סרבנות

מספר דברים

(למרות שסביר להניח שרוב הדברים שיכתבו פה יהיו אף יותר עמומים מהרגיל כיוון שאני עם רגל אחת במיטה) הכינוי, שיבו אנד קורפס- (נאמר לי שכך צריך לבטא זאת) גוף ושיער בצרפתית והולנדית. למה? כי היה לי את זה על איזה שמפו שלקחתי ממלון בהולנד וזה נשמע לי מצחיק. זה דבק בי מאז (משהו כמו שנה) זה גם הניק באייסיקיו. עכשיו לתכל'ס- שוב. אני לא מתכוונת להיות פאסיבית. רק בגלל שאני לא רואה סוף לחרא הזה לא אומר שאני לא פועלת לשנות אותו בדרכים שלי (תקרא להן עקיפות, בסדר). אבל כבר קשקשתי על מהות החיים המעוותת שלי בהודעה הראשונה. ושוב- אתה רואה את החיילים המתים כאנשים שהקריבו את חייהם למענינו. אני רואה אותם כקורבנות שגבתה המדינה בשביל שנוכל לחיות ככה. תראה אותנו. איזה מצב נוראי. ברגע שהסיבה שלך לשרת בצבא היא למלא את החוב שלך לחיילים שמתו בשבילך אתה בעצם נותן לחיילים שיבואו אחריך סיבה להלחם, וכן הלאה וכן הלאה. אין למצב הזה סוף... אני לא מתכחשת לעובדה שסיכול ממוקד מונע פיגוע. אבל זה לטווח הקצר, לטווה הארוך הוא רק מהווה תשתית לפיגוע הבא וכן הלאה. כך גם כל הפעולות הצבאיות האלימות. יש להן השפעה לטווח הקצר (ולכן ניתן לטעון שהן "מועילות" ו"תורמות") אך לטווח הרחוק הן רק מחמירות את המצב. אני יודעת שהסרבנות אינה הדרך האידאלית, ותאמין לי שהייתי מתגייסת אם הייתי חושבת שהייתי תורמת למישהו. אבל אני לא חושבת ש"לתרום למדינה" זה מספיק. מהי המדינה? יש אנשים שרואים אותה כישות נשגבת, אני רואה אותה כחתיכת אדמה. ואם העולם היה מקום מושלם לא היו מדינות. אבל לצערי זה לא כך. לצערי העולם לא מתנהל לפי התקוות האוטופיות שלי. הנקודה היא, שאם הייתי מתגייסת הייתי הופכת לעוד בורג בצבא הירוק זית. הייתי חלק ממכונה משומנת היטב, בו לי, כיחידה, הייתה משמעות מיזערית ביותר, וניתן היה בנקל להחליפי. לא בכדי אין חיילים עם שמות שמתו, רק חיילים עם דרגות. אני לא אומרת "אני לא מתגייסת לצבא כי לא יתייחסו אלי.. וואה וואה." אני רק אומרת שלהתגייס לצבא כדי לשנות אותו מבפנים- זה פשוט לא אפשרי. צר לי לראות שאינך מסוגל לקבל ביקורת ממישהי שאינה מתכוונת לשרת בצבא. אבל אין לי מה לעשות בנידון. דעתך בנושא מגובשת, וגם שלי (עד כמה שניתן לגבש דיעה בגיל 18. אני עדיין ילדה). ואנחנו די חוזרים על עצמינו פה, אני לפחות שבת שלום. הלכתי לישון.

אלברט G

New member
חבל ../images/Emo18.gif

חבל לי לראות חבר'ה צעירים שבמקום לקום, לשנות ולתקן - הם מתחבאים בטענה שאין להם כוח לגרום לשינויים. גם בורג קטן הוא מרכיב חיוני במכלול השלם!
אולם איש איש באמונתו יחיה. אך מי שיחיה טוב יותר הוא ... שלום טובה וברכה חן חסד ורחמים עלינו ועל כל בית ישראל

שוב תשובות אל תוך הלילה

לא אמרתי שאין לי כוח לשנות!! אני מתיעה שתחזור ותקרא את ההודעה הראשונה בנושא שפירטה את השקפת העולם העקומה שלי. ושוב- סרבנות אינה פאסיביות. אני לא משתמטת כדי לשבת ולא לשנות כלום. אני הולכת להפגנות, סמינרים ופעולות של עמותות אלטרנטיביות, מה שנקרא לרוב- אקטיביזם. לדעתי הפאסיבם האמיתי טמון בגיוס לשורות צה"ל והפיכה ליצור הכפוף לפקודות מפקדיו, ומפקדי מפקדיו, ומפקדי מפקדי מפקדיו ואין לו חשיבה עצמאית בכל. אני דווקא חושבת ששינוי לא יכול לצאת מהצבא דווקא בגלל מהותו- מוסד אשר כל עצמתו במספריו, וליחיד אין משמעות. אין שם. רק דרגות וכומתות ושכולם יראו טוב ביחד במדי א' שלהם עם החולצה בתוך המכנס. ואני חוזרת על מה שנאמר בהודעה הראשונה לשם הדגשה: ישנם 3 מצבי קיום. המצב הנוכחי, המצב האוטופי ומצב הביניים- מצב הפעולה (פעולה למען השינוי ממצב א' למצב ג'). לדעתי עדיף ליהות במצב פעולה ולפעול למען האוטופיה, על אף שאינה אפשרית מאשר לשבת במצב א' בתסכול. אני מקווה שהכל ברור יותר עכשיו.

albert G

New member
../images/Emo132.gifאכן חוסר ההסכמה רב

ההגדרות של אקטיביזם הן שונות לפי דעותינו. דרך אגב את צודקת שהצבא הוא גוף היררכי בו ככל שדרגתך נמוכה יכולת ההשפעה נמוכה גם היא ולכן שמורה לך האפשרות להתקדם בדרגות (אם את/ה רוצה) ולהשפיע יותר מתוך הצבא! שיהיה לנו בהצלחה!!!!
ושוב חבל לפי דעתי...

faith2

New member
המצב במדינה על הפנים...

לעומת מדינות רבות בעולם. תראה את אירופה? שם אתה נולד עם כפית כסף בפה. דבר שני....כולנו מעיכים אם כל חללי צה"ל! בלי שום ספק! הבעיה כאן הוא בממשל!....ביד החופשית שנותנים!

faith2

New member
*מעריכים את....

סליחה על התגובות הקצרות, פשוט אני חצי רדומה...

faith2

New member
אבל....טעות קטנה

אנחנו לא אומרים שאנחנו סרבני צבא! אלא סרבי שירות בשטחים! אני לא מוכנה לשרת על אדמה כבושה....לא מוכנה לראות את הזוועות שהיד החופשיה של הצבא נותנת.... תרצי או לא תרצי...נותנים לחיילים שלנו שם יד יותר מדי חופשית

אלברט G

New member
סרבנות שטחים?????

נתחיל בזה שאין דבר כזה סרבנות שטחים, מי את/ה (לא באופן אישי כמובן!!!) שתחליט בשביל הממשלה והצבא היכן לשרת? מה יקרה אם כל מפקד בצבא יבחר את דרכו?? הצבא בנוי על משמעת על מנת למנוע אנרכיה. אנחנו לא רוצים שלטון צבאי במדינה, אנחנו לא קובה! אף מפקד בצבא לא יכול לקבוע לממשלה את המדיניות!!! (הפרדת רשויות...) ולדעתי רבים שוכחים את הנקודה שצה"ל נמצא בשטחים רק כי הוא חייב בשביל למנוע פיגועים. אני בטוח שאף מפקד בצבא לא רוצה לבלות את שירותו אי שם ביש"ע.יש הוראות מן הממשלה ולמי שיש בעיות עם הוראות אלו - יש דרכים לגיטימיות להשפיע ולא ע"י עבירה על החוק ב"סרבנות". לדעתי זוהי חובה לשרת בשטחים, במיוחד לאנשים מוסריים שיוכלו לשרת בכבוד ועם שכל כדי למנוע את העוולות והשטויות שעושים כל מיני חיילים חסרי מוח לערבים במחסומים וכו'. אם לא אנו אז מי? כל יום הפתעה חדשה.

faith2

New member
סרבנות שטחים אין?

ברור שיש! אני מאמינה במושג הזה... אישית אני לא יהיה מוכנה לשרת שם, וכן זאת זכותי כאדם במדינה דמוקרטית להחליט! לשרת בשטח ששייך כרגע למישהו אחר- מבחינה מוסרית אני לא יכולה. נכון שכל אותם אלה שמשרתים שם עושים עבודה מעולה שמשמשים לנו גדר אנושית נגד מפגעים, אבל אני לא מסוגלת לשרת שם...לראות את הזוועות והיד החופשית שנותנים לחיילנו.

אלברט G

New member
אז...

אז לכי ותעשי את ההבדל!!!!!!!!!!!!!!!!! אל תשבי בבית/ משרד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אל תדאגי

עכשיו תהיה גדר הפרדה. בטון בגובה 8 מטר יום אחד יפרקו אותה וימכרו שאריות ממנה במחיר מצחיק. כמו "גדר" ברלין. אבל עד אז.

faith2

New member
../images/Emo41.gifסרבנות../images/Emo41.gif

מעלה את השירשור.... אני אגיב על זה מחר, פשוט אני חייבת ללמוד לבוחן באנגלית

למעלה