ס"ג-1 - 9X13 - Ripple Effect

kinspirit

New member
ארור הפנאי פלוס

שכתב שיש השבוע פרק אחר ולכן נפלתי רק על הרבע האחרון של הפרק ולא ראיתי אותו שוב מההתחלה

סלמאק

New member
זה כזו בעיה?

מה הבעיה להכניס דיסק ל-DVD? חשבתי שכבר יש לך את המארז של העונה...

kinspirit

New member
ברור שיש

אבל למי יש זמן
ככה מנצלים את העובדה שזה בדיוק בטלויזיה ומתיישבים לראות. להכניס את זה למכשיר זה דורש תכנון יותר מדי מסיבי

neboris

New member
ענק, מעולה, מצויין, מדהים, וואו...

זאת הייתה ההרגשה שלי אחרי שסיימתי לראות את הפרק הזה. במיוחד אחרי המעידה שבפרק הקודם (כמו שהגדיר אותו סקובי - פרק סתם). או כמו שאמא שלי העירה לי על הקולות המוזרים שעשיתי במהלך צפיית הפרק - "בוריס, תפסיק להתלהב כמו ילד קטן". אז נכון שהרעיון לא הכי מקורי (קצת הזכיר לי את Sliders ואת אחד הפרקים האחרונים של סטארטרק TNG), אז נכון שהטוויסטים היו לפעמים צפויים, אז נכון שלא הסבירו את כל מה שקרה, אז נכון שהיו קצת ספויילרים לעונה שניה של אטלנטיס, אבל זה היה פרק עם עלילה טובה ומפתיעה, משחק מצויין, אפקטים מדהימים (אז מה אם עשו את זה כבר במטריקס), הרבה קרטריות, הרבה דניאלים, הרבה טיאלקים, הרבה מיטשלים, דר' פרייז'ר אחת
(וגם מרטוף ואסגרד). בקיצור, אהבתי מאוד. מבחינתי, הפרק הכי טוב העונה ואחד הפרקים הטובים בסדרה כולה (בהחלט מועמד ראוי להקרנה באחד מערבי סטארגייט הרבים שצפויים לנו בעתיד
).

subatoi

New member
ראשית, תגיד לאמא שלך:

"היי, איט'ס וואט איי דו"
שנית, מה עשו כבר במטריקס? ושלישית - בהחלט פרק לערב הבא של ס"ג (הבא הבא, נו, אל תתחכמו
)
.

סלמאק

New member
אני צריך להזכיר לך את הסוכן סמית'?

ממאטריקס רילוודד ורבולושנס... קשה לשכוח איך הוא שיכפל את עצמו כמו המשכפלים. (עם היד והכל...)

סלמאק

New member
איזה פרק פצצה!!!

חייב לענות לסקובי: כנראה שאני ארור... לא ידעתי שזה הפרק שישודר, עד שראיתי אותו. אבל ברגע שראיתי שזה הפרק, איך התבאסתי שלא הודעתי מראש שזה פרק חשוב. פרק מעולה למעריצים. דרך אגב, על איזה אסיר דיברת? קודם כל, הכי חשוב: דקה דומיה לזכר ג'נט
. כמה התגעגענו... דבר שני, סוגיה שאף אחד לא העלה כאן: הצוות הראשון שהגיע (אלה שגרמו לכל זה), עשו זאת כדי לקחת את ה- ZPM מאטלנטיס, ששימש למטרה שולית (לעומת שלהם ששימש להגנה על כדה"א), לאחר ששלהם נחלש. נשאלת השאלה איך הם ידעו לאיזה יקום להגיע? או בכלל, איך הם ידעו שיש יקום כזה? (שבו קיים ZPM מלא שנמצא באטלנטיס ומשמש למטרה שולית). ובכלל 2, איך הם שלטו לאיזה יקום הם מגיעים? בקיצור, תיקון טעות: שלוש סוגיות...

הלדין

New member
זה לא היקום הראשון שהם מבקרים בו?

מלבד זאת, הדרך בה הם הסיטו את חור התולעת מעידה שיש להם גישה לטכנולוגיות מסוימות שאין לפיקוד השער ביקום שלנו. בסך הכל, פיקוד השער היה צריך להשאיל מהאסגארד את הטכנולוגיה שאפשרה את היפוך אפקט האדווה. יש להניח גם שהם עשו מעשה דומה של נדיבות בעולמם וגילו שהם צריכים את הינ"א דחוף בגלקסיה שלהם. קפטן מיצ'ל החלופי התלונן על האיטיות של ה-"פגסוס".

סלמאק

New member
כמה דברים/תיקונים:

-קולונל מיטשל, לא קפטן. -האיטיות של ה"פרומית'יאוס", לא פגסוס. (פגסוס זו הגלקסיה בה נמצאת אטלנטיס) -ההסבר די משכנע, אבל עדיין לא מסביר איך הם ידעו על קיומו של יקום שבו ניתן לקחת ZPM. מן הסתם, אם שלהם נחלש, אז למה שאצל אחרים הוא לא ייחלש גם כן? וזה גם לא מסביר איך הם ידעו שדווקא ביקום הזה יש את מה שהם מחפשים. אז סבבה, הם יכולים לשלוט ב'לאיזה יקום להגיע', אבל איך הם יודעים לאיזה להגיע?

shelNom

New member
עשה ליקום אחר מה שיקום אחר עשה לך

אכן פרק מעורר תהיות, תודה סלמאק על זה שעודדת את המוח שלי לחשוב קצת. לא הבנתי את הספוילר של אטלנטיס ואני מקוה לשכוח אותו(אין סיכוי) עד לשידור של העונה השניה. כמה תהיות מענינות: 1. מכיוון שיש כמות גדולה של יקומים מקבילים האם לא יתכן שהם למדו את הטריק הזה מצוות סג 1 אחר שעשה את זה להם מתישהו בעבר שלהם? והם ניצלו את הידע לטובתם להמשיך כמיטב המסורת? נשמע מצחיק לא?! ההסבר היותר ברור אומר שסם הגתה את הרעיון 2. האם הם היו כאלה רעים בשביל להרוס כל כך הרבה יקומים? הסבר נעים אומר שאחרי שהם יקחו את הZPNM הם יספרו איך להחזיר את שאר הצוותים ל.SGC 3. אני חושב שכל היקומים שהשתתפו בפרק פוצצו את הגשר-על הראשון של האוריי (כאשר חלקם לא הצליחו להרוס את השני) מה שגם מסביר את עובדת העדרותה של ואלה המגניבה. המחנה המשותף הזה ביחד עם חור שחור גרם לחיבור ביניהם. 4. וסופסוף משהו שמתקשר גם לשאלות של סלמאק... איך הם בחרו את היקום של הסדרה? אולי יש המון יקומים שסובבים סביב יקום וקו-זמן אחד כאשר מה שקורה ביקום הזה(וקו הזמן הזה) משפיע על כולם(כל שאר היקומים המקבילים) בהרמוניות גבוהה מאוד. זהו קו הזמן של הסדרה. מכיוון שבוצע כאן תרגיל מסובך שקישר בין יקומים רבים הארוע חייב להתרחש ביקום הראשוני(להלן היקום של הסדרה) כי קרע בין כל כך הרבה יקומים חייב להשפיע עליו. 5. אם כך לפי 4 הם יודעים שהם מגיעים ליקום הראשוני ולא לסתם יקום אחר ומכיוון שהוא מעין חציון המשקף את המצב שקורה במקביל גם ביקומים אחרים מצבו סביר להניח יהיה יותר טוב מהיקום שבמצב ללא דאקרה ועולמות רבים(סג1 השחור) ואם לא אז לפחות הם ניסו משהו כנגד כל הסיכוים(כמו סג1) מה שמוזר שלמשימת התאבדות בדר"כ בוחרים את אוניל... מה קרה, מישהו צריך לשמור על התינוק?!

סלמאק

New member
../images/Emo58.gif מעליי (בהערה 3)כמה תגובות:

היית צריך לסמן
על הערה 3, יש בה ספוילר לסוף העונה. כל השאר בסדר, אפשר לקרוא. (על לא דבר. אני רק מחכה לעודד גם את המוח שלי לחשוב, זה לא קרה הרבה זמן.) 2. הם פשוט לא ידעו שהם הולכים לגרום לכזה אפקט אדווה. מי יכול לחזות תרחיש כזה? 3. נכון. הסבר הגיוני לשאלה למה ואלה לא שם. 4. לא נשמע לי הגיוני. למה שיהיה יקום כזה? ולמה שהם יגיעו דווקא אליו? ועוד למה (אני מרגיש כמו בספארי
): למה שדווקא ביקום "ראשוני" שכזה (בהנחה שיש כזה דבר) יהיה ZPM שימושי? ואם כבר לקחת ZPM שמושי, אז למה לא ללכת ליקום רחוק לגמרי, שבו מעולם לא מצאו את ה- ZPM בגיזה, ולקחת אותו משם? 5. לא הבנתי... עכשיו, שהזכרת את דקארה, הבאת לי תהיה נוספת: (אני לא מאמין איך לא חשבתי עליה עד עכשיו): המתקן בדקארה, זוכרים? מתקן רב-עוצמה, מסוגל להשמיד את החיים מעל פני הגלקסיה, משהו שכמותו לא ראינו... על מה לעזאזל הוא פועל, על סוללה 9 וולט? מישהו העלה על הדעת שאולי אמור להות בו ZPM? מה הבעיה להעלים את ה- ZPM מהמקדש הזה, ולהשתמש בו? הם יכלו לעשות את זה גם מלכתחילה עם אטלנטיס. במשך עונה שלמה הם חיפשו ZPM יעיל... לא הגיוני שמתקן רב-עוצמה שכזה לא יופעל ע"י ZPM, בעוד שמתקן כמו כיסא-שליטה לא יוכל לפעול אחרת. אני לא מדבר על כל אטלנטיס, כולה כיסא.

shelNom

New member
גרר, אין לי אפילו דודות

לגבי 3 אני חושב שאחד הצוותים אמר את זה כבר אבל לא ניכנס לדיון על זה בהודעה הזאת כי אני לא רוצה סימן של ספוילר בכותרת. לגבי 2, סם יכולה ביחוד עם 1 אי פעם קרא בעבר
(מישהו עוקב עם כל המספרים האלו?!?!) לגבי ההתיחסות שלך ל4 אני חושב שלא חובה שיהיה יקום שכזה אבל מבחינת הרמוניה אנחנו כבר יודעים שיקומים יכולים להשפיע בצורה ישירה(המראה והפרק הנוכחי) וריבוי צירופי המקרים(נתחיל מהכי קטן כמו הרכבי צוותים כמעט זהים לגמרי) מוביל לכך שיש יקומים שהקשר ביניהם הוא קרוב מאוד ואם ההתנהלות שלהם היא במקביל ולאורך זמן כזה ארוך עדיין שומרת על גורל דומה אז כנראה שיש להם השפעה עקיפה אחד על השני(איזון הדדי) או שיקום אחד גורר שינוים משמעותיים בגורלות של היקומים האחרים. כל הכוכבים שמהם הגיעו הצוותים היו בזוית שונה לחור השחור ולכדור הארץ אולי הצוות השחור בחר את הכוכב שהוא בקו הישר ביותר לכדור הארץ מתוך תאוריה שזה יבחר להם את היקום שהכי במצב סביר מכולם כמו התפצלות של אור במראה. בקיצור זאת ההוכחה היחידה שאני יכול לחשוב עליה כרגע. לגבי דקארה זאת שאלה טובה, אני צריך לקרוא שוב את התסריט של הפרק הזה.

ARIS BOCH

New member
עד כמה שידוע לי

יקומים שונים לא יכולים להשפיע אחד על השני (אלא אם כן יש ביניהם גשר ומישהו עבר דרכו). לפי מה שהצוות "השחור" עשה זה נראה שהם ידעו מראש מה המצב ביקום שלנו, והם ידעו אותו במדויק, הם ידעו גם מה להגיד ללנדרי בתדריך כדי לעורר תשומת לב, בקיצור הם ידעו לאן הם הולכים. איך הם ידעו? כמה אפשרויות: 1. היתה להם מראה קוונטית ובעזרתה הם בדקו מה המצב בכל מיני יקומים עד שמצאו את היקום המתאים. 2. היתה להם איזו טכנולוגיה אחרת שלא הראו לנו אותה שמאפשרת מעבר בין יקומים. 3. התסריטאים החליטו שהם יודעים אז תפסיקו לשאול שאלות!!

סלמאק

New member
אני בעד 3...

נשמע לי הכי הגיוני. 1 בטוח לא. כי אם היתה להם מראת קוונטים, הם היו צריכים לעבור יקום יקום כדי לחקור אותו, ואז כדי לדעת שכאן זה היקום המתאים, האזעקה העצבנית באזור 51 היתה אמורה לפעול, צוות ביטחון היה מסתער על המראה בתוך 2.36 שנית והאיזור היה עובר לכוננות עליונה.

ARIS BOCH

New member
סוללה 9 וולט ../images/Emo6.gif הרגת אותי

וברצינות, באמת מעניין מה מקור הכוח שלו. זה לא מופיע בשום מקום.

מ א ג ר ט

New member
יקום ראשוני?

אני לא חושבת שהיקום שאנחנו עוקבים אחריו בסדרה הוא "המקורי" או "הראשוני", אלא פשוט אחד מיני רבים. כמובן שהסדרה מתמקדת בצוות של הסדרה ולכן הכל מתרחש ביקום שלנו, אבל זה נכון להרבה דברים בסדרה- אין בדרך כלל דברים מעניינים קורים לצוות הראשון? כי הסדרה עליהם, כמובן.

למעלה