סקר חדש -

סלוניק

New member
../images/Emo41.gif סקר חדש -

איזו החלטה שר הביטחון צריך לגבש בעקבות פרשת המניות של דן חלוץ? תגובות בשרשור הזה.

אני לא מבין משהו

לכל אזרח אחר שהיה מוכר מניות לא היו אומרים כלום אז למה לא אסור למכור? מבחנתי זאת פרשה מפגרת מאוד. אבל חלוץ צריך להתפטר כי הוא לא הצליח במלחמה

רוני13

New member
כי הוא ידע...

שהולכת לפרוץ מלחמה(פחות או יותר) והוא ידע שהמניות שלו הולכות להפסיד הרבה אז הוא החליט לדפוק מישהו אחר ולנצל את זה שהוא ידע דברי שאנשים אחרים לא ידעו...ומכר!

סלוניק

New member
...

אלה היו כל ההשקעות בתיק המניות שלו. אדם לא ימכור את *כל* תיק המניות אלא אם כן הוא יודע שיש סיבה מוצדקת ביותר לירידה קיצונית. במקרה של חלוץ, כאדם המנהל את ישיבות המטכ"ל ומאזין להערכות מצב שאתה ואני לא יכולים לשמוע, יש בסיס להעמדה לדין מטעמי 'מידע פנימי'.

לא יודע אם העמדה לדין

כי הידיעה על החיילים החטופים וההרוגים עברה באינטרנט(רוטר, דבקה) כבר בשעה 11(אני יכול להעיד לך אישית). מה שכן זה פשוט חוסר אתיקה מצד הרמטכ"ל לפנות לעניינים כספיים אישיים תוך כדי המשבר, למעשה אני בספק אם זה אתי מבחינת צה"ל שהרמטכ"ל מחזיק כלל בתיק השקעות מהעמדה שבה הוא נמצא, במיוחד לאור מה שקרה. אם המנהיגים מישראל מסרבים לשמור על אתיקה כפי שנשמרה בעבר(רבין התפטר עקב חוסר אתיות מצד אישתו!) אז המדינה צריכה לכפות את האתיקה והמידות על מנהיגיה, כי אם בארזים תפסה השלהבת מה יגידו אזובי הקיר? אם חלוץ לא יתפטר בעצמו אז ראוי שועדת האתיקה של צה"ל תפטר אותו.

סלוניק

New member
ידעת שהיו חיילים חטופים והרוגים

אבל לא יכולת לדעת באיזה היקף ולא יכלת לדעת מה המשמעות וההשלכות של הדבר (לפחות לא כמו רמטכ"ל שמקבל לידיו תמונת מצב מדוייקת הרבה יותר). יש וועדת אתיקה בצה"ל?

אני זוכר ששמעתי על אחת כזו

לא יודע אם זו ועדה קבועה, או שהיא מתאספת במקרים מיוחדים. האמת היא שבאותה שעה כבר דיברו ברוטר על 2 החטופים 3 הרוגים וטנק ש'נפגע', ככה שהיה ברור שזה משהו די גדול. מצד שני זו לא תקרית הגבול הראשונה בצפון שמסתיימת בהרוגים או חטופים, ככה שלהסיק מזה שעכשיו יוצאים למלחמה הוא אולי אופציה סבירה(בהתחשב לחטוף שבעזה) אבל לא ודאית. אז נכון, הוא היה מעודכן יותר, אבל קשה להגדיר תקרית כזו כ'מידע פנימי' שרק הוא ידע ממנו. מה שמציק לי זה שבאותו הזמן שהוא צריך לשבת בתדריכים ולהתרכז בניהול המערכה, הוא בוחר לו להתעסק בענייני הממון האישי שלו ,וזה לא דבר אתי שרמטכ"ל עושה.

noamgk

New member
כי הוא לא כל אזרח אחר.

הרמטכ"ל הוא איש ציבור, ולכן אסור לו לעשות דברים כאלה. שעה אחרי שחוטפים לו חייל הוא הולך ומוכר מניות - זה נראה לך נורמלי? כאדם שמחויב לכלל הוא צריך לשכוח מהעצמי הפרטי שלו ולפעול רק במסגרת עבודתו. איש ציבור לא יכול לעשות ככל העולה על רוחו, הוא תמיד צריך לחשוש ממה שיגידו עליו ולפעול בהתאם. האיחוד הלאומי, אגב, דרשו לפטר אותו עוד לפני הבחירות. מצחיק לשמוע אותו מדבר על ערכים, ועל איך שהוא יכול להתמודד איתם מול כל אדם במדינת ישראל, כשהוא אולי בן האנשים הכי לא-ערכיים שיש במדינה הזאת ("רעד קל בכנף", החיוך הטיפשי שלא עוזב אותו אפילו בהלוויות וכו').

pelegs

New member
ההבדל הדק בין חלוץ לכל "אזרח" אחר

הוא שחלוץ הוא לא אזרח בכלל. הוא הרמטכ"ל. ומכירת תיק השקעות כמה שעות לפני מבצע חשוב מעיד על מידע פנימי, כביכול. וזו עברה פלילית. אני לא יודע איך חלוץ היה יכול "לנצח" במלחמה, לאור סיבות רבות ומגוונות. אם כבר, שיפוטר ויועמד לדין על פשעי מלחמה, ביחד עם צמרת הנהגת המדינה לאורך השנים האחרונות

pelegs

New member
ושוב, אני מדגיש - "מידע פנימי"

לא, אסור לו. זה כל הרעיון של עבירות מידע פנימי.

pelegs

New member
ובכל זאת אף אחד לא מכר

את תיק ההשקעות שלו. חשוד משהו.

iknow

New member
דווקא המון מכרו, וכמות דומה של המון

קנו, פשוט במחירים נמוכים יותר.

למעלה