סקר חדש

fireman

New member
../images/Emo41.gifסקר חדש../images/Emo41.gif

היום אני פותח את עיתון "כל הנגב" וקורא כתבה על ה"שוק שבת" אותו שוק שהיה מופעל בימי שבת במתחם ביג והיה מושך אליו עשרות אלפי קונים בכל שבת. העיריה הורתה לסגור את השוק הזה וסרבה לתת לו רשיון בעקבות דרישתם של חברי הקואליציה הדתיים שבעיריה השוק עבר לצומת שוקת, כמות הקונים ירדה והסוחרים הבאר שבעיים מפסידים מנהל השוק מגיש בימים אלו עתירה לבג"צ כנגד החלטת העיריה האם לדעתכם יש לאפשר הפעלת שוק השבת ביום שבת בתחם ביג או לא? ובכלל האם אתם מעדיפים לקנות בשבת? אשמח אם תפרטו גם בפורום עצמו

Superdror

New member
ברור שכן, הפעלת השוק במתחם

ביג לא מפריעה לאף אחד, מרכז הקניות ביג די מבודד מכל העיר ואין סיבה שהוא יפריע מנוחתם של אנשים או אף יפריע את מנוחתם של הקהילה הדתייה/חרדית בעיר

crovee

New member
אף חרדי לא יעשה צעדה לביג ביום שבת

כך שאין להם מה לעשות שם. שישארו בבית אם לא טוב להם לראות שאנשים רוצים לחיות בדרכם שלהם וכן, גם אם זה ביום שבת. אין שום סיבה להגביל את שאר האוכלוסיה בגללם.

blueman1

New member
ברור שצריך להחזיר את השוק

ביום שבת בביג. קודם כל זה לא מפריע לאף אחד, אם דתיים לא רוצים להיות חלק מ"העבירה" אז שלא יבואו לביג ביום שבת. דבר שני אם הם באמת סובלים מכל החילול שבת הזה ולא מוכנים בשום אופן למסחר בשבת אז איך זה הגיוני שחנויות מקדונלדס פתוחות ביום שבת באותם שעות ובאותו מקום גם בביג וגם באגד ולאף דתי לא אכפת???

Papito

New member
די לכפיה הדתית

מי ייתן ונשכיל לעשות טרנספר לכל חובשי המגבעות

alter ego1

New member
על כפיה חילונית שמעת?

אני לא יכול למצוא את המילים לבטא את הכעס שלי על מה שאמרת.

Superdror

New member
הוא באמת לא היה צריך להזכיר

מילים כמו "טרנספר" שכן אנו יודעים טוב מאוד מאיפה זה לקוח.... אבל הוא די צודק, העיר באר שבע היא עיר שמרבית תושביה חילוניים שיהיו שמחים לעשות את הקניות ביום השבת... וזה הוכיח את עצמו בעבר. חוץ מזה, הוא לא היה צריך להשתמש במילים האלו, אבל אני בטוח שהוא לא התכוון לטרנספר מהסוג שהיה בשנת 1941, אם אני זוכר נכון.

Superdror

New member
זה באמת כפייה דתית, הביג ממוקם

בסוף העולם ימינה! זה לא אמור להפריע לאף דתי ! חוצפה:< נראה לי שגם היה מדובר בעניין של אבטחת המקום, אבל ערן טוען שלא.... :)

DEATHRUCTION

New member
גם אם הביג לא היה ממקום איפה שהוא

ממוקם, לבן אדם זה לא נח הוא לא חייב להתקרב! אפר לחשוב שזו כפייה שאנשים פותחים חניות בשבת ובחגים דתיים ועוד יש מקרים שכונסים אותם שזה ממש פגיעה בדמוקרטיה וכ´ו!

alter ego1

New member
ואם תחשוב לרגע...

עכשיו בלי קשר לכפייה דתית. בלי החרדים לא תהיה לנו מדינה, אתה יודע כמה ערבים יש? אתה יודע כמה יהודים יש? אתה יודע כמה מתוכם חרדים? אתה יודע מה יקרה פה כשיהיו יותר ערבים מיהודים במדינה? אתה בן אדם חכם (טוב, אני חוזר בי), תעשה ת´חשבון...

DEATHRUCTION

New member
מה רע במדינה של יהודים וערבים ביחד?

בשביל מדינה שיש בה רק יהודים אנשים צריכים למות?

alter ego1

New member
בוא´נה...אתה קשקשן...

אמרתי משהו על למות? תהיה ריאלי, מדינה של ערבים ויהודים רחוקה מאוד מאוד (מדינה של דתיים וחילוניים בקושי יש פה). בכל אופן, לא על זה הויכוח- אני יכול להכנס איתך לדיון ענק, אבל לא עכשיו. מה שכן התכוונתי לומר הוא שברגע שלא יהיה פה רב יהודי המדינה תחדל להתקיים. (אם אתה מדבר על למות, נראה לי שאתה היית מעדיף את החרדים בים.)

DEATHRUCTION

New member
אני דיברתי על מוות של אנשים! שמתים

בשביל שטחים! וכל עוד לא יהיה דו קיום אנשים ימשיכו למות משני הצדדים! על זה דיברתי! ואין דו קיום כרגע בין אנשים כי הם לא נבונים מספיק להבין שזה לא שווה את זה

בנאדם, אני איתך לאורך כל הדרך!

ואלון, ה"טרנספר" זה לא היה ביטוי נבון כל כך..........."מר ליברל יפה נפש" שכמוך

MishaB7

New member
בלי החרדים לא תהיה לנו מדינה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אתה רציני ? יש לנו חבר´ה במדינה שכל מה שהם עושים זה להביא ילדים לעולם בלי היכולת הכלכלית לגדל אותם על חשבונם, לא לשלם מיסים, לא לעבוד,לא לשרת בצבא, לקבוע לאנשים אחרים מה לעשות בביתם הפרטי ומה לאכול ומתי לעשות קניות ולבלות. החבר´ה האלה הם חרדים. הערבים אזרחי ישראל, לעומת זאת, עושים אך ורק את הדברים הבאים מהנ"ל : לא משרתים בצבא (לא נותנים להם גם אם ירצו) , מביאים ילדים בלי סוף ללא היכולת הכלכלית לגדל אותם ולעשות מהם בני אדם, לא משלמים מיסים (בחלק מהמקרים). פה אני רוצה לציין שדעותי הפוליטיות הן מרכז וימינה, ואני לא מסכים עם מה שכתב כאן מישהו אחר לגבי "ערבים ויהודים יחד... באושר ובעושר וכו´ ". אני מסכים איתך שצריך לשמר את הרוב היהודי במדינה שכן זוהי מדינה יהודית (ברגע שאומרים את זה אז היא כבר לא דמוקרטית, ומי אמר שדמוקרטיה זה טוב? אבל זה לדיון אחר). צריך להכריח אנשים לשרת בצבא ! מי שלא משרת בצבא (גם ערבים וחרדים) שיעשה שירות לאומי של 3 שנים ואחרי זה, כל שנה שירות לאומי כמו מילואים! אין לי שום דבר נגד זה שיהיו חרדים במדינה. רק מפריע לי שקומץ (כן, הם אחוז קטן מהאוכלוסיה) מחזיקים מדינה שלמה ב- OO . אני לא מתערב בעניינים שלהם ולא רוצה שיתערבו בעניינים שלי. מי שלא רוצה לעשות קניות בשבת שלא יעשה קניות בשבת
מי שלא רוצה לצפות בערוצי פורנו בטלויזיה (בתשלום!) , שלא יצפה! מי שלא רוצה לנסוע באוטובוס בשבת לים, שלא יסע! שבת זה היום החופשי היחיד של רובנו, למה שלא ננוח ביום זה כמו שצריך? ניסע לים, לקניון, נעשה קניות, נשב בנחת בבית קפה וכו´ ? הערה למנהלי הפורום: אומנם הרבה מהדברים שכתבתי לא קשורים כל כך לפורום זה, הדיון שמתנהל רלוונטי וקשור לבאר שבע שכן אנו דנים על פתיחת מרכז קניות בבאר שבע ביום שבת.

מוצארט

New member
יש מישהו שאני מכיר

טוב מאוד. האיש הזה הוא חרדי. לובש שחור, מתפלל שלוש פעמים ביום. האיש הזה שירת 15 שנים בצבא בהתנדבות, והוא הגיע לדרגת רס"ן (רב-סרן), בתפקיד קב"ן בלשכת גיוס בבאר-שבע. (סתם נקודה קטנה, אני גם יכול לשאול אותו כמה "חילונים" מנסים להשתמט מהצבא בתואנות נפשיות מופרכות). האיש הזה,עומד בהמנון, משלם מיסים, ומביא ילדים בגלל שזו מצווה גדולה. העבודה שלו היא - עובד סוציאלי, הוא מטפל במסוממים (כן, אלה מהחינוך החילוני ה"נאור", והוא אף-פעם לא נפגש עם מסומם חרדי... בזמנו הפנוי הוא מתפקד כמפקד יחידת זק"א (זיהוי קורבנות אסון) בבאר-שבע, בהתנדבות!!! ולא רק שלא משלמים לו, אלא יש לו גם הוצאות. אם מישהו שואל, אז זק"א, אלו החבר´ה שאתם רואים אחרי הפיגועים, אוספים חלקי גופות, והכל על חשבון זמנם הפנוי. (ד"א, הרוב המוחלט של חברי ארגון זק"א הם חרדים!!). אז אתה רוצה להגיד לי, שהאיש החרדי הזה, שאני מדבר עליו, כ"כ מזיק למדינה?? לא נותן לך לחיות?? מפריע לך?? האיש הזה הוא אבא שלי, ואני גאה בו!!

MishaB7

New member
כל הכבוד לאבא שלך !

אני לא אמרתי שהחרדים מזיקים למדינה
תבדוק. החרדים (רובם, אם כי לא כולם) מתערבים בחיים החילוניים של אזרחי ישראל , זאת עובדה. בקשר למסוממים, יש גם כאן וגם כאן, זה שהוא רואה פחות חרדים זה בגלל שהקהילה החרדית מסוגרת יותר מטבעה, זה ידוע, תבדוק את כל פרשות האונס במגזר זה ואיך מנסים שזה לא ידלוף החוצה. אני לא ממציא , זה היה בעיתונים. עם יד על הלב, תחשוב טוב, ותגיד לי האם כך מתנהג רוב הציבור החרדי
כמו אביך שאני מוריד לפניו את הכובע, כל הכבוד לו. כפי שכתבתי , אין לי שום בעיה עם חרדים, כל עוד לא יתערבו לי בחיים.

למעלה