סקר חדש

מוצארט

New member
אני רק יכול להגיד לך

משהו אחד חשוב: המדינה, בזמן הקמתה הוכרזה כמדינה יהודית. ההגדרה ל-"יהודי", היא מאוד מורכת ומתוסבכת, ואפשר שנים לדון על כך.

מוצארט

New member
אלון! תתחיל להירגע!

וחוצ´מזה, שמעת אותי מתלונן על הכפיה החילונית? (משחקי כדורגל, תחרות ספורט למניהם שנערכות דווקא בשבת, וכו´ וכו´...) אם אתה כ"כ רוצה שכל אחד יחיה איך שבא לו, אל תטיף לאף-אחד, ואל תנסה לשנות אנשים.

Papito

New member
מקלר מצטער

זו לא הייתה הכוונה הדיעות שלי כפי שאתה יודע הן הרבה פחות קיצוניות אבל כדי שישמעו אותך אתה חייב להשמע בוטה\לתת משהו קיצוני

Meselfoh

New member
איזה כפייה חילונית?

אף אחד לא משחק דווקא בשבת. אף אחד לא מנסה להמיר באופן מסחרי דתיים לחילונים. משחקים בשבת כי נוח לא כי עושים דווקא לאף אחד. חוץ מזה איך זה מפרעי לך בתור דתי שמשחקים כדורגל בשבת? אני לא שומע את החרדים בחו"ל מתלוננים על כל פעילויות השבת שיש שם.

מוצארט

New member
אני מתלונן!

כי אני אוהב כדורגל, ורוצה לראות כדורגל, אבל בגלל שזה בשבת אני לא יכול לראות!!!

Meselfoh

New member
i get the picture

מצטער בשבילך. אין לך איזה חבר חילוני שיכול להקליט את המשחקים בשבילך?

Mike A

New member
אז רגע

בגלל שיש מיעוט שלא נוח לו בימים האלה צריך להזיז את כל סדר היום של המדינה?

Superdror

New member
אממממממ מצד אחד

אתה צודק כי הם "מיעוט".... אבל מצד שני למה בגלל אמונותיו הדתיות הוא צריך "לסבול" ולהפסיד משחק כדורגל שנורא חשוב לו ? הקלטה היא לא תמיד פתרון יאה ונאה מאחר ויום אחרי המשחק, כשהכל כבר בעיתונים ויודעים את התוצאה, זו לא אותה האווירה.... ואממממ, יש הבדל בין טלויזיה לשוק המדובר. השוק לא מפריע לאף אחד והוא לא בא על חשבון ימי מסחר אחרים, זה לא שאם בשבת יש שוק אז ביום חמישי לא יהיה, זה בנוסף, מן הסתם השוק אמור להתקיים והדבר לא אמור להפריע לאף אחד, דבר שכבר נאמר והחלטנו על זה בפה אחד :)

Mike A

New member
תראה

תמיד מישהו ידפק. ככה זה הולך... ועדיף שמי שידפק זה המיעוט, לא בגלל שהם אנשים אחרים עם אמונות אחרות (שאני מכבד) אלא מהסיבה הפשוטה שהם פחות אנשים. זה הכל.

מוצארט

New member
הדתיים הם לא כזה מיעוט..

הם דווקא מהווים כ-10% מתושבי המדינה! 10 אחוז לא מצדיקים להעביר את המשחקים יום אחד קדימה?? וחוצ´מזה, חברה דתיים שרוצים לשחק כדורגל ולהתקדם בזה מבחינה מקצועית, לא יכולים כי המשחקים נערכים בשבת!! אז זה לא רק שאנחנו לא יכולים לראות כדורגל, אנחנו גם לא יכולים לשחק...

Superdror

New member
לגבי היכולת לשחק אתה צודק

אבל כפי שמיכאל אמר, אתם 10% מאוכלוסיית המדינה, 90% אחרים עובדים בימי חול ולא מתאפשר להם לשבת ולראות טלויזיה בזמן עבודתם, בטח שלא משחק כדורגל והם צריכים להביא פרנסה הביתה, כמו כן, גם הדתיים אמורים לעבוד וקבוצה מאוד גדולה מתוך ה10% המצויין הם בכלל חרדים, או תלמידי ישיבות וכאלו, את הטלויזיה בפעם האחרונה שהם ראו - הם ראו באחת מחנויות האלקטרוניקה :)

DEATHRUCTION

New member
מקלר- שאלה!

יש לך מושג מה הולך במגרשי כדורגל? אתה בטוח שאתה רוצה להיות חלק מזה?

מוצארט

New member
הלכתי לא פעם ולא פעמיים

למשחקי כדורגל ידידי. ונכון, אכן יש שם אלימות בצורת: "השופט בן ...." אבל יש גם דרכים אחרות לעודד, ובסופו של דבר, האנשים האלימים, מפסיקים, כי הם רואים שזה גם לא משתלם להם, וגם לא משתלם לקבוצה שלהם שמקבלת קנסות. ואני בהחלט בעד ספורט!

DEATHRUCTION

New member
להזכירך זו לא הצורה היחידה

יש גם השלכות חזיזים, תיגרות, השלכת אבנים! רק בסוף העונה הקודמת נפגעו אנשים שעדיין נמצאים באי הכרה בגלל שהם נפצאו במגרש!

מוצארט

New member
טוב, אז אני אפסיק לנגן

כי יש מטומטמים שלוקחים את המוזיקה והופכים אותה לתירוץ לאלימות.

DEATHRUCTION

New member
אתה באמת הפסקת לנגן!

עזוב את זה! אבל יש לי שאלה איך תוכל ללכת למגרש כדורגל ששם לא תוכל לבקש שיפסיקו את האלימות?

Mike A

New member
אז זהו

תמיד יהיה מישהו מקופח.. עד כמה מצער שזה יהיה.

למעלה