזות, הבגדים, כמות היריות וכמות הדיבורים. 3. זה כנראה כבר מסורת לעשות מחוות לסרטים (או סתם להזכיר אותם) - גם כאן הזכירו את "רוח רפאים" בצורה די אלגנטית והרשו לי לצטט את מיטשל - General, we need a Whoopi. 4. היה לנו פה לא מזמן דיון על היכולת המעניינת של טכנולוגיית שיגור אסגרדית שמעמדיה את כולם על הרגליים אפילו אם במקור הם ישבו. אז אם שמתם לב, השיגור של "עין האלים" שיגר את SG-12 בתנוחת don't mess with us, מה שיכול להצביע שהיכולת המדוברת אופיינית למשגר האסגרדי ולא לטכנולוגיה גואולדית (טבעות שיגור, עין האלים). 5. סודן הזומבי די הזכיר לי את Resident Evil. 6. הייתה לי הרגשה שהתפקיד של סם היה הכי מעניין והיא גם ביצעה אותו היטב. 7. ציטוט מעולה נוסף של מיטשל (הוא מקבל הרבה שורות טובות): That was alternate reality. This is alternate dimension. Hell, all I need is a good time-travel adventure, and I've scored the SG-1 trifecta.

ayan2

New member
נותרו רק עוד שני פרקים לסיום העונה?

אם הפרקים ימשיכו להיות כאלה טובים, זה לא יעזור לנו "לחיות" בלי סטארגייט (כמו שנכתב בשרשור קודם...)
זה פרק שהתחיל טוב, המשיך טוב ונגמר טוב. הכמעט מכות בין קארטר למיטשל היו מצחיקות מאוד ועוד יותר הייתה מצחיקה העובדה שזה פחות או יותר הדבר הראשון שהיא ודניאל עשו לאחר שהם חזרו למימד הרגיל שלהם...
מה שנראה לי בהתחלה כמו שתי עלילות נפרדות - מעניינות אומנם - אך לא קשורות, מצאו דרך נאה ומוצדקת להתחבר. טיאלק אכן מטפח לעצמו תדמית של רמבו לא קטן...מיטשל עושה דברים מרחיקי לכת למען אנשי ציוותו שבמצוקה, וקארטר ודניאל עובדים עם המח שלהם בצורה נפלאה בשיתוף פעולה מקסים. ורק דבר אחד קטן (?) נשאר לי פתוח. כשדניאל הצטרף למימד של קארטר ושניהם עברו על הכתוב ב"חנוכיה"
, הם קראו מידע חשוב מאוד על נשק נגד האוריי, לא? הם נתקלו שם נדמה לי בכתובת למקום שבו נמצא הנשק, לא? זה לא חשוב מאוד מכדי להניח לזה לגמרי אחר כך, או לא להתייחס לעובדה שהמדען "הגאון" הפריע להם להמשיך לקרוא את מה שכתוב? מה, לא? או שלא הבנתי שומדבר...
מה, ברצינות? רק עוד שני פרקים?

למעלה