סקר חדש -

pelegs

New member
נו, יופי ../images/Emo3.gif

כל מה שאני אומר, וזה תשובה לשתי ההודעות שלך, ולבחור מעלי ("קקי" משהו), זה שיש כאן *חשד* למידע פנימי. אולי באמת אין חקיקה סדירה בנושא, אבל כשהרמטכ"ל משתמש במידע שיש לו עקב היותו בתפקיד *ציבורי* רב מעלה, זה משהו שצריך לחקור. ובכלל, זה עושה אחלה כותרות

iknow

New member
למען האמת, הוא לא עבר על שום חוק.

החוק לא לקח בחשבון בכלל שמצב כזה עלול לקרות. אני מניח, שמעתה והלאה, יחולו הגבלים כלשהם על תיקי ההשקעות של בכירים במטכ"ל. אגב, תיק השקעות של 120,000 שקלים הוא באמת כסף כיס עבור דן חלוץ. זו עוד סיבה למה איני חושב שמדובר בעבירה כל כך חמורה.

iknow

New member
אם תסתכל בכל תיק ההשקעות של

דני, חברנו, תראה שאותם 120,000 מהווים משהו כמו 20 אחוזים ממנו (בפועל, מבחינתו מדובר בשכר של 5 חודשים לערך, באמת לא מדובר בהרים של כסף) אגב, קצת בלי קשר לעניין הספציפי פה, אבל עם קשר לעובדה שאיש לא ביצע עבירה: את רוב התיק (וחשוב מכך, את החלקים בו הקשורים לבורסה הישראלית) הוא כבר מכר יום לפני. אותם 120,000 שמכר ביום הראשון ל"מלחמה" לא היו קשורים כלל לבורסה הישראלית אלא לבורסאות שונות בעולם, שלא ממש צפויות היו להשתנות במילא כתוצאה מהמלחמה.

Continuum

New member
אני מסכים שכנראה לא ביצע עבירה

אבל אני עדיין חושב שזה מוגזם להגיד ששכר של 5 חודשים זה כסף כיס.. בכל אופן זה לא ממש משנה. סתם סמנטיקה.

אני לא הבנתי על מה הסקר.../images/Emo163.gif

שמעתי בקצרה בבוקר משהו על הפרשה, אבל זה היה ברבע לשש בבוקר, אז מן הסתם לא קלטתי כלום. מישהו מוכן להסביר לי מי ולמה? ולמה עושים מזה כזה רעש?

iknow

New member
למען האמת, אני חייב לומר שאין לי

שמץ של מושג מדוע עלתה ההצעה להדיח את חלוץ דווקא בעקבות פרשה זו. מבחינתי, העונש החמור ביותר שאדם יכול לקבל בעקבות מעשה שכזה הוא קנס כספי. הרי אין קשר בין פעולה זו לבין מילוי תפקידו, כנראה. אז נכון, פעולה זו מעמידה את דן חלוץ באזור האפור שבו אנחנו מתחילים לתהות לגבי נאמנותו וסדר עדיפויותיו, המדינה או חשבון הבנק, אך מבחינתי המעשה יכול גם להצביע על פן אישיותי כלשהו, שלדעתי חשוב שיהיה לכל דמות ציבורית זו או אחרת, הרצון/היכולת לפקח ולפעול במספר חזיתות ולמקסם רווחים בכולן. קשה לי להאמין שהייתי בוטח באדם לנהל את צבאה של מדינתי, אילו ידעתי שבמצבי לחץ האיש יתרכז במוקד הלחץ בלבד, ולא יוכל לעצור את התפתחותו הפוטנציאלית של מצב מלחיץ חדש, מכיוון אחר לגמרי. בכל אופן, לדעתי, הספק הסביר (מאוד), שלא מדובר באיזה נסיון להיגרר למלחמה בכדי להרוויח כסף (מה גם שלא סופר בשום מקום שאחרי שבוע הוא החליט לרכוש את מניותיו חזרה, במחירים זולים יותר) הוא זה שמזכה את דן חלוץ מכל אשמה שיכולה להיגמר בפיטוריו. מה שכן, בהחלט הייתי מטיל קנס כספי כלשהו על האיש, כי בכל זאת הפרשה קצת מסריחה.

הוא לא אמור להתעסק במניות שלו

בזמן כזה. אם זה מה שמעניין אותו, שלא יהיה רמטכ"ל.

iRoNBaLLz

New member
אם הייתי יודע מה הולך אצלו בחיים

אז אולי. בגלל שאני לא יודע אז לא אמרתי כלום ה-
הוא אך ורק בגלל השיר.

סלוניק

New member
תיאוריית קונספירציה -

המפסיד העיקרי בזירה הפוליטית הוא שר הביטחון עמיר פרץ (הרבה יותר מאולמרט), ויעידו על כך הסקרים מן הבוקר בהם העבודה מתרסקת ל-12 מנדטים. בסופו של דבר האינטרס של פרץ הוא להציג את המערכת הצבאית כמערכת המתנהלת בצורה ביזיונית (מה שמשליך כמובן על 'הטעיית הדרג המדיני' ועמיר פרץ כמקשר ביניהם) ולא סתם גם רוב הקולות בכנסת הקוראים להדחת חלוץ היו אנשי האמון שלו כמו קולט אביטל ויורם מרציאנו בעוד שהמתנגדים היו גם מתנגדי פרץ כמו עמי איילון. בלי קשר לדעתי על הפרשה, אני לא אתפלא אם מקור ההדלפה היא ביוזמת מפלגת העבודה (חשוב לזכור שוועד העובדים בלאומי היה אחד החזקים בהסתדרות וודאי נמצא בקשרים טובים עם פרץ).

אני ממש לא מבינה את זה

הבן אדם רוצח ופושע מלחמה.. על זה סולחים לו.. אבל שהוא עושה קצת כסף בבורסה כולם קופצים.. אני חושבת שזה בעיקר מראה על חוסר מוסריות בחברה שלנו מאשר על החוסר מוסריות של חלוץ

pelegs

New member
למה, זה דווקא יפה

חזרנו לערכים הישנים בהם הלאומנות והמליטריזם שולטים, בניגוד להיום כשהקפיטליזם ורדיפת הממון שולטים
(...לא, אני לא רציני. הוא אכן פושע מלחמה)

למעלה