סקר חדש

../images/Emo41.gif סקר חדש../images/Emo41.gif

סקר חדש מחליף את סקר המתופפים שלנו, והפעם, בהמלצתו של גרימבל, גמד הבית שלנו: אלבום ההופעה הטוב מכולם. לפני המועמדים, אני מזכיר שוב שיש רק 10 מקומות פנויים בסקר, כך שמן הסתם כמה לא נכנסו פנימה, השתלדתי שיהיה ייצוג למופיעים הגדולים ולאלבומי ההופעה הגדולים, אבל כמובן שכשיש בעולם כל כך הרבה אלבומי הופעה משובחים וכל כך הרבה להקות ויוצרים שעיקר פעילותם הייתה על הבמה, מן הסתם יש כמה שחסרים, ועכשיו אחרי ההתנצלות המסורתית, הנה המועמדים: deep purple- made in Japan, הסגולים במיטבם כשהכימיה בין לורד ובלקמור עדיין עבדה לטובת הלהקה, שילוב מדהים של כל השירים הכי טובים של הלהקה בביצועים הכי טובים שאפשר לתת. Led Zeppelin- How the West Was Won על זפלין נאמר במשך שנים שהיא להקת הופעת מדהימה, למרבה הצער עד שיצא אלבום ההופעה המשובח הזה, ידענו על כך בעיקר משמעות ובוטלגים באיכות גרועה, סוף סוף יש הוכחות הזפלין הזה יכול לעוף ועוד איך!. Cream- Live Cream, Vol. 1 הנותנים בראש האורגינליים באלבום מופלא של ג'ם סמים ובלוז רוק, כל מי שמחפש הוכחות לאלוהותו של "אלוהים" ימצא אותם כאן ובשפע. The Who- Live at Leeds עוד מועמד רציני לנצח אלבום ההופעה המעולה של המי, מי שצריך הקדמות לאלבום הזה, לא נמצא בפורום הנכון. Frank Zappa- Roxy & Elsewhere כמו פינגווין בבונדייג', ייייייההההההה, אלבום גאוני של גאון. The Rolling Stones- Get Yer Ya-Ya`s Out אלבום ההופעות הגדול של אחת הלהקות הכי גדולות על הבמה, מיק וקית' עושים את זה, שוב והפעם באיצטדיון מלא (בעצם כבר 40 שנה האיצטדיון מלא). Bob Dylan- Before the Flood גם דילן גם ה band אי אפשר לטעות. The Band- The Last Waltz עוד נציגות לרוק האמרקאי השורשי (גם אם החצי קנדי) פס קול מופלא של הופעה מופלאה שהייתה סרט מעולה. Emerson, Lake & Palmer- Ladies & Gentlemen (Welcome Back My Friends to the Show That Never Ends מעולם לא טעמו רבים כל כך צפרדעים טעימים כל כך בשמך זמן ארוך כל כך (ועם שם כזה ארוך), אחד מאלבומי המופת של הפרוג (ותודה לליידי שהזכירה נשכחות). The Allman Brothers Band-Live At Fillmore East אלבום ענק ללהקת ענק, הרוק האמרקאי במיטבו, אבל ממש. ועכשיו, כמו שאמר פעם ראש ממשלה כלשהו של מדינה ים תיכונית עלומה: לכו להצביע

Rubycon

New member
זה אמנם נכון

שוולקם בק מיי פרנז טו דה שוא ד'ת נבר אנדז (וי'ר סו גלאד יו קוד אטנד, קאם אינסייד, קאם אינסייד) הוא אלבום מופת אך רוקסי ואיפשהו אחרת הוא אחד האלבומים הגדולים ביותר של זאפה ונבצר ממני שלא לבחור בו.

LadyG

New member
Welcome back my friends

הוא אלבום מופתי והקול הבודד בסקר (שבטח יישאר בודד) הוא כמובן שלי. Welcome back my friends to the show that never ends We're so glad you could attend Come inside! Come inside There behind a glass is a real blade of grass be careful as you pass Move along! Move along Come inside, the show's about to start guaranteed to blow your head apart Rest assured you'll get your money's worth The greatest show in Heaven, Hell or Earth You've got to see the show, it's a dynamo You've got to see the show, it's rock and roll

SickAgain

New member
גם אני שקלתי להצביע לו :)

בהחלט אלבום מופת אבל עם כל הכבוד, שום דבר כנראה לא יזיז אותו מהקביעה (המאד סובייקטיבית) שזפלין פשוט היו הכי גדולים על הבמה :)

Liricooli

New member
הקול אינו בודד;

גם אני בחרתי בו, למרות שהיה קשה לי להחליט בינו לבין זפלין. לירי

ThePiper

New member
מממ עוד כמה ששוים התייחסות

bursting out\jethro tull
צפו לסקירה עליו. אגב הלדז הגיעו!!

ThePiper

New member
רגע... מה עם התוצאות של הסיבוב...

הקודם? ועוד משהו, המון אנשים לא שמעו עדיין את ההופעה של הלדז (שאגב היא מדהימה!!!).

hells bells

New member
כמה דיברנו כאן על האלבום המופתי של

RUSH EXIT LEFT STAGE ועדיין לא מצא לעצמו מקום בסקר? ואני לא מזכיר בכלל את העובדה שאלבום ההופעה המשובח! הנמכר ביותר בכל הזמנים של אגדת רוק משנות ה-70! ומי שעדיין לא מבין על מה אני מדבר? אני מתכוון ל "פרמפטון קאמז אלייב". אם הוא לא בעשירייה? אז כנראה שמשהו כאן ממש התבלבל!

אף אחד לא התבלבל

אם היה מה להוציא מהרשימה שכן נבחרה אולי הייתי עושה את זה, אבל פשוט אין, יש רק 10 מקומות בסקר.

Rubycon

New member
אתה ללא ספק צודק.

Exit... Stage Left נכנס בכבוד רב לשלישיית הזהב של Rush אצלי. בהחלט מגיע לו מקום בסקר.

ולתוצאות הסקר הקודם:

בסקר הקודם שאלנו את השאלה החשובה והרת הגורל מי הוא המתופף הגדול מכולם, אז אומנם רינגו ויואב קוטנר (הזכור ממסע הבחירות של מאיר אריאל ז"ל) לא היו שם אבל כמה מתופפים לא רעים היו גם היו והקולות התחלקו גי שווה בין רובם: למקום האחרון עם 0 קולות הגיע אחד המתופפים היותר יצרתיים של הפרוג, אנדי וורד מקאמל, כנראה שלא כולם ידעו מי זה. למקום התשיעי עם קול אחד בלבד הגיע מיטש מיטשל המעולה מהחוויה של הנדריקס, שהחיים בצל הענק הותירו אותו כמעט ללא תומכים, וזה למרות שהוא ענק בזכות עצמו. למקום השמיני עם 2 קולות בלבד הגיע קרל פאלמר, הנציג של שליישת הסופרסטרים של הפרוג ELP. ובמקום השביעי, שוב הפתעה לרעה, קית' מון הענק מ The Who, אם מישהו יוכל להסביר איך הוא קיבל 7 קולות בלבד אני אשמח. במקום השישי, לדעת רבים גדול מתופפי הפרוג: פיל קולניס מג'נסיס, אז נכון הוא הפך לדוחה במיוחד בשנים האחרונות אבל ראבק, 8 קולות?. ובמקום החמישי, עם 9 קולות אחת הסיבות לסקר, ביל ביופרד מקינג קרימזון ו yes שקיבל 9 קולות. למקום הרביעי והשלישי הגיעו שניים עם 10 קולות: איאן פייס מהסגולים וניל פירט' מראש שנכנס לבקשת הקהל והשיג תוצאה מכובדת. במקום השני, המועמד שלי לניצחון והסיבה השניה לסקר, ג'ינג'ר בייקר הענק האדום, שזכה ל 11 קולות. ובמקום הראשון, ההוכחה הסופית שמיליון כלבים לא טועים ובאמת אין על בונזו, ג'ון בונהם זוכה ל 13 קולות ולא מסתכל אחורה לשניה.

ThePiper

New member
../images/Emo107.gifיאמי... בונזו :)

אם תעשו לחיצה קטנה על ThePiper תוכלו לראות ציטוט מאוד נחמד של בונהאם בפרטים שלי. מתופף שלדעתי היה חייב להכנס (ולנצח) הוא המתופף של המהוישנו אורצ'סטרה. הוא משהו על אנושי :)

Rubycon

New member
אורצ'סטרה?

מה קרה לאורקסטרה? :) את מדברת על בילי קובהאם ה... שיט! איזה מתופף! לטענת המורה שלי לבס המתופף הכי טוב בעולם. תאמינו או לא אבל הפתיחה ב One Word *איננה* רול! גם הסולו שלו באותו שיר הוא מעולה, בכלל, ג'ון מקלפלין בטח היה על משהו מרוסס כשהוא כתב את העיבוד לשיר, משהו קלאסי.

giba70

New member
אם הפורום היה כולל גם ג'אז ופיוז'ן

היינו מכניסים לעשיריה הרבה מתופפים לא מהרוק, כך גם לרשימת הגיטריסטים, ואולי גם היינו עושים באמת תחרות באסיסטים אן קלידנים כמו שרציתי.

OzzzzzY

New member
לדעתי...

היה מקום להכניס לסקר גם את A LIVE RECORD של CAMEL....

LIVE RECORD היה שם

עד בערך שניה לפני הפרסום, אבל, לאור התגובות הצודקות, זה הוא חלק א' של סקר שיתפרש על פני כמה שבועות, אני מקווה שבסוף נצליח להכניס עוד כמה חשובות.

giloni

New member
צר לי מאד בוס

באמת שהייתי מעוניין להשתתף בסקר, אך נבצר ממני לעשות כן מפאת העדרן של כמה הפעות חיות שאני אוהב. למעשה יש לא מעט כאלה אך לצערי הרב אף אחת מהן לא מופיעה ברשימה הנוכחית. ואולי בכל זאת, כדי לבחור במשהו שבוודאי לא יגיע לשום מקום, בבחינת הרע במיעוטו בעיני, אבחר בהופעה של The Band ורק למען הנוסטלגיה. יקי

nute kram

New member
למה להסתכל על זה בתור

"הרע במיעוטו" ולא בתור ההכי טוב שיש שם? אני הרי מקווה שאתה לא חושב ש-the who, deep purple או -elp הם גרועים.

Rubycon

New member
nevertheless

זה לא מעיד על איכות ההופעות שלהן. אני עדיין ממורמר מהיעדרות A Live Record של הג'מאל אבל די ניבלונגן הבטיח.

אכן כך עשיתי

אגב רשימה קצרה של עוד דברים שלא נמצאים בסקר ולי אישית חסרים: סימון וגרפונקל ההופעה במדיסון סקוור גרדן. CSN&Y 4 Way Street רורי גאלגר אייריש טור. פולס של הורודים. אומנם אני לא אוהב אותם (מי אמר הומופוב?) אבל live killers של queen מקומו כאן. וכמובן הקונצרט לבנגלדש של הריסון והחברים צריך להופיע בכל סקר על הופעות. והנדריקס איך אפשר בלי Band of Gypsys שלו. יש לי עוד שורה של הופעות של קלפטון שהייתי עושה רק ממנה סקר, אבל לצורך העניין נזכיר את just one night של האדמו"ר שליט"א. ואם עד עכשיו כמו שהיה נוזף בי יקי הקדשנו צומת לב בעיקר לבלוז רוק, אז הנה כמה שחסרים לי גם והיו מוצאים חן יותר בעיני אוהבי הרוק הסימפוני הוא כפי שהוא מכונה בידיי רוב העולם הרוק המתקדם: כאמור A Live Record של הגמלים. וגם Bursting Out של איאן אנדרסון שהוזכר כאן. ואפילו King Biscuit של הענק העדיין מקומו עימנו, אם כי מאחר ואני לא מכיר אלבומי ההופעה שיצאו להם בדיעבד אקבל כמובל כל עירעור על האלבום הזה. אפילו ריק וויקמן והחברה מ yes הוציאו לפחות אלבום גדול אחד: Yessongs אם לא שניים. גם ג'נסיס שתקופותיה היפות יותר על הבמה לא זכתה להקלטה ראויה לשמה לדעתי, יכולה להכנס לכאן לפחות עם Live מ 73, שהוא אומנם אלבום חסר, אבל בכ"ז שווה. זה מה שעולה לי בראש עכשיו, ובכלל לא הזכרתי, את הגריטפול דד, הדורס, לאנרד סקינר, CCR אם להזכיר כמה אמרקאים (בסדר גם ראש אם אתם מתעקשים)ואפילו את וודסטוק, שאלי שייך לקטגוריה אחרת לגמרי) לא הזכרתי במילה שלא לדבר על כמה ישראלים, אז יש כמה עבודה לכמה שבועות סקר לפחות. אז תצביעיו למי שאתם הכי אוהבים מהרשימה שיש.

למעלה