סרבנות

negedsarvanut

New member
לא לסרבנות!

כמה חבר'ה ממעו"ז בית"ר בית שמש פירסמו מכתב נגד סרבנות גיוס. המטרה היא לאסוף כמה שיותר חתימות ולשלוח את זה לראש הממשלה אז נשמח אם תיכנסו ללינק ותחתמו. אתם כמובן מוזמנים גם לשוטט באתר

A m i r 17

New member
נכנסתי לאתר שלכם...

קראתי את המכתב ועוד דברים, אבל עדיין לא הבנתי למה כדאי לי לחתום... אולי תוכל להסביר לי ולחברי הפורום

negedsarvanut

New member
כי

אנחנו פשוט מעוניינים להראות שלא כל הנוער תומך ב "מכתבי השמיניסטים " בעד סרבנות. שיש אנשים שעוד היכפת להם מהמדינה ושמוכנים ללכת לצבא בגאווה ולא רק כחובה. היום זה נורא באופנה (למזלינו בבית שמש פחות) לסרב בגלל כל מיני סיבות וחשוב לנו להראות שלא כל הנוער כזה

A m i r 17

New member
אני לא הכי מסכים במה שאתה אומר...

לפי דעתי לא כל מי שלא הולך לצבא לא איכפת לא מהמדינה.. יש כאלה שכן איכפת להם מהמדינה והם לא רוצים לסכן את חייהם בשביל להמשיך לחיות במדינה הזאת כי הם אוהבים אותה...

faith2

New member
לא מסכימה איתך...

גיוס לצבא ואהבת המדינה שני דברים שונים. אני אוהבת את ישראל- וגאה לחיות כאן, במקום שאליו אני שייכת.... אבל מאוד מפריע לי כוח הצבא נגד הפלשתינאים...אני בעד מדיניות החיסולים, בעד הסר בתי המחבלים, אבל נגד בריבוע רציחתם של חפים מפשע. ולצערי היד החופשית שהצבא נותן לחיילים שלנו מוסיפה הרבה חפים מפשע למעגל המלחמה.

דן צ

New member
במלחמה כמו במלחמה

תראו, אני הולך לומר כמה דברים שלבטח לחלק ממכם זה ישמע קשה ולא הוגן. במלחמה כמו במלחמה נפגעים גם חפים מפשע, זה לא דבר שצה"ל המציא אותו ולבטח לבטח לא אימץ את הרעיון הזה, וכן רותם במלחמה יש יותר יד חופשית לחיילים להגיב ולמנוע פגיעה בחיילים ובאזרחים. אל תשכחו, לא אנחנו יזמנו את המלחמה המוזרה הזאת ואני מדגיש המוזרה הזאת, הצד השני הוא שיזם אותה מכל מיני סיבות ואנחנו צריכים להגיב ואף לסכל פגיעות בצה"ל ובתושבי מדינת ישראל. צה"ל לא יכול לשבת בחיבוק ידיים כאשר בערי ישראל מתפוצצים אוטובוסים עם ילדים נשים גברים וזקנים, פשוט זה לא מתקבל על הדעת, להיפך הוא הנכון , צה"ל הרבה מאוד פעמים נמנע בפגיעה באוייבים רק בגלל שהיה סיכון בפגיעה בחפים מפשע, נכון שהיום פגיעות בחפים מפשע אבל הכל נלקח בחשבון. רק לספר שבמדינות אחרות מזמן המצב היה שונה כי חילות אחרים לא סבלניים כמו הדרג המדיני והדרג הצבאי של מדינת ישראל, ואתם יכולים לראות דוגמאות בצ'צ'ניה ובמקומות נוספים.

anava1

New member
מסכימה עם דן!

אם כבר מסתכלים על חפים מפשע אז צריך להסתכל על 2 הצדדים... ומה עם כל הפיגועים שאנחנו סופגים?גם האנשים שנפגעים הם חפים מפשע..
ולדעתי אם כל בן אדם יגיד שהוא אוהב את ישראל,אבל לא מוכן להסתכן בצבא בשביל המדינה שלו, אז מצבנו גרוע...(למרות שכבר ככה הוא על הפנים)

negedsarvanut

New member
ממממ

טוב לשם התחלה...אני את ולא אתה.....
חוץ מזה אני אין לי בעיה עם אנשים שיש להם בעיה לגעת בנשק/לעמוד במחסום/לפרוץ לבתים וכן אני מודעת לזה שלפעמים צה"ל מגזים. אף אחד לא מכריח את אלו ללכת לקרבי, בבקשה יש עוד המון תפקידים (למשל חיל החינוך, נח"ל, פיקוד העורף, מודיעין וכו') שהם יוכלו למלא בהצלחה רבה. המכתב לא נועד להגיד כולנו אריות קרב. אלה שבאופן עקרוני אנחנו לא מוכנים להשתמט מהחובות שלנו כלפי המדינה. אני חושבת שלבחור בסרבנות זה פיטרון הכי קל. מישהו חושב שמדיניות צה"ל שגויה ? בבקשה שיתגייס וילך לעמוד במחסון וינהג אחרת מהחיילים שעומדים שם עכשיו, שיצתגייס ויעשה שינוי...שילך לקורס מ"כים/ קצינים ויחנך את חייליו אחרת לדעתי, אחוז הפעמים בהם צה"ל מגזים הוא קטן וכמעט כלום לעומת ה]פעמים בה הוא לא פועל מחשש לפגיעה בחייהם של חפים מפשע

A m i r 17

New member
ומה תגיד על מי ש....

הצבא פוטר אותו משירות סדיר, וגם לא מאשר לאותו אדם להתנדב? ויש הרבה כאלה....

negedsarvanut

New member
לא תגיד- תגידי!

שוב..הינני נקבה ולא זכר
תלוי למה הוא קיבל פטור..לא כל פטור שהצבא נותן, מוצדק או נכון בעיניי. מקומם אותי מאוד שהם לא מקבליםפ חבר'ה שרוצים להתנדב אבל זה לא כ"כ קשור לנושא.... בעיני כל מי שמעוניין להתנדב, לתפקיד שהוא מסוגל לבצע, צריך לגייס אותו ולו רק בשביל לתת לו נק' פתיחה שווה באזרחות אחרי זה. זו טעות של הצבא אבל במכתב לא מדובר על מדיניות צה"ל לגבי גיוס או פטור מדובר באזרחים- בני נוער בגיל גיוס- שלא מוכנים להתגייס

negedsarvanut

New member
ועוד משהו

אחרי שקראתי את ההודעההאחרונה שלי עלה לי דימוי לראש. צה"ל, בשבילי, הוא כמו ההורים. לפעמים מעצבנים, עושים דברים שלא נראים לנו וכו' אבל בדרך כלל ובאופן כללי אנחנו יודעים שהם אוהבים ודואגים לנו..וגם אנחנו אוהבים אותם תראה , יכול להיות שאני כותבת את זה כי לי צה"ל נתן את כל מה שרציתי, כי היה לי שרות מדהים, בו יצא לי להשפיע על אנשים באמת, לראות איך הצבא עובד אבל זו פשוט התחושה, שלמרות שלא הכל מושלם, ולמרות המילואים המעצבנים באמצע החיים אני עדיין עומדת מאחורי מה שנעשה שם.

faith2

New member
חשוב לזכור...

שלא הם יזמו את המלחמה הזאתי. אלא השלטון באותה התקופה יזם. השלטון של העם הפלשתינאי היה מושחת....ועכשיו כבר אולי מאוחר מדי לעשות שלום... אני לא אומרת שהצד השני נקי מאשמה, אבל אני גם לא אומרת שאנחנו כל כך ורודים.

תגובת סרבני בית שמש

(קרי- אני. כי אני בערך היחידה).
זה עומד להיות ארוך, פלצני, ואתם תתנגדו לכל מילה, אבל ככה אני אוהבת את הוויכוחים שלי, לא יודעת מה איתכם. הבהרה חשובה: אני לא "סרבנית סלקטיבית", כלומר, אני מתנגדת בעיקרון לכל אלימות, ולכל אלימות ממוסדות. אני נקראת בפי הצבא "פציפיסטית" למרות שגם זה לא מאה אחוז. אלימות זה דבר נורא יפה בעיני, כל עוד הוא חלק מאשליה. סרטים, סיפורים שירים עם דם ואלימות לא מפריעים לי ואף מקסימים אותי. סתם דוגמא למורכבות ההגדרה, דבר שהצבא מפספס. אז קודם- לדעתי צריכה להיות לכם יותר בעיה עם הסרבנים המוחלטים (כלומר, פציפיסטיים) ולא עם הסרבנים הסלקטיביים. למה? כיוון שרוב הסרבנים הסלקטיבים מתים על המדינה, מתים על הצבא, ורובם מילואמיניקים שגדלו על אהבת הארץ והמורשת וכל החרא המתייפייף הזה. הבעיה שלהם זה עם פעילות צה"ל הנוכחית. לכתוב (בחוצפה מסויימת עלי להוסיף) שסרבנות כזו "נוגדת את ערכי הציונות והדמוקרטיה" זה פשוט לא נכון. הסרבנים הם ציונים, והזכות לסרב היא זכות בסיסית בדמוקרטיה. אם אף אחד מאיתנו לא יסרב בפומבי, האם לא נוכל לקרוא לעצמינו דיקטטורה? סתם שאלה. אבל כמובן שבאטימות האופיינית למי שרואה את השמאל כמיקשה אחת, חיבקתם אליכם את הפציפיסטיים, שלא יגעו בנשק באף סיטואציה, בעוד שהרחקתם את השמאל הציוני. צעד חכם... כלומר, הרבה מן הסרבנים הסלקטיביים מוכנים לשרת מחוץ לשטחים, או בתפקידים לא קרביים, מרוצים? יופי. אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו, עוד כמה מורכבויות. האמת, הילדה שקישרה למכתב, לא יודעת מה השם שלך- כתבת דברים שלא נשמעו חצי מפגרים כמו מה שכתוב במכתב, אז אני מתייחסת בהתאם (אוי שיט, הסנוביזם השמאלני משתלט עלי, תעצרו את זה). אני שמחה לשמוע שהמכתב לא נועד לעודד גיוס המוני לחילות קרביים, זה הדבר האחרון שארצה, חבורה של קיצונים פאשיסטיים שיוכלו לרצוח כל מטע זיתים, עז, או בני אדם שיעמדו בינם לבין ארץ ישראל השלמה. הנה באים העקרונות הדמוקרטיים שאתם כל כך אוהבים (שאני לא מסכימה איתם במלואם, כלומר, אני תומכת בדמוקרטיה האידאולוגית אבל חושבת שבחברה המודרנית ישנו משטר הקרוב יותר לדיקטטורה)- מערכת איזונים ובלמים. מול הצד המיליטנטי יש את הצד המתון, הפציפיסט, אפשר לומר שהשמאל מונע מהימין השתלחות חסרת מעצורים בציבור הערבי, ולהיפך- הימין מונע מהשמאל התגמדות מוחלטת ונטישת הארץ. לצאת נגד הסרבנות בעצם מהווה יציאה נגד הדמוקרטיה אז, לא? "אם זה ככה, למה את לא מתגייסת?" פשוט כי איבדתי אמונה בממסד הצבאי הפטריאכלי הזה (מה משפחתי? מה הורים? יש את הגבר החזק והשולט והאישה שמכינה לו קפה. מאוד משפחתי ואידאלי) ואיבדתי אמונה בבני אדם. זה קצת מלונכולי, אבל זה לא כאילו אני יושבת בצד ובוכה על מר גורלי. העולם חרא ואין משהו שאפשר לעשות בנידון, במיוחד בזמנים שאין בהם יותר אמיתות גדולות. תשמעו, אם הייתי מאמינה שאנרכיזם אפשרי בעולם של ימינו, הייתי הראשונה להתגייס למהפכה. הנקודה היא, שאין סיכוי למהפכות, וכל מהפכה מודרנית שהייתה נכשלה. אז מה עושים? שואפים. השאיפה לאידאליה היא מה שמניעה אותי. ישנם 3 מצבים, החרא והאוטופיה, ובינהם הפעילות, אז במקום לשבת על התחת ולהתבכיין עדיף כבר להיות במצב 2 (פעילות) אפילו אם מצב 3 (אוטופיה) לא אפשרי. ובכל מקרה- כולם מתים בסוף לא? ובמילא מה שעושים לא משנה, אז עדיף כבר שכל אחד יפעל על פי צו המצפון שלו, לא? שכל אחד יגיע לערש דווי עם הכי פחות יסורי מצפון. אם אני אשרת בצבא, אוכל בשר, אחזיק נשק, אני לא אוכל למות עם מצפון נקי, ולכן אני לא עושה את זה. אגואיסטי? אולי, לא איכפת לי.

faith2

New member
יותר טוב מזה,לא היית יכולה לכתוב...

מסכימה ב-200%!

אלברט G

New member
לאיפה הגענו?

כולם מתים בסוף? זאת עובדה? מי שכתב את זה חייב להתבייש בעצמו. מי רוצה בכלל לרצוח ערבים? תומכי השמאל מתלהבים ומחשיבים את עצמם למחזיקים הבלעדיים של המוסריות. מי קבע את האשלייה הזאת? כשמדברים על הימין (וגם השמאל) לא צריך לשים לב למיעוט הצעקני שצורח מוות לערבים אלא על כול הציבור. עובדה- וכל מה שצגידו לא ישנה את זה- הימין צדק בנבואות החורבן שלו מאז ימי תחילת תהליך השלום. אמרו שתהיה ישות פלסטינית תומכת טרור? אמרו שכל יום יהיו פיגועים ולכן אסור לתת להם נשק? אמרו הכל. אבל, השלום הרי בראש סדר העדיפויות. עכשיו לעניין הסרבנות. סרבן דינו אחד-מאסר. מי שלמד אזרחות בבית ספר למד שעל סרבנות מטעמי מצפון חייבים לשלם גם במדינה דמוקרטית. סרבנות היא ההתחלה להתמוטטות המדינה. כל אחד יעשה את מה שבראש שלו? מי שהולך לצבא חייב לבצע פקודות (כל עוד הן חוקיות) ולשרת בכל מקום אשר יוצב. אני בתור אדם שרוב הסיכויים שיהיה חייל קרבי בעוד מספר חודשים לא יכול להסתכל על אדם סרבן. למה? כי זה פשוט מזעזע אותי איך הוא מסרב בתמימותו לשרת כי הוא מפחד או חושב שהמעשים של הצבא לא אנושיים. זוהי מלחמה ואנו מנסים לעשות את הטוב ביותר לעמנו כי בשעת צרה דואגים רק לעמך שלך. תקראו לי אגואיסט אבל יותר אכפת לי מיהודים. אני גאה להיות בצבא של ישראל ואעשה את המוטל עלי בגבולות בחוק כמובן , להגן על אזרחי ישראל. ובאשר לפחד לשרת בצבא- מה, אני לא מפחד??? תפסיקו להתחבא מאחורי המוסריות ותתחילו לתרום!!!!

תגובה

קודם כל אני שמחה לתגובה עניינית. ירשתי מאבא שלי כנראה את הטיק לפלוט דברים קיצוניים כדי לגרום זעזוע, וקשה לי כשאנשים מסכימים איתי. כנראה. על כל פנים, מן הראוי- תגובה. כולם מתים בסוף. לא שמעתי על אף תיאוריה אחרת. אני לא אופטימית, נוח להכניס אותי למיקשת השמאל העיוור, אבל אני לא ממש מתאימה. כולם מתים בסוף. עובדה. נקרא לזה אקזיסטנציאליזם, אולי אקזיסטנציאליזם בנטיה לאנרכיזם (כלומר, איבוד אמון בחיים ובמהותם ופניה לאנרכיה. בניגוד לקבלת החוסר במהות שהוא הוא האקזיסטנציאליזם). בכל מקרה, כמו, סיזיפוס, כמו מרסו (הזר) כמו ולדמיר ואסטרגון (מתוך "מחכים לגודו"). אני רואה את החיים המודרנים כגרגר אבק בים של אנשים חסרי חשיבות כמוני. מתים ולא משפיעים. מבחינתי זו עובדה. אבל מספיק דיברתי על זה בהודעה הקודמת. אתה, כמוני, אחת הקורבנות של המערכת הזו. אתה מוכן להתגייס לקרבי, תוך שאתה מפנים את העובדה שהדבר כרוך בסיכון החיים שלך. כמה חיילים מתו מאז קום המדינה? מאז מהומות אוקטובר 2000? מאז אתמול? מאות, אלפים, עשרות אלפים, אולי אפילו יותר לא התעניינתי בעובדות. ובשביל מה? זו התרומה למדינה שאתה מדבר עליה? המוות שלהם היה משמעותי? האם מצבינו טוב יותר מאשר שהיה לפני 30, 50 שנה? האם מצבינו בכלל השתפר? לפעמים, כשאנשים מתים במאסות אדירות, יש לדבר השפעה. 6 מליון אנשים נרצחו בשואה והיה למספר הזה השפעה אדירה עד ימינו. כך וכך חיילים מתו מאז קום המדינה (ואף לפני) וכל זה בשביל מה? כדי שיהיה עוד נר שנוכל להדליק ביום הזיכרון? באמת, יצרני השעווה מחייכים. אנחנו תקועים, מי התחיל את האינטיפאדה? אף אחד לא יודע. הסכמי אוסלו? אולי. ראית בכלל את הסכמי אוסלו, ראית איפה הגבולות היו אמורים לעבור? חם חתכו וביתרו את כל יו"ש, כדי שחלילה לא תהיה איזו התנחלות חביבה שתהיה מחוץ לגבולות ארץ ישראל. מזל שיש לנו כזו מחוייבות למדינה ולאנשיה... בדיוק כמו גדר ההפרדה, איזה רעיון גאוני. נכלא אותם, נפריד אותם אחד מהשני, נפריד אותם ממקום הפרנסה שלהם ופוף- הכל יהיה יותר טוב. ועוד אנחנו אלה שחיים באשליות... האם זה היה הביקור של שרון בהר הבית? 13 הרוגים פלשתינאים? ההאשמות נעות לכאן ולכאן ואין אשם מרכזי. ולכן אין קורבן מרכזי. ישראל נעה מתפקיד הרוצחת לתפקיד הקורבן. מתנקשת ומתפוצצת. כך גם הציבור הפלשתינאי. נכנסנו למערבולת אבסורדית. אנחנו מתנקשים, תוך ידיעה ברורה שתהיה תגובת נגד. פוגעים, ואז מחזקים את ההגנה, ואז נוקמים על הפיגוע וחוזר חלילה. מישהו באמת חשב שלהרוג את השיח אחמד יאסין זה רעיון טוב? מישהו באמת חשב שזה יועיל? אפשר לומר שאנחנו הקרבנו 13 אזרחים וחיילים כדי להכשל בשתי נסיונות התנקשות. איזה הישג ציוני. צה"ל צריך לטפוח לעצמו על השכם. פציפיזם אינו פאסיביזם. פציפיסטים וסרבנים לא משתמטים (אני שונאת את המילה הזו) כדי לראות את המדינה מתמוטטת. אני מכירה אישית אנשים שהיו באוהל המחאה במסחה (אוהל משותף של פעילי שלום יהודים ערבים ובינלאומיים שמטרתו העלאת המודעות לזנקי גדר ההפרדה) ואחר כך באוהל המחאה של הנשים החד הוריות. אלה אנשים שלקחו על עצמם את האחריות לתקן עוולות, ולרוב אלו עוולות שנעשות על ידי "הממשלה הנבחרת" שבעצם כפופה לצבא. זו לדעתי התרומה האמיתית, לא ריצה בין התנחלות להתנחלות. אולי נכסנו לעצמינו את המוסר, אבל לחשוב שמלחמה היא הדרך הטובה ביותר להשיג מוסריות, זה פשוט נראה לי טיפשי. מצטערת. אין מילה אחרת. תראה מה קורה בעיראק. הייתה מלחמה, שנעשתה -ללא הסכמת האו"מ- כשארה"ב עושה כל העולה הרוחה (לכאורה כמו הסרבנים מהם אתה כ"כ חושש), היא פלשה לעיראק, הדיחה את הממשל שלא היה לרוחה (גם לישראל יש נשק להשמדה המונית) ועכשיו תראה אותה. כל יום יש עוד ועוד התנקשויות בצבא האמריקאי (והבריטי, והדני...) שעולים גם בחיי תושבים עיראקיים. הנה עוד דוגמא לתמימות פאשיסטית- מישהו באמת חשב שיחבקו את המושיע האמריקאי? מה יקרה בסופו של דבר? אי אפשר לדעת בוודאות, אבל כבר איזה עתיד אופטימי צפוי למדינה שכפופה למרות ארה"ב. תראה מה קורה בדרום אמריקה. אנחנו במצב מלחמה, במלחמה אין מוסריות. לחשוב ששירות צבאי יביא שלום זו התמימות האמיתית. אולי אתה חושב על שלום בינינו לבין עצמינו. שנחסל ונכדא את העם הכבוש ביו"ש עד שהפיגועים יפסיקו ונוכל להשמין מנחת אמריקה סטייל. אבל המיעוט המודכא שישאר שם אחרי ההרס והטבח שכנראה נבצע שם, הוא יגדל ויתחזק וילחם שוב. לא היה כיבוש שהצליח, לא היה עם שלא קיבל עצמאות ונשאר מרוצה. 55 שנים אנחנו נלחמים, 55 וכלום לא השתנה במצבינו, וכלום לא השתנה במצבם, וגם הם נלחמים כמו משוגעים. אולי הגיע הזמן למצוא פיתרון אחר? (יצא ארוך)

anava1

New member
אבל...

אף אחד כאן לא אמר שהוא חושב ששירות צבאי יביא שלום. מה שהוא התכוון לומר,אם הבנתי נכון-זה שהוא גאה להיות חלק מצה"ל ולתרום לביטחון של הארץ הזאת! אני לא חושבת שאי הצטרפות לצבא רק בגלל שלא מסכימים עם המדיניות של צה"ל תעזור במשהו...ויודעת מה? גם שירות צבאי לא הכי תורם למצב החרא שיש במדינה הזאת,אבל זה הדבר היחיד שאפשר בינתיים לעשות... פיתרון אחר? לא חושבת שיש...לדעתי זאת הדרך היחידה שיש,ואפילו לחסל את כל הטרור!..שלום בחיים לא יהיה. ואם יהיה זה לא להרבה זמן,תמיד הפיגועים האלה יימשכו,ועד שצה"ל לא יבצע פעולה קיצונית המצב ימשיך להיות ככה גם בעוד הרבה זמן...(אני יודעת שכמה פה יעירו על מה שכתבתי,אבל זאת דעתי בכל אופן!) אז לכל אלה שלא מתגייסים כי הם "לא מסכימים" עם הדרך הזאת,שיתחילו לחשוב קצת ברצינות..ואם אין לכם באמת פיתרון אחר אז תתחילו לתרום גם אתם במקום להתלונן על המצב...

הפעם קצר

נשבעת! משום מה כולם חושבים שלהתגייס זה זו הדרך היחידה לתרום למדינה... ואחרי הכל אנחנו מסכימים- גם את חושבת שזהו מצב ללא סוף שנראה באופק, שאנחנו דורכים באותה נקודה. לך הפתרון שלך, לי הפתרון שלי. הכל טוב.

אלברט G

New member
שתי דברים או שלושה

דבר ראשון, מה פירוש הכינוי שלך ? אין את המילה הראשונה באף מילון... דבר שני, בואי נעזוב את עירק לנפשה כי זה סיפור ארוך לכשעצמו עם הרבה דברים מורכבים ושונים מישראל ולכן לא צריך וגם אסור להשוות אותם אלינו. והדבר השלישי מתחלק לשניים. א- הכל יחסי. די להגיד שהמצב ברץ חרא כי לעומת מקומות אחרים בעולם אנחנו גן עדן ואני לא מגזים! תראי את החיים במקומות אחרים בעולם ותתחילי להבין עד כמה גדלת (וגם אני גדלתי ורובנו בעצם) עם כפית/סכו"ם זהב בפה. ב- את צודקת ששירות בצבא הוא לא הדרך היחידה לתרום, יש עוד המון דרכים תורמות לא פחות, אבל אסור לאדם (לך לדוגמה) לחשוב שהמצב אינו בר שינוי! א י ן מ צ ב שאינו ניתן לשינוי!!!!! חשיבה שכזו רק מובילה לאבדון. לדוגמה: תחשבי מה היה קורה לו היהודים (לדוגמה) היו חושבים כך במלחמת העצמאות? או היהודים לאחר השואה? כל מצב - לא משנה כמה אבוד הוא נראה ניתן לשיפור או לחילופין דרדור. אנחנו חייבים לדעת לעשות את ההבדל בין "לקוות" ולתת לאחרים לעשות את העבודה, לבין לקחת את העניינים לידיים! הפתגם האהוב עלי הוא - אם אתה רוצה שמשהו יעשה כהלכה,עשה אותו בעצמך. כולנו צריכים לאמץ אץ הפתגם הזה להתחיל בשינוי המצב "החרא" כפי שאת קוראת לו. הפסיביות וחיפוש הדרכים ה"עקיפות" והמתחכמות לתרום אינו מסייע. נ.ב. רב חיילינו נהרגו על מנת שאת ואני נוכל להתכתב עכשיו בלי חשש ממחבל או שניים. וזה משהו שכן צריך להעריך.אנחנו חיים במדינה שלנו ועלינו לשמור עליה. תורו של כל אחד מגיע- התור לשמור על המולדת. לאחר שביצעת את ח ו ב ת ך, יש לך את הזכות מלאה להתלונן ואת הח ו ב ה לנסות לתקן ולשפר!! מקווה שנגעתי ללבך ושינוי כלשהו חל

למעלה